FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Fk TuzlaCity u okviru 22. kola PLBIH gostuje u Mostaru kod Veleža.Oba kluba su u prošlom kolu imali svaki na svoj način specifične utakmice.Tuzla je na tušanjskoj močvari vodila lavovsku borbu ,dala maksimum truda ne bi li pobijedila Širokog.No, na kraju je bilo 2-2.Momci su pokazali vidan pomak u igri.Naročito bih istakao voljni momenat.Naravno, treba uočiti da je Nukić utakmicu u prvom poluvremenu gledao s klupe.Kada je uveden u igru kapitenska traka ostala je kod Doffa.Tomašević je dobio priliku u drugom poluvremenu i odigrao dobro ,a na njemu su gosti skrivili penal.Ako je to naznaka da će i još neki igrači uz Mehmedovića dobijati priliku da igraju ,drago mi je.Predugo smo igrali sa istom postavom i na isti način i nanizali seriju prosječnih utakmica i gubitak mnogo bodova.
-Veležu je u prethodnom kolu F/N Savez BiH ponovo skrojio rezultat prije utakmice.Zaista je bilo mučno gledati tu utakmicu.Oni ostaju na 24 boda i osmom mjestu bod iza Gorkoga ,14 bodova manje od nas.Nije to ni blizu slika Veleža jer se radi o jednom od najboljih klubova u BiH.
Naš "gonić "na tabeli,Borac ,gostuje Sarajevu.Vidim sudi Peljto znači saveznici pošteno.Nama bi remi osigurao 2. poziciju nakon 2/3 odigranih utakmica prvenstva.Sada smo ispred Borca 2 boda.U slučaju da Borac pobijedi, a mi remiziramo imali bi isti broj bodova ali mi imamo bolju gol razliku.Međusobni skor se sada ne gleda a i da je tako ,obje naše utakmice završene su identičnim rezultatom 1-1.Nevjerujem da će Borac navaliti jer oni su saveznici sa Sarajevom.Sarajevo im je prodalo titulu i u finalu Borac jeSarajevu predao pehar Kupa.Dobro je da smo mi u Mostaru ipak pod teoretskim pritiskom gubljenja 2 mjesta.Valjda će to biti motivacioni faktor za našeigrače protiv jakog protivnika.Publike neće biti ni ovaj put i to je nama kakva takva olakšica.Da li mi možemo odigrati na nivou i ostati makar neporaženi.Mislim da možemo.Do pobjede teško da smo u stanju doći.Teren je konačno normalan i to će biti velika podrška za igru koju mi gajimo.Ne pamtim više kad smo odigrali utakmicu a da nije padala kiša i da teren nije bio blatnjav.Tu mislim i na zadnje utakmice jeseni.Prijedor i Radnik.I sad zimske utakmice kontra Gorkog,Borca i Širokog.
Nisam čuo da imamo igrača sa 3 kartona.Dakle ,možemo izvesti sve raspoložive snage.Sad bi možda i Nsua mogao odigrati poluvrijeme.Priželjkujem Mehidića i Nukića na klupi.Doffo mora napustiti poziciju pored Karjaševića i ustupiti je Gavriću.Neka Džafić ustupi mjesto Doffu pomakne se na desno krilo.Tomašević će imati težak zadatak da igra za sebe a trči i za sebe i za Mehanovića.No ,taj momak ulijeva povjerenje u odnosu na Mehidića.Mehidić i Mehanović u ekipi to je igrač manje.Neko će reči ,a Migijevi golovi.Ja mu kažem ,skupo su nas koštali.Mehmedović ili Mešinović ? 100% Mehmedović pa neka ga izvede nakon 20 minuta .Nsua starter?Da umjesto Daria.To mu je prirodna pozicija.Naravno ako je u stanju odigrati poluvrijeme kvalitetno.Ako je ulazio na ovoj tušanjskoj močvari što ne bi bio starter na lijepoj meraji.Sum -sumarum,bit će teško za nas .Velež je favorit na svom terenu.Meni nadu daje da smo mi počeli pulsirati protiv Širokog.Nek je sretno i uz Božiju pomoć.
