Offseason NBA 2020/21
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Offseason NBA 2020/21
Vi izgleda niste čuli za stilsku figuru hiperbolu?
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nba i bas nije poznata po nekoj realnoj racunici sta se tice ugovora... Kikseva ima koliko hoces i ocigledno da se taj trend nastavlja i u ovoj sezoni...
A meni nedavno ovdje rekoše da je Lonzo sa 38% na preko 6 pokušaja loš šuter.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 nov 2020, 16:33Nadalje, tesko da je tek "naznaka suta" kad neko na 3.5 pokusaja samo za 3p sutira 40%.Primjera radi, Jokic se smatra i prijetnjom u sutu za 3p, a u istom broju pokusaja kao i Collins sutira 31%.Davis takodje na isti broj suteva za 3p sutira 33%, LMA iz SA 38% itd.
Plus nisam znao da je dobar bloker=dobar defanzivac.
Uzimaju se kriteriji kako kome paše.Jednom vrijedi jedno,drugi put za drugog to isto više ne vrijedi.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne znam sta si pricao za Lonza, niti me zanima.Nisam ucestvovao u toj raspravi, ali mogu reci da je u balonu bio KRIMINALAN, kad se govori o sutu.SiamoNoi je napisao/la: ↑25 nov 2020, 17:30A meni nedavno ovdje rekoše da je Lonzo sa 38% na preko 6 pokušaja loš šuter.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 nov 2020, 16:33Nadalje, tesko da je tek "naznaka suta" kad neko na 3.5 pokusaja samo za 3p sutira 40%.Primjera radi, Jokic se smatra i prijetnjom u sutu za 3p, a u istom broju pokusaja kao i Collins sutira 31%.Davis takodje na isti broj suteva za 3p sutira 33%, LMA iz SA 38% itd.
Uzimaju se kriteriji kako kome paše.Jednom vrijedi jedno,drugi put za drugog to isto više ne vrijedi.
Nisam nigdje rekao da je dobar bloker=dobar defanzivac, ali je ocigledno Colins jako dobar u zastiti obruca, sto je jedan segment odbrane i njemu je elitan.Zato se ne moze reci da je bez kvalitetne odbrane skroz.U najmanju ruku, nije minus igrac defanzivno.
Prilično sam siguran da je vrlo blizu minus defanzivca prema vecini naprednih statistika.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ko je to dobar defanzivac po naprednoj statistici u ATL?
Nema ga, niti moze biti kad je kompletna ekipa medju 3 najlosije odbrane lige, a itekako imaju individualce koji su sposobni biti jaki defanzivci.
Nema ga, niti moze biti kad je kompletna ekipa medju 3 najlosije odbrane lige, a itekako imaju individualce koji su sposobni biti jaki defanzivci.
Collins je **** u svakom segmentu odbrane, a broj blokada sa kvalitetom rim protectiona ima veze otprilike kao broj ukradenih lopti sa zastitom perimetra, dakle nikakve.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 nov 2020, 17:41Ne znam sta si pricao za Lonza, niti me zanima.Nisam ucestvovao u toj raspravi, ali mogu reci da je u balonu bio KRIMINALAN, kad se govori o sutu.SiamoNoi je napisao/la: ↑25 nov 2020, 17:30A meni nedavno ovdje rekoše da je Lonzo sa 38% na preko 6 pokušaja loš šuter.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 nov 2020, 16:33Nadalje, tesko da je tek "naznaka suta" kad neko na 3.5 pokusaja samo za 3p sutira 40%.Primjera radi, Jokic se smatra i prijetnjom u sutu za 3p, a u istom broju pokusaja kao i Collins sutira 31%.Davis takodje na isti broj suteva za 3p sutira 33%, LMA iz SA 38% itd.
Nisam nigdje rekao da je dobar bloker=dobar defanzivac, ali je ocigledno Colins jako dobar u zastiti obruca, sto je jedan segment odbrane i njemu je elitan.Zato se ne moze reci da je bez kvalitetne odbrane skroz.U najmanju ruku, nije minus igrac defanzivno.
