Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
44
45%

Ukupno glasova: 97

Nerminovic
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Nerminovic » 07 okt 2014, 09:09

Omerbavarac je napisao/la:Nasljednik je Di Mateo.
Siguran? Citam da je Tuchel favorit. :opaopa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 okt 2014, 09:23

Bild je objavio da je Di Mateo novi trener Schalkea sto je svakako glupost na kvadrat.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 okt 2014, 09:55

Omerbavarac je napisao/la:Bild je objavio da je Di Mateo novi trener Schalkea sto je svakako glupost na kvadrat.
Salke dominira.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 okt 2014, 09:59

gotova stvar. :facepalm:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 07 okt 2014, 14:01

slika
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 okt 2014, 17:16

Sad sve više vjerujem u onu teoriju da Tuchel preuzima RB Leipzig kada dođe pogodan momenat za to :think:

Siguran sam da su ga kontaktirali iz HsV-a i Schalkea i on kako se i vidi nije prihvatio ... Na klupu Elfa teško da će ići jer je Low titulom u Brazilu skupio sebi doživotni kredit i pitanje dokada će Low imati motiva da vodi Njemačku ...

Što se Schalkea tiče Robi je sigurno bolja opcija od one ublehe Kellera, treba sačekati kraj polusezone pa onda donositi sud.
A i kad se malo bolje pogleda i nema nešto kvalitenih imena na trenerskom tržištu a da su slobodni, osim Tuchela i Stevensa ali njihova situacija je specifična ...Tu su Fink, Labbadia, Michael Oenning, Magath, Thomas Doll ...Nema nešto pretjerno kvalitetnih rješenja tako da imenovanje Di Mattea i nije neka tragedija ... Ipak je čova digao klempu u sred minkena :thumbup:
Agieren statt reagieren

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 07 okt 2014, 17:59

Pale_Companion je napisao/la: Ipak je čova digao klempu u sred minkena :thumbup:
I Rijkaard je osvojio klempu i Veh je osvojio prvenstvo sa Stuttgartom pa obojica nemaju pojma o trenerskom poslu.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 okt 2014, 18:22

Neka je Keller napokon otišao, :cool:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 okt 2014, 19:16

Napokon da i rudari povuku ispravan potez, Di Mateo ne može biti lošiji od Kellera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 okt 2014, 23:52

Schalke je konačno otpustio Kellera i sada mogu samo napredovati.

Možda će se neki i sjetiti kada sam nekad prije govorio da bi jedan trener poput Di Matea dobro došao nekim bundesligašima pa i samom Schalkeu. Schalke je ekipa koja je najveće svoje uspjehe u prošlosti slavila zahvaljujući jakoj odbrani, a upravo u toj oblasti u zadnje vrijeme djeluju nekako raštrkano. Traje to možda i 2-3 sezone najmanje. Tako se desi da Schalke ostvari velike pobjede, a da onda u nekim drugim utakmicama iznenada dobije po ušima.
U suštini je problem kod njih, što su igrači očigledno birali kada će odigrati dobro. Pa su tako protiv Dortmunda (pobjeda) i Bayerna npr. (remi) bili jako motivisani, ali su zato protiv protivnika kao npr. Maribora djelovali smušeno. Keller nije imao ni dovoljno autoriteta, niti znanja.

Di Mateo je nešto novo za BuLi, ustabili će odbranu kraljevsko plavih, mangupski tip, mlad trener, jedno osvježenje i mogao bi biti uspješan. On govori i njemački perfektno pa je i to dobra referenca.

A iskreno bio sam skoro pa ubjeđen, da ako Keller dobije otkaz da je novi trener Schalkea Tuchel. A sada se postavlja pitanje da li se Tuchel vruće klupe u Gelsenkirchenu prepao? :? A možda je zaista istina ovo što Pale reče da bi on mogao postati novi trener RB Leipziga.
A Di Mateo je svakako interesantno rješenje te nakon Tuchela možda jedno od najboljih, a možda čovjek u Gelsenkirchenu napravi više nego što bi Tuchel....Bit će interesantno...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Bundesliga

Post Postao/la JoseMourinho » 07 okt 2014, 23:58

Sada kad je Robi preuzeo rudare, ima da se prate rudari redovno :clap:
a za tuchela ovo sto pale prica je itekako moguće, haj kad HSV nije preuzeo reko slaba mu ekipa čeka bolje, sad kad Schalke nije ne znam sta je razlog pa se rbl nameće kao realan razlog ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 okt 2014, 14:08

Kada je Tuchel u pitanju mnogi od Vas zaboravljaju cinjenicu da je isti jos pod ugovorom sa Mainzom i da ukoliko ga neko zeli angazovati prije Jula 2015-te mora platiti odstetu - spekulise se da Mainz navodno trazi 2 miliona €.

