Safet Sušić - Pape

vendeta87
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la vendeta87 » 12 jan 2013, 10:20

Citajuci ovu raspravu ispade da mi nemamo igraca da sastavimo ekipu koja bi mogla pobjediti Luksemburg a kamoli Grcku. Neznam sta su neki forumasi sebi ovdje umislili al imamo mi 9 igraca koji su slobodno cu reci evropska klasa ili bolji (Begovic, Mujdza, Spahic, Zukanovic, Lulic, Pjanic, Stevanovic, Dzeko, Ibisevic) i samo na nedostaje ljevi bek (to bi trebao biti Kolasinac u buducnosti) i zadnji (defanzivni) vezni (jer Zahirovic nije u stanju da predje u bolji klub a Hadzic nikako da sredi papire pa da ga vidimio na djelu), da se uklopi ekipa. A svi ostali igraci koji su sasvim solidnog kvaliteta bi dosli kao zamjena sa klupe.

nihco

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 10:24

Pusti , bolan, pricu.. eto mi nemamo igraca , a Grci i Slovaci sve igraju u Realu i Barceloni !?
Sent from my Commodore 64

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 12 jan 2013, 10:41

vendeta87 je napisao/la:Citajuci ovu raspravu ispade da mi nemamo igraca da sastavimo ekipu koja bi mogla pobjediti Luksemburg a kamoli Grcku. Neznam sta su neki forumasi sebi ovdje umislili al imamo mi 9 igraca koji su slobodno cu reci evropska klasa ili bolji (Begovic, Mujdza, Spahic, Zukanovic, Lulic, Pjanic, Stevanovic, Dzeko, Ibisevic) i samo na nedostaje ljevi bek (to bi trebao biti Kolasinac u buducnosti) i zadnji (defanzivni) vezni (jer Zahirovic nije u stanju da predje u bolji klub a Hadzic nikako da sredi papire pa da ga vidimio na djelu), da se uklopi ekipa. A svi ostali igraci koji su sasvim solidnog kvaliteta bi dosli kao zamjena sa klupe.
Lulic moze igrati ljevi bek, i problem je rijesen.... Je li se mora igrati sa defansivim veznim? NE!

znaci:

-----------------Begovic-----------
---Mujdza--Pandza--Spahic---Lulic
-----------------------------------------
----Alispahic----Ibricic------Salihovic
--------Misimovic----Pjanic----------
------------------Dzeko-----------------

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 jan 2013, 10:45

MrAmani96 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Citajuci ovu raspravu ispade da mi nemamo igraca da sastavimo ekipu koja bi mogla pobjediti Luksemburg a kamoli Grcku. Neznam sta su neki forumasi sebi ovdje umislili al imamo mi 9 igraca koji su slobodno cu reci evropska klasa ili bolji (Begovic, Mujdza, Spahic, Zukanovic, Lulic, Pjanic, Stevanovic, Dzeko, Ibisevic) i samo na nedostaje ljevi bek (to bi trebao biti Kolasinac u buducnosti) i zadnji (defanzivni) vezni (jer Zahirovic nije u stanju da predje u bolji klub a Hadzic nikako da sredi papire pa da ga vidimio na djelu), da se uklopi ekipa. A svi ostali igraci koji su sasvim solidnog kvaliteta bi dosli kao zamjena sa klupe.
Lulic moze igrati ljevi bek, i problem je rijesen.... Je li se mora igrati sa defansivim veznim? NE!

znaci:

Druze moj na cemu si ti pa kod tebe u postavi 5 dizelasa u veznom redu, ko ce tu trcati i ganjati protivnicke igrace po terenu. I ne moze se u nasoj postavi sa dva napdaca i Pjanicem iza njih igrati bez pravog defanzivnog veznog.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 12 jan 2013, 10:45

U tu skupinu evropskih igraca po meni ne mogu nikako Mujdza koji je u Freiburgu, ima on dobrih partija ali nije to an nekom visokom nivou, Zukanovic , pa covjek igra u belgijskoj ligi , ko je to iz belgijske lige na nivou nekih vrhunskih stopera iz spanije ili engleske :? , i Stevanovic jos uvijek nije neki vrhunski igrac , ali je na dobrom putu da to postane. Ovi ostsali mogu proci.

