FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jul 2013, 14:52

Pa kako ti znas na osnovu cega ja donosim zakljucak? Znam covjeka 10 godina, gledao sam ga u Rudaru, u Zrinjskom, ne pricam na osnovu Evrope, ovako je kako sam ti i rekao... Momak ce napredovati to je sigurno, igrat ce na visem nivou, u Zrinjskom za to nije imao prilike... ;)

Joj igraca, raduju se ko bajramluku... :D
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 17 jul 2013, 14:54

Slegle su se malo emocije, inače da sam sinoć pisao to ne bi bilo realno sigurno :mrgreen:
Hadžić-odavno nisam gledao bolju partiju nekog golmana, ako nastavi sa ovakvim odbranama i samopouzdanjem sigurno mijenja Avdukića u repci!
Urdinov-makedonsko devojče mi je obilježilo utakmicu sa provociranjem Horvata "DEBELI, DEBELI", on je borben pravo, ispadne glup nekad, al nadoknadi to trčanjem i borbom!
Zeljković-ovaj me posebno iznenadio, nekako došao je na mala vrata u Želju, nije ga se puno hvalilo, al momak ih je izgrizao, meščini prvi napad Plzena je neko proguto njegov lakat..
Kerla-na njemu se vidi da mu je stalo, to što nema taj dar da skonta neke stvari u datom momentu, to je već viša sila, uglavnom bori se momak, a i teško je pod pritiskom igrati cijelu tekmu..
Škaljić-ovaj uopšte nije loš, pogotovo drugo poluvrijeme, vidi se da ima tu neku školu izvanbosansku, igrao je u tom Sionu, pa se malo bolje snalazi nego neki..
Tomić-ja još ne mogu da shvatim i prihvatim da je on strašan igrač.. Valjda zato što nije puno igrao dok je zole bilo, i onda je ušao na najmanja vrata pod najvećim pritiskom da zamijeni takvog igrača i onda počeo da pruža nenormalno dobre partije.. Nekako tih igrač, al se vidi da zna znanje.. SVAKA ČAST!
Jamak-odigro veoma fino, za razliku od nekih njegovih prijašnjih momenata, jučer nije imao puno gluposti, stvarno je igrao maksimalno i veoma dobro..
Hasanović-dok je igrao nije bio loš, drag mi je igrač, al nekako mislim da je neko drugi bio na njegovom mjestu u onoj situaciji kad je presjeko loptu i kreno prema golu, da bi se drugačije završilo..
Selimović-čovjek koji se uvijek nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme, odlično prati igru, ono prosjek je veći dio utakmice, al onda uradi neke ključne stvari.. onaj gol od jučer me podsjetio na dva gola pitarima na koševu, baš taj stil golova..
Bučan-kako će on nama biti važan.. najveća damu je upravo on imao jučer, ko da protiv gradine igra krene na one čehe bez imalo straha, strašna partija.. GOL JE BIO VRHUNSKI!
Adilović-u napadu nezapažen, bar što se tiče prilika, al je učinio veliki posao umarajući čehe, čupao ih je pravo, u odbrani mi je bio zapaženiji, vraćao se, trčao puno, nemam prigovora, to što on ne može uzet loptu i zabit sa 25 to je razlog zašto se ne zove Edin Džeko.
Sadiković-imao je grešaka, da je stariji rekao bih prosjek, al za njegove godine je ono super, nije griješio koliko sam ja očekivao kad je ušao.. igra nekako rutinski bez puno straha, učestvovao u onom golu..
Bajić-strašan momak, kako se samo gradio i skakao u par momenata, pa česi mu nisu mogli primirisat, učestvovao u dva gola, jednom asistent, drugi put počeo akciju koju je završio Bučan.. i onaj šut mi je žao što nije ušao, ko Adriano je potegao..
Hodžić-nije puno igrao, iako mislim da bi Amar trebao smisliti način da ga više iskoristi, njegova brzina, tehnika i realizacija puno nam znače!

Nekako, moje viđenje je da smo nekad imali bolje tehničare i "znalce", al da sad imamo lavove i više "evropsku" ekipu jer u evropi prolazi samo nenormalna borba! Nekad smo imali Zebu koji je potezom mogao riješiti, i znao je da nešto zna, pa je šetao Mariborom za vrijeme utakmice, dok trenutno od ovih niko nije ufuran toliko, Adilović je malo nafuran al bar se bori momak i trči.. Ova omladina da ne spominjem, stvarno se vidi da su pravi Željovci..
Titula opet ne dolazi u pitanje ako ovako budu igrali..

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 17 jul 2013, 14:54

Žvaka je napisao/la:
Guarin14 je napisao/la:Kako ces prodati igraca koji je tek dosao :roll: ?
Ovo se u jednu ruku i zezam ali što ne bi moglo? Potpisao je ugovor i predpostavljam da ga možemo prodati. Odličan momenat nakon onakvih odbrana, sivilo naše lige će samo obarati cijenu...
Mozes ga prodati tek u Januaru

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 17 jul 2013, 14:55

Guarin14 je napisao/la:
Žvaka je napisao/la:
Guarin14 je napisao/la:Kako ces prodati igraca koji je tek dosao :roll: ?
Ovo se u jednu ruku i zezam ali što ne bi moglo? Potpisao je ugovor i predpostavljam da ga možemo prodati. Odličan momenat nakon onakvih odbrana, sivilo naše lige će samo obarati cijenu...
Mozes ga prodati tek u Januaru
kad bude prelazni rok hehe.

