FK Borac: Titulu osvajamo već na Pecari!
Utorak, 22 Veljača 2011 18:31
BANJA LUKA - Jako dobrom partijom protiv Zvezde na Marakani, jesenski prvaci BiH, nogometaši Borca, poslali su svima onima koji ih na proljeće misle juriti jasnu poruku. Ako to nije bilo dovoljno, Darko Maletić im je dan poslije svima poručio da je Borac možda i jači nego jesenas.
Bilo je puno upitnika iznad prave snage Borca nakon odlaska nekolicine važnih igrača među kojima se našao i Vule Trivunović. Mnogi su bili spremni staviti ruku u vatru da su Banjolučani slabiji nego jesenas, no isti ti su, kako su pripreme odmicale, počeli mijenjati mišljenje. U grad na Vrbasu došlo je nekoliko iskusnih i provjerenih igrača i sve se, barem se tako čini, ponovno posložilo. Dokaz tomu partija je protiv Crvene zvezde koju su Banjolučani tijesno izgubili - bilo je 1:2.
- Sasvim smo korektno odradili utakmicu, možda do 70. minute na trenutke bili i bolji, nakon čega smo u završnici malo pali, rekao je Maletić, koji je uz pogodak zatresao i gredu... - Pokazali smo da se možemo nositi i s jačim protivnicima i da smo s pojačanjima koja smo doveli spremni na obranu prvog mjesta. Mislim da smo, usprkos porazu, ostavili dobar dojam, a svakako je bilo dobro da i mlađi igrači osjete atmosferu pred oko 15.000 gledatelja na Marakani.
Borac je možda i jači nego jesenas
Dobar dojam protiv "Crveno-belih" može biti i dvosjekli mač pred gostovanje u Širokom Brijegu slijedeće nedjelje, no Maletić ne žali što je generalka donijela tako jakog protivnika.
- Trener je htio jake utakmice, a po meni je to svakako bolje rješenje nego, recimo, igrati sa slabijim protivnicima i zabijati im puno golova. Ovako smo vidjeli gdje smo. Uostalom, ako želimo da ovaj Borac igra Europu, moramo se naviknuti na jake utakmice.
Na Marakani je Borac igrao svoju prepoznatljivu igru - čvrsto otraga, prema naprijed kontrama... i bilo je dobro.
- Da, mislim da neće biti nekog odstupanja od našeg uobičajenog stila igre. Ostali smo možda bez Trivunovića, ali Stakić je pokazao da je više nego dostojna zamjena. Došao nam je, između ostalih, i Krunić koji će nam popuniti rupu u sredini terena, a zadržali smo Avdukića, po meni najboljeg golmana u BiH... sve u svemu, nećemo biti ništa slabiji, ako ne budemo i jači.
Široki, koji je u 1. kolu u Banjoj Luci slavio, bit će pravi test snage. Darko vjeruje da će ga Borac i položiti.
- Bit će to sigurno teška utakmica. Sigurno da Široki ne možemo već sada otpisati, ali pobjedom bismo ih vjerojatno eliminirali iz borbe za naslov.
Konačno zabio Zvezdi
Gol protiv Zvezde ovom je bivšem igraču Partizana bio poseban.
- Jest. Nisam Zvezdi zabio ni kao član Partizana, a ni kada sam protiv njih igrao u dresu Zenita. Jest to bila prijateljska utakmica, ali naboj je bio pravi... za nas profesionalce nema prijateljskih utakmica.
http://www.javno.ba/nogomet/fk-borac-ti ... ecari.html