NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Hammer
Kontakt:

Re: N.K Jedinstvo Bihac

Post Postao/la Hammer » 24 jul 2012, 19:21

kenanSN1996 je napisao/la:Treninzima sa ekipom se vratio i Adis Dzaferovic Krci .
Kad se sjetim novembra 2011. godine. Gradski stadion u Cazinu, sastaju se Krajina i Jedinstvo. Ne znam zbog čega Džaferović je cijelu utakmicu udarao suparnike i psovao mater linijskom sucu, te ga slao u piičku materinu.

Te će mi scene ostati u pamćenju čitav život. Tad sam se uvjerio o kakvoj se seljačini zapravo radi.

Ako se ne varam, on je igrao i za Krajišnik pa kad su igrali u Bihaću upravo su njemu sa tribina navijači Jedinstva psovali?!

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 24 jul 2012, 20:15

Nece on ostati ja mislim . I prvi put kad je dosao na pripreme trenirao je zbog sebe , Uprava nije nista htjela sa njim . Kada su bili oni protesti i kada je Krci bio u Krajisniku , zovnuo je Bracu i trazio da se vrati nazad . Odbili su ga . Neka igra u Malom Lugu sad .

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 24 jul 2012, 21:06

Hammer je napisao/la:
kenanSN1996 je napisao/la:Treninzima sa ekipom se vratio i Adis Dzaferovic Krci .
Kad se sjetim novembra 2011. godine. Gradski stadion u Cazinu, sastaju se Krajina i Jedinstvo. Ne znam zbog čega Džaferović je cijelu utakmicu udarao suparnike i psovao mater linijskom sucu, te ga slao u piičku materinu.

Te će mi scene ostati u pamćenju čitav život. Tad sam se uvjerio o kakvoj se seljačini zapravo radi.

Ako se ne varam, on je igrao i za Krajišnik pa kad su igrali u Bihaću upravo su njemu sa tribina navijači Jedinstva psovali?!
Slažem se. Ja ga lično nebih želio vidjeti u Jedinstvu. Primitivan je i to ubija svu njegovu kvalitetu. Sjećam se toga u Cazinu a i mnogih drugih scena. Za mene daleko mu kuća od Jedinstvove bila

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 25 jul 2012, 14:34

Danas sa Rudarom iz Prijedora u 18 : 00 . Šef struke Jedinstva neće moći računati na usluge Admira Mirvića, Aldina Kovačevića, Irmana Hodžića i Amela Handžića, a pod znakom pitanja je i nastup Fikreta Abdića, također zbog povrede. Priliku će dobiti većina igrača koja se priprema, te novajlije .

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 25 jul 2012, 16:14

kenanSN1996 je napisao/la:Danas sa Rudarom iz Prijedora u 18 : 00 . Šef struke Jedinstva neće moći računati na usluge Admira Mirvića, Aldina Kovačevića, Irmana Hodžića i Amela Handžića, a pod znakom pitanja je i nastup Fikreta Abdića, također zbog povrede. Priliku će dobiti većina igrača koja se priprema, te novajlije .
Uh jedan od tih će nam jako faliti. Mislim da je najbolje da odgodimo utakmicu dok se on oporavi :roll: :roll:

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 25 jul 2012, 16:19

Mislis li na naseg najboljeg mladog napadaca ? :D

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 25 jul 2012, 16:48

Za pojedince bi bilo najbolje da odu u Real Madrid i da pokusaju udjeliti koji savjet Murinju na njegovom igrackom kadru i rosteru.

Vrijeme ce tek pokazati koliko ovo Jedinstvo moze. Ipak, za klasu ce biti jaci u odnosu na proslu sezonu. Necu se zalijetati sa bilo kakvim progozama,jer nikad se ne zna. Malo ko je ikada davao sansu Gosku i Gradini pa su uspjeli izboriti PL. Ali eto necu ni spominjati PL da ne bi bilo pretenciozno i nerealno, ali moze se primjetit da su neke stvari vec sada bolje barem sto se tice igrackog kadra.
Cizmic, Kovacevic, Trejic, Nuhanovic, Cahtarevic,Handzic,Besic, Mirvic i Galin su sasvim solidna imena. Jos ako bi se tu pridruzili Sanid i Skiba.
Sad je tesko ocekivati u ovim pripremnim utakmicama dobru ekipu i rezultat iz dva razloga:
Ima puno igraca i svakom se daje sansa, svi pokusavaju individualno sto vise, narocito mladji da se izbore za mjesto u sastavu. To su sve kombinovani sastavi.
Drugo, sto je ekipa uglavnom radila fizicke i kondicone treninge, i tesko je onda ocekivati da igraju dobar nogomet.
Zato ni danas protiv Rudara ne treba ocekivati nesto posebno dopadlijivu igru.