Tom logikom Hassan je DPOY, a evo nece ga niko ni za 3 miliona.
Collins ima izuzetan set ofanzivnih kvaliteta, i takvi igraci obicno uzmu dobre pare.
Collins je neobicno antitalentovan / lijen odbrambeni igrac, i takvi igraci, posebno bigs, rijetko bilo sta u karijeri osvoje, izuzev ako su ultratalenti tipa harden, curry, doncic itd. Da stavimo u perspektivu, i curry i harden su bolji defanzivci u globalu nego sto je collins.
Core collins/young NIKAD nece moci nista ozbiljno napravitu u play offu.
Treba younga okruziti defanzivcima i naci mu pippena, a collinsa treba poslati negdje gdje ga je lakse sakriti defanzivno, nesto tipa toronto.
Glupo ti rezoniranje.Na taj način mozes za apsolutno svakog igrača u ligi nać nešto i zaključit eto ipak zbog toga to nisu pravilni parametri da ga ocijenjujemo.Za apsolutno svakog igrača mozes tako neku "ispriku" smislit i "pobit" neku tezu.A itekako ima dobrih defanzivaca u lošim ekipama,samo to Collins nije.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 nov 2020, 17:50Ko je to dobar defanzivac po naprednoj statistici u ATL?
Tako da se na kraju krajeva ne treba ni upustat u rasprave.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
U najmanju ruku, zanimljivo razmisljanje, a poredjenje toga sa ukradenim loptama:NEUPOREDIVO.Volio bih da mi nadjes jednog igraca koji ima dosta blokada, a ne smatra se dobrim zastitinikom obruca. Sacekacu da mi navedes jednog.Locust je napisao/la: ↑25 nov 2020, 17:56Collins je **** u svakom segmentu odbrane, a broj blokada sa kvalitetom rim protectiona ima veze otprilike kao broj ukradenih lopti sa zastitom perimetra, dakle nikakve.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 nov 2020, 17:41Ne znam sta si pricao za Lonza, niti me zanima.Nisam ucestvovao u toj raspravi, ali mogu reci da je u balonu bio KRIMINALAN, kad se govori o sutu.
Tom logikom Hassan je DPOY, a evo nece ga niko ni za 3 miliona.
Collins ima izuzetan set ofanzivnih kvaliteta, i takvi igraci obicno uzmu dobre pare.
Collins je neobicno antitalentovan / lijen odbrambeni igrac, i takvi igraci, posebno bigs, rijetko bilo sta u karijeri osvoje, izuzev ako su ultratalenti tipa harden, curry, doncic itd. Da stavimo u perspektivu, i curry i harden su bolji defanzivci u globalu nego sto je collins.
Core collins/young NIKAD nece moci nista ozbiljno napravitu u play offu.
Treba younga okruziti defanzivcima i naci mu pippena, a collinsa treba poslati negdje gdje ga je lakse sakriti defanzivno, nesto tipa toronto.
I kao sto rekoh, to je samo jedan segment odbrane.Sve dok ATL ne bude pocela kao tim igrati makar prosjecnu odbranu, mi necemo moci ocijeniti niciju individualnu odbranu u toj ekipi, osim ako je neko bas ekstrem, kao sto je Young.
Jedan Hunter, koji je na koledzu bio odlican defanzivac u ATL je izgledao kao amater u odbrani, jer puse na sve strane.
@Siamo Evo upravo i tebi odgovorih.Hunter je izgledao kao amater i cak defanzivno je prosle sezone imao losije brojke od Collinsa, a smatra se dobrim defanzivcem.Slobodno provjeri.To govori na sta im lici odbrana.Nema sanse da iko izgleda dobro defanzivno u losoj defanzivnoj ekipi.Ipak je ovo timski sport, prije svega.Murray je u SA izgledao lose prosle godine, jer je na perimetru puhalo sa svih strana, a govorimo o najmladjem ALL-NBA defense igracu ikada.Nije zaboravio igrati odbranu preko noci.
