FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Casual-Hordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Casual-Hordas » 12 avg 2010, 13:26

cena je napisao/la:Sva ova situacija i nije losa za nas na premijeri na Kosevu ce igraci letjeti da se dokazu pred Hordama, sve mi nesto govori da bi Sloboda mogla prva da zaplati rezultatski i da dozivi debakl. :idea:
Igraci hoce letjeti, ali kao muhe bez glave... :evil:

Horde neće biti u velikom broju na Koševu zbog termina utakmice, 20:00...PA NISU MOGLI GORI TERMIN!!! :|

najmanje 15-ak mojih jerana, ukljucujuci i mene, nismo sigurni da cemo doci zbog iftara...vjerujem da je takva situacija i kod ostalih normalnih ljudi koji upražnjavaju post...
Nek se sjever pali, večeras nema sna, nek se čuje naša pjesma mi smo Horde Zla...Na sjeveru stojimo nikog se ne bojimo Sarajevo volimo i uvijek ga bodrimo!!!

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 12 avg 2010, 13:28

Casual-Hordas je napisao/la:
cena je napisao/la:Sva ova situacija i nije losa za nas na premijeri na Kosevu ce igraci letjeti da se dokazu pred Hordama, sve mi nesto govori da bi Sloboda mogla prva da zaplati rezultatski i da dozivi debakl. :idea:

Horde neće biti u velikom broju na Koševu zbog termina utakmice, 20:00...PA NISU MOGLI GORI TERMIN!!! :|

najmanje 15-ak mojih jerana, ukljucujuci i mene, nismo sigurni da cemo doci zbog iftara...vjerujem da je takva situacija i kod ostalih normalnih ljudi koji upražnjavaju post...

Da slazem se da je termin glup radi Iftara,ali sam ubjedjen da nece biti manje od 5 milja

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 12 avg 2010, 13:33

cena je napisao/la:

Da slazem se da je termin glup radi Iftara,ali sam ubjedjen da nece biti manje od 5 milja
Previse brate !
Preko 3000 i nogom u pakas da se udaramo ! :D
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 avg 2010, 13:35

Toliko je nas na treningu...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 12 avg 2010, 13:37

Ja cu otici da vidim Gavarica :D
...nisu mogli da te ugase!!!

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 12 avg 2010, 13:37

Virtu4l je napisao/la:Toliko je nas na treningu...
A prije 2 god se nije moglo potrefit da vas bude u pola manje na svakoj tekmi !
Vidi nas u kakvoj smo situaciji pa nas u Lukavicu ode onoliko koliko vi mozete sanjati na gostujucem terenu !
Uvijek korak ispred vas ! :mrgreen:
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

Casual-Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Casual-Hordas » 12 avg 2010, 13:38

Pa vaš jug ne prima 3500-4000, i vi ga napunite krcatog na treningu???

daj nemoj me nasmijavat... :lol: :lol: :lol:
Nek se sjever pali, večeras nema sna, nek se čuje naša pjesma mi smo Horde Zla...Na sjeveru stojimo nikog se ne bojimo Sarajevo volimo i uvijek ga bodrimo!!!

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 12 avg 2010, 13:40

Fare_Sa je napisao/la:
Vidi nas u kakvoj smo situaciji pa nas u Lukavicu ode onoliko koliko vi mozete sanjati na gostujucem terenu !

Ma smijesno je o tome sa Strunfovima raspravljati,jer njima penzineri popune Grbavicu,a na gostovanjima su u rangu Fukara! :idea:

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 12 avg 2010, 13:41

Fare_Sa je napisao/la:
Proslu sezonu ste ipak bili IZA nas,i to ne jedan korak...zar ne!? ;)
...nisu mogli da te ugase!!!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 12 avg 2010, 13:42

chichak je napisao/la:Ja cu otici da vidim Gavarica :D
Ha ha. To treba uživo vidjeti, tu igraćku gromadu, tog bezkompromisnog borca za karton više koji gine za svoj klub i kad nema pravo nastupa, čovjeka za kojeg je i UEFA čula.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 12 avg 2010, 13:44

Fare_Sa je napisao/la:

