NK Troglav 1918 Livno
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: NK Troglav Livno
Tako je u cijelom svijetu, ne kod nas. Klub je organizator utakmice i klub snosi odgovornost za ispade koji se dese na istoj.
Kod nas je problem što smo već kažnjeni lani (nakon Slobode dolazi čestitka od 500 KM + zabrana dolaska na istočnu stranu stadiona) i upozoreni (nakon Krajine i majstora sa šišarkama i kamenčićima) pa smo pod povećalom.
Nakon naše prve domaće utakmice pokrenut je postupak protiv kluba
7. Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK "Troglav" Livno, zbog propusta u organizaciji utakmice 2. kola Prve lige FBiH: NK "Troglav" - FK "Radnički", kada su navijači NK "Troglav" u 70. minutu aktivirali dimnu bombu, te izvjesili transparent sa političkim konotacijama
što donosi, po riječima upućenih, barem 1000 maraka kazne. S obzirom da se isto, a zbog prijetnji službenim osobama i gađanja bocama te potrebom da ih štiti policija čak i gore, dogodilo u subotu, uslijedit će još veća kazna, a siguran sam i zatvaranje stadiona (zbog kojeg smo također u problemima, postavljen je rok do 15.10. da se nešto uradi) na barem jednu utakmicu, što znači barem dodatnih 500 maraka gubitka.
Ne treba nam to, apsolutno nikome i ti koji to rade moraju shvatiti da maksimalno odmažu klubu.
Kod nas je problem što smo već kažnjeni lani (nakon Slobode dolazi čestitka od 500 KM + zabrana dolaska na istočnu stranu stadiona) i upozoreni (nakon Krajine i majstora sa šišarkama i kamenčićima) pa smo pod povećalom.
Nakon naše prve domaće utakmice pokrenut je postupak protiv kluba
7. Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK "Troglav" Livno, zbog propusta u organizaciji utakmice 2. kola Prve lige FBiH: NK "Troglav" - FK "Radnički", kada su navijači NK "Troglav" u 70. minutu aktivirali dimnu bombu, te izvjesili transparent sa političkim konotacijama
što donosi, po riječima upućenih, barem 1000 maraka kazne. S obzirom da se isto, a zbog prijetnji službenim osobama i gađanja bocama te potrebom da ih štiti policija čak i gore, dogodilo u subotu, uslijedit će još veća kazna, a siguran sam i zatvaranje stadiona (zbog kojeg smo također u problemima, postavljen je rok do 15.10. da se nešto uradi) na barem jednu utakmicu, što znači barem dodatnih 500 maraka gubitka.
Ne treba nam to, apsolutno nikome i ti koji to rade moraju shvatiti da maksimalno odmažu klubu.
Hayley <3
Ne znam zašto se neki čude kad savez kazni klub zbog navijača. Pa normalno je da savez kazni klub jer su oni organizatori utakmice i dopuštaju unošenje transparenata uvredljivog sadžaja, pirotehnike i ostalog. Ja se lično slažem da se klubovi kažnjavaju zbog tih scena jer su po meni oni odgovorni za sve sto se desava tokom utakmice na stadionu a sad je vec druga prica sta se desava van stadiona. Pogledajte samo nase premijerligaše koliko su kazni platili zbog svojih navijača Sarajevo, Željo, Borac, Slavija, Zrinjski, Široki itd. I nikad da nauče. Jednostavno pretresite navijače na ulazu, pregledajte šta unose na stadion i oni sadržaji koji nisu dozvoljeni oduzmite i to je to. Da se razumijemo, ja ovo ne govorim samo u slučaju Troglava nego u vezi svih klubova u ovoj ligi. Kad klubovi skontaju da su oni odgovorni za desavanja na stadionu tokom utakmice i počnu rješavati ovkave situacije, savez neće imati razloga kažnjavati klub i stvar riješena. U ostalom na naše stadione ne dolazi po 50 000 ljudi da se to ne može provesti. To je moje mišljenje i možda se neki neće složiti sa mnom ali bože moj. I da kažem ja sam novi na ovom forumu pa mi nemojte zamjeriti ako se tko našao uvrijeđenim jer mi to nije u cilju. Drugarski pozdrav svima

Ma sve ok, razumijemo se. Možda sam se pogrešno izrazio. Htio sam reći zbog čega klubovi ne isporuče račun klubu navijača kao pravnoj osobi. Lako je raditi pizdarije kad znaš da nećeš za iste odgovarati.
"S lijepim ženama je kao s nogometom. Veselimo se lijepom vikendu, a nakon toga smo beskrajno razočarani."
- badblueboylivno
- Kontakt:
To je zanimljiva ideja, ali ne znam provodi li se igdje u svijetu - a teško da će Livnjaci biti pioniri u nečemu.
Nego, evo rezimea gostovanja u Gabeli (od 2000. naovamo):
2005./2006. GOŠK 2-2 Troglav
2006./2007. GOŠK 2-1 Troglav
2007./2008. GOŠK 1-0 Troglav
2008./2009. GOŠK 1-0 Troglav
Uvjeren sam da će i ovaj put biti čupavo, tko zna, možda se izvuče i bod, GOŠK se zasad nije iskazao.