SiamoNoi je napisao/la: ↑25 nov 2020, 13:48Spominje se Bogdan kao šesti igrač,Gallo siguran starter kažu.
Trae,Dunn možda.Traži max,neće dobit produženje.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 nov 2020, 12:38Medjutim, po meni ATL ima jedan drugi problem...Nigdje se ne pominje produxenje ugovora Collinsu, koji je definitivno zasluzio. Sta ce se desiti sa njim, ako to ne ucine do 21.decembra?
Trae,ide na 12,13 Ass per Game.
Eto naveo sam ti. Hassan Whiteside. Defanzivni stetocina. Prvi bloker lige.
Evo kontra primjer: Tim Duncan. Najbolji rim protector svoje ere. Gdje su mu blokade?
Imas clanaka bsr jedno 20 na temu nepostojece korelscije izmedju rim protectiona i broja banana. Ne znam koji se **** raspravljas. To nije stvar tumacenja ili misljenja, to je kao boja neba. Nije zelena.
Hunter je rookie, rijetko rookiji da mogu raditi dobre stvsti u odbrani.
Sa druge strane, i tebi u korist, otisao sam da pogledam collinsa prosle sezone malo u dubinu (adv stats), i napravio je ogroman korak naprijed defanzivno, cak je po nekim metodama bio najbolji defender u atlanti. Ako ove sezone nastavi u tom smjeru, onda jr ono sve sto sam napisao gore da nece nikada biti dobar defender netacno potpuno.
Evo kontra primjer: Tim Duncan. Najbolji rim protector svoje ere. Gdje su mu blokade?
Imas clanaka bsr jedno 20 na temu nepostojece korelscije izmedju rim protectiona i broja banana. Ne znam koji se **** raspravljas. To nije stvar tumacenja ili misljenja, to je kao boja neba. Nije zelena.
Sa druge strane, i tebi u korist, otisao sam da pogledam collinsa prosle sezone malo u dubinu (adv stats), i napravio je ogroman korak naprijed defanzivno, cak je po nekim metodama bio najbolji defender u atlanti. Ako ove sezone nastavi u tom smjeru, onda jr ono sve sto sam napisao gore da nece nikada biti dobar defender netacno potpuno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ko prica u sveukupnom defanzivnom ucinku Whitesidea? Uskocio si u raspravu,a ne prica se o tome,druze.Locust je napisao/la: ↑25 nov 2020, 18:19Eto naveo sam ti. Hassan Whiteside. Defanzivni stetocina. Prvi bloker lige.
Da li je Whiteside ELITNI zastitnik obruca?O jeste, itekako jeste!! Dakle, ELITAN je u tom segmentu odbrane, kao sto je i Collins.
Gdje su Duncanu blokade?Pa nema ih, ako si ga poceo gledati u 35 oj godini.Covjek ima najvise blokada u historiji POa i preko 2 u karijeri.
Hunter je rookie koji ima 22 godine.4 godine koledza,isto godina kao Collins.Spreman igrac.
Prica uopste nije da je Collins top defanzivac.Ja samo pisem na opasku @Siama da Collins je "cetvorka bez kvalitetne odbrane".Na to govorim da se to ne moze tvrditi u odbrani kakvu igra ATL, ali da mi eye test na preuzimanjima, statistici koju si i ti pronasao, te zastiti obruca kao segmentu odbrane, ukazuje da u ozbiljnijoj ekipi u najmanju ruku moze biti solidan defanzivac.To je to.
Elitni rim protectori whiteside i collins jer imaju blokade.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑25 nov 2020, 18:31Ko prica u sveukupnom defanzivnom ucinku Whitesidea? Uskocio si u raspravu,a ne prica se o tome,druze.Locust je napisao/la: ↑25 nov 2020, 18:19Eto naveo sam ti. Hassan Whiteside. Defanzivni stetocina. Prvi bloker lige.
