FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 10 mar 2022, 20:27

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 10 mar 2022, 21:42

Fk TuzlaCity u okviru 22. kola PLBIH gostuje u Mostaru kod Veleža.Oba kluba su u prošlom kolu imali svaki na svoj način specifične utakmice.Tuzla je na tušanjskoj močvari vodila lavovsku borbu ,dala maksimum truda ne bi li pobijedila Širokog.No, na kraju je bilo 2-2.Momci su pokazali vidan pomak u igri.Naročito bih istakao voljni momenat.Naravno, treba uočiti da je Nukić utakmicu u prvom poluvremenu gledao s klupe.Kada je uveden u igru kapitenska traka ostala je kod Doffa.Tomašević je dobio priliku u drugom poluvremenu i odigrao dobro ,a na njemu su gosti skrivili penal.Ako je to naznaka da će i još neki igrači uz Mehmedovića dobijati priliku da igraju ,drago mi je.Predugo smo igrali sa istom postavom i na isti način i nanizali seriju prosječnih utakmica i gubitak mnogo bodova.
-Veležu je u prethodnom kolu F/N Savez BiH ponovo skrojio rezultat prije utakmice.Zaista je bilo mučno gledati tu utakmicu.Oni ostaju na 24 boda i osmom mjestu bod iza Gorkoga ,14 bodova manje od nas.Nije to ni blizu slika Veleža jer se radi o jednom od najboljih klubova u BiH.
Naš "gonić "na tabeli,Borac ,gostuje Sarajevu.Vidim sudi Peljto znači saveznici pošteno.Nama bi remi osigurao 2. poziciju nakon 2/3 odigranih utakmica prvenstva.Sada smo ispred Borca 2 boda.U slučaju da Borac pobijedi, a mi remiziramo imali bi isti broj bodova ali mi imamo bolju gol razliku.Međusobni skor se sada ne gleda a i da je tako ,obje naše utakmice završene su identičnim rezultatom 1-1.Nevjerujem da će Borac navaliti jer oni su saveznici sa Sarajevom.Sarajevo im je prodalo titulu i u finalu Borac jeSarajevu predao pehar Kupa.Dobro je da smo mi u Mostaru ipak pod teoretskim pritiskom gubljenja 2 mjesta.Valjda će to biti motivacioni faktor za našeigrače protiv jakog protivnika.Publike neće biti ni ovaj put i to je nama kakva takva olakšica.Da li mi možemo odigrati na nivou i ostati makar neporaženi.Mislim da možemo.Do pobjede teško da smo u stanju doći.Teren je konačno normalan i to će biti velika podrška za igru koju mi gajimo.Ne pamtim više kad smo odigrali utakmicu a da nije padala kiša i da teren nije bio blatnjav.Tu mislim i na zadnje utakmice jeseni.Prijedor i Radnik.I sad zimske utakmice kontra Gorkog,Borca i Širokog.
Nisam čuo da imamo igrača sa 3 kartona.Dakle ,možemo izvesti sve raspoložive snage.Sad bi možda i Nsua mogao odigrati poluvrijeme.Priželjkujem Mehidića i Nukića na klupi.Doffo mora napustiti poziciju pored Karjaševića i ustupiti je Gavriću.Neka Džafić ustupi mjesto Doffu pomakne se na desno krilo.Tomašević će imati težak zadatak da igra za sebe a trči i za sebe i za Mehanovića.No ,taj momak ulijeva povjerenje u odnosu na Mehidića.Mehidić i Mehanović u ekipi to je igrač manje.Neko će reči ,a Migijevi golovi.Ja mu kažem ,skupo su nas koštali.Mehmedović ili Mešinović ? 100% Mehmedović pa neka ga izvede nakon 20 minuta .Nsua starter?Da umjesto Daria.To mu je prirodna pozicija.Naravno ako je u stanju odigrati poluvrijeme kvalitetno.Ako je ulazio na ovoj tušanjskoj močvari što ne bi bio starter na lijepoj meraji.Sum -sumarum,bit će teško za nas .Velež je favorit na svom terenu.Meni nadu daje da smo mi počeli pulsirati protiv Širokog.Nek je sretno i uz Božiju pomoć.

