FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Čestitke na hrabroj igri jučer.
Prvo poluvrijeme uz dosta sreće i golmana izvukli super.
A u drugom iskoristili sve šanse koje ste imali.
Sretno u uzvratu, uz još malo sreće i dobar pristup, mogli biste proći dalje.
Prvo poluvrijeme uz dosta sreće i golmana izvukli super.
A u drugom iskoristili sve šanse koje ste imali.
Sretno u uzvratu, uz još malo sreće i dobar pristup, mogli biste proći dalje.
U utorak Svraka umjesto Hasanovića tu nema dvojbe, ali šta mislite da li će B.Čolić zamijeniti Zeljkovića?
i kao nekaaaaaaaaad poljubi me nježnooooo, za ona dobra dobra dobra stara vremenaaaaa
Kad zagrmi, ma oni će odmah predati meč
Kad zagrmi, ma oni će odmah predati meč

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Odigrali pametno i hrabro i vratilo im se na kraju. mislim da su ipak oni puno kvalitetniji i da će vam biti zeznuto kad se otvorite jer morate dati gol a ne primiti ga a ovi su opasni ko zuce prema naprijed i tanki nazad. Čestitam na rezultatu
Zadnja izmjena: hearts, dana/u 17 jul 2013, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.
SAMIR NUHANOVIĆ 66'
NemožeSemper je napisao/la:U utorak Svraka umjesto Hasanovića tu nema dvojbe, ali šta mislite da li će B.Čolić zamijeniti Zeljkovića?
- savatihotece
- Kontakt:
Nije da se hvalim ali ovo sam napisao 10.07.2013. Nemam ništa protiv onih koji su imali sasvim negativno mišljenje o našoj ekipi, ali je previše da su oni sada najglasniji. Kao što napisah, vidimo se u utorak na Koševu. Doći će nas Brčaka dosta i znam da poslije utakmice nećemo biti razočarani. Ako mi ne vjerujete pročitajte ponovo moj komentar od 10.07.2013.savatihotece je napisao/la:Stvarno smo mi manijaci nevjerovatni. Malo, malo pa neki naši odu pa seruckaju na drugim temama, ebu ljude u zdrav mozak, a kada neko dođe na naš forum i napiše koliko toliko korektan ( jest da je neargumentovan i pogrešan do svemira) mi ga poderemo ko novinu. Neka ovakvih ljudi i ovakvih komentara možda nam malo pomogne da proširimo vidike i znanje o našoj istoriji koju bi da nam drugi pišu.
Što se tiče priprema i rezultata, vjerujte ljudi da ja nisam nikada veći optimista bio. Pročitam ove kombinovane sastave koji igraju pripremne utakmice i srce mi ko planina. Mladi momci su sazreli i nema razloga da im Amar neda šansu. Naše je da ih podržimo, rezultati neće izostat. Ova djeca će ginuti na terenu, uostalom to smo i priželjkivali svih ovih godina (znate ono "stavi ba našu djecu nek igraju, igraće srcem jer žive za Žalju " )i najzad dočekali generaciju mladih igrača koja će sigurno nastaviti šampionski niz. Pesimističke pa čak i uvredljive komentare na njihov račun i na račun Šefa smatram samo provokacijom i zavisti od strane onih kojih nije stid da se ovdje predstavljaju navijačima Želje.
Uvjeren sam da ćete potvrdu mojih riječi imati već u Plzenu.
Ako bog da, za početak, vidimo se vrlo brzo u uzvratu na Koševu i u Gradačcu.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA
ŽELJO MANIJACIMA
Ma necemo se otvarati na Kosevu, igrat cemo kao i tamo 100 %. Ako ostane 0 do 70-75 min. onda treba krenuti na sve ili nista.
Ja da se pitam Zeljkovica ne bih dirao. Momak je odigro strasno. Jedina solucija u kojoj bi igrao Benjo je da se Zeljko stavi na stopera umjesto Kerle a onda Benjo upadne na beka.
Tomica igracina
Jamaka sam uvijek branio i jucer se pokazalo zasto. I pokazalo se koliko nam odgovara dobar, ravan teren. 
Ja da se pitam Zeljkovica ne bih dirao. Momak je odigro strasno. Jedina solucija u kojoj bi igrao Benjo je da se Zeljko stavi na stopera umjesto Kerle a onda Benjo upadne na beka.
