San Antonio Spurs

lumani
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la lumani » 27 dec 2019, 13:29

NEZALAGANJE je napisao/la:
27 dec 2019, 13:18
lumani je napisao/la:
27 dec 2019, 13:09
27 dec 2019, 13:03
@lumani Da je barem to tako,ali nije druze.Ovo je najgore vodjen RS San Antonia otkako je on trener.

Igra igrace koji imaju ranije zasluge,a koji su OCIGLEDNE slabosti na terenu.Ne koristi optimalno roster i ne igra najbolje igrace zajedno, jer mora krpiti rupe koje kreiraju jednodimenzionalni igraci.Zbog toga je npr.Whiteu smanjena uloga,iako je imao strasnu prethodnu sezonu.Doveden je Carroll,kojem je dat MLE,a frajer nije nikako u rotaciji.Walkera gotovo i ne koristi itd itd.

I nista ovo ne bi bilo problem da ekipa ima rezultate,ali ekipa ima debelo negativan rekord i on i dalje prednost daje polovnjacima.
pa ja mislim, da ce od sada polovnjaci dobijati priliku a ponekad naravno i ti mladi kojima treba malo iskustva.Ili je Popp poludio :?:
A koji je smisao da ovakvi veterani koji evo vec 2 mjeseca imaju negativan rekord nastavljaju da imaju uloge koje imaju i zagarantovane minute??Dakle,bukvalno smo na nicijoj zemlji,a nista se ne mijenja i to frustrira.

Vidi samo ovo,Poeltl koji je fantastican defanzivac igra malo minuta,jer mora biti back up LMAu,koji vise ne moze igrati PFa zbog sporosti.Whiteu je uloga smanjena,jer ga Pop koristi za potkusurivanje u 2.petorci gdje on treba da krpi propuste Millsa i Belinellia,pa i on lose izgleda defanzivno kad je statistika u pitanju.Murray igra sa DDRom koji isto nema konstantu suta kao ni on,pa 1.petorka djelomicno i zbog toga izgleda lose.Walker,koji je najveci potencijal na rosteru nema nikakve minute dok ti je starter statisticki najgori defanzivac lige(Forbes).Metu,koji je na rosteru vec 2-3 god jos nije dobio ni najmanju sansu da vidimo sta moze taj decko?Ima li tu materijala ili ga se treba rijesiti!?
2 pika prve runde,Johnson i Samanic fakticki minute nisu odigrali ove godine u NBAu.

Dakle,zakljucak je da je Pop potpuno poludio,jer on, zarad veterana koji nas nigdje ne vode KOCI buducnost fransize!!

moguce je da je puko,dosta toga je prosao u zadnje 2,3 godine.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 dec 2019, 13:35

Vjerovatno ima i toga, ali ja sam tu kivan i na FO i na asistente.Jel moguce da mu niko ne smije prici i reci, halo, vrijeme je da se nesto mijenja.Halo,imamo jednu od najgorih odbrana lige,hajmo bencirati ove slabe defanzivce koje mozemo bencirati(ne mozes bencirati DDRa,ali mozee Forbesa i Belinellia za pocetak) i hajmo pokusati sa ljudima koji igraju odbranu.

Vjeruj mi, koliko slijepo gura ovu grupu igraca, poceo sam se realno bojati da SA uopste nece napraviti trejd do deadlinea i da cemo ovo sve gledati do kraja sezone.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 dec 2019, 13:37

27 dec 2019, 13:35
Vjerovatno ima i toga, ali ja sam tu kivan i na FO i na asistente.Jel moguce da mu niko ne smije prici i reci, halo, vrijeme je da se nesto mijenja.Halo,imamo jednu od najgorih odbrana lige,hajmo bencirati ove slabe defanzivce koje mozemo bencirati(ne mozes bencirati DDRa,ali mozee Forbesa i Belinellia za pocetak) i hajmo pokusati sa ljudima koji igraju odbranu.

Vjeruj mi, koliko slijepo gura ovu grupu igraca, poceo sam se realno bojati da SA uopste nece napraviti trejd do deadlinea i da cemo ovo sve gledati do kraja sezone.
mislim da mu iz respekta ne smije nitko nista reci...Ili ce sam primjetiti ili ce gurati do kraja sezone.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2019, 13:32

Kako igraju ostale ekipe na Zapadu(MIN,PHX,MEM) fakticki jedini konkurenti za 8.mjesto nam ostaju POR i SAC,a nesto sumnjam i da ce se OKC zadrzati na ovoj poziciji,posto sam siguran da Presti nece ganjati PO i ugrozavati pik,pa ce do deadlinea trejdovati sve sto moze trejdovati.

Sta nam to hoce reci?? Hoce reci da mi 99% nista necemo raditi na deadlineu i da ce ova ekipa ostati na okupu do kraja sezone.Nema sanse da ce Pop trejdovati DDRa ili LMAa dok je u borbi za PO.Posebno se to nece desiti nakon sto uvezemo 3 pobjede u naredne 3 tekme.

Zbog toga momci,naoruzajte se strpljenjem i lagano.Znam da ja prvi vise ne mislim previse komentarisati rotacije Popa.Nema smisla,jer je sve receno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 dec 2019, 19:01

SA’s best lineup they’ve played so far this season has been

1 - White
2 - Mills
3 - Walker
4 - Gay
5 - Pöltl

Derrick, Lonnie, Jakob are all very good defenders at their positions. Adequate floor spacing with that lineup as well. They have scored 115pp/100p, allowed 66pp/100p. :kafa:

Sto je najgore,ovo bi trebala biti nasa 2.petorka,ali mora Marco igrati je.bes mu mater. :oops: :oops: :roll: :roll:

Evo @Kanye nesto i za tebe :Over his last 9 games for the Austin Spurs, Keldon Johnson is 15/29 from 3pt range.
Podigao je i nivo odbrane.Legitimni potencijal da brani pozicije 1-4.Strasno je fizicki napredovao.Ocigledno je da mnogo radi na sebi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 dec 2019, 01:28

Asked Pop what Lonnie is or isn’t doing that limits his playing time. Pop: “Are you asking me why I’m not playing him more? I don’t involve those sorts of discussions with the media because we do what we think is best for the team.”