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 10 mar 2022, 23:21

Isprike na upadu, ali moram dati komentar pred naš mini derbi

Mislim iskreno da je Husrefovo u TC-u odsviralo i da već neko vrijeme sve to ide preko kurca da mi izvinete. Ne znam tko bi mogao da ga zamijeni, ali dugoročno on nije rješenje za TC

Sretno u Mostaru, trebat će vam :bih:
Mostar u srcu, Velež do groba

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 11 mar 2022, 11:35

RASanticeva je napisao/la:
10 mar 2022, 23:21
Isprike na upadu, ali moram dati komentar pred naš mini derbi

Mislim iskreno da je Husrefovo u TC-u odsviralo i da već neko vrijeme sve to ide preko kurca da mi izvinete. Ne znam tko bi mogao da ga zamijeni, ali dugoročno on nije rješenje za TC

Sretno u Mostaru, trebat će vam :bih:
Neko mlad, pun entuzijama i zelje. Neko ko se nece vaditi na uslove terena (sobzirom da je isti za sve) nece se svadjati sa sudijama. Iza nas su tri utakmice, dvije ligaske i jedan kup utakmica. Rekao bih da smo u sve tri podbacili. Sa namjerom nisam kritikovao i nesto pretjerano pisao zbog tog famoznog stanja terena, evo cekam da vidim sta nam donosi Mostar. Da vidim u slucaju povrata na sta ce se vaditi.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Ani1984
Kontakt:

Post Postao/la Ani1984 » 11 mar 2022, 15:31

Promjena glavnog sudije dan pred tekmu. Da nije smiješno, bilo bi žalosno.
Bandić umjesto Petrovića :)
Sad će Savez, odnosno sudija pogurati Velež nakon cirkusa u BL. I tako u krug. Stalno ponavljanje...
S tim da se vać par godina, kako je Vico na čelu saveza, maksimalno sudi u korist Borca.
Svi vidimo kako se počinje sa kartoniranjem bitnih igrača koji trebaju igrati protiv Borca i po nekoliko utakmica ranije. Tekma pred Borac je samo formalnost.
Žalosno i tužno je pisati o ovim stvarima umjesto da pišemo i diskutujemo prvenstveno o samom fudbalu.
Nije mi samo jasno kako Husić nema nikakvig uticaja u Savezu. Pišaju po nama kako hoće. U razgovoru sa jednim poznatim aktuelnim sucem, kaže mi kako u Evropu idu Zrinjski, Borac i Sarajevo.
I ne mogu da ne spomenem i uslove za igru na Tušnju. Smatram da smo sami protiv sebe radili kad nismo prijavili neki drugi domaći teren, posebno kad se zna da se Tušanjski teren inače počinje renovirati ove godine. Uvjeren sam da bi imali najmanje 4 boda više da smo igrali recimo na Bilinom polju. Dva boda više protiv Radnika i dva boda više protiv Širokog. Ne bi izgubili ni protiv Borca u KUP-u...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 mar 2022, 16:30

Ani1984 je napisao/la:
11 mar 2022, 15:31
Promjena glavnog sudije dan pred tekmu. Da nije smiješno, bilo bi žalosno.
Bandić umjesto Petrovića :)
Sad će Savez, odnosno sudija pogurati Velež nakon cirkusa u BL. I tako u krug. Stalno ponavljanje...
S tim da se vać par godina, kako je Vico na čelu saveza, maksimalno sudi u korist Borca.
Svi vidimo kako se počinje sa kartoniranjem bitnih igrača koji trebaju igrati protiv Borca i po nekoliko utakmica ranije. Tekma pred Borac je samo formalnost.
Žalosno i tužno je pisati o ovim stvarima umjesto da pišemo i diskutujemo prvenstveno o samom fudbalu.
Nije mi samo jasno kako Husić nema nikakvig uticaja u Savezu. Pišaju po nama kako hoće. U razgovoru sa jednim poznatim aktuelnim sucem, kaže mi kako u Evropu idu Zrinjski, Borac i Sarajevo.
I ne mogu da ne spomenem i uslove za igru na Tušnju. Smatram da smo sami protiv sebe radili kad nismo prijavili neki drugi domaći teren, posebno kad se zna da se Tušanjski teren inače počinje renovirati ove godine. Uvjeren sam da bi imali najmanje 4 boda više da smo igrali recimo na Bilinom polju. Dva boda više protiv Radnika i dva boda više protiv Širokog. Ne bi izgubili ni protiv Borca u KUP-u...
SAD JE TAJ SRPSKI M-TEL GLAVNI SPONZOR PL BIH.Mali Vico je proguran za predsjednika i normalno oni hoće Borca svake godineu Evropi..Iz reda Bošnjaka potpredsjednik je trebao biti AZMIR HUSIĆ.Onda bi to bla druga priča jer se potpredsjednik pita.Međutim na skupštini su Srbii Hrvati preglasali Bošnjake i izglasali izvjesnog Durić Irfana koji je iz Cazina i pravi otpadnik koji za pare radi sve protiv Bošnjaka.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Beus Ivan Prvi potpredsjednik
slika
Rođen je 9. 8. 1969. u Mostaru.

Obavljao je funkciju predsjednika HŠK „Zrinjski“ Mostar, a bio je i direktor ovog kluba. 18. 4. 2011. godine imenovan je za člana Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, tijela konstituisanog od strane FIFA.