Da li je Whiteside ELITNI zastitnik obruca?O jeste, itekako jeste!! Dakle, ELITAN je u tom segmentu odbrane, kao sto je i Collins.
Gdje su Duncanu blokade?Pa nema ih, ako si ga poceo gledati u 35 oj godini.Covjek ima najvise blokada u historiji POa i preko 2 u karijeri.
Hunter je rookie koji ima 22 godine.4 godine koledza,isto godina kao Collins.Spreman igrac.
Prica uopste nije da je Collins top defanzivac.Ja samo pisem na opasku @Siama da Collins je "cetvorka bez kvalitetne odbrane".Na to govorim da se to ne moze tvrditi u odbrani kakvu igra ATL, ali da mi eye test na preuzimanjima, statistici koju si i ti pronasao, te zastiti obruca kao segmentu odbrane, ukazuje da u ozbiljnijoj ekipi u njamnu ruku moze biti solidan defanzivac.To je to.
Ok, svaka cast.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Tako je.Svaki vrhunski bloker je elitni zastitnik obruca. Postoje i oni koji su to i bez blokada, ali ovi sa blokadama to nesumnjivo jesu.
Promisli dobro sta pises druze, provaljujes se.
Promisli dobro sta pises druze, provaljujes se.
Jaylen Brown apsolutno vrijedi ugovora na kojem je. Konstantno na trajektoriji evidentnog razvoja, od prvog dana pa do danas, kada je uz tu 3&D konstantu i epitet pozitivnog timskog igrača, došao i do 20 ppg učinka i to potvrdio u playoffu, gdje već ima ozbiljno iskustvo iako sa samo 23 godine. Ono što timovi većinom traže danas na draftu, a to je moderno, versatilno krilo sa All Star potencijalnom koje je i komplement drugim bitnim članovima petorke, u to je izrastao i izrasta Jaylen Brown. Više ću se iznenadit ako ne bude All Star ove sezone, toliko.
Collins je igrač koji popunjava statističke kategorije i kad vidiš učinak i njegove godine pomisliš vrhunski mladi igrač i buduća zvijezda. I to bi svakako bilo legitimno mišljenje jer 20/10 dvije sezone zaredom na odličnim procentima nije za baciti. Međutim, moj da tako kažem instinkt mi nikad ne bi dao da ozbiljne novce uložim u takvog igrača danas (osim u jednoj situaciji, niže u postu). Sjećaju se mnogi Okafor diskusija s drafta i prvih mjeseci njegove karijere. Mislim da je Collins zapravo best-case scenarij u koji je Okafor mogao izrasti kada je produkcija u pitanju, i to je sva suština diskusije bila. Ni to ne bi bilo dovoljno. 20/10 je lijepa brojka ali je apsolutno ZANEMARLJIVA ukoliko od visokog ne dobijaš znatno bitnije stvari, stvari koje su pod muss da bi uopšte razmislio da ga platiš 25+ miliona godišnje.
Collins sa svojim t-rex rukama nije i nikada neće biti elitan zaštitnik obruča ma kako god izgledao njegov statistički učinak kada su blokade u pitanju. Ono još gore, on nema defanzivni IQ za visokog da igra učinkovitu timsku odbranu iza prve linije perimetra, bude korektor, svepristuan i lider iz pozadine. Da bude tzv anchor elitnoj odbrani. Pritom ne bih rekao da je i generalno loš defanzivac, on defanzivno može i igra 4 bez problema, čak i preuzimati niže igrače i to je plus, ali tu dolazimo do fita u ekipi Hawksa ako je Capela ili ko već na 5 u toj prijeko potrebnoj defanzivnoj ulozi. Capela i Collins će se dosta preklapati ofanzivno i to nije dobra stvar. A kad imaš jednog Younga u ekipi onda je jasno da je cilj okružiti ga igračima koji su defanzivni faktor, s tim da pritom nikada ne smiješ izgubiti ofanzivni smisao i balans se mora pronaći (vidjeti pod 2019/20 Philadelphia 76ers slučaj ofanzivnog preklapanja). A ako će Collinsa, što bi u tom slučaju morali, koristiti većinom na liniji za 3 poena, jer Capela će na perimetar doći jedino ako postavlja pick, to je onda skromno iskorištavanje njegovog talenta (posebno ako mu daš 100+ miliona).
