Što se tiče utakmice, zlata vrijedna tri boda za BVB. Bunker je naposljetku probijen und der erste Platz ist hier. Nisam nešto s njemačkim, valjda sam dobro napisao.

O igračima...
- Weidija ne trebam pominjati, nije imao mnogo posla. Primljeni gol nije njegova krivnja, ostatak poslića je odradio veoma sigurno i dostojanstveno jednog od najboljih golmana Bu-Li.
- Grosskreutz me nije impresionirao. Ybg, a šta da čovjek radi kad igra svaku poziciju u timu gdje nastane rupa. Od napada, veze, pa do desnog beka.

- Isto važi i za Sokratisa, nije imao mnogo posla u odbrani. Bio je relativno dobar i siguran, svega nekoliko loših pasova. Ipak, meni je Subotić i dalje prva opcija. Grk bi svakako trebao igrati i koristiti se u rotaciji i dalje.
- Hummels... Eh, ne znam gdje je nestao onaj Mats od prije.

- Schmelzer je izgledao dosta fino na terenu. Nekoliko solidnih prodora, izvrsnih driblinga, konstantnog trčanja po terenu. Moje mišljenje je da se malo popravio i da će to opet biti stari Schmelle. Prosječan igrač koji u ovakvoj ekipi može zablistati s vremena na vrijeme i napredovati. Najbitnije je da zna centrirati i da ne pravi gluposti u odbrani. Ruku na srce, danas nije ni imao nekog posla pozadi.
- Bender solidno odradio svoje zadatke. Jedan od najbitnijih kotačića u Kloppovom sistemu i velika radilica. Benderovski, nema šta...
- Kuba također odigrao prosječnu partiju, ništa posebno. Ni dobro ni loše. Ni tamo ni ovamo. Zamijenjen u drugom poluvremenu, do tada se borio i radio za ekipu.
- Sahin je razočarao. Previše mrtva partija s njegove strane. Uklopio se u sivilo kada je Braunschweig postao imun na napade domaćina i nije ni na koji način doprinio boljoj igri Žutih.
- Mkhitaryanu je ovo najgori nastup do sada u dresu BVB-a. Rijetko kada je izgledao dobro na terenu, tek je nešto bolji bio od groznog Aubameyanga.
- Auba, već pomenuti Gabonac, dosta loše odigrao. S pravom se može reći da su pojačanja ovog puta zakazala...
- Lewandowski također imao slabo izdanje. Kao da namjerno profula onaj zicer kada je bio u petercu, okrenuo se i mlako ljevicom opucao u golmana. Isto vrijedi i za autogol.

- Hoffman je definitivno igrač utakmice i osoba vrijedna pažnje. Postigao odličan pogodak i izborio penal. Šta više treba jednom mladiću koji je dočekao priliku da zaigra i pokaže se u nezavidnom trenutku. Zaslužio je da ga Klopp češće ubacuje u vatru.
- Reus mnogo znači ovom timu. Bez njega, to nije ista Borussija. Svojim prisustvom i lucidnošću rješava utakmicu i njegov doprinos je uvijek ogroman. Mozak ekipe i igrač kojeg Schwarzgelb ne smiju izgubiti.
Inače, dosta se osjetio izostanak Gundogana. Vezni red uveliko drži i njegov izostanak nije zanemarljiv. Biće mnogo bolje kada i Ilkay bude u timu.
Ono što je bitno je pobjeda, a kladim se da prošlosezonska Borussija ne bi upisala istu. Ovaj tim polako uči pobjeđivati i kada ne igra baš najbolje, što je za svaku pohvalu. Nešto slično kao što je to radio Fergiejev United.