---------------------------------------------------------------------------------------------
- DURIĆ IRFAN Drugi potpredsjednik
slika

Rođen 1. 11. 1964. u Cazinu. Mašinski tehničar.

Igrao u omladinskim kategorijama FK „Krajina“ Cazin, gdje je od 2009. godine član Upravnog odbora kluba. Od 2011. godine član je Izvršnog odbora i potpredsjednik Sportskog saveza Općine Cazin.

Član je Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine od 2010. godine, gdje je obavljao i funkciju predsjednika.

Vijećnik je u Općini Cazin od 2012. godine.

Na Izbornoj sjednici Generalne Skupštini NS/FS BiH, održanoj 22. 12. 2016. godine izabran je za člana Izvršnog odbora NS/FS BiH.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 16. 03. 2021. godine je drugi potpredsjednik NS/FS BiH.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 mar 2022, 16:57

Ove sezone 2021/22 iz Bh Lige 4 tima idu u Europu Prvak,osvajač kupa i još dva najbolje plasirana pretpostavka 2. i 3.Mada može i 4. ako osvajač kupa bude 2 ili 3.Prvak igra pretkolo za L.P. - NEĆEMO IMATI NITI JEDAN TIM U LIGI EVROPE. - TRI NAŠA KLUBA ,DAKLE IGRAT ĆE PRVO PRETKOLO EVROPA KONFERENCIJSKE LIGE.
UEFA potvrdila: Premijer liga bez predstavnika u Europa ligi sljedeće sezone!

Velika promjena
Bosna i Hercegovina je prethodnih godina u UEFA-inim takmičenjima imala četiri predstavnika. Prvak bi igrao kvalifikacije za Ligu prvaka, a pobjednik Kupa te drugi i treći tim iz prvenstva u kvalifikacijama za Europa ligu.

03.12.2020.
A. Čaušević

UEFA potvrdila: Premijer liga bez predstavnika u Europa ligi sljedeće sezone!
Premijer lige će i sljedeće sezone imati četiri predstavnika na eurosceni, ali niti jedan od klubova neće igrati u Europa ligi.

UEFA je dana potvrdila prisupnu listu klubova za svoja takmičenja u narednoj sezoni prema kojoj prvak BiH igrati prvo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a preostala tri predstavnika prvo pretkolo Europa konferencijske lige.

Pobjednik Kupa te drugoplasirani i trećeplasirani tim iz Premijer lige će tako debitovati u novom UEFA-inom takmičenju.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 mar 2022, 17:12

Promjena glavnog sudije na meču Velež - Tuzla City ?
Petrović neće suditi
Veoma bitan duel u 22. kolu Premijer lige BiH u subotu igraju Velež i Tuzla City.

11.03.22. 13:05
H. Zilić

Promjena glavnog sudije na meču Velež - Tuzla City

Utakmica počinje u 15 sati na stadionu "Rođeni", a dan prije utakmice došlo je i do promjene glavnog arbitra.

Meč u Mostaru trebao je suditi Dragan Petrović iz Banja Luke, ali ipak je odlučeno da pravdu dijeli Antoni Bandić iz Gruda što je i ozvaničeno od strane NFSBiH.

Pomoćnici Bandiću bit će isti koji su deelgirani ranije i Petroviću, a to su Enes Đozić iz Sarajeva i Senad Ibirišimbegović iz Travnika.

Četvrti sudija je Admir Musić iz Sarajeva.

Delegat susreta će biti Samir Ćupina iz Sarajeva, a posmatrač suđenja Ermin Halilagić također iz Sarajeva.

Velež pomeuti duel dočekuje na osmoj poziciji sa 24 boda, dok je Tuzla City drugoplasirana sa 38 bodova, 16 manje od lidera Zrinjskog.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 11 mar 2022, 21:16

Niko ništa da napiše.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 11 mar 2022, 21:46

Ne znam zasto ali tako me vozi neki osjećaj da ćemo podbaciti u Mostaru ali zato u srijedu da će stradati Borac i da smo polufinalisti.
Znam zvuči čudno, možda i nerealno ali bas se ne mogu da otmem tom utisku.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 11 mar 2022, 23:08

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
11 mar 2022, 21:46
Ne znam zasto ali tako me vozi neki osjećaj da ćemo podbaciti u Mostaru ali zato u srijedu da će stradati Borac i da smo polufinalisti.
Ne vidim razlog da se podbaci kontra Veleža.Igra se na praznom stadionu, kvalitet protiv motiva.Bandić mi je ne jasan...da li je delegiran da se Veležu vrati oteto ili da odvede meč u × vidjet ćemo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 mar 2022, 10:50