U kakvoj ste vi Bogati situaciji samo 1 sezonu vas nije bilo nigdje tj. niste izasli u Evropu sta bi tek nama rekli koji jedno 6-7 nismo nista u Evropi igrali pa nas opet dodje na trening vise neg vas na utakmicu a sto sto se tice termina utakmice mislim da su trebali sat poslije al et i to ce vam umanjit ionako veliku posjetu od jedno 300 navijaca...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 12 avg 2010, 13:48

ne znam sto se vi skretnicari brinete za sarajevo..pratite situaciju tamo oko "bosanskog celzija" :mrgreen: :mrgreen:

Sinbad_Moreplovac
Kontakt:

Post Postao/la Sinbad_Moreplovac » 12 avg 2010, 13:52

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/huliga ... 03802.aspx

SPAM =i n d e x. hr

HULIGANI OTVORILI SEZONU U BiH

PRIJE početka nogometne sezone u BiH počela je ona huliganska. U finalu memorijalnog turnira u Fojnici trebali su se sastati sarajevski vječiti rivali, ali susret Željezničara i Sarajeva nije se odigrao. Uoči utakmice Željini navijači uletjeli su u teren i napali igrače mlađeg sarajevskog kluba. Igrači Sarajeva spasili su se bijegom u svlačionicu, ali te sreće nisu bili i navijači Sarajeva koje su Manijaci napali nakon dolaska u Fojnicu. Neslužbeno se doznaje da su ozlijeđena 2 policajca te član uprave FK Fojnica, nitko od njih teže. Ozlijeđeni član uprave kluba organizatora turnira pokušao je spriječiti navijače Željezničara pri divljačkom pohodu na nogometaše.

Dio krivnje za nerede svakako snosi i policija jer nije se smjelo dogoditi da utakmicu ljutih rivala osigurava premali broj njihovih službenika. Nedovoljan broj policajaca nije uspio spriječiti okršaj navijača uoči utakmice, a zakasnili su reagirati i na samom stadionu.

U jugo-ligi Manijaci i Horde zla zajedno su pohodili susrete protiv velike četvorke

Poznato je da susreti sarajevskih navijača često završavaju krvavo. Njihovo rivalvstvo seže do 1987. godine kada su osnovani Manijaci i Horde zla iako su u vrijeme bivše Jugoslavije dvije suprotstavljene skupine često znale zajednički pohoditi utakmice protiv klubova iz "velike četvorke". Sarajevski navijači bili su vrlo "aktivni" na navijačkoj sceni bivše Jugoslavije, slovili su kao organizirane i opasne skupine. Sjećamo se da su krajem osamdesetih prilikom zajedničkog "izleta" u Beograd na susret Partizan - Sarajevo navijači Želje izboli dvojicu pripadnika Grobara.

Česti su bili i zajednički napadi u Sarajevu, poput onog na željezničkom kolodvoru gdje su Horde zla i Manijaci udružili snage i priredili vatreni doček Partizanovim Grobarima.

U istom periodu dogodila se i jedna od najvećih navijačkih makljaža u povijesti BiH nogometa. Uoči utakmice Željezničar - Zvezda u jugo-ligi Manijaci su sačekali navijače Zvezde ispred Holiday Inna odakle su gosti trebali krenuti na utakmicu. Došlo je do sveopće tučnjave koja je rezultirala velikim brojem ozlijeđenih. I nekoliko sati nakon incidenta obližnja fontana bila je crvena od krvi.

Nitko nije odgovarao za Puljića i Kasapovića

Raspadom Jugoslavije raspao se suživot Hordi zla i Manijaka iako ni konflikti među njima nisu bili rijetkost. U nedostatku prave konkurencije u BiH počeli su se obračunavati međusobno. Od recentnijih primjera izdvajamo žestoki napad Manijaka kod Druge gimnazije prije početka '89. gradskog derbija 2007. godine. Svježa su sjećanja na nemile slike iz Širokog Brijega gdje je ubijen Vedran Puljić uoči susreta Širokog Brijega i Sarajeva u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, kao što je nerazjašnjena i smrt Anera Kasapovića nakon nakon utakmice Čelika i Željezničara u Zenici, kojeg je tuklo šest policajaca, ali za njegovu smrt još nitko nije odgovarao.

Prije nešto više od dva mjeseca navijači Sarajeva, isfrustrirani činjenicom da je Željo uzeo svoj peti naslov prvaka, "uveličali su proslavu" na stadionu bacanjem suzavca na južnu tribinu Grbavice, dom Željinih Manijaka. Tijekom Željine slavljeničke večeri došlo je i do velikih nereda u centru grada koji je bio pod opsadom policije i navijača.

