Rekonstrukcija stadiona u BiH

Virtu4l
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Virtu4l » 22 nov 2019, 20:58

Nekad bi mi bilo smiješno, sad mi je žalosno kakvu budalu čovjek pravi od sebe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 22 nov 2019, 21:00

Virtu4l je napisao/la:
22 nov 2019, 20:58
Nekad bi mi bilo smiješno, sad mi je žalosno kakvu budalu čovjek pravi od sebe.
Ko?
Forzza Velez

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 23 nov 2019, 01:05

Mamlaz je napisao/la:
22 nov 2019, 16:03
drakensang je napisao/la:
22 nov 2019, 15:57
Mamlaz je napisao/la:
22 nov 2019, 15:38
Mi se radujemo sto se njima gradi stadion. Ja prvi sam neki dan cestitao, stvarno nemam razloga da lazem vecini navijaca Zelje je drago i podrzavaju sve sto se oko Veleza desava. Oni nas konstantno pokusavju da srozaju i ocrne. Izgleda samo da bi pitarima ispali dobri.
Jel @Blagoje poceo pisati prvi i ismijavati stadion?
Ja ne govorim za trenutnu raspravu. Govorim za kompletnu dosadasnju sezonu kako ste se ponasali. Od dolaska na turnir pa do domacinskog doceka u Mostaru. A mi ce mo vas opet docekati na Grbavici prijateljski.
Izvini, sto se tice turnira, bio sam na prijateljskoj utakmici Velez Zeljo, 0 2 ja mislim. Doslo je 30 manijaka sa yebenim zeljeznim kurcevima i kostolomcima u nadi da ce se obracunat s nekim? Srecom nije bio niko od clanova red armya tu u grupi, jer bi mrtva glava pala. I Hrasnica je costo vracanje milo za drago.

Forum je olicenje nicega, a Zeljo je omrazen jos od bajramskog turnira, kad je ja msm vasa podgrupa s alipasina vijala 10 momaka po gradu da im se najebu majke, u zelji za nekim dokazivanjem sta li, a normala bili godinama prije.

I ja pogrijesim, stvarno jesam, ne treba nikome psovati ja opsujem, meni realno ne odgovaraju ni gostovanja BiH s vama zbog svega toga, al mi bude drago da se mi Bosnjaci drzimo zajedno povrh svega. U afektu se reaguje, a poodavno je klip kad ste pjevali da smo najvece picke na utakmici sa Zrinjskim. Raja pamti, raja ne zaboravlja

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 23 nov 2019, 01:52

23 nov 2019, 01:05
Mamlaz je napisao/la:
22 nov 2019, 16:03
22 nov 2019, 15:57

Jel @Blagoje poceo pisati prvi i ismijavati stadion?
Ja ne govorim za trenutnu raspravu. Govorim za kompletnu dosadasnju sezonu kako ste se ponasali. Od dolaska na turnir pa do domacinskog doceka u Mostaru. A mi ce mo vas opet docekati na Grbavici prijateljski.
Izvini, sto se tice turnira, bio sam na prijateljskoj utakmici Velez Zeljo, 0 2 ja mislim. Doslo je 30 manijaka sa yebenim zeljeznim kurcevima i kostolomcima u nadi da ce se obracunat s nekim? Srecom nije bio niko od clanova red armya tu u grupi, jer bi mrtva glava pala. I Hrasnica je costo vracanje milo za drago.

Forum je olicenje nicega, a Zeljo je omrazen jos od bajramskog turnira, kad je ja msm vasa podgrupa s alipasina vijala 10 momaka po gradu da im se najebu majke, u zelji za nekim dokazivanjem sta li, a normala bili godinama prije.

I ja pogrijesim, stvarno jesam, ne treba nikome psovati ja opsujem, meni realno ne odgovaraju ni gostovanja BiH s vama zbog svega toga, al mi bude drago da se mi Bosnjaci drzimo zajedno povrh svega. U afektu se reaguje, a poodavno je klip kad ste pjevali da smo najvece picke na utakmici sa Zrinjskim. Raja pamti, raja ne zaboravlja
Odlicno si mi sve objasnio hvala ti. Hocete li sutra pitare ganjati jer su vam kosti lomili na Zetri? Ili je to raja zaboravila

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 23 nov 2019, 12:28

https://sa-c.net/news-archive/other-new ... onog-plana
Kad bi se napravilo 30% od ovoga iz plana to bi bilo fantasticno za grad, ali znamo svi da su ovo price za malu djecu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 23 nov 2019, 12:32

Da Grbavica nije Zeljin stadion ista bi prica bila kao sa Kosevom, avioni, kamioni, soping, podzemne, nadzemne garaze, hoteli, neboderi, golf tereni,...itd.

