Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

amerosm
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la amerosm » 17 jun 2012, 21:45

@ legenda

zamolio si me na drugoj temi da napisem sta kazu Nijemci za utakmicu. Vecina medija smatra da su se provukli na SP i da je ovaj danasnji poraz jedna od najvecih balamaza u historiji Njemackog rukometa. Takodjer su misljenja da je vecina igraca podbacila - izuzev par pojedinaca - i da ce selektor imati dosta toga objasniti i u samom savezu i kada su u pitanju mediji kako se moglo izgubiti ubjedljivom razlikom protiv ekipe tzv. C kategorije. Takodjer su tu istakli da sebe smatraju ekipom B kategorije i da ova reprezentacija ne moze lahko nadomjestiti izostanak par kljucnih igraca - najvise su u tom kontekstu spominjani Glandorf i Kraus.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 17 jun 2012, 21:50

bandit je napisao/la:Tahirovic, Prce, Doborac, Sabanovic, Kukrika = Out

I jos uvijek su obicni luzeri i uvijek ce biti ... :arrow:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mislim?!

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 17 jun 2012, 22:04

Jao Doborac legenda bio i ostao svašta :roll:ovo su igračine koje nose rukomet! ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 jun 2012, 23:15

dali je neko snimio utakmicu? ako jeste neka pls stavi ovdje za download!
hvala lijepa!
selam!

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 17 jun 2012, 23:18

edinjo-bih je napisao/la:dali je neko snimio utakmicu? ako jeste neka pls stavi ovdje za download!
hvala lijepa!
selam!
ja sam našao 15 zadnjih minuta al njemački komentator

[youtube][/youtube]

@amerosm **** im ekipa C kategorije mater

P.S. ipak je zadnjih desetak minuta
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Ljepoje
Kontakt:

Post Postao/la Ljepoje » 17 jun 2012, 23:24

Ništa, šteta :roll:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 jun 2012, 23:32

Nadam se da su naucili lekciju ovaj put.
Evo meni je sad toliko krivo poslije ovog rezultata u revansu sto su onako neobjasnjivo lose odigralo tamo,jos su imali sjajnu podrsku s tribina a s obzirom da se igralo protiv Njemacke ocekivao sam i gore sudenje.
Umjesto da u prepunoj dvorani i uzarenoj atmosferi u revansu izbacimo Nijemce da se pokazala iole dobra igra na strani,desilo se da su igrali revans u polupraznoj dvorani.
Tek sad i igraci vjerovatno vide sta su propustili,ako je meni ovoliko krivo vjerujem da se oni osjecaju uzasno.
Ali ipak,sami su krivi.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 jun 2012, 00:43

amerosm je napisao/la:@ legenda

zamolio si me na drugoj temi da napisem sta kazu Nijemci za utakmicu. Vecina medija smatra da su se provukli na SP i da je ovaj danasnji poraz jedna od najvecih balamaza u historiji Njemackog rukometa. Takodjer su misljenja da je vecina igraca podbacila - izuzev par pojedinaca - i da ce selektor imati dosta toga objasniti i u samom savezu i kada su u pitanju mediji kako se moglo izgubiti ubjedljivom razlikom protiv ekipe tzv. C kategorije. Takodjer su tu istakli da sebe smatraju ekipom B kategorije i da ova reprezentacija ne moze lahko nadomjestiti izostanak par kljucnih igraca - najvise su u tom kontekstu spominjani Glandorf i Kraus.
Ma ja ono što sam mogo skontati, svi većinom ovo karakterišu kao veliku blamažu Njemačke reprezentacije ;)
Ako gdje naletiš na analizu Stefana Kretzcmera molim te postavi nam je ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

2312960
Kontakt:

Post Postao/la 2312960 » 18 jun 2012, 08:25

Čestitam selektoru Markoviću i igračima na odličnoj igri i velikoj pobjedi!
Marković je trebao odmarati neke igrače u toku utakmice - Toromanovića, Stojanovića, ranije uvesti Karačića, a poseban je slučaj Panića koji je igrao loše u obadvije utakmice sa nekih dvadesetak tehničkih grešaka. Malinović je imao malu minutažu na utakmici u Štutgartu i solidno je odigrao, a u Sarajevu ni sekunde.
Sada je najvažnije da je atmosfera u ekipi odlična i da su odlično juče odigrali, ali stručni štab već od danas treba razmišljati o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i o ovim "greškama u koracima".

