Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la samo_lijevo » 15 okt 2014, 16:46

Ja ne brinem za Leipzig,Leverkusen,Wolfsburg jer oni mogu nadomjestiti razliku u novcu.Ali sta da rade klubovi poput Augsburga ili recimo najboljki primjer Erzgebirge Aue.
Klub koji igra godinama u drugoj ligi,konstanti su iako nemaju tradiciju,historiju.Grad ima nesto vise od 16.000 stanovnika.U okolini imaju klubove poput Dynama,Red Bulla.Oni nisu u mogucnosti privuci toliki broj gledalaca da bi imali jednku sumu novca kao sto sada primaju,naravno u slucaju da se ovo usvoji.
Po meni ovo samo ide na mlin umjetnim klubovima,sta je problem Matersitzu iskesirati neku razliku od 5-6 miliona,jer nikada nece na gostovanjima imati zavidnu brojku.Problem je klubovima poput Freiburga,Mainza,Paderborna,Bochuma itd.
A mora im se priznati da rade odlican posao,uspjeli su on nule dici klub na zavidan nivo,bez krsenja zakona kao sto rade u Leverkusenu,Leipzigu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 okt 2014, 17:42

Idete u krajnost i pravite dramu oko ničega ...

Spominjete Mainz, Augsburg, Freiburg a njihovi stadioni su skoro uvijek puni za razliku od Wolfsburga, Leverkusena i Hoffe ...Imaju i određenu bazu navijača koji su uvijek tu na gostovanjima ... Upravo su to i parametri koji su navedeni kao bitni prilikom raspodjele...

Ovaj plan je tek na začetku, ne zna se koncizno kako bi ta raspodjela trebala izgledati osim što bi se nagradile ''gledanije'' i ''popraćenije'' ekipe, a to može biti Bayern ali s druge strane moguće i jedan Eintracht ili Paderborn zavisno od toga kako bi moguća pravila raspodjele mogla glasiti ...

Ja lično ne vidim nikakvu propast pojednih klubova, a i samim poboljšanim TV pravima svi su na dobitku, računajući na gledanije i one koje se manje gledaju (jer će biti dosta više love za podijeliti)... Samo je pitanje ko će biti ''nagrađen'' sa kojom miljom više ili manje ...

A i neće svaki traditonverein profitirati sa ovom mogućom podjelom, jedan Stuttgart se npr ne može baš pohavliti sa ispunjenim stadionom...

Ovo pitanje se nameće od 2017te, kada bi se trebalo usaglasiti oko novih (poboljšanih) Tv prava, a do tada je još dosta vremena i dosta toga se može desiti i promijeniti ...

Nemojte me pogrešno shvatiti, nisam nikako za sistem kao npr u primeri, ali je legitimino pravo od Sky-a da se žali na to što mora plaćati za prava utakmica Wolfsburga masne pare a za uzvrat ne dobija mnogo (navodim primejr, možda nije baš nareprezentativniji :mrgreen: ) ...

Sve što želim reći da svakako da se oko ovoga treba i mora diskutovati, i da se trebaju pitati sve ekipe da se stvori opći zaključak što se i kako se mora raditi ...
Agieren statt reagieren

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 okt 2014, 17:32

U Dortmundu upekao minus već u oktobru -13. :urnebes:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 okt 2014, 19:21

Andre Breitenreiter :tokralju: :tokralju:
Sta covjek radi sa ovom ekipom Paderborna je za svaku pohvalu.

Takodjer nakon odigrane 1/4 sezone treba pohvaliti i Heidela koji je ponovo sastavio odlicnu ekipu i doveo kvalitetnog trenera kao nasljednika Tuchela.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 okt 2014, 19:42

Vrijeme je da i ovaj eintracht malo čučne, imali su i dosta lagan raspored do sada...

Paderbornu naklon do poda....

Zanima me komentar kolege @samolijevo na njihovu igru, njegova vizija za ovu ekipu kao kantu za napucavanje se i nije baš obistinila...

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 okt 2014, 20:08

Doista se nije obistinilo,ocekivao sam obaranje rekorda Tazmanije iz Berlina.Ove rezultate pripisujem pocetnoj euforiji,zelji,atmosferi oko kluba.Prvi macici se u vodu bacaju.
Ovako se mogu samo pridruziti pohvalama,jer nije mala stvar igrace poput Krusea,Koca,Kutschkea,Vrancica uklopiti u Bundesligu.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 okt 2014, 11:19

Preußen Münster: Derbysieg von Todesfall überschattet

Der 3:1-Derbysieg des Preußen Münster gegen Arminia Bielefeld wurde am Sonntagnachmittag von einem tragischen Todesfall überschattet. Bereits vor der Partie stürzte ein Fan auf einer Tribüne so schwer, dass er ins Krankenhaus eingeliefert werden musste. Trotz mehrfacher Reanimationsmaßnahmen starb der Fan des SC Preußen jedoch bereits auf dem Weg dorthin. Wie es zu dem Unfall kam, ist noch unklar. Die Spieler sowie die Zuschauer erfuhren erst nach dem Spiel von dem Zwischenfall.

http://www.liga3-online.de/preusen-muns ... rschattet/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 okt 2014, 15:39

Uwe Hünemeier je definitivno najbolji igrač Paderborna ... Otkriće sezone do sada, kada govorimo o defanzivcima...