Beledija je napisao/la:
11 mar 2022, 23:08
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
11 mar 2022, 21:46
Ne vidim razlog da se podbaci kontra Veleža.Igra se na praznom stadionu, kvalitet protiv motiva.Bandić mi je ne jasan...da li je delegiran da se Veležu vrati oteto ili da odvede meč u × vidjet ćemo.
Velež je u prvenstvu prilično bodovno zaostao i teško da može dogurat u vrh. u preostalim kolima.Kup je njihova velika šansa .Da osvoje prvi pokal u suverenoj BiH i vrate milo za drago Borcu i to duplo.Interesuje me kako će napraviti žrijeb .Hoće li Borac igrati protiv drugoligaša a Sarajevo kontra Veleža?
Što setiče nas vrijeme da počnemo igrati.Davno smo zaspali zimskim snom.Dobro je da ima vremena i da se možemo nadati našem proljeću.Mi inače dobro igramo po toplom vremenu .Avgust ,septembar,oktobar... mi smo bili Real.A onda s prvim znacima hladnoće i mokrim kišama mi smo zapali u blatu "Dnjestarskih močvara".Iako je u Tuzli jutros zabilježeno -8 Celzijusa ,dan se propljepšao i trenutno je 0 stepeni.U Mostaru je u 10 sati izmjereno
no 6 stepeni a do 15 sati kad utakmica počinje bit će sigurno 12.Dakle ,uslovi idealni ako se uzme u obzir i odsustvo domaće publike.Napred plavi ali molim vas, danas, obucite bijele dresove.Nije to znak predaje nego čistoće.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 mar 2022, 10:54

Petrović ipak sudi ovog vikenda, "prekomandovan" je na drugi meč Premijer lige!?
Ipak će dijeliti pravdu
Dragan Petrović je trebao biti prvi sudija susreta Velež - Tuzla City, ali je dan prije utakmice došlo do promjene.

12.03.22. 08:46
A. Čaušević

Petrović ipak sudi ovog vikenda, "prekomandovan" je na drugi meč Premijer lige!
Odlučeno je da glavni arbitar susreta na stadionu Rođeni bude Antoni Bandić te će tako arbitar iz Gruda dijeliti pravdu na jednom od zanimljivijih susreta 22. kola.

Obzirom da neće suditi prvobitno planirani meč očekivalo se Petrović bude slobodan ovaj vikend, ali to neće biti slučaj.

Naime, sudija iz Banja Luke je "prekomandovan" da sudi drugi susret Premijer lige i to derbi zapadne Hercegovine.

Tako će Petrović biti glavni sudija susreta Široki Brijeg - Posušje umjesto Danijela Boje koji je ranije delegiran za meč na Pecari.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 mar 2022, 13:56

.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 mar 2022, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 mar 2022, 14:03

slika

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 12 mar 2022, 14:12

Ponovo isti sastav i formacija.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 mar 2022, 14:19

22. KOLO Pl BiH

FK Sarajevo - FK Borac 1 - 1(1-0)
FK Velež - FK Tuzla City 1 - 2(1 -1)
NK Široki - HŠK Posušje 1 - 1
FK Leotar - FK Željezničar
FK Radnik - FK Rudar
FK Gorki - HŠK Zrinjski

1. HŠK Zrinjski.... 21.. 17. 3.. 1.. 54
2. FK Tuzla City....22.. 10. 8.. 3.. 41
3. FK Borac.........22.. 9. 10.. 3.. 37
4. FK Sarajevo.....22.. 9.. 5.. 7.. 32
5. FK Željezničar.. 21.. 7.. 8.. 6.. 29
6. NK Široki........ 21.. 6.. 10.. 5.. 28
7. FK Gorki........ 21.. 5.. 10.. 6.. 25
8. FK Velež.........22.. 7.. 6.. 8. ..24(-3)
9. FK Leotar........21.. 5.. 4.. 12.. 19
10.HŠK Posušje....21.. 4.. 7.. 10.. 19
11.FK Rudar........21.. 3.. 7.. 11.. 16
12. FK Radnik .... 21.. 3.. 6.. 12. .15
.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 mar 2022, 09:42, ukupno mijenjano 5 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 mar 2022, 14:21

CityCity je napisao/la:
12 mar 2022, 14:12
Raduje me da su Tomašević i Gavrić u startnoj postavi.Doffo je time pomaknut naprijed.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 12 mar 2022, 14:29

tuzlac je napisao/la:
12 mar 2022, 14:21
CityCity je napisao/la:
12 mar 2022, 14:12
Raduje me da su Tomašević i Gavrić u startnoj postavi.Doffo je time pomaknut naprijed.
Spustat ce se on ,imat ce mozda slobodu i ocekivg je dosta prekrsaja ne njemu..pametno s dva def vezna,treba se osigurat i nazad

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 12 mar 2022, 14:58

Pa da uporedimo suđenje Peljte i Bandića

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BLN030 i 9 gostiju.