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 18 jun 2012, 09:19

legenda reala je napisao/la:
amerosm je napisao/la:@ legenda

Ma ja ono što sam mogo skontati, svi većinom ovo karakterišu kao veliku blamažu Njemačke reprezentacije ;)
Ako gdje naletiš na analizu Stefana Kretzcmera molim te postavi nam je ;)
ja bih volio da se BiH blamira kao nijemci stalno... u svim kvalifikacijama i u svim sportovima...

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 18 jun 2012, 11:08

Prvo da iskazem svoj respect nasim igracima za jucerasnje rasturanje velike Njemacke.Drugo posjeta u Zetri sramota za grad Sarajevo .Trece , sedmodnevno pljuvanje od strane nekih medija , portala , foruma i ostalih po nasoj rukometnoj reprezenzaciji, selektoru, savezu su glavni i iskljucivi krivac za ovakvu blamazu od posjete juce.Igrali smo sa velesilom u svakom pogledu i sportskom i ekonomoskom i onda se nadju misevi u mraku svojih soba sa tastaturom u rukama i pljuju li pljuju.Tim nista nije sveto osim svojih licnih frustracija svoje neuspjesnosti i nerealizovanosti u jadnim zivotima.Novinarske priucene hulje pljuju po mojoj reprezentacij i takmice se ko ce to bolje uraditi i ko ce vise poniziti moju reprezentaciju.I onda nakon deklasiranja velike Njemacke imaju naknadnu pamet i pitaju se i kritikuju zasto nije bilo navijaca.Dizu sad reprezentaciju u zvjezde .Kako jadno i bijedno .Nikad mi necemo sa ovim nasim mentalnim sklopom biti uspjesni i mocni.Na kraju igracima i strucnom stabu reprezentacije veliko hvala za radost koju su nam priredili juce, i ne obazirite se na ove hulje.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 jun 2012, 12:04

san je napisao/la:Prvo da iskazem svoj respect nasim igracima za jucerasnje rasturanje velike Njemacke.Drugo posjeta u Zetri sramota za grad Sarajevo .Trece , sedmodnevno pljuvanje od strane nekih medija , portala , foruma i ostalih po nasoj rukometnoj reprezenzaciji, selektoru, savezu su glavni i iskljucivi krivac za ovakvu blamazu od posjete juce.Igrali smo sa velesilom u svakom pogledu i sportskom i ekonomoskom i onda se nadju misevi u mraku svojih soba sa tastaturom u rukama i pljuju li pljuju.Tim nista nije sveto osim svojih licnih frustracija svoje neuspjesnosti i nerealizovanosti u jadnim zivotima.Novinarske priucene hulje pljuju po mojoj reprezentacij i takmice se ko ce to bolje uraditi i ko ce vise poniziti moju reprezentaciju.I onda nakon deklasiranja velike Njemacke imaju naknadnu pamet i pitaju se i kritikuju zasto nije bilo navijaca.Dizu sad reprezentaciju u zvjezde .Kako jadno i bijedno .Nikad mi necemo sa ovim nasim mentalnim sklopom biti uspjesni i mocni.Na kraju igracima i strucnom stabu reprezentacije veliko hvala za radost koju su nam priredili juce, i ne obazirite se na ove hulje.
Prvo - čestitam reprezentaciji na izvanrednoj pobjedi, ali čestitke samo za tu utakmicu – ništa više!
Drugo – ljut sam na iste (uz malo izuzetaka) što smo opet, po ko zna koji put, dobacili samo do baraža! Do kad više da nam to bude maksimum?
Treće – generalno, i pored sjajne pobjede protiv, ovaj put, očajne Njemačke, ne mogu biti sretan jer ti ''očajni'' Njemci odoše na prvenstvo, isto kao i 'slabi' Crnogorci i 'prosječni' Makedonci...
Četvrto – navijači!? Ok – Sarajevo je sve manje ''sportsko'', ali budimo realni – poslije naše blamaže (-12) u Njemačkoj očekujete da će, ionako poluzainteresovana raja za rukomet, doći da gleda te ''naše momke''!? :shock: Čak i najveći optimisti nisu vjerovali da se -12 može prestići što je na kraju i dokazano – džaba i ova zaista velika pobjeda. To je klasična ''Pirova pobjeda''. :cry:

E, sad neka kaže ko god hoće i šta hoće ali i ove kvalifikacije su 'propale' – a vjerovatno su krivi navijači ili neki drugi ''faktori' – vazda imamo opravdanje za sve neuspjehe!?
Jedna sjajana pobjeda, koja je proizvela euforiju većine (i odmah po našem običaju – precjenjujemo sve i svja a zaboravljamo naše blamaže!?) ne znači ama baš ništa, apsolutno ništa kad se nismo, opet, uspjeli plasirati na prvenstvo.