Događaji u Fojnici bili su svojevrsna osveta Manijaka za događaje s proslave. Nema indicija da nemilim scenama nećemo svjedočiti i u novoj nogometnoj godini. Što se navijača tiče, sezona je otvorena.
Zadnja izmjena: Sinbad_Moreplovac, dana/u 12 avg 2010, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.

Nantess
Kontakt:

Post Postao/la Nantess » 12 avg 2010, 14:42

Jedno ovako hipoteticko pitanje za one koji poste :

Imal sanse ikako da se napravi neki sendvic, kupi zvrk pite, il sta vec, zamota se u foliju, i iftari na stadionu,
sok se popije, itd ????

jestel razmisljali o tome mozda ???

pa kukate kao da ce svaki dan tako biti, lijepo je receno, da za ovu tekmu je zavrsena prica oko termina,
da ce se na slijedecim tekmama domacim paziti i na to, i daj MOLIM VAS zavrsite price vise s tim !!!

Jel se mora kuci iftariti svaku noc, sve gospoda sminka, hvala Bogu pa ima jako puno onih koji misle kao i ja,
sjetim se samo prosle godine, pola tribine se iftarilo na vakat, i niko se nije zalio ....

Ko hoce da dodje taj ce doci taman da ne jede citavu noc,
i btw jel se iko zapitao od vas galamdzija kako ce biti nasim i svim ostalim igracima koji poste ????

Sto rece haver moj : " samo da hoce vise skola poceti "
.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 12 avg 2010, 14:45

Nantess je napisao/la:Jedno ovako hipoteticko pitanje za one koji poste :

Imal sanse ikako da se napravi neki sendvic, kupi zvrk pite, il sta vec, zamota se u foliju, i iftari na stadionu,
sok se popije, itd ????

jestel razmisljali o tome mozda ???

pa kukate kao da ce svaki dan tako biti, lijepo je receno, da za ovu tekmu je zavrsena prica oko termina,
da ce se na slijedecim tekmama domacim paziti i na to, i daj MOLIM VAS zavrsite price vise s tim !!!

Jel se mora kuci iftariti svaku noc, sve gospoda sminka, hvala Bogu pa ima jako puno onih koji misle kao i ja,
sjetim se samo prosle godine, pola tribine se iftarilo na vakat, i niko se nije zalio ....

Ko hoce da dodje taj ce doci taman da ne jede citavu noc,
i btw jel se iko zapitao od vas galamdzija kako ce biti nasim i svim ostalim igracima koji poste ????

Sto rece haver moj : " samo da hoce vise skola poceti "

Slazem se postim i na Kosevu akobogda Iftarim!!

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 12 avg 2010, 15:17

Jarane izvini ali pricas glusposti eto svaki horads posti daj majke ti ..nelupetaj...Evo ja postim pa u subotu necu jer hocu da gledam svoj klub..to ce svako uraditi ko voli sarajevo itd..a popisam se na ove forumske navijace..pozzz

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 12 avg 2010, 15:39

Upravo tako nesto ne vjerujem da svi poste citav mjesec ko voli Sarajevo doci ce ko ima precih poslova nece i zdra'o

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 12 avg 2010, 15:43

Samo F.K.S !! je napisao/la:Upravo tako nesto ne vjerujem da svi poste citav mjesec ko voli Sarajevo doci ce ko ima precih poslova nece i zdra'o

Normala brate...Treba tu uvjek biti uz svoj klub.. :)

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 12 avg 2010, 15:44

Silkoni je napisao/la:

Jarane izvini ali pricas glusposti eto svaki horads posti daj majke ti ..nelupetaj...Evo ja postim pa u subotu necu jer hocu da gledam svoj klub..to ce svako uraditi ko voli sarajevo itd..a popisam se na ove forumske navijace..pozzz
onda kralju nemoj ni postiti.mislim ne bi da pametujem,ali gledaj sta si napisao.ispade da volis vise sarajevo nego svoju vjeru i Allaha dz.s....to jedno ,drugo postis ba nemoj psovati.znas koja je najgora stvar kad djeca politiku vode i pametuju
VOLIM TE ŽELJO

Silkoni
Kontakt:

Post Postao/la Silkoni » 12 avg 2010, 16:08

Danas ne postim i hajde zdravo :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, Google Adsense [Bot], Kyle88, NazorUso, PapakIzSa i 17 gostiju.