Tomica igracina

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
-
- Kontakt:
eto te ko pitar, čuj šampioni univerzuma, pa šta ti je legendo?Baja_Zvjerka je napisao/la:Da li shvatas da ne moze toliko stati ?! Bakos nece igrati, makar je tako pisalo i valjda nisu lagali...ellaxaz je napisao/la:Ako su nam šanse u revanšu 6% onda nas treba biti za svaki procenat barem po 5000 na stadionu tj. minimalano 30000.
Naravno, sada krecu price podcijenili vas (iako su ljudi danima najavljivali da znaju sta ih ceka, da smo sampioni, da imamo dobre navijace te da trebaju prolaz rijesiti odmah, itd. itd.), pa ce prica kako to nije isti Plzen od prosle godine, pa ce biti kad su česi znali fudbala, ma sve samo da se umanji ovaj ogroman uspjeh ekipe i OSIMA...
VIKTORIA - ACADEMICA 3:1
VIKTORIA - SPORTING 1:0
VIKTORIA - HAPOEL 4:0
VIKTORIA - NAPOLI 2:0
VIKTORIA - ATLETICO 1:0
NAPOLI - VIKTORIA 0:3
Ovih 6 utakmica ljudi su primili 1 gol, ako smo im mi dali 3, onda smo EBENI SAMPIONI UNIVERZUMA! Nek izgubimo na Hadisonu i 3:0 (pu pu pu) nece mi biti krivo, jer bice prepun stadion, grmit ce sve, sa ponosom cemo navijati za Zelju, kao i uvijek, a hocemo li proci ili ne ipak zavisi od mnogo mnogo faktora koji vise ne idu nego sto idu nama u prilog...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Za razliku od pitara ja ne haluciniram...plavetniloo je napisao/la: eto te ko pitar, čuj šampioni univerzuma, pa šta ti je legendo?

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
ma sve ja to znam, ali si ti zaboravio jednu bitnu stavku, a to je umor od evrope, ukoliko prođemo plzena, to su još 4 utakmice u evropi, a liga počinje narednog vikenda, znači još mjesec dana srijeda subota, srijeda subota, u tih mjesec dana se vrlo lako titula može i izgubiti...neću da kažem da bi bilo bolje ispasti, gluho bilo, jer je zarada fenomenalna za naše uslove, ali se bojim onoga što sam već naveo, a to je umor, tako su pitari prošle godine na koševu neriješeno igrali sa čelikom, da su tu pobjedili ko zna kako bi se dalje situacija razvijala, nadam se da razumiješ šta hoću da kažemBaja_Zvjerka je napisao/la:Za razliku od pitara ja ne haluciniram...plavetniloo je napisao/la: eto te ko pitar, čuj šampioni univerzuma, pa šta ti je legendo?I prosle godine smo govorili da cemo osvojiti a ove godine sam siguran u to... Nema niko jaci od Zeljine mladosti...
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
nakon utakmice u ceskoj i sto sam vidio... siguran sam da ce ovaj kadar kao prije dvije godine uzeti ligu bez problema... to ni "supermocno" sarajevo ni drugi nece uspjeti da nas ugroze... a to automatski znaci nositelj naredne godine i barem 4 utakmice u evropi...
sto se tice utorka sad, iskreno nama treba prije sveg luda sreca... ali mi smo tu srecu zasluzili sinoc nasom borbenoscu i zeljom... uglavnom, kosevo treba da bude puno... minimum 20000 ljudi... i onda bez srljanja i nepotrebnih startova (kao protiv maribora) mi smo i njima dali gol sa 8 igraca a sta ce tek biti kada budemo kompletni protiv ceha sa onakvim navijacima kao podrsku...
