FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Nantess
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Nantess » 07 jul 2015, 16:42

Orton je napisao/la:Raspravljaju ljudi koji u zivotu nisu izvadili kamen iz patike a ne urbanisticku dozvolu
Prijatelju samo opusteno. Ne znaju ljudi da se u ovoj drzavi ne moze ni u granap otici a da nemas politicko zaledje, a sta tek da kazem oko urb dozvole i koncesije.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
.... ljubav za tebe mjere nema .... MCMXLVI ....

januar071
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la januar071 » 07 jul 2015, 16:44

Sve je dobro izracunato i svi su dobri.Tan uzima Kosevo pod koncesiju jer to moze traziti samo sportski kolektiv.Onda nastupa Al shidi i pravi hotele i trzne centre.Arap dobija besplatno zemljiste u centru grada,a zauzvrat pravi stadion na kome ce FK Sarajevo igrati ligu sampiona.Ovde stranka i SDA nemaju nikakve veze.Cisti kapital i interses svih zaiteresovanih strana.A tu mislim na Tana,Arape,FK.Sarajevo i TA, koji ce imati jos vise svojih klijenata.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 jul 2015, 16:51

Tako je, samo sto sumnjam da ce ovaj projekat biti bez ridjana, ako nista zbog olaksica sa silnim dozvolama i papirima. Eh sad, sta bi on trazio za kontra uslugu, to je pitanje. Vjerujem ja fakinima u upravi, nece se oni nikom saget da je bilo sta u pitanju. :mrgreen:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

sagem
Kontakt:

Post Postao/la sagem » 07 jul 2015, 16:57

samo ne kontam o kakvim trznim centrima se prica...jel to dozvoljava uefa ...moze hotel i pub ili kafana ali trzni centar tesko bar u sklopu stadiona. jedino da ne dobijemo sav onaj prostor ukljucujuci zetru pa da se onda nesto pravi.....

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 jul 2015, 17:03

Sad nesto kontam koliko smo odmakli od ostalih klubova u PlBiH...kone svrsavaju na potpis Joce Stokica prava euforija nastala...a taj isti igrac ne da nema mjesta u prvih 11,nego nema mjest ni u prvih 18 kod nas.
Ne volim ih pominjati na nasem forumh,ali nisam mogao da odolim :)

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 07 jul 2015, 17:07

zagorski je napisao/la:Sad nesto kontam koliko smo odmakli od ostalih klubova u PlBiH...kone svrsavaju na potpis Joce Stokica prava euforija nastala...a taj isti igrac ne da nema mjesta u prvih 11,nego nema mjest ni u prvih 18 kod nas.
Ne volim ih pominjati na nasem forumh,ali nisam mogao da odolim :)
Zar taj igrac nije bio blizu potpisa sa Vitezom? :roll:
Ali slazem se s tobom, konacno se vidi ta razlika i samo ce biti veca i veca iz dana u dan a pogotov sutra. Vidjet ce oni sta je predstavljanje sponzora i igraca :zviz:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

januar071
Kontakt:

Post Postao/la januar071 » 07 jul 2015, 17:09

Kusturica
Koševo je naš dom i pokrenuli smo inicijativu za njegovu rekonstrukciju u okviru regulacionog plana Općine Centar", pričao je Kusturica novinaru Anadolu Agency, nadalje kazavši:

"Pozamašan je to finansijski i investicijski projekt. Osim renoviranja stadiona, u planu je i izgradnju hotela visoke kategorije, shopping centra, etažnih garaža. Projekt je to koji niko ne može sam uraditi. Potrebna je interakcija interesa i kapitala domaćeg ili iz inostranstva. Država mora dati podršku projektu koji nije nemoguće ostvariti. Postoji raspoloženje i interes Vlade Kantona Sarajevo predvođene premijerom Konakovićem, Općine Centar i načelnika Dževada Bećirevića. Prilikom zadnjeg dolaska Vincenta Tana u Sarajevo primio nas je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Razgovarali smo o mnogim stvarima, te i o stadionu Koševo, o potrebi da se otvori priča. Usaglasili smo se da je treba osvojiti. FK Sarajevo će nastojati u tom kontekstu biti lokomotiva procesa, oko kojeg se mora okupiti mnogo ljudi. Mora se okupiti ozbiljnih investitora".

