Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

thulkazal
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la thulkazal » 17 avg 2015, 16:41

Alibasa je napisao/la:
Slažem se sa @gazijabih. Njima nije potrebna teretana, jer oni još rastu. Teretana ide tek nakon završetka njihovog prirodnog razvoja, to je otprilike oko 18. godine. Razvijat će se i poslije, ali to nije toliko osjetno kao ovo do 18. godine.
Poseban naglasak na Džanana Musu koji ima taj problem sa leđima. Ne daj Bože da podigne teret težak. Najveće opterećenje bi bilo u lumbalnom dijelu što može uzrokovati velike probleme. Dalje, ako ni taj dio mu nije jak, teret prelazi na zglob femura i kukga, odatle na koljeno, na kraju može rezultirati operacijom koju je prije nekoliko mjeseci radio i Jusuf Nurkić.

Njima su sad potrebni vitamini i hranjive materije ali iz prirodnih namirnica, nikakva hemija ne dolazi u obzir. Samo nek jedu, što više, to bolje. Samo moraju paziti kad jedu. Ne smije biti previše kasno.
Uz sve ovo, za njihov uzrast preporučio bih im što više atletskih vježbi, trčanja jutarnjeg oko 5km. Sve vrste skokova da izvode. Ono što će dobiti to je skočnost, čučnjeve, sklekove... Ojačat će tijelo dovoljno za njih, a neće koristiti dodatne težine.
Čovjek priča o vježbama za ispravljanje LEĐA i jačanju konstitucije (što po meni ne treba još) a ne o dizanje tegova i kilaže od 50-100 kg

Čuj nikakva hemija ne dolazi u obzir ... Pa danas su proteini na hemijski način obrađeni pod moranjem ili to treba na dan da jede po 2 kile pileći prsa ?
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 17 avg 2015, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 17 avg 2015, 16:43

andro234 je napisao/la:
Husika je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Sad sam malo gledao Kirilenka kad je bio 18-godisnjak , imao je i on mekanu ruku i dobar ulaz , pa me Musa najvise na njega podsjeca .. pa ko se bolje razumije , mozel se uporedit po igri njih dvojica ??
Ovo sto nas Musa radi tesko da ces mu naci nekoga u tim godinama da se moze porediti...
Imas Musu i das mu jos kakva bilo 4 igraca i pobijediti ces... :)
Saric je 2010 imao prosjek 24-11-6
prvi strijelac i skakac te 2. asistent prvenstva
Ovo prv. je daleko jace od 2010... puno vise kvalitetni igraca kako u odbrani tako naprijed :kafa: a Dzenan Musa :kralj:
Zadnja izmjena: Gabon, dana/u 17 avg 2015, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 avg 2015, 16:43

Od koga je stigla potvrda boldiranog?
15.10 - 15.06 ...

Alibasa
Kontakt:

Post Postao/la Alibasa » 17 avg 2015, 16:48

thulkazal je napisao/la:
Alibasa je napisao/la:
Slažem se sa @gazijabih. Njima nije potrebna teretana, jer oni još rastu. Teretana ide tek nakon završetka njihovog prirodnog razvoja, to je otprilike oko 18. godine. Razvijat će se i poslije, ali to nije toliko osjetno kao ovo do 18. godine.
Poseban naglasak na Džanana Musu koji ima taj problem sa leđima. Ne daj Bože da podigne teret težak. Najveće opterećenje bi bilo u lumbalnom dijelu što može uzrokovati velike probleme. Dalje, ako ni taj dio mu nije jak, teret prelazi na zglob femura i kukga, odatle na koljeno, na kraju može rezultirati operacijom koju je prije nekoliko mjeseci radio i Jusuf Nurkić.