Za ovo o Halilovicu , on itekako ima mjesta vec sada u nasoj reprezentaciji. Pa pogledajte samo nasu klupu i sve ce vam biti jasno. i pape treba moliti igrace da igraju za nas jer mi nismo brazil da nam nas na svakom cosku cekaju igraci. Mi smo jos uvijek mala reprezentacija i ne mozemo se bi dopustiti da nam vrhunske talente uzimaju ispred nosa.

Neko spomenu Farisa Handzica :geek: Pa on jos nije odigro utakmice ozbiljne u Sarajevu, a Halilovic vec ima nekoliko nastupa u Dinamu i postigao je i 1-2 gola. Igrao u ligi prvaka i on Handzica poredi s njim :|
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 12 jan 2013, 10:49

vendeta87 je napisao/la:
MrAmani96 je napisao/la:

znaci:

Druze moj na cemu si ti pa kod tebe u postavi 5 dizelasa u veznom redu, ko ce tu trcati i ganjati protivnicke igrace po terenu. I ne moze se u nasoj postavi sa dva napdaca i Pjanicem iza njih igrati bez pravog defanzivnog veznog.
Salihovic, Ibricic i Alispahic ce trcati sto vise... I ibricic imati malo defanzivnije zadatke. I zasto ne sa ovom formacijom... Ne mora biti zadnji vezni igrac... Na primjer Barcelona, Lazio itd...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 jan 2013, 10:50

ZZtop10 je napisao/la:
U tu skupinu evropskih igraca po meni ne mogu nikako Mujdza koji je u Freiburgu, ima on dobrih partija ali nije to an nekom visokom nivou, Zukanovic , pa covjek igra u belgijskoj ligi , ko je to iz belgijske lige na nivou nekih vrhunskih stopera iz spanije ili engleske :? , i Stevanovic jos uvijek nije neki vrhunski igrac , ali je na dobrom putu da to postane. Ovi ostsali mogu proci.

Za ovo o Halilovicu , on itekako ima mjesta vec sada u nasoj reprezentaciji. Pa pogledajte samo nasu klupu i sve ce vam biti jasno. i pape treba moliti igrace da igraju za nas jer mi nismo brazil da nam nas na svakom cosku cekaju igraci. Mi smo jos uvijek mala reprezentacija i ne mozemo se bi dopustiti da nam vrhunske talente uzimaju ispred nosa.

Neko spomenu Farisa Handzica :geek: Pa on jos nije odigro utakmice ozbiljne u Sarajevu, a Halilovic vec ima nekoliko nastupa u Dinamu i postigao je i 1-2 gola. Igrao u ligi prvaka i on Handzica poredi s njim :|
Jesil ti ikad gledao i jednu tekmu Mujdze u Freiburgu, bez imalo hvaljenja on je osim Lahm-a i Pisczeka u Bundesligi bolji ili i najmanju ruku jednako dobar kao svaki drugi desni bek. Zuka je medju 3 najbolja stoper u Belgiji sto je dovoljno da bude neki evropski prosjek, a za Stevu mogu samo reci da bi bilo najbolje da ga kako mozemo klonirati jer ne samo sto je super fudbaler vec je momak i apsolutni profesionalac sto se u njegovim godinama rijetko vidja.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 jan 2013, 10:53

MrAmani96 je napisao/la: Salihovic, Ibricic i Alispahic ce trcati sto vise... I ibricic imati malo defanzivnije zadatke. I zasto ne sa ovom formacijom... Ne mora biti zadnji vezni igrac... Na primjer Barcelona, Lazio itd...
Znas u Barci ima jedan Busquets koji isklucivo sluzi za to ganjanje protivnika i defanzivu a i ovi ostali rijetko u pokretu prema naprijed gube loptu. I molim te nemoj biti smjesan sa Alispahicem i Ibricicem pa to su ti sve igraci isto profila- dizelasi.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 12 jan 2013, 11:05