sto se tice utorka sad, iskreno nama treba prije sveg luda sreca... ali mi smo tu srecu zasluzili sinoc nasom borbenoscu i zeljom... uglavnom, kosevo treba da bude puno... minimum 20000 ljudi... i onda bez srljanja i nepotrebnih startova (kao protiv maribora) mi smo i njima dali gol sa 8 igraca a sta ce tek biti kada budemo kompletni protiv ceha sa onakvim navijacima kao podrsku...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Neke stvari koje su nasoj strani su da Plzen igra ligasku utakmicu u petak pa onda putuju za Sarajevo, mi cemo biti jaci za Svraku i pune tribine, sigurno je da nece ni oni krenuti kao jucer, jer ce imati sigurno u podsvijesti da ih poraz od jednog gola razlike izbacuje. Vidjela se jucer i opreznost kod nasih, korner a Skaljic ostaje na centru da pazi na odbranu. Sto se tice igrackog kadra Plzena, nisu me odusevili. Nema tu neke brzine, tehnike. Bazirali su se na centarsuteve i odatle nam stvorili najvecu opasnost sto cemo sigurno u revansu pokusati jos vise minimizirati. Samo hrabro, jos jace pa idemo abd po taj prolaz.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ja ti garantujem da ce oni odmah pokusati postici gol, cisto da smire navijace. A ako mi uspijemo iskoristi prvih 15 min, njihvog prilagodavanja ambijentu, atmosfera ce se dovesti do usijanja, sto im svakako nece odgovarati.master44 je napisao/la:Neke stvari koje su nasoj strani su da Plzen igra ligasku utakmicu u petak pa onda putuju za Sarajevo, mi cemo biti jaci za Svraku i pune tribine, sigurno je da nece ni oni krenuti kao jucer, jer ce imati sigurno u podsvijesti da ih poraz od jednog gola razlike izbacuje. Vidjela se jucer i opreznost kod nasih, korner a Skaljic ostaje na centru da pazi na odbranu. Sto se tice igrackog kadra Plzena, nisu me odusevili. Nema tu neke brzine, tehnike. Bazirali su se na centarsuteve i odatle nam stvorili najvecu opasnost sto cemo sigurno u revansu pokusati jos vise minimizirati. Samo hrabro, jos jace pa idemo abd po taj prolaz.
Treba igrati isto kao jucer, samo jos pametnije, jer su ekipa koja ti u 3 min moze srusite sve sto si gradio. Oprezno, cekati svoju priliku, tuci samo vise sa distance jer im golman pliva. Mene je samo strah Kerle, da on ne zapliva previse. Oni su se debelo zajebali jucer, jer su mislili da je prvenstveno Zeljkovic pa kasnije Urdinov, nase slabe takce. Poslije gledanje snimka, uvidjet ce da je to Kerla, pa ce sigurno tu traziti rupu...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Druze mi imamo 30 igraca, to je sve sto cu reci... Oni su beton za ovu nasu ligu, a i pitari ce igrati jos utakmica, i Siroki igra, itd. a mi 94% necemo proci Plzena, tako da sam ja vise isao sa tim razmisljanjem a nisam ni pomislio na eventualni prolazak... Tada dolazi kes, igraci bi letili po terenu, svi bi skidali gačice kad im dolazimo ili kad nam dolaze jer smo tako jaki... Ne sikiram se vala ni malo, jedino ako pitari dovedu jos 2,3 dobra igraca tipa Trivunovic onda se mogu boriti sa nama, ali oni imaju gubitnicki mentalitet pa i nisu neka prijetnja...plavetniloo je napisao/la:ma sve ja to znam, ali si ti zaboravio jednu bitnu stavku, a to je umor od evrope, ukoliko prođemo plzena, to su još 4 utakmice u evropi, a liga počinje narednog vikenda, znači još mjesec dana srijeda subota, srijeda subota, u tih mjesec dana se vrlo lako titula može i izgubiti...neću da kažem da bi bilo bolje ispasti, gluho bilo, jer je zarada fenomenalna za naše uslove, ali se bojim onoga što sam već naveo, a to je umor, tako su pitari prošle godine na koševu neriješeno igrali sa čelikom, da su tu pobjedili ko zna kako bi se dalje situacija razvijala, nadam se da razumiješ šta hoću da kažemBaja_Zvjerka je napisao/la:Za razliku od pitara ja ne haluciniram...plavetniloo je napisao/la: eto te ko pitar, čuj šampioni univerzuma, pa šta ti je legendo?I prosle godine smo govorili da cemo osvojiti a ove godine sam siguran u to... Nema niko jaci od Zeljine mladosti...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Hajde, necemo sitnicariti, tu je to negdje...bagrcavi je napisao/la:Gdje ti nađe 32 igrača Boga ti ?

