Postao/la kenanSN1996 » 25 jul 2012, 23:55
KORAK NAPRIJED, NATRAG DVA
Opet novi potresi u klubu. Kad čovjek povjeruje da se stanje normalizira, uvijek ispadne neki novi cirkus, neko novo nepredviđeno stanje. Ne kaže se uzalud „daj čovjeku moć pa ćeš vidjeti kakav je“. No i tomu će uskoro doći kraj, ( nadajmo se ). Iako nam je kraj prošle sezone ostavio nadu da nas čekaju bolji dani izgleda da se takvo što neće skoro dogoditi. Od početka priprema za narednu sezonu imamo čitav niz afera u klubu, te apsolutno nejasan smjer kojim ova Uprava vodi naš klub. Kada pomislim da ne može gore, nažalost ljudi iz kluba me uvijek iznenade. Ako bolje promotrimo igrački kadar izgleda da je Jedinstvo jedini klub na svijetu koji može imat četiri seniorske ekipe, a što se tiče pojačanja - Svaka čast momcima i njihovim igračkim kvalitetama, ali u našem dvoru imamo igrače koji su slični njima i sa njima možemo igrati te nadati se i kojima treba vjerovati, ne samo za borbu za ostanak u Prvoj ligi Federacije, već i za veće domete. Ako su ova pojačanja iz Australije, Švicarske, Hrvatske te Bosne i Hercegovine zaista tako dobra, zašto su onda završili u Jedinstvu a ne u nekom drugom klubu koji ide ka evropskoj sceni. Ili je to onda propust skaut službe iz drugi klubova. Ukoliko budemo vjerovali u priče kao i prošle sezone sa raznim „internacionalnim pojačanjima“, teško da će naš voljeni klub ostati u nogometnom takmičenju u Federaciji BiH. Posljednjih godina se očito previše gleda interes pojedinaca i zato su se u klub dovodi igrači upitnih kvaliteta samo da se „uzme zub“ i „okrene lova“, pri čemu se domaća djeca u potpunosti zanemarivaju. Imali smo više puta vidjeti naše juniore na djelu i uvjeriti se u njihove kvalitete. Dana 21.07. na stadionu ˝Pod borićima˝ bila je premijera „novog“ Jedinstva, gdje smo imali priliku gledati dvije utakmice. U prvoj utakmici sastali su se juniori Jedinstva ( uzrast 1994/95 ) i Hrvatski Dragovoljac ( uzrast 1995 ) koji su odigrali 1 – 1, a u drugoj utakmici smo vidjeli pobjedu „ novog „ Jedinstva sa „ČAK „ 1 - 0 nad Hrvatskim Dragovoljcem ( za koji su nastupala djeca rođena 1994 godine). Nakon ove utakmice možemo vidjeti da nema neke razlike između kvalitete juniora našeg kluba i pojačanja koje dovodimo. Već tu vidimo da imamo djecu koja bi mogla nositi crveno - bijeli dres narednih sezona, i sigurno bi u početku gledali nekvalitetno, ali borben i požrtvovano Jedinstvo. Stoga bi nam trebalo jako puno živaca s obzirom na limitiranost pojedinaca, ali barem bi igrali domaći momci željni dokazivanja. Pri tome ih nakon jedne pobjede ne bi trebali dizati u nebesa, a isto tako kada zaredaju slabiji rezultati treba im pomoći da ne upadnu u apatiju, pa da borbenost izostane. Nama navijačima bi ostalo pravo da se nadamo da bi to bila sezona u kojoj ćemo dotaknuti dno, a onda polako ali sigurno krenuti prema gore. Zato upravo mi navijači trebamo imati strpljenja u cijeloj ovoj muci, a oni na katu kluba moraju ponuditi potpuni zaokret i viziju ako želimo imati bolje sutra. Imaju li oni snage za to ili nas uskoro očekuje stečaj i pitanje dali će Četić, Musić, Zulić, Karabegović, Kapetanović, Demirović, Balić koji su završna generacija juniora u budućnosti nositi dres svog voljenog kluba ili će završiti na ulici kao Arnautović, Hrkić, Ćehajić, Selmanović, Veladžić i ostali igrači koji su prošli nogometnu školu Jedinstva -vrijeme će pokazati. Da zaključim, ovaj prijelazni rok je odrađen dosta loše i Karač će zaista trebati biti čudotvorac da bi se u prvenstvu s ovakvom momčadi ravnopravno borio s Slobodom te ostali klubovima. Predsjedniku kluba se ne može osporiti volja i želja da stvori moćno Jedinstvo, ali njegovi potezi su dosta nerazumni i čini mi se da on jednostavno izgara od želje da napravi nešto dobro, a možda jednostavno nije dorastao zadatku. Usput, vrlo je malo ljudi u klubu s kojima zaista i može napraviti velike stvari. Svojim potezima me nije uvjerio da zna kojim putem plovi ”crveno - bijeli brod” i bojim se da bi se i mi uskoro mogli nasukati na hrid kao Unis te drugi bivši klubovi. Usput pada mi na pamet gdje je danas obećanje o premijer ligi, i druga obećanja koja su data navijačima Sila Nebeska. Kada ćemo napokon u klubu u prvi 11 imati igrače koji su ponikli u našem omladinskom pogonu. Zar stvarno treba dodirnut dno pa da se vratimo vlastiti snagama?!
Tekst forumasa na forumu NK Jedinstva . Ne bi' se slozio sa njim ni u jednom segmentu