Njima su sad potrebni vitamini i hranjive materije ali iz prirodnih namirnica, nikakva hemija ne dolazi u obzir. Samo nek jedu, što više, to bolje. Samo moraju paziti kad jedu. Ne smije biti previše kasno.
Uz sve ovo, za njihov uzrast preporučio bih im što više atletskih vježbi, trčanja jutarnjeg oko 5km. Sve vrste skokova da izvode. Ono što će dobiti to je skočnost, čučnjeve, sklekove... Ojačat će tijelo dovoljno za njih, a neće koristiti dodatne težine.
Čovjek priča o vježbama za ispravljanje LEĐA a ne o dizanje tegova i kilaže od 50-100 kg

Čuj nikakva hemija ne dolazi u obzir ... Pa danas su proteini na hemijski način obrađeni pod moranjem ili to treba na dan da jede po 2 kile pileći prsa ?
Pod negativno pročitaj šta je napisao za Džanana Musu. Ne smije teretanu radit. Ja nisam naveo težinu, a garantujem ti da bi za njega sa ovakvim leđima puno i 30kg da diže.

Što se tiče hemije, profi sportisti to koriste kao nadogradnju kad dostignu svoj maksimum u razvoju i postizanju rezultata da bi mogli izvuć još više od svog prirodnog maksimuma. Upravo zbog toga sam stava da je bolje da jedu prirodnu hranu u normalnim količinama i da imaju što više fizičke aktivnosti, obavezno čistog trčanja, laganog 30-40 minuta.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 17 avg 2015, 17:04

Ne treba njemu teretana...
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 avg 2015, 17:05

Alibasa je napisao/la:
Pod negativno pročitaj šta je napisao za Džanana Musu. Ne smije teretanu radit. Ja nisam naveo težinu, a garantujem ti da bi za njega sa ovakvim leđima puno i 30kg da diže.

Što se tiče hemije, profi sportisti to koriste kao nadogradnju kad dostignu svoj maksimum u razvoju i postizanju rezultata da bi mogli izvuć još više od svog prirodnog maksimuma. Upravo zbog toga sam stava da je bolje da jedu prirodnu hranu u normalnim količinama i da imaju što više fizičke aktivnosti, obavezno čistog trčanja, laganog 30-40 minuta.

Ha?? Pa pod teretanom se ne podrazumijeva samo dizanje tegova. Milion vježbi koje se rade bez dizanja tegova a služe za izgradnju i jačanje mišića... Neće ih raditi na livadi ili u košarkaškoj sali (mada u sali i može neke)...

Koju prirodnu hranu ? Ja znam šta je prirodna - zdrava hrana, neku svoju grupu povrća, žitarica i voća, ali da se ona i samo ona koristi isključivo u svrhu treniranja to prvi put čujem...

Kakva normalna količina hrane ? Musa trenira 5 sati dnevno. Znaš koju bi on kilažu "prirodne" hrane ili bilo kakve hrane bez suplemenata trebao da pojede da bi nahranio i zadovoljio organizam nakon 5 sati treninga.. Još u vrhuncu razvoja...

Kako god... Momak je u KK Cedeviti koja sigurno ima ljude da znaju to sve o ishrani i treningu. Pozdrav.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 17 avg 2015, 17:08

hz1987 je napisao/la:
Dado je napisao/la:Ovo je kompletan izvjestaj
$: & је $ ? "
$ " " у ", у " су саставу " " $ % " ? &, ? је прво ' на & првенству у ?. " " $ су " $ % " & ? запажен ? на ' првенству, $ ? & $ $ & је $ " " $ " " су $ $ ? успјех $ уз ? ? $ " '. "? & је $ $ " ? " % потврђује " овај успјех %", " је $.