Ne bi eksera zakucali na stadion.
Mjau !

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 23 nov 2019, 14:10

Rođeni, moram ipak priznati da sam vam previše srao o terenu, jer ovo nije ni blizu Tuzle, Ugljevika, Bijeljine i sličnih sranja. Pecara i Koševo su bolji, ali ovo je debelo iznad ostalih i mnogo bliže takvim terenima :thumbup:

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 23 nov 2019, 14:26

Stadion Veleza samo da dobije novi terne bice bombona, a pogotovo kad naprave novu tribinu iza gola. (ova sto je srusena)
Mjau !

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 nov 2019, 16:05

irfo je napisao/la:
23 nov 2019, 12:28
https://sa-c.net/news-archive/other-new ... onog-plana
Kad bi se napravilo 30% od ovoga iz plana to bi bilo fantasticno za grad, ali znamo svi da su ovo price za malu djecu
stave sliku za koju bi trebali dvocifreni milioni i onda napišu da su obezbijedilu 500.000, ali garant ima maloumnika koji im povjeruju da ih je i 1% briga za sve to

šteta je velika da država nije u stanju napraviti stadion, pa nije u pitanju milijarda da se ne može! lokacija koševa je odlična, sve je u gradskom vlasništvu, ne bi bilo nikakvih problema sa administracijom ... čak bi se i parking mogao koliko toliko riješiti. pored svega bi se sigurno moglo dosta toga dobiti i od fife/uefe kad bi se savez uključio u taj projekat. ali previše smo mi sa dna kace da bi se išta takvo moglo kod nas uraditi .... mi smo dno dna i zato nam je kako nam je

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 23 nov 2019, 16:33

Teško će ovo sa Koševom ići. Ovo usvajanje regulacionog plana je dobra stvar, jer i da se našao investitor, tu se moglo zapeti. Međutim, i dalje je problem razmišljanje ljudi ovdje, tj. vlasti, gdje bi oni da to ostane državno, odnosno općinsko, a neko da daje pare. To nema šanse. Vlasnici FK Sarajevo su spremni uložiti preko 20 miliona KM u stadion, ali ljudima nema logike da ulažu u tuđe. Nema ni logike da se dobije nešto što nije tvoje, svakako. Tako da, potreban je komromis tu.

U narednom periodu će uslijediti tender za ovo, ali će se moći prijaviti samo oni Australci i Arapi koji su predkvalifikaciju prošli, a oni su od ove ideje odustali. Tako da, prvo treba sačekati da to prođe, pa onda gledati šta dalje.

Ja smatram da je sve stvar samo dobre volje (političke ponajviše). Postoji opcija koncesije koja je neka kompromisna varijanta i ja mislim da bi obje strane trebale pristati na nju. S druge strane, ne znam da li je prihvatljiva opcija da se ide u suvlasništvo, pa da FK Sarajevo i Savez ovdje zajedno prave odgovarajući stadion, a ne da se ide sa imaginarnim projektima.

Generalno, ovo je super lokacija za stadion, idealna. Nije u centru, ali je blizu, fino povezana gradskim saobraćajem i saobraćajnicama uopšte. čini organizaciju utakmica dosta lahkom. Međutim, vrlo je upitna isplativost gradnje stadiona uopšte, bilo gdje na ovim prostorima.

Da se mene pita, navukao bih Nama da mora uložiti ove velike pare, ako već sere da je voljan, obavezati ga da to mora uraditi u nekom roku, pa onda sastaviti ugovor o vlasništvu kakav god treba.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 23 nov 2019, 21:36

Kakva seljadija piše po ovom forumu, ne možeš ništa normalno pročitati. Na 10 zadnjih stranica se svađaju čiji je bolji stadion, kako su došle pare... Boli nas apsolutno briga odakle pare, bitno da se gradi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 23 nov 2019, 22:14