Gledao sam ja dosta utakmica Mujdze, ali zasto ga onda niko nije zapazio od velikih evropskih klubova i doveo ga :?: :roll: Budimo malo realni. A Zukanovic jeste medju 3 najbolja stopera ali u Belgiji , znaci u Belgiji. Da je vrhunski stoper ne bi preso u Gent.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jan 2013, 11:13

MrAmani96 je napisao/la: Salihovic, Ibricic i Alispahic ce trcati sto vise... I ibricic imati malo defanzivnije zadatke. I zasto ne sa ovom formacijom... Ne mora biti zadnji vezni igrac... Na primjer Barcelona, Lazio itd...
Gledam ovu tvoju postavu, i 100% sam siguran da cemo primati cetiri komada po utakmici.

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 12 jan 2013, 11:15

admini bi ovakve neznalice trebali odmah BAN!!!
sve su pite pitice, samo burek pitac je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jan 2013, 11:15

MrAmani96 je napisao/la:+Je li se mora igrati sa defansivim veznim? NE!
Da li ti to 96 na kraju predstavlja godinu rodjenja?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jan 2013, 11:17

Panda je napisao/la:admini bi ovakve neznalice trebali odmah BAN!!!
Na koga mislis?

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 12 jan 2013, 11:18

MrAmani96 je napisao/la: Lulic moze igrati ljevi bek, i problem je rijesen.... Je li se mora igrati sa defansivim veznim? NE!

znaci:

sa ovom seljačkom postavom bi primali i od litvanije barem 3 komada.
protivnik uzme loptu i krene u kontru a "trkači" džeko, miske, ibro, alispahić se vuku ko krepane mačke za njima. hahaha, evo baš zamišljam kako bi to izgledalo.
grci bi završavali akcije sa u najboljem slučaju za nas 4 na 4... :lol: :lol:
ASD je napisao/la:
Panda je napisao/la:admini bi ovakve neznalice trebali odmah BAN!!!
Na koga mislis?
ma na ovog balonju gore
sve su pite pitice, samo burek pitac je

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 12 jan 2013, 11:26

To je moje misljenje, i imam pravo imati svoje misljenje... Ovo je forum?!?! Neznalice... Dudlajte

nihco

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 11:54

el-fighter je napisao/la:Nije da branim Susica, ali hajde da stvari sagledamo realno. Je li vama realno da djecak od 16 godina dobije poziv od jednog selektora A reprezentacije i da nastupi za tu reprezentaciju? Halilovic je specifican slucaj i mi tu, kao i Safet, ne mozemo uraditi nista. Alen da bi nastupio za nasu reprezentaciju mora prvo srediti sve papire, pa se tek onda nadati pozivu selektora. Susic u gore navedenoj izjavi nije rekao da odustaje od Alena, ali je naglasio da je on jos uvijek djecak i da se na njega ne treba praviti pritisak. Alen ce sam odluciti kada dodje vrijeme za to i sada sve sto se pise u vezi njega od strane i nasih i hrvatskih medija je potpuno nebitno. Sa druge strane, njemu je tek 16 godina i recimo da debituje za nas i tako ga "kaparisemo" za sva vremena. Onda dodje suspendija HNS-a i recimo onemoguci mu se igranje od nekoliko godina. Sta onda? Hocu reci da je Halilovic veliki talenat, ali samo talenat. Mora jos puno raditi i trenirati da bi zasluzio poziv u bilo koju reprezentaciju.