Uzasan si ove godine.Uzasan!! :evil:

Tako je,najbolje za ekipu je da Marco igra, je.bo te on. :twisted:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 29 dec 2019, 03:10

29 dec 2019, 01:28
Asked Pop what Lonnie is or isn’t doing that limits his playing time. Pop: “Are you asking me why I’m not playing him more? I don’t involve those sorts of discussions with the media because we do what we think is best for the team.”

Evo Lonnie ispred Marca :shock:
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 dec 2019, 03:14

Kugla3 je napisao/la:
29 dec 2019, 03:10
29 dec 2019, 01:28

Evo Lonnie ispred Marca :shock:
I odmah decko igra dobro.Ma to vise nije ni upitno.
Nego,nestvarno je kako je Gay los.Nestvarno.Covjek se ove godine raspada defanzivno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 dec 2019, 03:27

LMA vec 3 trojke cime je izjednacio svoj rekord karijere.

Eh da je bogdom vise suter i da uzima vise suteva za 3p,nego li sto igra post up u ovoj fazi svoje karijere... :roll: :roll:
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 29 dec 2019, 03:38, ukupno mijenjano 1 put.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 29 dec 2019, 03:37

White samo 7 minuta odigrao :wtf:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 dec 2019, 03:40

Kugla3 je napisao/la:
29 dec 2019, 03:37
Pa ne uparuje ga sa Murrayom.O tome se i prica.Kad ih mijenjas iskljucivo jednog za drugog,ovo ce se desavati.Bitno je da je Forbes odigrao 18min za poluvrijeme. ;)

Usput,4 trojke LMAa za poluvrijeme.U zadnje vrijeme je zaista vise na sutu za 3p,ali to mora postati konstantna da bi imalo znacaj.Isao ga sut ili ne.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 29 dec 2019, 03:45

29 dec 2019, 03:40
Kugla3 je napisao/la:
Pa ne uparuje ga sa Murrayom.O tome se i prica.Kad ih mijenjas iskljucivo jednog za drugog,ovo ce se desavati.Bitno je da je Forbes odigrao 18min za poluvrijeme. ;)

Usput,4 trojke LMAa za poluvrijeme.U zadnje vrijeme je zaista vise na sutu za 3p,ali to mora postati konstantna da bi imalo znacaj.Isao ga sut ili ne.
Apsolutno si u pravu za LMA, a sto se tice ovog drugog za Forbesa je to puno previse, situacija bi trebala bit obrnuta sto se tice minutaze White i njega. Jer kad god je White odigrao **** utakmicu mi nikad nismo izgubili, ali uz ovu minuta zu nema sanse da napravi takvo nesto.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 dec 2019, 03:50

Kugla3 je napisao/la:
29 dec 2019, 03:45
29 dec 2019, 03:40
Kugla3 je napisao/la:

Apsolutno si u pravu za LMA, a sto se tice ovog drugog za Forbesa je to puno previse, situacija bi trebala bit obrnuta sto se tice minutaze White i njega. Jer kad god je White odigrao **** utakmicu mi nikad nismo izgubili, ali uz ovu minuta zu nema sanse da napravi takvo nesto.
Ma Jordan ne bi usao u ritam za 7min,a ne neki neiskusan igrac.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 29 dec 2019, 04:08

Ubismo ih tricama sada.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 dec 2019, 04:09

If the Spurs decide to stick with Aldridge and DeRozan for the rest of the year, this is the way they need to play.

Tons of pick and roll with LA spacing to the arc, it’s actually really nice.

LA posting and DeMar spacing doesn’t work nearly as well.

Covjek objasnio.Ne mozemo nikako igrati post up LMAa dok su DDR i Murray starteri.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 dec 2019, 04:24

SKYWALKER!! :cool: :cool:

Al sta radi ova 2.petorka kad su u njoj White,Walker i Poeltl. :tokralju: :tokralju:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 29 dec 2019, 04:24

White i Lonnie :ljepota: :ljepota:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 dec 2019, 04:59

Pobjeda,ali uz mnogo moderniju igru i mnogo bolju rotaciju.

Walker ispred Belinellia,vise minuta za Poeltla,manje post upa LMAa uz njegovo pozicioniranje na trojku(5-6 za 3p) itd.

Kako vec postavih iznad,ovako moramo igrati,dok je roster ovakav kakav jeste.Barem kad je ofanziva u pitanju.Defanzivno,to ce malo teze ici,dok se personel ne promjeni.

Naravno,protivnik je bio DET i ovo nista ne znaci bez konstante.Svakako sam upisao 3 pobjede (vecerasnja,GS i OKC).

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 29 dec 2019, 11:38

Ne volim ovo lesinarenje oko 8. pozicije i odrzavanje sansi za Playoff.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 29 dec 2019, 11:46

YaSSaL je napisao/la:
29 dec 2019, 11:38
Ne volim ovo lesinarenje oko 8. pozicije i odrzavanje sansi za Playoff.
Ne mozemo bit losiji vec sto jesmo. Tu smo gdje smo.
Max Allegri

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.