-Veležu je u prethodnom kolu F/N Savez BiH ponovo skrojio rezultat prije utakmice.Zaista je bilo mučno gledati tu utakmicu.Oni ostaju na 24 boda i osmom mjestu bod iza Gorkoga ,14 bodova manje od nas.Nije to ni blizu slika Veleža jer se radi o jednom od najboljih klubova u BiH.
Naš "gonić "na tabeli,Borac ,gostuje Sarajevu.Vidim sudi Peljto znači saveznici pošteno.Nama bi remi osigurao 2. poziciju nakon 2/3 odigranih utakmica prvenstva.Sada smo ispred Borca 2 boda.U slučaju da Borac pobijedi, a mi remiziramo imali bi isti broj bodova ali mi imamo bolju gol razliku.Međusobni skor se sada ne gleda a i da je tako ,obje naše utakmice završene su identičnim rezultatom 1-1.Nevjerujem da će Borac navaliti jer oni su saveznici sa Sarajevom.Sarajevo im je prodalo titulu i u finalu Borac jeSarajevu predao pehar Kupa.Dobro je da smo mi u Mostaru ipak pod teoretskim pritiskom gubljenja 2 mjesta.Valjda će to biti motivacioni faktor za našeigrače protiv jakog protivnika.Publike neće biti ni ovaj put i to je nama kakva takva olakšica.Da li mi možemo odigrati na nivou i ostati makar neporaženi.Mislim da možemo.Do pobjede teško da smo u stanju doći.Teren je konačno normalan i to će biti velika podrška za igru koju mi gajimo.Ne pamtim više kad smo odigrali utakmicu a da nije padala kiša i da teren nije bio blatnjav.Tu mislim i na zadnje utakmice jeseni.Prijedor i Radnik.I sad zimske utakmice kontra Gorkog,Borca i Širokog.
Nisam čuo da imamo igrača sa 3 kartona.Dakle ,možemo izvesti sve raspoložive snage.Sad bi možda i Nsua mogao odigrati poluvrijeme.Priželjkujem Mehidića i Nukića na klupi.Doffo mora napustiti poziciju pored Karjaševića i ustupiti je Gavriću.Neka Džafić ustupi mjesto Doffu pomakne se na desno krilo.Tomašević će imati težak zadatak da igra za sebe a trči i za sebe i za Mehanovića.No ,taj momak ulijeva povjerenje u odnosu na Mehidića.Mehidić i Mehanović u ekipi to je igrač manje.Neko će reči ,a Migijevi golovi.Ja mu kažem ,skupo su nas koštali.Mehmedović ili Mešinović ? 100% Mehmedović pa neka ga izvede nakon 20 minuta .Nsua starter?Da umjesto Daria.To mu je prirodna pozicija.Naravno ako je u stanju odigrati poluvrijeme kvalitetno.Ako je ulazio na ovoj tušanjskoj močvari što ne bi bio starter na lijepoj meraji.Sum -sumarum,bit će teško za nas .Velež je favorit na svom terenu.Meni nadu daje da smo mi počeli pulsirati protiv Širokog.Nek je sretno i uz Božiju pomoć.