Kad čovjek pročita nazive "sadaka arena,golubarnik" i sl samo se može nasmijati.Hoće li mi neko reći da je npr.Bayern dao 340 mil eura za Alianz Arenu ili Totenham 700 ili koliko već za svoj stadion?Da li vam je poznato da su lože na Bayernovom stadionu 100000 eura godišnje i da su ljudi dali i daju lovu za istu pa nikom na pamet ne pada da ih zovu tako i ponižavaju kao mi.Npr. infrastruktura oko ove arene je koštala kao i stadion(priključak na auto-put,parking,s-bahn,u-bahn itd.Sam naziv "Alianz" su ljudi platili 30 godina unaprijed i nikom ama baš nikom ne pada na pamet da omalovažava Bayern,1860,koji je odustao,već su puni hvale za jedan od ljepših fudbalskih stadiona u Europi.Samo ovde na Balkanu brdovitom šta god ljudi da urade posprdno se prati i da ne kažem podhebava.
Umjesto da svi zapnemo,da zahtjevamo od saveza da sufinansira travnjake,tribine i sve ostalo mi zezamo Želju,Velež i ostale koji žele nešto da urade.Ne zezamo sebe jer naš dični savez napravi zgradu od 10-ak miliona i prave nas budalama.Pa vidite svakom klubu da su dali po milion,po milion lokalna zajednica,kanton,entitet i eto 12 super travnjaka a neda se igra po krompirištima.Naravno tamo su uposleni ljudi koji su samo konstitutivni i ništa više ali dok se navijači ovako prepucavaju oni mogu da rade šta hoće.
Poslije svakog kola se žale na sudijske odluke a u dosta slučajeva nisu u pravu.Mi neke stvari jedva da vidimo na ponovljenom snimku pa kako da sudija vidi u trenu.Znači VAR mora pod hitno.Ali kako kad NFS BiH ima milion uposlenika kako namaknuti lovu za nevažan VAR i sl?
Pokušati se ujediniti svi,angažovati struku iznaći mogućnosti da se ovaj nakaradni sustav promjeni a sve da se poboljša kvalitet i li ge i reprezentacuje.
Pozdrav za sve prave navijače

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 24 nov 2019, 23:10

Svi mi, znaci od prvog do zadnjeg na ovom forumu smo ne budale nego BUDALETINE. Uredu je podjebavanje i sve to podrzajem, ali treba biti i realan. Trenutno su BP i Grbavica najbolji stadioni u svakom pogledu, poslije toga idu Pecara i Kosevo. Mi svoj teren gradimo i treba dosta vremena da se uradi, i tek kad ga uradimo mozemo ga porediti sa ovim stadionima koji su vec u poodmakloj fazi gradnje ili su vec zavrseni. Uzevsi u obzir kakav je stadion bio prije sada je Wembley ali daleko od toga da je savrsen i odlican. Sto se tice para ja sam podjebavao za Zelju Celika i ostale da im je UEFA donirala pare i neka je. Bas me briga, ljudi iskoristili veze i sanse koje su se ukazale i napravili stadione kojima se mozemo predstaviti u svijetu. Jedino sto me naljuti i iritira kada drugi pocnu da vrijedaju nas rad i trud da u ovim teskim vremenima guramo naprijed i pokusavamo svim sredstvima da napravimo nesto sto ce biti na ponos nama Rodenima ali onda i svim ostalim gradanima BiH. :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 24 nov 2019, 23:18

nekoIzMostara je napisao/la:
24 nov 2019, 23:10
Svi mi, znaci od prvog do zadnjeg na ovom forumu smo ne budale nego BUDALETINE. Uredu je podjebavanje i sve to podrzajem, ali treba biti i realan. Trenutno su BP i Grbavica najbolji stadioni u svakom pogledu, poslije toga idu Pecara i Kosevo. Mi svoj teren gradimo i treba dosta vremena da se uradi, i tek kad ga uradimo mozemo ga porediti sa ovim stadionima koji su vec u poodmakloj fazi gradnje ili su vec zavrseni. Uzevsi u obzir kakav je stadion bio prije sada je Wembley ali daleko od toga da je savrsen i odlican. Sto se tice para ja sam podjebavao za Zelju Celika i ostale da im je UEFA donirala pare i neka je. Bas me briga, ljudi iskoristili veze i sanse koje su se ukazale i napravili stadione kojima se mozemo predstaviti u svijetu. Jedino sto me naljuti i iritira kada drugi pocnu da vrijedaju nas rad i trud da u ovim teskim vremenima guramo naprijed i pokusavamo svim sredstvima da napravimo nesto sto ce biti na ponos nama Rodenima ali onda i svim ostalim gradanima BiH. :bih:
:thumbup: :bow:

I trebalo vam je desetak stranica prepucavanja, vrijeđanja i psovanja da to kažete i priznate, bravo Vi :crazy:

Opet ko je gledao utakmicu Veleža i Sarajeva mogao je ponovo vidjeti one blago receno neravnine da se uvjeri da se ne radi o nikakvim fotošopovima vec necemu sto je realno i vidljivo golim okom na prvu
MIHAJLOVIĆ !