Koji fashisiodni imbecil moras biti da cestitas samo i iskljucivo igracima koji dolaze iz RS-a :facepalm:
Dok mu bošnjaci i federalni mediji daju besplatan prostor za svoje samoreklamiranje, toliko će on i biti uticajan na ovim prostorima. Onog trena kad bi federalni mediji bojkotovali njegove izjave, a poluplacija u federaciji na njegove izjave ne reagovala - kroz pola godine on bi nestao sa političke scene. Upravo ga federalni mediji i populacija održavaju na životu svojim zapaljivim reakcijama. Ova izjava nije ništa drugo nego pokušaj provokacije na koju se ne treba ni osvrtati ni reagovati niti prenositi. :bih:
Iskreno receno nijedan medij osim RTRS-a (cak ni oni u regiji koji su gotovo svi pozitivni) nije prenio ovo g.vno Zao mi je sad sto sam i ja ga procitao.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 avg 2015, 17:15

mama njegoša sikiraša objasnila! on je srbin iz bosne i igrače uvijek za državu bosnu i hercegovinu, a nikako nije srbijanac iz srbije. bravo ženo!
nema potpisa

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 17 avg 2015, 17:17

svaka cast gospodji Sikiras...dugo nisam vidio a ni cuo pozitivnije razmisljanje..

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 17 avg 2015, 17:20

Samo bi bilo špica da se ova četvorica oglase i poruče fašističkom šupku da čestitku prihvataju samo ako se čestita svima, njihovim kolegama i saigračima.
Hoće Dodo da dijeli nedjeljivo, djecu razdvaja. Kakav debil moraš biti.

Alibasa
Kontakt:

Post Postao/la Alibasa » 17 avg 2015, 17:30

Ha?? Pa pod teretanom se ne podrazumijeva samo dizanje tegova. Milion vježbi koje se rade bez dizanja tegova a služe za izgradnju i jačanje mišića... Neće ih raditi na livadi ili u košarkaškoj sali (mada u sali i može neke)...

Koju prirodnu hranu ? Ja znam šta je prirodna - zdrava hrana, neku svoju grupu povrća, žitarica i voća, ali da se ona i samo ona koristi isključivo u svrhu treniranja to prvi put čujem...

Kakva normalna količina hrane ? Musa trenira 5 sati dnevno. Znaš koju bi on kilažu "prirodne" hrane ili bilo kakve hrane bez suplemenata trebao da pojede da bi nahranio i zadovoljio organizam nakon 5 sati treninga.. Još u vrhuncu razvoja...

Kako god... Momak je u KK Cedeviti koja sigurno ima ljude da znaju to sve o ishrani i treningu. Pozdrav.[/quote]

Možda se nisam dobro izrazio. Dakle, sve vježbe sa dodatnom težinom koja nije njegova prirodna njemu može donijeti više negativnog nego pozitivno. Da, igra u KK Cecevita ali on ne može preskočiti svoje dvije, tri, četiri godine odrastanja i da postane igrač sa 16 kao onaj u 21. godini. Dakle, postepeno, kroz kategorije od kateda do seniora ga provlačit, a kasnije tražit od njega da daje više od maksimuma. DOrganizmi do 17,18 godine imaju određenu blokadu, koja nije njihov maksimum ali ne mogu je prijeć. Čim udare u nju oni staju. Je li bolje prirodnom ishranom bez hemije razvijat igrača nego forsirat od njeg nešto za što njegov organizam nije spreman?

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 17 avg 2015, 17:34

Admir_Sa je napisao/la:mama njegoša sikiraša objasnila! on je srbin iz bosne i igrače uvijek za državu bosnu i hercegovinu, a nikako nije srbijanac iz srbije. bravo ženo!
gdje ima izjava?