Poslije ove utakmice kada se sreze igracki roster i kada se izvrsi selekcija igraca onda tek pocinje brusenje prave forme. Kada pocne prvenstvo to ce biti neka sasvim druga, nadam se bolja prica!!!

Po meni, kljucna stvar, ali kljucna bice atmosfera u klubu!!! Nista drugo! Ukoliko bude sve Ok to se onda prenosi i na publiku i na navijace. Najvaznije ce biti da uprava kluba ispostuje sve ono na sto se obavezala prema igracima. jos ako krenu bolji rezultati eto ti euforije, a kod nas se euforija uvijek lako dize.Uzmi koji bod na strani i pobjedjuj domace utakmice u vrhu si. I sve gori.

Komentari pojedinaca su nebitni! Mislim, svako ima pravo da komentarise i ida izrazi svoj stav, ali tu treba biti gospodin i to ignorisati.
Ko je optimistican neka sa mnom diskutuje
MENI MOJE, A VAMA VASE

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 25 jul 2012, 16:53

Bravo care dobro si sve ovo rekao . Ako krenemo dobro u prvenstvu narod ce se polako vracati . Treba sto vise omladine vratiti na tribine . Nece niko od njih da navija za PROPALO Jedinstvo , kako oni kazu :(

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 25 jul 2012, 17:11

kenanSN1996 je napisao/la:Bravo care dobro si sve ovo rekao . Ako krenemo dobro u prvenstvu narod ce se polako vracati . Treba sto vise omladine vratiti na tribine . Nece niko od njih da navija za PROPALO Jedinstvo , kako oni kazu :(

Ti smatras da Jedinstvo nije propalo :?

Sve ovo sto se lose desava oko Jedinstva nije nastalo od juce nego se vuce barem 10-15 godina i uvijek smo radili iste greske dovodili igrace sa strane davali pare za njih umjesto da smo ulozili u omladinski pogon i napravili igrace koji zive za klub a ne one koje dovedes uzmu pare i odu kad Jedinstvu zagusti i zato smo tu gdje jesmo jer da smo navrijeme gurali svoju djecu sad bi pricali o Premijerligasu Jedinstvu ovako cemo se jos vuci u boranija ligi tj Federalnoj ligi ili vracati isluzene stare igrace tipa Cahtarevic Mirvic ....itd

Niko me nemoze ubijediti kada smo prije 5 godina ispali iz Premijer lige 2007 godine da smo dali sansu svojoj djeci tj omladinskom pogonu da zaigraju za prvu ekipu Jedinstva sad bi vec bili Premijerligasi a mi smo opet radili isto dovodili igrace sa strane i rezultat vidimo vec 5 godina igramo u Federalnoj ligi
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 25 jul 2012, 17:22

Po meni Jedinstvo nikad nije propalo i nikad i nece dok je nas Biscana koji ga volimo ! Svako na svoj nacin dozivljava i prezivljava teske trenutke oko kluba .

Emir93
Kontakt:

Post Postao/la Emir93 » 25 jul 2012, 19:13

@mdss pogledaj malo kakva su stanja u drugim klubovima u BiH... onda bih trebao shvatiti da nigdje nije bajno kao ni kod nas ali jbg idemo i provlacimo se nekako. da je Jedinstvo propalo onda bih zavrsilo u kantonalnoj ligi i raspalo se. to bih znacilo PROPASTI ! :)

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 25 jul 2012, 20:03

Kako prođe današnja utakmica?

Škiba i Sanid su danas igrali u prvoj u Cazinu, ali neke stvari još nisu riješene pa možda ima šanse da ih dovede, ali sumnjam.

Emir93
Kontakt:

Post Postao/la Emir93 » 25 jul 2012, 20:09

Hammer je napisao/la:Kako prođe današnja utakmica?

Škiba i Sanid su danas igrali u prvoj u Cazinu, ali neke stvari još nisu riješene pa možda ima šanse da ih dovede, ali sumnjam.
ne bih me zacudilo da se Škiba vrati u Krajinu jer u Jedinstvu ima ja mislim jos tri igraca pored njega koji igraju na istoj poziciji .