Ja zelim kao i vecina forumasa da Alen zaigra za Bosnu, ali odluka je samo na Alenu. Potez koji je nas Savez uradio sa pozivanjem momka na okupljanje u Sloveniju je dobra stvar, a to sto selektor nije odmah upoznat sa time i sto je upao u zamku medija ne treba da nas previse brine. Dakle, ako Alen zaigra za Hrvatsku, nasa ce reprezentacija i dalje postojati i igrati. Ibrahimovic se odlucio za Svedsku zato sto je u toj zemlji naucio sve o fudbalu i smatrao je da toj zemlji duguje nastupe. Sta ce uraditi Alen, hoce li krenuti Zlatanovim stopama, ostaje da se vidi.
Sve sto si rekao je , uglavnom, ispravno. No to Susica ne amnestira od odgovornosti davanju neodmjerenih i glupih izjava, koje mogu, i vec nanse, dugorocnu stetu reprezentaciji. On ovim , slobodno mogu reci bezobraznim , izjavama, stiti svoj prostor i pravo da NE pozove vise niti jednog igraca. Naravno, nema dovoljno inteligencije da svoje pravo na to formulise na prihvatljiv nacin, nego skace iz budalastine u budalastinu.Ovaj amaterizam i javasluk na liniji selektor - savez , je dovoljan da, u normalnoj drzavi , i predsjednik i selektor daju ostavku.
Sto se Halilovica tice, dozvoliti da budes isprovociran na ovaj nacin, od strane hrvatskih novinara, je nedopustivo, cak i za inteligenciju jednog Susica. Licno, mmislim da je njemu odnos sa Stimcem i Sukerom, kao i kratkorocni licni interesi, puno vazniji od interesa bosanskog fudbala. Nazalost, sve je ovo utemeljeno na onom sto Susic radi i prica.
Ne treba biti prepametan i shvatiti da je, u slucaju Halilovic, najbolje sutiti i, ako se nesto radi, raditi tajno, u cetiri oka sa Halilovicima ali nasi u savezu ne mogu odoliti da pokupe pokoji jeftin poen medju rajom, time sto ga pozivaju , prozivaju , iako je decko lijepo rekao da ce odluciti nakon dvije godine..je.bi ga , cirkus..

Amenhotep
Kontakt:

Post Postao/la Amenhotep » 12 jan 2013, 12:09

savez je pozvao momke na tribine, susic kaze da ih nije pozvao u roster?

gdje se tu oni kose?

susic je sve sto je rekao potkrijepio nepobitnim cinjenicama a ko ga ne voli nece ga voljet ni u jednom mogucem scenariju!

Amenhotep
Kontakt:

Post Postao/la Amenhotep » 12 jan 2013, 12:12

osim toga, susic skida teret i sa sebe ali i sa alena - kad dodje vrijeme neka odluci. kako oni komuniciraju telefonom je sigurno drugacijeg karaktera

nihco

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 12:13

Amenhotep je napisao/la:savez je pozvao momke na tribine, susic kaze da ih nije pozvao u roster?

gdje se tu oni kose?

susic je sve sto je rekao potkrijepio nepobitnim cinjenicama a ko ga ne voli nece ga voljet ni u jednom mogucem scenariju!
Kose se u tome sto nisu imali impulsa da se cuju i dogovore sta, kako i zasto rade. Tada se ovo ne bi desilo !
Ili su opet krivi ovi sto kritikuju ?
Vidim imas informacije i da pricaju telefonom ? Masta moze svasta !

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 jan 2013, 13:47

Miroslav Stevanović debitovao je sredinom ove sedmice za Sevillu. Sušić je imao priliku gledati taj meč u TV prenosu i zadovoljan je onim što je mladi bh. fudbaler pokazao.

"Gledao sam tu utakmicu, ali ne iz razloga da bih se uvjerio u kvalitet Stevanovića. Ja u njega ne sumnjam, upoznao sam ga do sada jako dobro. Može se reći da je on već sada u početnom sastavu za Grke", pojasanio je Sušić.

Bravo Pape, to pozdravljam, nadam se da se nećeš promisliti.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.