-
- Kontakt:
Isprike na upadu, ali moram dati komentar pred naš mini derbi
Mislim iskreno da je Husrefovo u TC-u odsviralo i da već neko vrijeme sve to ide preko kurca da mi izvinete. Ne znam tko bi mogao da ga zamijeni, ali dugoročno on nije rješenje za TC
Sretno u Mostaru, trebat će vam
Mislim iskreno da je Husrefovo u TC-u odsviralo i da već neko vrijeme sve to ide preko kurca da mi izvinete. Ne znam tko bi mogao da ga zamijeni, ali dugoročno on nije rješenje za TC
Sretno u Mostaru, trebat će vam

Mostar u srcu, Velež do groba
-
- Kontakt:
Neko mlad, pun entuzijama i zelje. Neko ko se nece vaditi na uslove terena (sobzirom da je isti za sve) nece se svadjati sa sudijama. Iza nas su tri utakmice, dvije ligaske i jedan kup utakmica. Rekao bih da smo u sve tri podbacili. Sa namjerom nisam kritikovao i nesto pretjerano pisao zbog tog famoznog stanja terena, evo cekam da vidim sta nam donosi Mostar. Da vidim u slucaju povrata na sta ce se vaditi.RASanticeva je napisao/la: ↑10 mar 2022, 23:21Isprike na upadu, ali moram dati komentar pred naš mini derbi
Sretno u Mostaru, trebat će vam![]()
Tuzla City / Sloga Simin Han
Promjena glavnog sudije dan pred tekmu. Da nije smiješno, bilo bi žalosno.
Bandić umjesto Petrovića
Sad će Savez, odnosno sudija pogurati Velež nakon cirkusa u BL. I tako u krug. Stalno ponavljanje...
S tim da se vać par godina, kako je Vico na čelu saveza, maksimalno sudi u korist Borca.
Svi vidimo kako se počinje sa kartoniranjem bitnih igrača koji trebaju igrati protiv Borca i po nekoliko utakmica ranije. Tekma pred Borac je samo formalnost.
Žalosno i tužno je pisati o ovim stvarima umjesto da pišemo i diskutujemo prvenstveno o samom fudbalu.
Nije mi samo jasno kako Husić nema nikakvig uticaja u Savezu. Pišaju po nama kako hoće. U razgovoru sa jednim poznatim aktuelnim sucem, kaže mi kako u Evropu idu Zrinjski, Borac i Sarajevo.
I ne mogu da ne spomenem i uslove za igru na Tušnju. Smatram da smo sami protiv sebe radili kad nismo prijavili neki drugi domaći teren, posebno kad se zna da se Tušanjski teren inače počinje renovirati ove godine. Uvjeren sam da bi imali najmanje 4 boda više da smo igrali recimo na Bilinom polju. Dva boda više protiv Radnika i dva boda više protiv Širokog. Ne bi izgubili ni protiv Borca u KUP-u...
Bandić umjesto Petrovića

Sad će Savez, odnosno sudija pogurati Velež nakon cirkusa u BL. I tako u krug. Stalno ponavljanje...
S tim da se vać par godina, kako je Vico na čelu saveza, maksimalno sudi u korist Borca.
Svi vidimo kako se počinje sa kartoniranjem bitnih igrača koji trebaju igrati protiv Borca i po nekoliko utakmica ranije. Tekma pred Borac je samo formalnost.
Žalosno i tužno je pisati o ovim stvarima umjesto da pišemo i diskutujemo prvenstveno o samom fudbalu.
Nije mi samo jasno kako Husić nema nikakvig uticaja u Savezu. Pišaju po nama kako hoće. U razgovoru sa jednim poznatim aktuelnim sucem, kaže mi kako u Evropu idu Zrinjski, Borac i Sarajevo.
I ne mogu da ne spomenem i uslove za igru na Tušnju. Smatram da smo sami protiv sebe radili kad nismo prijavili neki drugi domaći teren, posebno kad se zna da se Tušanjski teren inače počinje renovirati ove godine. Uvjeren sam da bi imali najmanje 4 boda više da smo igrali recimo na Bilinom polju. Dva boda više protiv Radnika i dva boda više protiv Širokog. Ne bi izgubili ni protiv Borca u KUP-u...