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 25 jul 2012, 20:29

Izgubili 1:0 . Stupac crveni karton dobio . Galin promasio penal . Katastrofalna igra . Zahvaliti se Handzicu , Mujezinovicu i onome iz Australije odakle je vec . Dobitak nam je Benjo i uz Cakija , Endija i Besica on bi cinio vezni red . Golman Drljaca odlican danas bio , jedna prefina parada na pocetku . Ostaje nam zal za PL i nedo Bog borba za opstanak :/

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 25 jul 2012, 20:34

pa daj covjece odluci se cas vices PL cas ostaje zal za PL poslije jedne pripremne utakmice :lol:
Danas caki i trejic najbolji bili,te golman drljaca koji je dosta dobro branio.

P.S.Desna strana nam je katastrofalna
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 25 jul 2012, 20:39

Nista od PL , poceo sam gledati malo drugim ocima :D Nadam se kad se Kova i Hodza vrate da ce ekipa liciti na nesto .

SilaNebeska96
Kontakt:

Post Postao/la SilaNebeska96 » 25 jul 2012, 21:20

Fina igra ponovo. Bar po meni. Ahmet Trejić,momak nije normalan kako igra. Mogao bi sigurno igrati u dosta jačem klubu i svi trebaju gledati kako se igra po njemu,jer jedini se bori kako treba. Dobro smo opet na kraju i završili. Opet je Rudar u PL,a nijedan klub u prvoj ligi neće biti kao Rudar,svi su slabiji,tako da ići će to već.

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 25 jul 2012, 23:55

KORAK NAPRIJED, NATRAG DVA

Opet novi potresi u klubu. Kad čovjek povjeruje da se stanje normalizira, uvijek ispadne neki novi cirkus, neko novo nepredviđeno stanje. Ne kaže se uzalud „daj čovjeku moć pa ćeš vidjeti kakav je“. No i tomu će uskoro doći kraj, ( nadajmo se ). Iako nam je kraj prošle sezone ostavio nadu da nas čekaju bolji dani izgleda da se takvo što neće skoro dogoditi. Od početka priprema za narednu sezonu imamo čitav niz afera u klubu, te apsolutno nejasan smjer kojim ova Uprava vodi naš klub. Kada pomislim da ne može gore, nažalost ljudi iz kluba me uvijek iznenade. Ako bolje promotrimo igrački kadar izgleda da je Jedinstvo jedini klub na svijetu koji može imat četiri seniorske ekipe, a što se tiče pojačanja - Svaka čast momcima i njihovim igračkim kvalitetama, ali u našem dvoru imamo igrače koji su slični njima i sa njima možemo igrati te nadati se i kojima treba vjerovati, ne samo za borbu za ostanak u Prvoj ligi Federacije, već i za veće domete. Ako su ova pojačanja iz Australije, Švicarske, Hrvatske te Bosne i Hercegovine zaista tako dobra, zašto su onda završili u Jedinstvu a ne u nekom drugom klubu koji ide ka evropskoj sceni. Ili je to onda propust skaut službe iz drugi klubova. Ukoliko budemo vjerovali u priče kao i prošle sezone sa raznim „internacionalnim pojačanjima“, teško da će naš voljeni klub ostati u nogometnom takmičenju u Federaciji BiH. Posljednjih godina se očito previše gleda interes pojedinaca i zato su se u klub dovodi igrači upitnih kvaliteta samo da se „uzme zub“ i „okrene lova“, pri čemu se domaća djeca u potpunosti zanemarivaju. Imali smo više puta vidjeti naše juniore na djelu i uvjeriti se u njihove kvalitete. Dana 21.07. na stadionu ˝Pod borićima˝ bila je premijera „novog“ Jedinstva, gdje smo imali priliku gledati dvije utakmice. U prvoj utakmici sastali su se juniori Jedinstva ( uzrast 1994/95 ) i Hrvatski Dragovoljac ( uzrast 1995 ) koji su odigrali 1 – 1, a u drugoj utakmici smo vidjeli pobjedu „ novog „ Jedinstva sa „ČAK „ 1 - 0 nad Hrvatskim Dragovoljcem ( za koji su nastupala djeca rođena 1994 godine). Nakon ove utakmice možemo vidjeti da nema neke razlike između kvalitete juniora našeg kluba i pojačanja koje dovodimo. Već tu vidimo da imamo djecu koja bi mogla nositi crveno - bijeli dres narednih sezona, i sigurno bi u početku gledali nekvalitetno, ali borben i požrtvovano Jedinstvo. Stoga bi nam trebalo jako puno živaca s obzirom na limitiranost pojedinaca, ali barem bi igrali domaći momci željni dokazivanja. Pri tome ih nakon jedne pobjede ne bi trebali dizati u nebesa, a isto tako kada zaredaju slabiji rezultati treba im pomoći da ne upadnu u apatiju, pa da borbenost izostane. Nama navijačima bi ostalo pravo da se nadamo da bi to bila sezona u kojoj ćemo dotaknuti dno, a onda polako ali sigurno krenuti prema gore. Zato upravo mi navijači trebamo imati strpljenja u cijeloj ovoj muci, a oni na katu kluba moraju ponuditi potpuni zaokret i viziju ako želimo imati bolje sutra. Imaju li oni snage za to ili nas uskoro očekuje stečaj i pitanje dali će Četić, Musić, Zulić, Karabegović, Kapetanović, Demirović, Balić koji su završna generacija juniora u budućnosti nositi dres svog voljenog kluba ili će završiti na ulici kao Arnautović, Hrkić, Ćehajić, Selmanović, Veladžić i ostali igrači koji su prošli nogometnu školu Jedinstva -vrijeme će pokazati. Da zaključim, ovaj prijelazni rok je odrađen dosta loše i Karač će zaista trebati biti čudotvorac da bi se u prvenstvu s ovakvom momčadi ravnopravno borio s Slobodom te ostali klubovima. Predsjedniku kluba se ne može osporiti volja i želja da stvori moćno Jedinstvo, ali njegovi potezi su dosta nerazumni i čini mi se da on jednostavno izgara od želje da napravi nešto dobro, a možda jednostavno nije dorastao zadatku. Usput, vrlo je malo ljudi u klubu s kojima zaista i može napraviti velike stvari. Svojim potezima me nije uvjerio da zna kojim putem plovi ”crveno - bijeli brod” i bojim se da bi se i mi uskoro mogli nasukati na hrid kao Unis te drugi bivši klubovi. Usput pada mi na pamet gdje je danas obećanje o premijer ligi, i druga obećanja koja su data navijačima Sila Nebeska. Kada ćemo napokon u klubu u prvi 11 imati igrače koji su ponikli u našem omladinskom pogonu. Zar stvarno treba dodirnut dno pa da se vratimo vlastiti snagama?!