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 25 nov 2019, 07:44

Ako ce te iskreno gledajuci komplet stadion BP je ispred Grbavice.

Evo i zasto, Grbavica nije kompletan stadion, jug ziva katastrofa, zapad isto supa jbt.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 25 nov 2019, 09:00

redbull93 je napisao/la:
25 nov 2019, 07:44

Evo i zasto, Grbavica nije kompletan stadion, jug ziva katastrofa, zapad isto supa jbt.
naravno da je tako, samo budala moze tvrditi suprotno.

jug i nije toliki problem jer i sjever/jug kod nas su k od tribina ali grbavica se ne moze porediti sa bilinim boljem zbog zapadne tribine tj. celikove istocne, koja vrijedi sama kao skoro cijela 'trenutna' grbavica.
Zna se koja tribina stadionu donosi kategorizaciju. Nazalost, zapad na grbavici ostaje zadnji za reniviranje a kojim tempom se sve kod nas radi, daj Boze da je ja i docekam.

onog trenutka kada se grbavica kompletira,bice bez premca u bih a do tada, bilino je no1.

hoce li do tada neko uloziti 5-10 miliona u BP i dici, te natkriti sjever/jug na BP, ko zna, tesko.
Hajmo se nadati da ce ova sdp inicijativa uz eventualni prolaz u barazu to malo pogurati:-)

ono sto je zalosno u svemu tome, ovdje se godinama prepucava oko stadiona koji su, kako kazes, supe u evropskim okvirima:-)

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 25 nov 2019, 09:10

redbull93 je napisao/la:
25 nov 2019, 07:44

Pa logično da je kompletniji i bolji, tu nema dileme. Grbavici fale 2 tribine, a do tada su iza nas.

Bilino polje treba širiti, dizati jug i sjever nivo zapada + krov jug sjever
+ nove stolice jug i sjever .. Istok ne bih ni dirao, mada se i to može poslije odraditi pa da se to sve upakuje u cijelinu radi krova i estetike. Stadion bi bio vrhunski, a zamisli ti tu neki derbi s 10k ljudi i s našom atmosferom i akustikom stadiona.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 25 nov 2019, 13:26

Radmilo87 je napisao/la:
24 nov 2019, 23:18
nekoIzMostara je napisao/la:
24 nov 2019, 23:10
:thumbup: :bow:

I trebalo vam je desetak stranica prepucavanja, vrijeđanja i psovanja da to kažete i priznate, bravo Vi :crazy:

Opet ko je gledao utakmicu Veleža i Sarajeva mogao je ponovo vidjeti one blago receno neravnine da se uvjeri da se ne radi o nikakvim fotošopovima vec necemu sto je realno i vidljivo golim okom na prvu
Pravo da ti kazem slucajno sam naletio na ovu temu, nisam uopste znao da postoji. Procitao sam par komentara, pretpostavio sam kuda ide rasprava tako da sam preskocio ostatak i ovo napisao. Daj Boze da svaki grad ima stadion od 10 milja ali da bude uraden cakum pakum pa da se mozemo ponositi svi sa tim. Dok mi ovdje **** sve i svasta drugima Albanija napravi nesto sto mi mozemo sanjati. Dovoljan dokaz koliki smo mi LEVATI :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 25 nov 2019, 13:59

vidim aktivna tema kontam neke slike radova kad ono klasika prepiranje, umjesto da nas je sve stid svih stadiona u bih

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 25 nov 2019, 15:15

Varg je napisao/la:
25 nov 2019, 13:59
vidim aktivna tema kontam neke slike radova kad ono klasika prepiranje, umjesto da nas je sve stid svih stadiona u bih
Tako je brate,nemamo niti jednog stadiona kako treba a svadjamo se cija je šupa bolja. To ti je Bošnjo :o :o

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.