Nikad ni po kom ''ne pljujem'' (srećom nisam novinar – bilo koje 'vrste') kako drugar ''san'' napisa ali imam realističan i kritički pristup (ne kritizerski) prema igri naše reprezentacije, igračima, struci i svim ostalim u tom ''krugu''.
Ne kontam zašto bi sad bio sretan, zašto bi hvalio sve igrače, pogotovo trenera - selektora koji je velikim dijelom kriv (postavka igre, forsiranje nekih igrača, itd.) što smo se do bola izblamirali u Njemačkoj i što se nismo plasirali na prvenstvo.

Nisu valjda za naš neuspjeh krivi kritičari, navijači, novinari, forumaši (hulje!).... :o
Izgleda da drugar ''san'' baš tako misli, barem prema onom što ja pročitah!!!!

Zato – gospodo reprezentativci i gospodine selektoru:
Sram vas bilo (čast izuzecima) što nam prirediste sve ovo, što nas, hajde da kažem, 'pravite budalama' i potcjenjujete našu želju ( i ljubav) da repka BiH bude uspješna, što nam u dvije utakmice to decidno pokazaste – od bijede do (polu)sjaja sa tužnim krajem.
Sram vas bilo, jer ste pokazali da smo mogli da ste htjeli - ....sve smo mogli mi... :evil:

A svaka čast i onima koji prema jednoj utakmici (pobjedi) zaboravljaju sve prethodno i onog glavno – cilj nije dostignut i opet smo tamo neka ''C - kategorija'' kako to Švabe negdje napisaše...
Zar nisu u pravu, nažalost? :(

Sad sam tek tužan i nesretan zbog moje reprezentacije, zbog moje države, zbog onih nekoliko čestitih rukometaša koji su sve vrijeme davali svoj maksimum, ma koliki on bio....

Baš 'razvalismo' Nijemce....
Bosno moja poharana....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 jun 2012, 12:20

Smatram da je jedna od grešaka, ako ne i najveća greška selektora bila ta što je Terzića u prvoj utakmici ostavio na klupi i da igra samo odbranu, pokazalo se koliko može pomoći u napadu u Sarajevu, al sada je kasno :roll:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 18 jun 2012, 13:05

jel neko zna gdje naci ono pred kraj utakmice,kad je bilo neko sranje pa se spaho prodera..
da nije sta opsovao ? :D
ZZ

markomarko
Kontakt:

Post Postao/la markomarko » 18 jun 2012, 13:58

moj uzor-S.G je napisao/la:jel neko zna gdje naci ono pred kraj utakmice,kad je bilo neko sranje pa se spaho prodera..
da nije sta opsovao ? :D
Nije...Nego je rekao kad je promasio neko iz BiH dobru priliku "zasto, zasto" i onda kao oprostite ja sam se malo uzivio kao navijac... ;)

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 18 jun 2012, 14:04

Ja ne pratim bas rukometnu repku i te stvari, al dajte mi objasnite zasto ona dvorana u kojoj su igrali izgleda, u najmanju ruku, čudno? U jednom kadru sam vidio izlaz iz dvorane (znaci ono s 5-6 vrata, valjda znate na šta mislim :D ), a ona tribina nasuprot glavne kamere izgleda kao da je postavljena nasred nekog većeg igrališta, zapravo, imam osjećaj da su te 4 tribine postavljene u kutu većeg igrališta :D Objašnjenje? :)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jun 2012, 14:41

Sta reci a da nije vec receno, velika pobjeda BiH nad Njemackom pa da je u klikerima opet su to Nijemci i opet je to velicina.
Drugo ova pobjeda je pokazala da mozemo kad hocemo, jer je kod igraca bio inat da se dokazu, da su neko i nesto i to su uspjeli, da ce nastaviti u istom ritmu prosto ne vjerujem, jer im je takav mentalitet.
Mjesto im je bilo na prvenstvu ali su zbog svoje nonsalantnosti i zajebancije usrali u Njemackoj.