Kad na to pridodamo činjenicu da njegov novi ugovor, uz sve te potencijalne fit probleme, Hawksima znači luxury tax, poprilično sam uvjeren da će on svoj idući ugovor provesti igrajući negdje drugo.
Pritom mislim da mu je realna cijena 20 miliona godišnje jer je izvrstan rim runner i strahovito igra iznad obruča, a uz to šut za 3 nije za baciti
, čak bih rekao da je apsolutno slika i prilika modernog visokog kada je napad u pitanju. Recimo sa jednim Porzingisom, tj. takvim tipom petice koja ofanzivno voli perimetar a defanzivno štiti obruč, činio bi odličnu frontcourt kombinaciju. Tad bih možda i bio spreman preplatiti ga, jer si u stanju da igraš na njegove atribute, a popunio bi određene mane ekipi jer svakako da sadrži, danas za visokog specifičan, ali ozbiljan kvalitet u svom igračkom paketu.
Collins je igrač koji popunjava statističke kategorije i kad vidiš učinak i njegove godine pomisliš vrhunski mladi igrač i buduća zvijezda. I to bi svakako bilo legitimno mišljenje jer 20/10 dvije sezone zaredom na odličnim procentima nije za baciti. Međutim, moj da tako kažem instinkt mi nikad ne bi dao da ozbiljne novce uložim u takvog igrača danas (osim u jednoj situaciji, niže u postu). Sjećaju se mnogi Okafor diskusija s drafta i prvih mjeseci njegove karijere. Mislim da je Collins zapravo best-case scenarij u koji je Okafor mogao izrasti kada je produkcija u pitanju, i to je sva suština diskusije bila. Ni to ne bi bilo dovoljno. 20/10 je lijepa brojka ali je apsolutno ZANEMARLJIVA ukoliko od visokog ne dobijaš znatno bitnije stvari, stvari koje su pod muss da bi uopšte razmislio da ga platiš 25+ miliona godišnje.
Collins sa svojim t-rex rukama nije i nikada neće biti elitan zaštitnik obruča ma kako god izgledao njegov statistički učinak kada su blokade u pitanju. Ono još gore, on nema defanzivni IQ za visokog da igra učinkovitu timsku odbranu iza prve linije perimetra, bude korektor, svepristuan i lider iz pozadine. Da bude tzv anchor elitnoj odbrani. Pritom ne bih rekao da je i generalno loš defanzivac, on defanzivno može i igra 4 bez problema, čak i preuzimati niže igrače i to je plus, ali tu dolazimo do fita u ekipi Hawksa ako je Capela ili ko već na 5 u toj prijeko potrebnoj defanzivnoj ulozi. Capela i Collins će se dosta preklapati ofanzivno i to nije dobra stvar. A kad imaš jednog Younga u ekipi onda je jasno da je cilj okružiti ga igračima koji su defanzivni faktor, s tim da pritom nikada ne smiješ izgubiti ofanzivni smisao i balans se mora pronaći (vidjeti pod 2019/20 Philadelphia 76ers slučaj ofanzivnog preklapanja). A ako će Collinsa, što bi u tom slučaju morali, koristiti većinom na liniji za 3 poena, jer Capela će na perimetar doći jedino ako postavlja pick, to je onda skromno iskorištavanje njegovog talenta (posebno ako mu daš 100+ miliona).
