FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jul 2013, 09:17

Poznavajuci nase, vjerovatno ce biti tako... I ja sam za da ih "ograde" zastitarima kao Viole prosle godine, postave ogradu jos izmedju i ovamo da ulaz bude 5KM, ali vjerovatno nema nista od toga, zato kazem da je plafon 24.000...

Corleone, jug 4500, istok 7500, zapad 12000 novih stolica sa naslonjacima... To je maximalni kapacitet bez sjevera...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 17 jul 2013, 09:32

ibrakadabra je napisao/la:Komentar iz komsiluka

Tacno su ovi Bosanci prevladali onaj yu mentalitet.
Do zadnje kapi krvi su se borili.
Svaka im cast.
Ma jarane ta borba je i najbitnija,ostavi srce na terenu pa sta bude.mene najvise raduje ona borbenost i sto najzad nismo pali nakon preokreta iz 0:1 u 3:1i sto smo odgovorili golovima.U revansu sve je moguce iako su oni i dalje objektivno favoriti i blize prolazu,ali ako Bog da uz veliku podrsku i ovako htjenje i borbu svasta moze biti.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 17 jul 2013, 09:37

samo se vi drzite amarovih 6 %,napunite kosevo i sve je moguce
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 17 jul 2013, 09:37

Rule_hz je napisao/la:Svaka cast na muskoj igri,ljudi su vas podcjenili ono lahko cemo brane se u uzvratu ce bit teze sad je na vama pritisak uz to im se vraca onaj bakos,niste bez sansi uz malo srece nek se ponovi levski nama
Nema Bakosa,ima tezu povredu rebara,bar tako kazu.Kao sto kazez uz malo srece i onako hrabru i srcanu igru kao juce svasta je moguce iako su oni objektivno jos uvjek favoriti i u prednosti u odnosu na nas.Nadam se da necemo podleci pritisku i atmosferi koja ce biti paklena.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jul 2013, 09:46

Ako ima neko da bi iz Tuzle isao za Sarajevo na revans, pa da se "talnemo" za gorivo, bujrum, kod mene imaju 3 slobodna mjesta (ili Olovo, Kladanj ako neko hoce)... Vracam se tu noc poslije utakmice, u 4 krecem nazad za Tuzlu, pa ko hoce i ko se moze snaci od 23 do 4, ima pp... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 jul 2013, 09:49

Svaka cast, nadam se da ce se moja kletva od jucer obistiniti i da ce Zeljo zavrsiti u LP.

No realno govoreci, utakmica na Kosevu ce biti jos teza. Zeljo je prilike stvarao na kontre, a prilike za iste tesko da ce biti u Sarajevu jer Cesi imaju aktivan rezultat. Oni ce dakle igrati svoju igru, cekati Zelju da se malo otvori i onda ubijati svojim najjacim oruzjem. Sve to jucer nisu mogli raditi, a opet smo vidjeli kako su dominirali.

Druga stvar, nasi igraci nece biti psihicki rastereceni jer znaju da sada postoji sansa. Ako ih ne spremi Amar dobro, moglo bi se desiti da podlegnu pritisku i da totalno podbace. Sve te stvari su otezavajuce okolnosti koje realno nisu postojale u ovoj utakmici. Jedini plus je to sto igramo kuci, pred svojom rajom.

Sansa za prolaz je dakle i dalje mala, Cesi su i dalje veliki favoriti, no u fudbalu je sve moguce. Nadam se da cemo se na kraju svi zajedno radovati.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

DARE_DEVIL_SA
Kontakt:

Post Postao/la DARE_DEVIL_SA » 17 jul 2013, 09:51

Ovaj njihov kapiten Pavel Horvat kako je prljav igrac samo nesto prigovara i zali se sudije. Treba mu **** mater kada dodje ovdje. Al Urdinov je legenda ma on gazi sve nema straha, svaka cast momku.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 jul 2013, 09:52

samo cu ponavljati u narednim danima: NAPUNIMO KOSEVO, mozemo odigrati hrabro kao juce, mozemo ostaviti srce na terenu, mozemo ih ugroziti, sve smo vidjeli da mozemo, momci ce to uraditi sigurno i u revansu, a zna se koji je nas zadatak :!:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DARE_DEVIL_SA
Kontakt:

Post Postao/la DARE_DEVIL_SA » 17 jul 2013, 09:53

Nemanja ... javi se :lol:

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 17 jul 2013, 10:09

sjetite se pritiska na pocetku utakmice protiv maribora,kosevo se treslo
Željeznicar za život cijeli !