Nego, evo rezimea gostovanja u Gabeli (od 2000. naovamo):
2005./2006. GOŠK 2-2 Troglav
2006./2007. GOŠK 2-1 Troglav
2007./2008. GOŠK 1-0 Troglav
2008./2009. GOŠK 1-0 Troglav
Uvjeren sam da će i ovaj put biti čupavo, tko zna, možda se izvuče i bod, GOŠK se zasad nije iskazao.
Hayley <3
- badblueboylivno
- Kontakt:
Vile su vas pronosale, vjerovatno zbog situacije u kakvoj je klub da vam je progledano kroz prste.badblueboylivno je napisao/la:Uh, dobro je, samo 600 KM kazne za prva dva domaćinstva.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Vjerojatno, nekog drugog objašnjenja nemam. Ali neću se žaliti. 
Za 15 minuta počinje utakmica u Gabeli, priželjkujem bod.

Za 15 minuta počinje utakmica u Gabeli, priželjkujem bod.
Hayley <3
Šta reći? :/ Drugo poluvrijeme strašno padamo, strašno....Svaku utakmicu...
Da li je klub rješio tribinu, ono što je savez uslovio sa 15. oktobrom?
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ne, ista meta, isto odstojanje. Općina to može srediti "ko iz pichke", ali neće.
Isti uvjet je postavljen i Podgrmeču (koji je još gori) i Branitelju, a koliko znam, ni na jednom od navedenih nema pomaka.
Bit će zanimljivo vidjeti što će se odlučiti povodom toga.
Sutra priželjkujem pobjedu.
Isti uvjet je postavljen i Podgrmeču (koji je još gori) i Branitelju, a koliko znam, ni na jednom od navedenih nema pomaka.
Bit će zanimljivo vidjeti što će se odlučiti povodom toga.
Sutra priželjkujem pobjedu.
Hayley <3
- badblueboylivno
- Kontakt:
Očekivao sam trijumf, imali smo 1-0 do 87., onda imali 2-1 od 91. i opet bez pobjede. Kakav cirkus majstor napravi.
Ništa, bez par standardnih igrača (Musli, Ćosić, Ivković ako sam dobro izbrojio kartone) po bodove spasa u Sanski Most, druge nema.

Ništa, bez par standardnih igrača (Musli, Ćosić, Ivković ako sam dobro izbrojio kartone) po bodove spasa u Sanski Most, druge nema.
Hayley <3
Pa kakvi su bili ti penali, jesu l' zaista postojali il'? NIsu valjda obje ekipe takvi mesari sunce ti poljubim? 

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ma nikakvi mesari, jedini ružan start na utakmici je bio sudar dvojice naših igrača.
Prvi penal djeluje da je, ruka je bila - sad ne znam je li neprirodan položaj ruke u pitanju.
Drugi penal iz gužve, za nas, ja ga vjerojatno ne bih sudio.
Treći penal isto, ne bih ga sudio. Ali nikad, a pogotovo ne kad domaćin vodi 2-1 u 93. minuti.
Momak se potpuno izgubio i usrao lijep nogometni dan. Teško da će se nama desiti nešto ovako vani, ili na domaćem terenu čak.
Prvi penal djeluje da je, ruka je bila - sad ne znam je li neprirodan položaj ruke u pitanju.
Drugi penal iz gužve, za nas, ja ga vjerojatno ne bih sudio.
Treći penal isto, ne bih ga sudio. Ali nikad, a pogotovo ne kad domaćin vodi 2-1 u 93. minuti.
Momak se potpuno izgubio i usrao lijep nogometni dan. Teško da će se nama desiti nešto ovako vani, ili na domaćem terenu čak.

Hayley <3
U finišu svirao 3 penala? 

- badblueboylivno
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://www.livno-online.com/sport/29558 ... za-javnost
Priopćenje za javnost Uprave NK Troglava u kojem se skreće pažnja sudačkoj i komisiji za natjecanje na, blago rečeno, sudačku pljačku. Nadam se da će konačno Savez početi kažnjavati i suce zbog "pogrešaka" kojima oštećuju klubove.
Priopćenje za javnost Uprave NK Troglava u kojem se skreće pažnja sudačkoj i komisiji za natjecanje na, blago rečeno, sudačku pljačku. Nadam se da će konačno Savez početi kažnjavati i suce zbog "pogrešaka" kojima oštećuju klubove.
"S lijepim ženama je kao s nogometom. Veselimo se lijepom vikendu, a nakon toga smo beskrajno razočarani."
Penali su diskutabilni, pogotovo za Budućnost. Penal za Troglav je opravdan, jer je ono bio hrvački zahvat, i jos prije toga na 2min suđen onakav penal za gosta. Logično da je morao onda svirati i za Troglav, ali sa onim trećim je pretjerao bas...
Evo ovi iz Dinama počeli raditi po tom receptu. http://www.24sata.hr/nogomet/modri-tuze ... ani-333821badblueboylivno je napisao/la:To je zanimljiva ideja, ali ne znam provodi li se igdje u svijetu - a teško da će Livnjaci biti pioniri u nečemu.
Šta se ovo desilo ustvari dole? Vidim igrač vam dobio 6 mjeseci zabrane i klub novčanu?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.