Kad na to pridodamo činjenicu da njegov novi ugovor, uz sve te potencijalne fit probleme, Hawksima znači luxury tax, poprilično sam uvjeren da će on svoj idući ugovor provesti igrajući negdje drugo.
Pritom mislim da mu je realna cijena 20 miliona godišnje jer je izvrstan rim runner i strahovito igra iznad obruča, a uz to šut za 3 nije za baciti

Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 25 nov 2020, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Cuj Brown prasinar, epi legenda
Frajer uvijek ili crni ili bijelo, nema neke sredine nego uvijek us.ere i pretjera

Frajer uvijek ili crni ili bijelo, nema neke sredine nego uvijek us.ere i pretjera

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Tako je, vidi se na ovoj pomami za hassanom.
Hoce li uzeti max sta mislis, kao najbolji rim protector lige?
Clutch, razmisli sta pises i nemoj se provaljivati, to je ELITNI rim protector.
Hoce li uzeti max sta mislis, kao najbolji rim protector lige?
Clutch, razmisli sta pises i nemoj se provaljivati, to je ELITNI rim protector.
Clutch je napisao/la: ↑25 nov 2020, 18:41Jaylen Brown apsolutno vrijedi ugovora na kojem je. Konstantno na trajektoriji evidentnog razvoja, od prvog dana pa do danas, kada je uz tu 3&D konstantu i epitet pozitivnog timskog igrača, došao i do 20 ppg učinka i to potvrdio u playoffu, gdje već ima ozbiljno iskustvo iako sa samo 23 godine. Ono što timovi većinom traže danas na draftu, a to je moderno, versatilno krilo sa All Star potencijalnom koje je i komplement drugim bitnim članovima petorke, u to je izrastao i izrasta Jaylen Brown. Više ću se iznenadit ako ne bude All Star ove sezone, toliko.
Pritom mislim da mu je realna cijena 20 miliona godišnje jer je izvrstan rim runner i strahovito igra iznad obruča, a uz to šut za 3 nije za baciti, čak bih rekao da je apsolutno slika i prilika modernog visokog kada je napad u pitanju. Recimo sa jednim Porzingisom, tj. takvim tipom petice koja ofanzivno voli perimetar a defanzivno štiti obruč, činio bi odličnu frontcourt kombinaciju. Tad bih možda i bio spreman preplatiti ga, jer si u stanju da igraš na njegove atribute, a popunio bi određene mane ekipi jer svakako da sadrži, danas za visokog specifičan, ali ozbiljan kvalitet u svom igračkom paketu.

Svaka cast.
Definicija kvalitetnog posta.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Clutch Collins ima 1.6blk sa pozicije PFa u ekipi.Nadji mi jednog PFa u ligi koji to ima, a kad govorimo o zastiti obruca.
Covjece, to je nevjerovatan ucinak ako jos igra sa C u ekipi kakav je recimo Capela tj. defanzivno imalo dobar.Znaci nemas probleme spacinga, a svi ce se dobro oznojiti za poene za obrucu.Ili mozda nece bude li im perimetar Young,Bogdan i Gallo.
Covjece, to je nevjerovatan ucinak ako jos igra sa C u ekipi kakav je recimo Capela tj. defanzivno imalo dobar.Znaci nemas probleme spacinga, a svi ce se dobro oznojiti za poene za obrucu.Ili mozda nece bude li im perimetar Young,Bogdan i Gallo.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nece druze, jer je NBA odmakao daaalllekoooo od toga da su C samo dobri zastitnici obruca.Ako ne mogu braniti i perimetar, fakticki su beskorisni.Zato Whitesideu niko ne nudi ugovor.Da je era od prije 10 god, vjeruj da bi Hassan bio max igrac.
Ti ocigledno mijesas pojmove elitnog defanzivca sa elitnim zastitinikom obruca.
Evo napravicemo anketu, pa ces vidjeti koliko se provaljujes s tim da Whiteside NIJE elitni zastitnik obruca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.