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 17 jul 2013, 10:11

Eh da igramo na nasoj Grbavici prolaz bi bio neupitan a ovako u onomo lavoru bit ce tesko. Hvala Amaru i igracima koji su nas bezbroj puta do sada obradovali, nase je samo jedno da napunimo Kosevo i da poderemo glasne zice, a rezultat kakav god da bude,manje vise necemo zaliti. Necemo zaliti jer smo pokazali citavom svijetu da mozemo igrati pametni i takticki kada treba, a rezultati ce doci sami po sebi kad-tad

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 17 jul 2013, 10:12

likusa je napisao/la:sjetite se pritiska na pocetku utakmice protiv maribora,kosevo se treslo
Da nas onda sudija nije sjebo u startu prosli definitivno Maribora
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 jul 2013, 10:12

Kakav maribor,sjetite se new castlea,e tako će da grmi.
Ovaj put se raja imaju cemu nadati!

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 17 jul 2013, 10:15

corleone87 je napisao/la:
likusa je napisao/la:sjetite se pritiska na pocetku utakmice protiv maribora,kosevo se treslo
Čak i da budemo jači od Plzena, tu su sudije, to me muči :?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 17 jul 2013, 10:16

Sad treba grupa i klub da se aktivira i da se po gradu sto vise onih plakata postavi za najavu utakmice.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 17 jul 2013, 10:17

shzna je napisao/la:
Čak i da budemo jači od Plzena, tu su sudije, to me muči :?
kakve bolan sudije ako budete bolji pobjedit cete nije to nasa smrdljiva liga da das sudiji koju marku i on svira i sto jest i sto nije

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 17 jul 2013, 10:21

Prije nekoliko dana sam napisao post da ako Amar pripremi ekipu koja moze trcati i ginuti 90 minuta, da cemo napraviti rezultat kojim cemo imati tih 6% sanse :D za prolaz, odnosno popuniti tribine Koseva, sto je s ovakvim protivnikom velika stvar. Nisam ocekivao da cemo imati toliko snage da kod 2 razlike damo gol u 80 i nekoj minuti, sto je fenomenalan napredak u nasoj igri.

U svom postu sam se osvrnuo na tih 15 minuta stadiona Kosevo. Amar treba da pripremi ekipu da moze napadati 60 minuta onako. Sad dali sam oblacima zbog ovog rezultata jucer, ali mislim da mozemo napraviti cudo.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 17 jul 2013, 10:25

ja bih samo da čestitam Želji na rezultatu a navijačima na uspjehu njihovog kluba...gledao sam tekmu i jako mi je drago da je jedna naša ekipa odigrala onako hrabro protiv ipak jedne respektabilne ekipe

još kad skontam da je željo nastupio bez 7-8 dobrih igrača a da su tekmu završili sa 4-5 tinejdžera, time je uspjeh još i veći
Undici stelle - ACM 1899

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 17 jul 2013, 10:32

da ofsajd onaj ak se dobro sjecam :roll: ..onaj pritisak i nadanje,iako znas da su sanse 0,000001 % kolko smo svi ludili bili :lol: ,a mozes mislit sad ludnice i pritiska ..treba odma da se navijaci odnosno "vrh" organizuje,neke letke ili nesto da se sprijece baklje ili drugi problemi jer ce bit svakakvog svijeta :oops:

nadam se da je muharemovic i ostali svjesni kakav profit ova utakmica moze donijeti :D
Željeznicar za život cijeli !

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 17 jul 2013, 11:14

Fudbaleri Željezničara jučer su, u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, na gostovanju kod Viktorije iz Plzena i zabili tri gola. Zahvaljujući dobrom rezultatu, aktuelni prvaci BiH imat će priliku da se plasiraju u 3. pretkolo.

Podsjećamo, Česi su pobijedili rezultatom 4:3.

Željezničar je ostvario pristojan rezultat, čemu se Česi očito nisu nadali, barem ako je suditi po statusu koji je na Twitteru napisao kapiten Viktorije Plzen, Pavel Horvath.

"Igramo protiv Jugosa, napravit ćemo sarajevski atentat", napisao je Horvath.
Al se frajko džaba nada 8-)
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Ferroviere1987, lakilone, Levin, mavi, svrakino1921 i 156 gostiju.