SAD JE TAJ SRPSKI M-TEL GLAVNI SPONZOR PL BIH.Mali Vico je proguran za predsjednika i normalno oni hoće Borca svake godineu Evropi..Iz reda Bošnjaka potpredsjednik je trebao biti AZMIR HUSIĆ.Onda bi to bla druga priča jer se potpredsjednik pita.Međutim na skupštini su Srbii Hrvati preglasali Bošnjake i izglasali izvjesnog Durić Irfana koji je iz Cazina i pravi otpadnik koji za pare radi sve protiv Bošnjaka.Ani1984 je napisao/la: ↑11 mar 2022, 15:31Promjena glavnog sudije dan pred tekmu. Da nije smiješno, bilo bi žalosno.
Bandić umjesto Petrovića
-------------------------------------------------------------------------------------------
Beus Ivan Prvi potpredsjednik

Rođen je 9. 8. 1969. u Mostaru.
Obavljao je funkciju predsjednika HŠK „Zrinjski“ Mostar, a bio je i direktor ovog kluba. 18. 4. 2011. godine imenovan je za člana Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, tijela konstituisanog od strane FIFA.
---------------------------------------------------------------------------------------------
- DURIĆ IRFAN Drugi potpredsjednik

Rođen 1. 11. 1964. u Cazinu. Mašinski tehničar.
Igrao u omladinskim kategorijama FK „Krajina“ Cazin, gdje je od 2009. godine član Upravnog odbora kluba. Od 2011. godine član je Izvršnog odbora i potpredsjednik Sportskog saveza Općine Cazin.
Član je Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine od 2010. godine, gdje je obavljao i funkciju predsjednika.
Vijećnik je u Općini Cazin od 2012. godine.
Na Izbornoj sjednici Generalne Skupštini NS/FS BiH, održanoj 22. 12. 2016. godine izabran je za člana Izvršnog odbora NS/FS BiH.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Od 16. 03. 2021. godine je drugi potpredsjednik NS/FS BiH.
Ove sezone 2021/22 iz Bh Lige 4 tima idu u Europu Prvak,osvajač kupa i još dva najbolje plasirana pretpostavka 2. i 3.Mada može i 4. ako osvajač kupa bude 2 ili 3.Prvak igra pretkolo za L.P. - NEĆEMO IMATI NITI JEDAN TIM U LIGI EVROPE. - TRI NAŠA KLUBA ,DAKLE IGRAT ĆE PRVO PRETKOLO EVROPA KONFERENCIJSKE LIGE.
Promjena glavnog sudije na meču Velež - Tuzla City ?
Niko ništa da napiše.
-
- Kontakt:
Ne znam zasto ali tako me vozi neki osjećaj da ćemo podbaciti u Mostaru ali zato u srijedu da će stradati Borac i da smo polufinalisti.
Znam zvuči čudno, možda i nerealno ali bas se ne mogu da otmem tom utisku.
Ne vidim razlog da se podbaci kontra Veleža.Igra se na praznom stadionu, kvalitet protiv motiva.Bandić mi je ne jasan...da li je delegiran da se Veležu vrati oteto ili da odvede meč u × vidjet ćemo.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑11 mar 2022, 21:46Ne znam zasto ali tako me vozi neki osjećaj da ćemo podbaciti u Mostaru ali zato u srijedu da će stradati Borac i da smo polufinalisti.
Velež je u prvenstvu prilično bodovno zaostao i teško da može dogurat u vrh. u preostalim kolima.Kup je njihova velika šansa .Da osvoje prvi pokal u suverenoj BiH i vrate milo za drago Borcu i to duplo.Interesuje me kako će napraviti žrijeb .Hoće li Borac igrati protiv drugoligaša a Sarajevo kontra Veleža?Beledija je napisao/la: ↑11 mar 2022, 23:08Ne vidim razlog da se podbaci kontra Veleža.Igra se na praznom stadionu, kvalitet protiv motiva.Bandić mi je ne jasan...da li je delegiran da se Veležu vrati oteto ili da odvede meč u × vidjet ćemo.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑11 mar 2022, 21:46Ne znam zasto ali tako me vozi neki osjećaj da ćemo podbaciti u Mostaru ali zato u srijedu da će stradati Borac i da smo polufinalisti.