Baske11
Kontakt:

Post Postao/la Baske11 » 17 jul 2013, 14:59

Ja mislim da smo mi imali srece jer ovaj plzen nema neke skakace da mogu zabit glavom gol jer su oni imali 16 kornera a samo do 40 min vec 9. :mrgreen:

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 17 jul 2013, 15:04

Hadzic ako na Kosevu ponovi partiju iz Ceske i ako prodjemo Plzena mogao bi on kod njih zavrsiti vrlo lako za finu svotu suski :D
Zadnja izmjena: propuh, dana/u 17 jul 2013, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 17 jul 2013, 15:04

Ima li ko da stavi snimak, da vidim taj šut Bajića malog 8-)
To sam propustio, jes mi krivo :?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 17 jul 2013, 15:07

nema pljuvaca,cekam ih od sinoc

pozdrav sa tahitija
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 17 jul 2013, 15:07

iVar je napisao/la:Ima li ko da stavi snimak, da vidim taj šut Bajića malog 8-)
Imas brate ranije sam ja postavio,vrati koji post unazad,na kraju klipa ima njegov sut. ;)
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 17 jul 2013, 15:07

iVar je napisao/la:Ima li ko da stavi snimak, da vidim taj šut Bajića malog 8-)
[youtube][/youtube]

NA 11:42
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jul 2013, 15:08

sad se svima ide na utakmicu, sad više nije ružan fudbal, a prekjuče je još bio.

nabijem vas na ****, znate vi koji ste, sami ćete se prepoznati...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 jul 2013, 15:09

Baja_Zvjerka je napisao/la:Pa kako ti znas na osnovu cega ja donosim zakljucak? Znam covjeka 10 godina, gledao sam ga u Rudaru, u Zrinjskom, ne pricam na osnovu Evrope, ovako je kako sam ti i rekao... Momak ce napredovati to je sigurno, igrat ce na visem nivou, u Zrinjskom za to nije imao prilike... ;)

Joj igraca, raduju se ko bajramluku... :D
Gledao sam ga i ja u Zrinjskom, ali uglavnom svaki sud ovdje je subjektivan stav bez ikakvog profesionalnog iskustva.
Ono sto mene raduje je sto mi ne fulamo s golmanima, a ono jucer je samo dokaz toj tvrdnji.

Inace, proci sinoc Carsijom i podbadati stare pitare... uzivanje.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 17 jul 2013, 15:10

na koliko godina je potpisao Alibasic ?
NO PYRO NO PARTY

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 17 jul 2013, 15:13

Hvala plava braćo slika
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 17 jul 2013, 15:17

gavran je napisao/la:nema pljuvaca,cekam ih od sinoc

pozdrav sa tahitija
:lol: :lol: :lol: ali vruce na tahitiju moramo nazad :lol: :lol: :lol: :lol:

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 17 jul 2013, 15:25

slika
:mrgreen:
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 17 jul 2013, 15:26

Od apsulutnog kukavičluka i nipodaštavanja svega što čini ovaj tim do euforije i kalkulacija ko nam je mogući protivnik u narednom kolu.Ja bih opet samo zamolio za malo dostojanstva kad je u pitanju pisanje o našim igračima.Nakon sinoćnjeg .u miru,pregledanog snimka najviše me obradovalo što smo imali snage i u zadnjih 5 min i čak htjeli i pokušavali igrati lopte do zadnjeg trena.Snagom smo bili dovoljno jaki,fali nam startne brzina ali to je već druga priča.Ne bih o igračima ,svi su dali koliko su mogli.Ono što me brine što smo golove primali pa slobodno mogu reći čak i naivno.Česi su ulazili puno preko bokova i pravili višak u kaznenom prostoru.
Navijači i navijanje je bilo onakvo kako ja želim i na Grbavici tj koševu.Nadam se da ovi svi "veliki"navijači koji su toliko pljuvali po Želji i momcima neće na znak prve nevolje u utorak početi zviždati i j........ dalje od familije.Viktorija je strašan tim i sigurno će nam praviti silne probleme.Stoga je strašno važno da ih mi ne izdamo i to BEZ OBZIRA NA TO KAKO SE REZULTAT BUDE ODVIJAO.Na retardirane postupke tipa baklje,petarde,parole ne treba ni pomišljati jer nam treba svaki ali baš svaki fening.Za sve ostalo su tu Amar i momci.Tražili smo a ostave srce na terenu.oni su svoje obećanje održai,sada je red na nas

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jul 2013, 15:28

šta ćemo mi sad u prvenstvu dragi ljudi kad je sarajevo dovelo trivunovića na vascijelu godinu dana?

šta će nam zeljković, otpadak od borca?

ko je taj tomić, široki ga odbacio, zašto on džaba dobija platu da sjedi na klupi?

itd, itd, itd...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 17 jul 2013, 15:30

Hahaha Yani, Yani, jedan je od nas!! :lol: :lol:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 17 jul 2013, 15:35

[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Levin i 62 gosta.