Šteta što nije mlađi.
Agieren statt reagieren

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 okt 2014, 20:09

Trenutni poredak nikako nije dobar za Bundesligu ( tu ne mislim na Bayern) Hoffenheim,Mainz,Paderborn,Wolfsburg su timovi koji ne bi smjeli predstavljati Njemačku u euro takmičenjima.Početak je sezone pa još ima nade da se poredak izmjeni od 2 mjesta pa na niže. :)

Najidealniji scenario da predstavnici budu : BvB,Leverkusen,Schalke uz Bayern i M'Gladbach.

Nevjerovatno je šta se dešava sa HSV-om,Werderom i Stuttgartom.Ja bi za jajca objesio vodeće ljude u ovim klubovima, na šta su sveli dojučerašnje prvake da se bore za goli život.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 okt 2014, 21:10

I treba im tako, pogotovo Werderu i Stuttgartu. Transfer politika im je grozna. Sve to na stranu sto oni sparaju, i sto (ocito) nema para, ali u slucaju Werdera utopiti 6 miliona za Ekicija npr, za Makiadija 3. Miliona, i jos nekoliko polovnjaka za relativno skupe novce. Jedinio pogodak sto je Werder imao je djelimicno Di Santo, ali i njemu je trebalo vremena da se prilagodi.

Nemaju ni Freiburg, Mainz, Augusburg ili ostali nesto veci budzet od njih (cak i manji mozda), ali ipak nisu katastrofalni kao ovi. Treneri se iz godine u godinu mjenjaju, a uprava ostaje ista.

Povukli su oboje neke poteze, Werder doveo Bodea, a Lemke podnio ostavku, dok kod Stuttgarta je otisao Bobic, mozda i krene na bolje, ali sve naslucujem da jedan od njih sigurno ide u cvajtu.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 20 okt 2014, 21:13

slika
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 okt 2014, 22:44

Saurman je napisao/la:Trenutni poredak nikako nije dobar za Bundesligu ( tu ne mislim na Bayern) Hoffenheim,Mainz,Paderborn,Wolfsburg su timovi koji ne bi smjeli predstavljati Njemačku u euro takmičenjima.Početak je sezone pa još ima nade da se poredak izmjeni od 2 mjesta pa na niže. :)
Mainz ne bi smio opet otići u Evropu, oni se tamo opšte ne trude. Budu oni osvježenje za ligu ali u EL budu totalno blijedi...Za Evropu totalno nemaju koncepcije.
Ne bi imao ništa protiv da Hoffenheim ode u EL, oni bi se tamo mislim dobro predstavili. Moguće da bi još šta i uložili u ekipu, a i ovakva ekipa na okupu je solidna.
A Wolfsburg ćemo vidjet kako će u EL završiti ove sezone. A naredne sezone bi i u EL napravili sigurno korak više, jer bi se više uštimali za Evropu. Ako bi otišli u Ligu prvaka Vukovi bi sigurno žestoko investirali....Mislim da će oni dugoročno igrati LP i da mogu tu vremenom ostvarit solidan rezultat....
Paderborn je osvježenje, ostat će mislim u ligi i to im i želim, ali neće oni sigurno završiti na nekoj poziciji koja vodi u Evropu...Jedina je opasnost da se gore Mainz ne umiješa...
Saurman je napisao/la:Najidealniji scenario da predstavnici budu : BvB,Leverkusen,Schalke uz Bayern i M'Gladbach.
Ovako će i biti na kraju, a možda se samo još Wolfsburg umiješa umjesto nekog od ovih.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 21 okt 2014, 00:40

Zasto ne Wolfsburg? :?

Oni imaju kvalitet, i to evropski, na papiru su trenutno peta ekipa, samo malo zaostaju za Leverkusenom,
a znamo da su itekako ambiciozniji od Bayera.

Wolfsburg se konacno konsolidovao, stvorili su jaku okosnicu ekipe, a uvijek su spremni ulagati jos,
ne bi me zacudilo da vec na zimu dodje jedno jako kvalitetno pojacanje.

Od Schalke i Leverkusena se vec godinama ceka da naprave taj finalni korak,
njima uvijek nesto malo fali da u Evropi budu prijetnja bas svima.

Oni su kvalitetni, ali fali nesto...

Recimo taman kad je Schalke stvorio jaku okosnicu, oni dovedu promasaj u vidu Santane umjesto jakog desnog beka i tako sami sebe oslabe.

Ista stvar je sa Leverkusenom, oni umjesto da jacaju ofanzivu kvalitetnijim igracima nego sto imaju oni za rotaciju dovode nekog anonimusa iz Sahtara 2, te neke igrace na zalasku karijere.

Za razliku od njih Wolfsburg radi uvijek za korak vise,
jesu sada eksperiment sa Bendtnerom uradili, i pitanje kako ce se pokazati,
ali on nikako gubitak ne moze da bude jer su u napadu svakako deficit imali, a pritom je i besplatno dosao.

