San Antonio Spurs
Re: San Antonio Spurs
Izdrzali su dva naleta bostona, nadam se da je to to. Ovaj mali bas hladno igra, vise de prepadnu ovi nasi sto imaju 30+ godina.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nevjerovatno je kako smo se modernizovali ofanzivno.Sad je vrijeme da se pocne raditi sa defanzivnom!!Vrijeme da se pocnu igrati Murray i White.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mislis ovi tipa Gay koji veceras igra sa vrucim krompirom.Frajer je us.ro sve sto se moglo us.rati.Od uzasne defanzive,do toga da je izgubljena lopta u najavi cim krene driblati.Opasno je opao atletski ovu sezonu.Opasno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
U zadnje 2 tekme bukvalno demoliranje 2 od 3 najbolje odbrane lige.
Eh da smo bogdom igrali ovako od pocetka i imali ovakvu rotaciju.
I veceras bi bio zijan samo da je Belinelli igrao prije Walkera,kao veci dio sezone.Kad se BOS poceo priblizavati,Walker je to rijesio sto poenima,sto dobrom odbranom.

Eh da smo bogdom igrali ovako od pocetka i imali ovakvu rotaciju.

Meni je od ovih mladih nekako white najbolji, nema srljanja nekog, sve laganica neka ali efikasno i u odbrani isto nema glupih faulova.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑09 jan 2020, 03:29U zadnje 2 tekme bukvalno demoliranje 2 od 3 najbolje odbrane lige.![]()
Eh da smo bogdom igrali ovako od pocetka i imali ovakvu rotaciju.I veceras bi bio zijan samo da je Belinelli igrao prije Walkera,kao veci dio sezone.Kad se BOS poceo priblizavati,Walker je to rijesio sto poenima,sto dobrom odbranom.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jbg,to je i logicno.Najiskusniji je.Najkonstantniji. Vrlo pametan igrac i odlican komplementarni dio.kemo10 je napisao/la: ↑09 jan 2020, 03:33Meni je od ovih mladih nekako white najbolji, nema srljanja nekog, sve laganica neka ali efikasno i u odbrani isto nema glupih faulova.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑09 jan 2020, 03:29U zadnje 2 tekme bukvalno demoliranje 2 od 3 najbolje odbrane lige.![]()
Eh da smo bogdom igrali ovako od pocetka i imali ovakvu rotaciju.I veceras bi bio zijan samo da je Belinelli igrao prije Walkera,kao veci dio sezone.Kad se BOS poceo priblizavati,Walker je to rijesio sto poenima,sto dobrom odbranom.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
I still think 47 minutes to Bryn/Patty compared to 39 minutes from Lonnie/Derrick needs to change.
Spurs can be even better with the rotations.
Covjek objasnio.Za max.potencijal ovog rostera,ovo se MORA promijeniti!!
Covjek objasnio.Za max.potencijal ovog rostera,ovo se MORA promijeniti!!

Haj mi reci da ih je starto od pocetka i da su dosli porazi, pritisak navijaca i sve ostalo, bojim se da bi izgorili za ovu sezonu. Sad ovo sve ima smisla.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑09 jan 2020, 03:51I still think 47 minutes to Bryn/Patty compared to 39 minutes from Lonnie/Derrick needs to change.
Covjek objasnio.Za max.potencijal ovog rostera,ovo se MORA promijeniti!!![]()
Max Allegri
Vise se ni "siguran" poraz ne moze predvidjeti... 
Kad smo zadnji put uzeli dvije uzastopno?

Kad smo zadnji put uzeli dvije uzastopno?
Ne bi gubili s njima. Sad je samo Marca izbacio iz rotacije i vec dosta bolje. Jos da Bryna nabije.Mig_Mig je napisao/la: ↑09 jan 2020, 07:34Haj mi reci da ih je starto od pocetka i da su dosli porazi, pritisak navijaca i sve ostalo, bojim se da bi izgorili za ovu sezonu. Sad ovo sve ima smisla.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑09 jan 2020, 03:51I still think 47 minutes to Bryn/Patty compared to 39 minutes from Lonnie/Derrick needs to change.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Za Lonniea da ponekad sjedne,ima smisla.Jos je zelen i vrlo cesto pravi gluposti koje su bespotebne.Medjutim, White je vec zreo igrac i ne bi se smjelo desiti da Forbes igra vise minuta od njega.Cak ni Mills.Jednostavno, generalni uticaj na parketu je jasno vidljiv.Mig_Mig je napisao/la: ↑09 jan 2020, 07:34Haj mi reci da ih je starto od pocetka i da su dosli porazi, pritisak navijaca i sve ostalo, bojim se da bi izgorili za ovu sezonu. Sad ovo sve ima smisla.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑09 jan 2020, 03:51I still think 47 minutes to Bryn/Patty compared to 39 minutes from Lonnie/Derrick needs to change.
Usput,da je ova rotacija bila od starta i da je umanjio minute i ovoj drugoj dvojici(Forbes i Mills), ja garantujem da bi mi sada bili tamo gdje sam nas i predvidjao na pocetku sezone,a to je top 4 ekipe Zapada.
I jos jedno, ja bih rekao, goruce pitanje:Zasto smo mi potpisali Carrolla na 3 god i dali mu 20mil,ako ga se ne misli igrati??