Po meni licno je takodjer to sitnica za tako kvalitetnog trenera, ali ukoliko jos tu dodamo njegov strucni stab, onda se klubovi zapitaju isplati li se dati toliki novac za jednog trenera, iako na trzistu ima slobodnih.

Takodjer mozda Tuchel iz principa nece nikog da preuzme ove sezone, jer bi onda mediji udarili na njega i izgubio bi na ugledu.

Vec zamisljam naslov BILD-a da je Tuchel preuzeo HSV ili Schalke:

Tuchel je veliki LAZOV.

Isto tako treba imati na umu da su Schalke i HSV klubovi koji su u samom vrhu sto se medijske zastupljenosti tice i siguran sam je i ovaj faktor Tuchel uzimao u obzir.

PS: Sto se konzervi tice ne vjerujem da ce otpustiti trenera koji klub iz cetvrte lige odveo u prvu ligu u ekspresnom roku.

U fudbalu nikad ne reci nikad, ali ja mislim da Tuchel od 2016-te napraviti pauzu i da ce se onda desiti pravi zemljotres kada su klupe top klubova i reprezentacije Njemacke u pitanju. Mozda ce Klopp potraziti novi izazov pogotovo ako osvoji LP, zatim mozda Guardiola odbije produziti ugovor sa Bayernom nakon sto je sa njima sve osvojio, a isto tako mozda Löw nakon eventualnog osvojanja EP-a se povuce sa klupe reprezentacije itd itd.

Takodjer ne treba ni iskljuciti inostrani angazman...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 okt 2014, 16:19

Gehaltene Bälle

1. Manuel Neuer (Bayern) 87,50
2. Yann Sommer (Gladbach) 87,10 %
3. Loris Karius (Mainz) 82,86 %
4. Timo Horn (Köln) 82,86 %
5. Kevin Trapp (Frankfurt) 77,42 %
6. Jaroslav Drobny (HSV) 77,27 %
7. Felix Wiedwald (Frankfurt) 76,92 %
8. Thorsten Kirschbaum (Stuttgart) 75,00 %
9. Roman Bürki (Freiburg) 72,97 %
10. Marwin Hitz (Augsburg) 72,73 %
11. Ron-Robert Zieler (Hannover) 72,41 %
12. Lukas Kruse (Paderborn) 70,59 %
13. Oliver Baumann (Freiburg) 70,00 %
14. Rene Adler (HSV) 70,00 %
15. Max Grün (Wolfsburg) 69,23 %
16. Sven Ulreich (Stuttgart) 68,97 %
17. Ralf Fährmann (Schalke) 68,42 %
18. Diego Benaglio (Wolfsburg) 66,67 %
19. Bernd Leno (Leverkusen) 65,63 %
20. Roman Weidenfeller (Dortmund) 64,29 %
21. Thomas Kraft (Hertha) 60,00 %
22. Raphael Wolf (Bremen) 55,56 %
23. Rune Jarstein (Hertha) 42,86 %
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 okt 2014, 17:34

Pale_Companion je napisao/la:Gehaltene Bälle

Kölscher junge :cool:

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 10 okt 2014, 18:10

22. Raphael Wolf (Bremen) 55,56 %
Koja je ovaj tip rupa.. Da Werder iole boljeg golmana ima ne bi bili tu gdje jesu.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 okt 2014, 12:44

samo_lijevo je napisao/la:

Kölscher junge :cool:

Mali je beton al nije da nismo znali :kafa:
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 okt 2014, 14:54