Samim tim po potencijalu i ambicioznosti za dvije godine smatram Wolfsburg trecim timom Bundeslige sa sansama da se umijesaju u sami vrh.
Problem jedino moze nastupiti recimo ako za sljedece pojacanje opet izaberu nekog Bendtnera, e to su koraci unazad.

Gladbach radi isto kao i Wolfsburg, i pohvalno je sa kolikim budzetom oni raspolazu,
vec prve godine kad su se dograbili Evrope to se uveliko osjetilo...

To je tih 6 timova najuredjenijih u ligi, trenutno najstabilnijih, i svakako je pozeljno da oni podijele Evropska mjesta, a to sedmo nek bude faktor iznenadjenja.

Od Hanoverasam ocekivao iskorak sa one dvije kvalitetne evropske godine, medjutim vratili se u stvarnost, cisti Bundesligaski prosjek...

Od timova koji jos mogu da napreduju vidim u prvom redu Frankfurt, njihovo mjesto je tu borba za Evropsku ligu, kao i Hofu ako budu ulagali priblizno kao minulog ljeta.

Sa Stuttgartom se nikad ne zna, a na papiru su broj 7.

HSV i Werder su u golemoj rupi,
nece se oni konsolidovati za 3 godine jos, ako i tada,
a Mainz i Augsburg su nagazne mine za svakog i siguran sam da ostaju u ligi.

Herta ima odredjeni kvalitet, ali fali nesto, fali zelje...

Freiburg sigurno napusta ligu, a uz njih Werder ili HSV, sigurniji sam za HSV.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 okt 2014, 22:40

Maestralni Bayern, sretni Schalke...Tako je najjednostavnije opisati ovaj pocetak sedmice za Bundesligase u Evropi.
Nadajmo se da ce sutra BVB i Leverkusen upisati pobjede i tako se pribliziti plasmanu medju 16 najboljih ekipa u Evropi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 okt 2014, 22:55

Schalke kiksao protiv Slovenaca koji su doživjeli potop protiv Chelsea. Ako budu igrali kao u ova prva tri kola, neće proći grupu.

BvB bi zadovoljan bio i sa četiri boda iz dvomeča sa Turcima, dok Bayer mora pokazati svoje pravo lice protiv Rusa ako žele dalje.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2014, 15:56

Kako prenosi BILD policija u Njemackoj je izadala listu top 10 navijackih skupina koji su u protekloj sezoni pravili najvise nereda. Lista izgleda ovako:

1. Hansa Rostock
2. Dynamo Dresden
3. Borussia Dortmund
4. Schalke
5. Hertha BSC
6. Braunschweig
7. HSV
8. Düsseldorf
9. Halle
10. Union Berlin

Manje vise ocekivana lista, ali po meni je veliko iznenadjenje sto se na njoj nalaze navijaci HSV-a i Herthe. Ukoliko bi ovu listu detaljnije analizirali dosli bi do zakljucka da se na njoj nalaze klubovi iz problematicnih sredina.

Klare

Post Postao/la Klare » 22 okt 2014, 17:55

Nigdje Bayerna, a tako jaka skupina navijaca.

Sta reci :arrow: Gospoda k'o gospoda. :cool:

Sa druge strane zutalji u vrhu, a toliko ovi njihovi ovdje hvalili to zuto ljudstvo, a nas pogrdnim imenima nazivali. :oops:

Neka, neka, zato i jesu sada tu gdje jesu! :!:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 okt 2014, 18:02

Da nema ko sastav iz njemackog viska, negdje 250 rijeci ?

Vama, Njemcima nije nikakav problem otici na Wikipediu, nasvrljati nekih gluposti o Goetheu ili Bethovenu i poslati :lol:

Moze se i piva popiti kad se svrati u Cazin, a moze i gajba :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2014, 19:02

Klare je napisao/la:Sa druge strane zutalji u vrhu, a toliko ovi njihovi ovdje hvalili to zuto ljudstvo, a nas pogrdnim imenima nazivali.
Ko iole prati navijacku scenu u Njemackoj zna da je tzv. Gelbe Wand utociste nacista iz NRW-a i da BVB ima problema da taj problem rijesi.

S obzirom na cinjenicu ko vodi politiku na toj tribini njihov visok plasman na ovoj lisiti nije nimalo iznenadjujuci.
Takodjer isto vazi za Schalke ciji navijaci dolaze iz sredine koja ekonomski nije razvijena i koja ima najvecu stopu nezaposlenosti u NRW-u.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 okt 2014, 19:22

Sto rece amerosm na kraju se ova lista svodi na ekonomsku i policku situaciju u gradovima iz koje dolaze klubovi.Uljezi su HSV, Hertha,Braunschweig.
Jedino me cudi da nema Frankfurta.Citao sam tekst i oni se spominju kao klub za koji se angazuje najveci brojem organa za sigurnost.Isto tako mi nije jasno gdje je St.Pauli?
Kako je moguce da su oni tako mirni,pa cim idu prema Altoni problemi su neizbjezni. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.