I on je Popova greska dosadasnje sezone i jos jedan propust boljeg koristenja ovog rostera.Apsolutno je nevjerovatno da covjek koji je staryao za BKN prosle godine u POu,ove ne moze da upadne u rotaciju prije Belinellia,Forbesa ili da uzme neke minute Gayu i Lylesu.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ma imali smo 2 uzastopno sad protiv DET i GS kuci.
E vec 3 uzastopno mislim da nismo imali od samog starta sezone.
Inace je ova slijedeca tekma s MEM bas "big time".Oni su u strasnoj formi i ako nas pobijede, po procentima ce nas preci u poretku.Ako mi njih dobijemo, imace 3 poraza vise od nas u toj koloni.
Ja sam mislio da ce Carroll startat. Covjek je sila defanzivac i sasvim koristan u napadu.
DJ, DeMar, DeMarre, LA i Poeltl je bila moja zamisljena startna petorka. Taman se i DeMar vrati na poziciju na kojoj je najbolji. Cak nemam problema ni s tim da Lyles starta jer vise odgovara LaMarcusu od Poeltla, al je uzasno sta se radi sa Forbesom.
Pogledaj samo defanzivu te petorke. A moze se i jak napad izgradit kroz DeMara i LaMarcusa. Onda s klupe imas White, Mills/Forbes, Lonnie, Gay, Poeltl. U obje petorke imas bar 3 jaka defanzivca i 3 jaka ofanzivca. Nevjerovatno mi je da niko od silnih trenera to ne vidi.
Uzasno sta se radi dosad, al priznajem da ide nabolje s Lonnijem bar. Ovaj odnos prema Carrollu je uzasan. A i prema parama vala. Mogli smo za te pare naci nekog ko ce igrati. Boljeg visokog od Lylesa recimo.
Ubaci sad Carrolla u Lakerse, Clipperse, Buckse, Rocketse... U dvije od 4 bi bio siguran starter, a u druge dvije super opcija s klupe. Jedino mi nesto glumimo.
DJ, DeMar, DeMarre, LA i Poeltl je bila moja zamisljena startna petorka. Taman se i DeMar vrati na poziciju na kojoj je najbolji. Cak nemam problema ni s tim da Lyles starta jer vise odgovara LaMarcusu od Poeltla, al je uzasno sta se radi sa Forbesom.
Pogledaj samo defanzivu te petorke. A moze se i jak napad izgradit kroz DeMara i LaMarcusa. Onda s klupe imas White, Mills/Forbes, Lonnie, Gay, Poeltl. U obje petorke imas bar 3 jaka defanzivca i 3 jaka ofanzivca. Nevjerovatno mi je da niko od silnih trenera to ne vidi.
Uzasno sta se radi dosad, al priznajem da ide nabolje s Lonnijem bar. Ovaj odnos prema Carrollu je uzasan. A i prema parama vala. Mogli smo za te pare naci nekog ko ce igrati. Boljeg visokog od Lylesa recimo.
Ubaci sad Carrolla u Lakerse, Clipperse, Buckse, Rocketse... U dvije od 4 bi bio siguran starter, a u druge dvije super opcija s klupe. Jedino mi nesto glumimo.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
To zaista jeste ogromna greska.Carroll.Nepravda je sta mu Pop radi.Da je makar igrao nekih 5-6 tekmi zaredom i da nije islo,pa hajde.Medjutim,covjek nije dobio ni ozbiljnu priliku.Kanye je napisao/la: ↑09 jan 2020, 12:54Ja sam mislio da ce Carroll startat. Covjek je sila defanzivac i sasvim koristan u napadu.