Prema pisanju Sportbilda od 2017-te bi moglo doci do nove raspodijele kada su TV prava u pitanju:
Nach Informationen der „Sport Bild“ erwägt die Deutsche Fußball-Liga eine Neuberechnung der TV-Gelder für die Klubs der 1. und 2.Bundesliga ab 2017 – inklusive einer Fan-Komponente. Das würde bedeuten, dass Vereine, die mehr Auswärtsfans mitbringen oder mehr Zuschauer vor die Bildschirme ziehen (derzeit zu „Sky“), einen größeren Anteil der Gelder erhalten würden. Konkret würde das bedeuten, dass Traditionsklubs, die mehr Fans als Werksvereine wie Bayer 04 Leverkusen oder die TSG 1899 Hoffenheim haben, künftig einen Vorteil hätten. Bislang zählt bei der Verteilung ausschließlich das Abschneiden in den vergangenen fünf Spielzeiten.
Mislim da ova raspodijela nije fer po manje klubove, no ukoliko gledam licni interes onda je za moj HSV vise nego odlicna.

No ostaje da vidimo hoce li ovaj novi sistem raspodijele novca biti usvojen na skupstini DFL-a.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 okt 2014, 15:47

amerosm je napisao/la:Prema pisanju Sportbilda od 2017-te bi moglo doci do nove raspodijele kada su TV prava u pitanju:
Nach Informationen der „Sport Bild“ erwägt die Deutsche Fußball-Liga eine Neuberechnung der TV-Gelder für die Klubs der 1. und 2.Bundesliga ab 2017 – inklusive einer Fan-Komponente. Das würde bedeuten, dass Vereine, die mehr Auswärtsfans mitbringen oder mehr Zuschauer vor die Bildschirme ziehen (derzeit zu „Sky“), einen größeren Anteil der Gelder erhalten würden. Konkret würde das bedeuten, dass Traditionsklubs, die mehr Fans als Werksvereine wie Bayer 04 Leverkusen oder die TSG 1899 Hoffenheim haben, künftig einen Vorteil hätten. Bislang zählt bei der Verteilung ausschließlich das Abschneiden in den vergangenen fünf Spielzeiten.
Mislim da ova raspodijela nije fer po manje klubove, no ukoliko gledam licni interes onda je za moj HSV vise nego odlicna.

No ostaje da vidimo hoce li ovaj novi sistem raspodijele novca biti usvojen na skupstini DFL-a.

cisto navlacenje za pojedine klubove,ovim bi "manji" klubovi mnogo izgubili.Jasno je da tv prava mnogim klubovima cine veliki udio u budzetu,sa ovim su osudjeni na neuspjeh.Ovo ne bi trebali usvojiti ni u kojem slucaju.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 okt 2014, 16:19

Zašto bi manji klubovi ovdje izgubili?

Koliko sam ja shvatio, ako imaju vjernu bazu navijača, koji posjećuju u velikom broju domaće i gostujuće tekme onda nema razloga za zabrinutost... Također i broj pretplatnika Sky-a (navijača pojedinih klubova) ovdje igra ulogu ...

Ovdje će nahebat samo Bayer, Hoffenheim, Wolfsburg i slični isprdci ...

Ovime se žele pomoći tradicionalni klubovi koji nemaju VW, Telekom, RB ili slične megakompanije iza svojih leđa...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 okt 2014, 16:35

@ pale

problem je u tom sto npr. Mainz ili Freiburg nema toliko veliku bazu navijaca kao HSV ili Gladbach i automatski ti klubovi tu gube.

Kao prvo gube kada je gledanost na TV-u u pitanju - statistika iz protekle sezone:

http://meedia.de/2014/05/12/bayern-muen ... d-vierter/

Kao drugo za razliku npr. od Gladbacha i HSV-a Mainz i Freiburg su regionalni klubovi i oni nemaju veliku bazu navijaca.

Dakle prilikom dva kljucna faktora kada je raspodijela novca od TV prava u pitanju ti kaznjavas ove klubove koji se i sada tesko nose sa klubovima kao sto su Wolfsburg, Hoffenheim, Leverkusen i Leipzig.

Prema novim pravilima HSV bi dobio vise novca, nego li Mainz ili Augsburg, a svi znamo koliko su ispred nas ova dva kluba bili protekle sezone. Kao sto sam vec rekao ukoliko gledam licni interes onda je ovo idealan ugovor za moj klub, ali ukoliko gledamo dobrobit cijele lige onda ovaj prijedlog ne valja.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.