Što setiče nas vrijeme da počnemo igrati.Davno smo zaspali zimskim snom.Dobro je da ima vremena i da se možemo nadati našem proljeću.Mi inače dobro igramo po toplom vremenu .Avgust ,septembar,oktobar... mi smo bili Real.A onda s prvim znacima hladnoće i mokrim kišama mi smo zapali u blatu "Dnjestarskih močvara".Iako je u Tuzli jutros zabilježeno -8 Celzijusa ,dan se propljepšao i trenutno je 0 stepeni.U Mostaru je u 10 sati izmjereno
no 6 stepeni a do 15 sati kad utakmica počinje bit će sigurno 12.Dakle ,uslovi idealni ako se uzme u obzir i odsustvo domaće publike.Napred plavi ali molim vas, danas, obucite bijele dresove.Nije to znak predaje nego čistoće.
Petrović ipak sudi ovog vikenda, "prekomandovan" je na drugi meč Premijer lige!?
Ponovo isti sastav i formacija.
22. KOLO Pl BiH
FK Sarajevo - FK Borac 1 - 1(1-0)
FK Velež - FK Tuzla City 1 - 2(1 -1)
NK Široki - HŠK Posušje 1 - 1
FK Leotar - FK Željezničar
FK Radnik - FK Rudar
FK Gorki - HŠK Zrinjski
1. HŠK Zrinjski.... 21.. 17. 3.. 1.. 54
2. FK Tuzla City....22.. 10. 8.. 3.. 41
3. FK Borac.........22.. 9. 10.. 3.. 37
4. FK Sarajevo.....22.. 9.. 5.. 7.. 32
5. FK Željezničar.. 21.. 7.. 8.. 6.. 29
6. NK Široki........ 21.. 6.. 10.. 5.. 28
7. FK Gorki........ 21.. 5.. 10.. 6.. 25
8. FK Velež.........22.. 7.. 6.. 8. ..24(-3)
9. FK Leotar........21.. 5.. 4.. 12.. 19
10.HŠK Posušje....21.. 4.. 7.. 10.. 19
11.FK Rudar........21.. 3.. 7.. 11.. 16
12. FK Radnik .... 21.. 3.. 6.. 12. .15
.
FK Sarajevo - FK Borac 1 - 1(1-0)
FK Velež - FK Tuzla City 1 - 2(1 -1)
NK Široki - HŠK Posušje 1 - 1
FK Leotar - FK Željezničar
FK Radnik - FK Rudar
FK Gorki - HŠK Zrinjski
1. HŠK Zrinjski.... 21.. 17. 3.. 1.. 54
2. FK Tuzla City....22.. 10. 8.. 3.. 41
3. FK Borac.........22.. 9. 10.. 3.. 37
4. FK Sarajevo.....22.. 9.. 5.. 7.. 32
5. FK Željezničar.. 21.. 7.. 8.. 6.. 29
6. NK Široki........ 21.. 6.. 10.. 5.. 28
7. FK Gorki........ 21.. 5.. 10.. 6.. 25
8. FK Velež.........22.. 7.. 6.. 8. ..24(-3)
9. FK Leotar........21.. 5.. 4.. 12.. 19
10.HŠK Posušje....21.. 4.. 7.. 10.. 19
11.FK Rudar........21.. 3.. 7.. 11.. 16
12. FK Radnik .... 21.. 3.. 6.. 12. .15
.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 mar 2022, 09:42, ukupno mijenjano 5 puta.
-
- Kontakt:
Spustat ce se on ,imat ce mozda slobodu i ocekivg je dosta prekrsaja ne njemu..pametno s dva def vezna,treba se osigurat i nazad
Pa da uporedimo suđenje Peljte i Bandića