Oko ovakvog LMAa i DDRa se moze izgraditi vrhunski napad i to si upravu 100%.Treba pohvaliti LMAa jos jednom.Opet je pokazao da je vodja ove ekipe i zrtvovao je veliki dio svoje igre( znatno umanjio post up i midrange,a umanjuje i dalje) kako bi otvorio prostor DDRu,pa i Dejounteu.I ova dvojica to koriste.Procenti suta su im nestvarni zadnjih 10tak tekmi.Bukvalno se covjek pred nasim ocima odrice onoga zbog cega je AS igrac.
U pogledu startnih petorki,ne moras DDRa vracati na SGa, ali ako ga mislis ostavljati na rosteru i ako zelis max.iskoristiti njegov potencijal moraju se desiti 2 stvari:
1.Pored Murraya mora startati defanzivno jak bek( White ili Walker);
2.Na PFu mora startati defanzivac koji moze cuvati SF i PF poziciju kako bi DDR mogao cuvati nekog ko coskari.
To je sva pamet.Svakako ova taktika bi imala problem protiv npr.LAL, jer ako bi taj x defanzivac cuvao Davisa, ko bi cuvao Jamesa?Tu bi se morao raditi neki mix and match, ali to je bukvalno 1 ekipa od 30 koja bi stvorila probleme te vrste.Svi ostali, poput MIL ili LAC vec igraju petorke kakve bi nama odgovarale i ofanzivno i defanzivno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
In the Spurs' last 10 games:
- LaMarcus Aldridge is 59% from 3Pt
- Team is scoring 118 ppg
- They're the league's best 3Pt shooting team (43%)
- #2 offensive rating
- #1 effective FG%
- #1 true shooting % LMA efekat.
White/Walker backcourt + Pöltl at the 5
117.1 offensive rating
94.8 defensive rating
+22.3 Net rating in 94mins on the court together. Strasno.

- LaMarcus Aldridge is 59% from 3Pt
- Team is scoring 118 ppg
- They're the league's best 3Pt shooting team (43%)
- #2 offensive rating
- #1 effective FG%
- #1 true shooting % LMA efekat.

White/Walker backcourt + Pöltl at the 5
117.1 offensive rating
94.8 defensive rating
+22.3 Net rating in 94mins on the court together. Strasno.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
He's now on 26.4 ppg on 69.6 TS% since Dec 23 by functioning as the primary inside-out threat.
DDR

DDR

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Veceras, za mene, utakmica dosadasnjeg dijela sezone protiv MEM.Dobijemo li, imacemo najmanje 2 poraza manje u toj koloni u odnosu na sve pratioce i sebi cemo kreirati kakvu-takvu separaciju.Izgubimo li, gubimo od MEM 8.mjesto na procente i vracamo se u kaljuzu borbe za to mjesto.
MEM ima 3 pobjede zaredom i kao i mi, zadnjih 10tak tekmi su znacajno podigli formu.U tom periodu su najbolja ekipa u ligi kad je AST RATIO u pitanju,imaju najbolji TS% i 2.najbolji EFG%.
Takodje,igraju najbrzim tempom u ligi, sto je zasluga Ja Moranta.
Na to sve, odmaraju i cekaju nas od utorka.
Dakle, ocekuje nas nimalo lagan zadatak i tekma bi trebala biti jako dobra.Nasu sansu vidim u nasem modernizovanom napadu, koji je bas zapoceo utakmicom protiv njih 23.decembra, cinjenici da smo i defanzivno nesto bolji, iskustvu, te odlicnoj formi cijelog tima.Takodje, MEM gubi jako mnogo lopti i to se isto treba iskoristiti.
U medjuvremenu, neki highlighti Samanica od sinoc:
MEM ima 3 pobjede zaredom i kao i mi, zadnjih 10tak tekmi su znacajno podigli formu.U tom periodu su najbolja ekipa u ligi kad je AST RATIO u pitanju,imaju najbolji TS% i 2.najbolji EFG%.

Na to sve, odmaraju i cekaju nas od utorka.
Dakle, ocekuje nas nimalo lagan zadatak i tekma bi trebala biti jako dobra.Nasu sansu vidim u nasem modernizovanom napadu, koji je bas zapoceo utakmicom protiv njih 23.decembra, cinjenici da smo i defanzivno nesto bolji, iskustvu, te odlicnoj formi cijelog tima.Takodje, MEM gubi jako mnogo lopti i to se isto treba iskoristiti.
U medjuvremenu, neki highlighti Samanica od sinoc:

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ipak nazad u kaljuzu.
Napad funkcionisao odlicno,ali ne moze se dobijati na gostovanju bez odbrane,a mi je bukvalno nismo imali veceras.
Napad funkcionisao odlicno,ali ne moze se dobijati na gostovanju bez odbrane,a mi je bukvalno nismo imali veceras.
Ma tesko je od ove ekipe očekivati neke dobre igre u kontinuitetu pogotovo kada je ovakav brutalan raspored, a i ove je bas sut isao, nisu nista fulili.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑11 jan 2020, 04:08Ipak nazad u kaljuzu.
Ma bice ovo do kraja sezone povuci-potegni. Samo sto cemo zivce pogubiti svi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.