Investitor je nađen
-----------------------------------------------

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2015, 17:13

Orton je napisao/la:Raspravljaju ljudi koji u zivotu nisu izvadili kamen iz patike a ne urbanisticku dozvolu
:kafa:
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 07 jul 2015, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

januar071
Kontakt:

Post Postao/la januar071 » 07 jul 2015, 17:13

januar071 je napisao/la:Kusturica
Koševo je naš dom i pokrenuli smo inicijativu za njegovu rekonstrukciju u okviru regulacionog plana Općine Centar", pričao je Kusturica novinaru Anadolu Agency, nadalje kazavši:

"Pozamašan je to finansijski i investicijski projekt. Osim renoviranja stadiona, u planu je i izgradnju hotela visoke kategorije, shopping centra, etažnih garaža. Projekt je to koji niko ne može sam uraditi. Potrebna je interakcija interesa i kapitala domaćeg ili iz inostranstva. Država mora dati podršku projektu koji nije nemoguće ostvariti. Postoji raspoloženje i interes Vlade Kantona Sarajevo predvođene premijerom Konakovićem, Općine Centar i načelnika Dževada Bećirevića. Prilikom zadnjeg dolaska Vincenta Tana u Sarajevo primio nas je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Razgovarali smo o mnogim stvarima, te i o stadionu Koševo, o potrebi da se otvori priča. Usaglasili smo se da je treba osvojiti. FK Sarajevo će nastojati u tom kontekstu biti lokomotiva procesa, oko kojeg se mora okupiti mnogo ljudi. Mora se okupiti ozbiljnih investitora".

Investitor je nađen
-----------------------------------------------
Svaka cast upravi Sarajeva koja radi fantastican posao.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 07 jul 2015, 17:15

ljudi moji, treba da vam bude jasno.
Nije vazno niti toliko bitno ime sponzora,
bitno je koliko je jak taj sponzorski ugovor
i sta dobijamo tim ugovorom.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 07 jul 2015, 17:15

Kako je dobro @januar071 to rekao, cisti kapital i interes sa svih strana.. al kako su u upravi dobro ukomponovali i Tana i Turke i sad i Arape.. pa to je za nepovjerovat!
A ja sam siguran da i bakir veličanstveni ima svoj dio posla za obavit... nije jednostavno pripremit papirologiju za jedan takav projekat o kakvom mi pričamo, posebno u državi ovakvoj kakva jeste. Al siguran sam i u to da naši neće pravit kompromis nikom pa nek je to i bakir koji ima monopol nad cijelom državom.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jul 2015, 17:18

FrancescoTotti je napisao/la:Kako je dobro @januar071 to rekao, cisti kapital i interes sa svih strana.. al kako su u upravi dobro ukomponovali i Tana i Turke i sad i Arape.. pa to je za nepovjerovat!
A ja sam siguran da i bakir veličanstveni ima svoj dio posla za obavit... nije jednostavno pripremit papirologiju za jedan takav projekat o kakvom mi pričamo, posebno u državi ovakvoj kakva jeste. Al siguran sam i u to da naši neće pravit kompromis nikom pa nek je to i bakir koji ima monopol nad cijelom državom.
Pa logično, mi dobijemo stadion, Arap tržni centar, hotel ili šta već planira izgraditi, bakir novog audija i svi zadovoljni! :kralj:

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 07 jul 2015, 17:18

Novi sponzor jest Al Siddi i ja sam dobio takvu informaciju, nazalost dobio sam informaciju da i od Delača izgleda nema ništa pa tako vec trazimo novog golmana, a mozda sutra i jest predstavljanje tog novog golmana i Ikandea.... ne zelim da glumim nekog insidera ili nekog ko zna sve sto se radi u upravi ali dobio sam informacije od covjeka koji me do sad nije izradio, i moram da ih podjelim ovdje sa rajom ne mogu odolit :lol: :lol:
eh sad što se tiče ovog novog projekta obnova stadiona potpisivanje ugovora ovo mi izgleda sve kao nestvarno ali se pomalo i bojim sta bi se tu sve moglo izdesavati i kakve spletke se prave, ili sam ja mozda naucio na onu staru upravu koja je dovodila polovne igraca, zaduzivala klub prosipala price o osvajanju titule pa mi sad ovo sve izgleda mozda nestvarno ;) ;) sve u svemu prelijepo je biti navijac Sarajeva :clap: :clap: a ovoj novoj upravi trebaju spomenici da se dignuu za njih trud i rad do sad :bow: :bow:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 jul 2015, 17:19

Ako prođe ovo za stadion znaci bit ce grickanja muda, a neki bi mogli evropu igrati i u Zenici?? :think:
Bahati, bahati Željkan!
1946

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 jul 2015, 17:20

Ma kod kona uvjek pozitiva.
Stokic i neki polovnjak dosli na Grbavicu.Nije to bas tako cest slucaj da neko dođe, pored tolike bjezanije. :urnebes: Nisu ljudi naucili.
Mislim da i pored potpisa ovih polovnjaka,razlog za laznu euforiju je vise ironija, jer ce im sigurno sutrasnja presica u 12 sati u Bristolu, žuc pojesti. ;)