1. Hadzic, Adnan
2. Elvis Karic
3. Kjosevski, Vedran
4. Filip Loncaric
5. Elvir Colic
6. Semir Kerla
7. Asim Skaljic
8. Emrah Hasanhodzic
9. Josip Kvesic
10. Yani Urdinov
11. Benjamin Colic
12. Mladen Zeljkovic
13. Damir Sadikovic
14. Nermin Zolotic
15. Nermin Jamak
16. Enis Sadikovic
17. Muamer Svraka
18. Tomislav Tomic
19. Anel Alibasic
20. Srdjan Stanic
21. Eldar Hasanovic
22. Sead Bucan
23. Vernes Selimovic
24. Dzenan Zajmovic
25. Riad Bajic
26. Danijal Brkovic
27. Eldin Adilovic
28. Armin Hodzic
29. Saban Pehilj
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
@Zvjerka
pitari ce vjerovatno dovesti Kajkuta i Maletica i time zatvoriti sve sto im skripi u timu...
kako to Husref i inace radi, dakle pravi jaku ekipu sa provjerenim imenima.
ali bez obzira na imena mislim da ce njihovo najvece oruzje pored Husa biti glad.
Glad i zelja za titulom, eventualna euforija ko nama prije 5godina.
Od prvih 10 kola 8 igraju u Sarajevu... naravno oni imaju taj cirkus mentalitet i ukoliko Zeljo uzme jesenju titulu oni ce prestati pratiti fudbal, ono malo sto ostane imace napade panike(babo Osim, Amar, sudija, gol u 90‘, posjeta, proslava.)
pitari ce vjerovatno dovesti Kajkuta i Maletica i time zatvoriti sve sto im skripi u timu...
ali bez obzira na imena mislim da ce njihovo najvece oruzje pored Husa biti glad.
Od prvih 10 kola 8 igraju u Sarajevu... naravno oni imaju taj cirkus mentalitet i ukoliko Zeljo uzme jesenju titulu oni ce prestati pratiti fudbal, ono malo sto ostane imace napade panike(babo Osim, Amar, sudija, gol u 90‘, posjeta, proslava.)
U zadnjih nekoliko god uvijek haman imaju isti takav raspored, pa ispuse na kraju..... Nema veze dok je Amar na klupi mi osvajamo titule u BiH... A kada on ode bice belaja.....tu i tamo je napisao/la:@Zvjerka
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Da se bogdom igra na našem stadionu,a ne na Gradskom atletskom stadionu Koševo i da je naš stadion napucan baš fino to bi u onoj dolini bilo ekstra. 

Plsen je dobra ekipa, tehnički potkovana i sigurno po kvalitetu igrača dosta, dosta jača od nas. Međutim, ono je sinoć bila fantastična borba i nevjerovatan timski duh koji na kraju nadmaši sve. Iako je poraz u pitanju, moramo biti iskreni i reći da je ovo rezultat iznad svih očekivanja.
Sad na Koševu treba odigrat mudru, pametnu, a prije svega opet borbenu utakmicu, samo ako igrači budu ginuli može se do povoljnog rezultata. Teško će biti, ali eto napunit će se bar tribine, bit će dobra atmosfera i nadat se nekako čudu. Ali u svakom slučaju respekt za ekipu, koja se nije obrukala, a nadat se da će se opet u dobrom izdanju pokazat i u revanšu.
Česi jesu osjetljivi itekako pozada, ali i naša odbrana pliva i nije uigrana. Organizacija nekad totalno izostane. A kada se svi dobro postave onda to ide. Samo ti proboji po stranama su najgori, tada uleti lopta u sredinu i panika vlada. Ali zato smo bili efikasni u napadu itekako.....
Od 4 šuta, 3 gola, FANTAZIJA....
Ako tako bude u revanšu i još malo stabilnosti u odbrani i to bi tad bio zagarantovan uspjeh. Vidjet ćemo....3 gola u gostima ovakvoj ekipi su svakako velika stvar.... 
Sad na Koševu treba odigrat mudru, pametnu, a prije svega opet borbenu utakmicu, samo ako igrači budu ginuli može se do povoljnog rezultata. Teško će biti, ali eto napunit će se bar tribine, bit će dobra atmosfera i nadat se nekako čudu. Ali u svakom slučaju respekt za ekipu, koja se nije obrukala, a nadat se da će se opet u dobrom izdanju pokazat i u revanšu.
Česi jesu osjetljivi itekako pozada, ali i naša odbrana pliva i nije uigrana. Organizacija nekad totalno izostane. A kada se svi dobro postave onda to ide. Samo ti proboji po stranama su najgori, tada uleti lopta u sredinu i panika vlada. Ali zato smo bili efikasni u napadu itekako.....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.