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 avg 2015, 17:35

Ahonen je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:mama njegoša sikiraša objasnila! on je srbin iz bosne i igrače uvijek za državu bosnu i hercegovinu, a nikako nije srbijanac iz srbije. bravo ženo!
gdje ima izjava?
bilo na ftv maloprije, federacija danas valjda emisija
nema potpisa

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 17 avg 2015, 17:49

Admir_Sa je napisao/la:
Ahonen je napisao/la:
gdje ima izjava?
bilo na ftv maloprije, federacija danas valjda emisija

:bih: :bih:
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 17 avg 2015, 17:59

Evo musa ce trenirati sa seniorskom repkom

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 17 avg 2015, 18:07

EdoBa je napisao/la:Evo musa ce trenirati sa seniorskom repkom
To bi bilo pretjerivanje. Momak je dao svoj zadnji atom snage na ovom Eurobasketu, treba momku odmora. On je jos djete i svaki poziv njega ce motivisati i tesko da ce ga odbaciti. Ja sam misljenja posto i sami znamo da na ovom EB nemamo skoro nikakve sanse, da se Musa odmori i pripremi za novu sezonu u Cedeviti. Ne daj Boze da se ovako mlad povrijedi!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 avg 2015, 18:08

Majer prca sve redom, evo kaze ovog puta sa vjecne vatre se nece javiti Velid Spaho vec Igor Kristic, voditeljica se smije hahah

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 17 avg 2015, 18:12

Gledao sam finala kadetskih turnira i ranije, vjerujte mi da se dječaci tu sudaraju, da izgube po 40 lopti, da po pet minuta ne zabiju nijedan poen. Sinoć sam imao utisak da gledam utakmicu seniorskih timova'', dodao je Avdić.
Vrlo dobro receno.U momentu zaboravis da ti momci sto igraju su ustvari djecurlija.Ima kompletan intervju na rad.iosarajevo

:bih: :bih:

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 avg 2015, 18:18

Zlatni momci donijeli su sreću cijeloj državi, a među najsrećnijima su njihovi roditelji. Ponosni, uzbuđeni, pomalo i nervozni, jedva čekaju da zagrle svoju djecu.

"Roditelji to vrlo emotivno doživljavaju", kaže Rusmir Musa, Džananov otac, i ističe: "Ne znam ni kako se utakmica odigrala zadnje dvije minute, to sam tek vidio kasnije, ali kad sam čuo - to su osjećaji koji se ne mogu riječima opisati".

Sjajnim pogotkom počeo je utakmicu Njegoš Sikiraš sa Pala - jedan od zlatnih momaka, kao i jedan od pet najboljih igrača prvenstva.

Njegova majka Slađana Sikiraš također priča kako je uzbuđena bila tokom utakmice: "Bilo mi je teško, pa hodam po kući, pa jastuk na glavu da prođe koja minuta, ulazim i gledam rezultat, vidim greškice, ali dobri su bili".

Sikiraš je karijeru počeo u Košarkaškom klubu Tri poena na Palama, zatim je igrao u Bijeljini, a već dvije godine član je italijanskog kluba Stelaazuro. Njegoša su željeli i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali i Srbije. Ne mareći za finansije, nakon razgovora sa bivšim selektorom kadetske košarkaške reprezentacije Emirom Halimićem, izabrao je zemlju u kojoj je i rođen.

"Mislim da je to dobar potez. Moram reći da je Njegoš rođen u Bosni, mi smo rođeni u Sarajevu, njegovi djedovi, čukundjedovi. Njegoš nije Srbijanac, on je Srbin iz Bosne ", kaže Njegoševa majka i dodaje: "Pale su navijale sinoć za BiH i to je njegov uspjeh".

I najbolji igrač Evropskog prvenstva Dženan Musa svoju karijeru gradi van naše zemlje. Nakon nekoliko klubova, trenutno igra za zagrebačku Cedevitu.

"Sejo Bukva je dao osnove za ozbiljniju košarku, dao mu je dobre trenere - Enesa Numanovića, Saliha Keljalića, Nermina Pulića i Admira Tutića, koji su mu pružili sve što jednom igraču treba", ističe Džananov otac Rusmir Musa.

Osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu, kadetska reprezentacija naše zemlje plasirala su se na Svjetsko prventsvo. Naša država ima godinu dana da ovim zlatnim momcima na vrijeme obezbijedi sva potrebna sredstva.

federalna.ba

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.