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jul 2015, 17:22

Ne vidim da je iko citirao našeg Predjednika u vezi jednog možda još bitnijeg podatka od sponzora;
...
Svakim danom sve više postajemo samoodrživ klub, koji će ubuduće svojim poslovnim aktivnostima u potpunosti finansirati takmičenja i razvoj kluba", rekao je Kusturica, dodavši da će do novembra ove godine FK Sarajevo biti na "pozitivnoj nuli":

"U novembru ćemo, kao prvi klub u BiH koji je u kratkom roku preuzeo obavezu da prema Poreskoj upravi Federacije izmiri sva dugovanja, to i učiniti. Bit će izvršena i posljednja rata uplate ukupnog iznosa cirka dva miliona maraka, čime ćemo završiti reprogram u skladu sa zakonom koji je donijet. To je veoma bitno jer ćemo na taj način uspjeti uštedjeti 1,9 miliona, koje bismo morali platiti Poreskoj upravi da smo išli u druge, duže rokove".
Znači od novembra poslujemo pozitivno aBd! :clap: :clap: :clap:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2015, 17:27

BordoArmy88 je napisao/la:Ne vidim da je iko citirao našeg Predjednika u vezi jednog možda još bitnijeg podatka od sponzora;
...
Svakim danom sve više postajemo samoodrživ klub, koji će ubuduće svojim poslovnim aktivnostima u potpunosti finansirati takmičenja i razvoj kluba", rekao je Kusturica, dodavši da će do novembra ove godine FK Sarajevo biti na "pozitivnoj nuli":

"U novembru ćemo, kao prvi klub u BiH koji je u kratkom roku preuzeo obavezu da prema Poreskoj upravi Federacije izmiri sva dugovanja, to i učiniti. Bit će izvršena i posljednja rata uplate ukupnog iznosa cirka dva miliona maraka, čime ćemo završiti reprogram u skladu sa zakonom koji je donijet. To je veoma bitno jer ćemo na taj način uspjeti uštedjeti 1,9 miliona, koje bismo morali platiti Poreskoj upravi da smo išli u druge, duže rokove".
Znači od novembra poslujemo pozitivno aBd! :clap: :clap: :clap:
Jedna od najvaznijih stvari dosad uradjenih :tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hz-Sa
Kontakt:

Post Postao/la Hz-Sa » 07 jul 2015, 17:28

Svako uvlacenje politicara je lose po klub! Pogotovo ne mogu da vjerujem ove sto govore da ce glasati za ridjana ako potpise tamo neki papir itd ovca ostaje ovca ko da nam on daje pare za gradnju!samo vi tako razmisljajte kad je unistio drzavu unistit ce i klub!Nimalo nisam zadovoljan sa potpisivanjem ugovora sa al sidijem, to je moje misljenje!!! Sad opletite...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 jul 2015, 17:30

Hz-Sa je napisao/la:Svako uvlacenje politicara je lose po klub! Pogotovo ne mogu da vjerujem ove sto govore da ce glasati za ridjana ako potpise tamo neki papir itd ovca ostaje ovca ko da nam on daje pare za gradnju!samo vi tako razmisljajte kad je unistio drzavu unistit ce i klub!Nimalo nisam zadovoljan sa potpisivanjem ugovora sa al sidijem, to je moje misljenje!!! Sad opletite...
Iskren da budem ovo i mene brine.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jul 2015, 17:31

Hz-Sa je napisao/la:Svako uvlacenje politicara je lose po klub! Pogotovo ne mogu da vjerujem ove sto govore da ce glasati za ridjana ako potpise tamo neki papir itd ovca ostaje ovca ko da nam on daje pare za gradnju!samo vi tako razmisljajte kad je unistio drzavu unistit ce i klub!Nimalo nisam zadovoljan sa potpisivanjem ugovora sa al sidijem, to je moje misljenje!!! Sad opletite...
Gdje se on to "uvlači" u klub Boga ti? Shvaćaš li da je potrebna suradnja (nikakvo "uvlačenje" koje spominješ) sa vlastima u cilju što bržeg dobijanja dozvola za eventualnu izgradnju stadiona koja se spominje (mada se i to još treba vidjeti)?!

Shvatite da je SPONZORSTVO u pitanju majka mu stara, pa ne kupuje one upravljačke uloge! :facepalm:

Znači ponavljam sponzorstvo/partnerstvo/suradnja, ALI Amidža se i dalje ZA SVE PITA! :kafa:
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 07 jul 2015, 17:32, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: keli, MrPink, ultrazonfa i 47 gostiju.