Mene je iznenadio i onoliki broj navijaca na tribinama, kako su igrali prvu tekmu dobro im je ista doslo, i u pravu su ljudi koji pisu da se ovakve tekme igraju u Gorazdu, Zenici pa i Banja Luci, treba nam rukometnih gradova i uzavrelih atmosfera.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 19 jun 2012, 12:17

i njemci su ljudi, nisu ni oni roboti ha ja mozemo ih poderat kako hocemo, samo da se uozbiljimo
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 19 jun 2012, 23:16

Marković: Imam ugovor na četiri godine i ostajem selektor BiH

Malo se prostora davalo uspješnom prolazu kroz kvalifikacije, ali i očitoj sudijskog podršci Nijemcima u prvom susretu

Marković: Igrači imaju karakter Marković: Igrači imaju karakter

Puleni selektora Dragana Markovića, nakon lošeg izdanja u Stuttgartu (24:36), sjajnom igrom u Zetri pred oko 1.000 gledalaca uspjeli su da u potpunosti nadigraju jednu od najboljih rukometnih reprezentacija svijeta. Rukometni "Zamjevi" savladali su Njemačku sa 33:24, ali uprkos ubjedljivoj pobjedi neće učestvovati na SP naredne godine u Španiji.

Devet od deset

Iza Dragana Markovića je prvi njegov ciklus i statistički gledano on je najuspješniji selektor BiH. U deset utakmica izborio je devet pobjeda, po dvije protiv Grčke, Kipra i Turske, zatim Italije, Crne Gore, te na kraju Njemačke.

Ruku na srce, izuzmemo li ovaj fenomenalan trijumf protiv nekadašnji svjetskih i evropskih prvaka, protivnici koje je on pobjeđivao ipak zaostaju za protivnicima s kojima su se suočavali njegovi prethodnici.

O liku i djelu ragana Markovića ovih dana će sigurno kružiti svakakve priče. Dok jedni smatraju da je njegovo vrijeme, iako kratko, prošlo, drugi će zazivati njegov ostanak na klupi rukometne reprezentacije BiH. A šta o svemu kaže selektor:

- Sa rukometnim savezom BiH imam ugovor na četiri godine i ponosim se s povjerenjem koje mi je ukazano. Ostajem selektor, a u Sarajevo bih iz Banje Luke došao pješke kako bi odradio trening sa ovim momcima - kaže Marković. u intervjuu za novi broj Avazovog "Sporta".

Potom se okrenuo nedjeljnom događaju. Rekao je kako je ova pobjeda nad Njemačkom pokazala kako igrači imaju karakter, želju i kvalitetu te kako gledajući sam rezultat mnogi koji nisu gledali utakmicu to neće znati. Ipak, priznao je kako je razočaranje zbog neodlaska na SP jače od sreće zbog pobjede.

- Kada analiziramo utakmice baraža vidjet ćemo da je bilo naših grešaka, posebno u Stuttgartu u prvom poluvremenu, ali i pehova. Svaka odbranjena lopta Tahirovića otišla je u ruke Nijemaca. Posebna je priča i nekoliko sudijskih grešaka koji su po mom mišljenju glavni razlog neuspjeha - smatra selektor koji je nakon prve utakmice u Stuttgartu bio razočaran zbog pisanja dijela medija.

Nesretan žrijeb

- Morate znati da se nisu igrači trudili zbog mene, nego zbog bh. reprezentacije. Malo se prostora davalo uspješnom prolazu kroz kvalifikacije, ali i očitoj sudijskog podršci Nijemcima u prvom susretu - dodao je Mraković.

Smatra kako je nesreća naslućena još nakon žrijeba koji nam je dodijelio Njemačku:

- Bilo koju drugu reprezentaciju da smo dobili, imali bi mnogo veće šanse. Tužan sam što se nismo pridružili ekipama poput Makedonije, Slovenije, Bjelorusie - rekao je na kraju Dragan Marković.

Reprezentaciju BiH već u oktobru očekuje start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine u Danskoj u kojima su nam konkurenti Srbija, Rusija I Austrija. Vrlo brzo se stoga moraju posložiti kockice mozaika u RSBiH, ali i poboljšati cjelokupna atmosfera oko bh. rukometa.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 21 jun 2012, 20:40

Moj novi video :)

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.