Tekst forumasa na forumu NK Jedinstva . Ne bi' se slozio sa njim ni u jednom segmentu

bavarac_33
Kontakt:

Post Postao/la bavarac_33 » 26 jul 2012, 05:24

inace sam navijac Krajine ali pratim i vas koliko mogu i svaka cast Jedinstvu sto su vratili Besica..:D...to vam je najbolje pojacanje dosad!..znam kakve je prije probleme imao kad nije mogo igrat za vas, sad mi je bas drago zbog njega da se je vratio...najbolji igrac kojeg Bihac ima,bar po meni, a to sigurno mogu reci oni koji su igrali protiv njega a i s njim...pozz
'Dobar dan. Javljamo se iz Mostara. Ovdje je nedjelja.

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 26 jul 2012, 14:00

Moji kratki dojmovi u vezi nakon jučerašnje utakmice protiv Rudara rekao bih nista posebno niti loše solidna partija ipak je Rudar PL.
Ova ekipa trenutn po meni realno ne moze biti kandidat za PL u vrhu da ali da su trenutno kalibar za PL osim 3-4 igrača i nisu.
Golman odličan siguran odavno nisam vidio boljeg u redovima Jedinstva.
Odbrana najbolji dio tima pogotovo stoperi strašni ma iskreno ovaj naš domaćii dečko lijevi bek i nije me nesto impresionirao djeluje mi totalno nespremno i sa par kila viska...
Vezni red Čaka i sa toliko godina na ledjima klasa moze komotno igrati PL.
Ostala dvojca osim velika borbenosti i nisu nesto ekstra pokazali prema naprijed dobro ima jos vremena da se to popravi.
Dvojac po krilima također. Ovaj Galin mi je bolji dio u napadu od njih dvojice iako djeluje nezgrapan traljav čovjek igra dobija skok duele i sl.,čim je uzeo loptu znao sam da će mašiti penal :D

Od igrača sa klupe meni se dopao igra sa brojem 3 igra u vezi fino iznosi loptu van....

Jos bih dodao za crvene zasluzeno pogotovo za deranje i odnos prema sudiji kad moze Zeljo u evropi dobiti 3 mogu i oni,to se treba pod hitno promijenuti u njihovim glavama..Sve u svemu zadovoljan sam sa obzirom da bih se po meni rudar prošetao ovom ligom...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.