FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Omerbavarac » 23 okt 2010, 22:02

Lagano neke stvari dolaze na svoje mjesto, barem sto se tice povreda. Van Buyten i Olic su skoro fit i mogu se ocekivati u rosteru za utakmicu sa Werderom, dok za Contenta predstoji jos nekoliko dana pauze.
Ribery se vraca za dvije sedmice, a u tom periodu bi vec trebali zaigrati i Bommel i Klose, dok ja situacija sa Robbenom nesto drugacija. Na njega ce se morati cekati jos neko vrijeme.

Pored Zaragoze i Juve se ukljucio u utrku za Demichelisa, ali kako mediji javljaju u svemu ovome se pita Gaal, koji ne zeli prodati Argentinca? :?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 23 okt 2010, 22:10

Dabogda Van Buyten se nikad ne oporavio jer cim se oporavi igrat ce opet u prvih 11 a draze mi je gledati Tymo kao stopera nego njega jer je bolji i brzi i okretniji i vise se trudi od tog tenka.. :evil: :evil:
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 okt 2010, 09:23

Omerbavarac je napisao/la:Lagano neke stvari dolaze na svoje mjesto, barem sto se tice povreda. Van Buyten i Olic su skoro fit i mogu se ocekivati u rosteru za utakmicu sa Werderom, dok za Contenta predstoji jos nekoliko dana pauze.
Ribery se vraca za dvije sedmice, a u tom periodu bi vec trebali zaigrati i Bommel i Klose, dok ja situacija sa Robbenom nesto drugacija. Na njega ce se morati cekati jos neko vrijeme.

Pored Zaragoze i Juve se ukljucio u utrku za Demichelisa, ali kako mediji javljaju u svemu ovome se pita Gaal, koji ne zeli prodati Argentinca? :?
Ma cisto sumnjam da Gaal ne bi prodao Demichelisa. Ukoliko se nadje kakva dobra zamjena, a i sad se uvjerio da tu poziciju moze dobro odigrati i Tymo, onda nema razloga da ga ne pusta. S obzirom u kakvoj se formi nalazi Micho, cudno je da uopste ima zainteresovanih klubova za njegove usluge, a kamoli jos Juve i Zaragoza. Mozda na kraju na njemu i zaradimo koji milioncic.

Sta je sa Brenom, jel' on trenira u punom kapacitetu? Kad bi on mogao dobiti sansu?
#divovi

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 okt 2010, 11:29

moustapha je napisao/la: Sta je sa Brenom, jel' on trenira u punom kapacitetu? Kad bi on mogao dobiti sansu?
Breno je odnedavno poceo sa treninzima, ali vrlo laganim, s obzirom da se povreda u potpunosti nije sanirala. Njegov povratak na teren se ocekuje u Novembru i mislim da bi tada mogao dobiti sansu za prvu utakmicu u ovoj sezoni.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

AdnaNN55
Kontakt:

Post Postao/la AdnaNN55 » 24 okt 2010, 12:22

Molim sve vjerne navijace Bayerna da se uclane u ovu stranicu na Facebooku:

Kada se uclanite posaljite svim prijateljima prijedlog i kada se stranica napuni onda ćemo je nadograditi i bit će najjača BH stranica o Bayernu...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 okt 2010, 13:46

Spekulacijama nikad kraja.
Navodno je Tot'ham zagrizao za Bommela i zeli ga na zimu dovesti u svoje redove.
Ne znam koliko je ovo dobro, ali ako se planira dovesti novi igrac, onda bi bilo pozeljno da se uhvati koja para za njegov transfer. Napominjem da Bommelu ugovor istice krajem ove sezone i da bi po isteku istog mogao napustiti Bayern bez odstete.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 24 okt 2010, 21:33

Koliko god imali problema sa povredama, mene najviše brine naša neefikasnost... :?
Ekipa smo sa najmanje postignutih golova, čak i Koeln ima više postignutih golova (mi 8, a oni 9, a da ne spominjem Borussiju sa 21 golom). Prošlu sezonu smo završili kao najefikasnija ekipa...

Usputno, da spomenem, uprava se pohvalno osvrnula na Tymine nastupe 8-)
Sent from my Philips Smart TV.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 okt 2010, 22:09

dr.adnan je napisao/la:Koliko god imali problema sa povredama, mene najviše brine naša neefikasnost... :?
Ekipa smo sa najmanje postignutih golova, čak i Koeln ima više postignutih golova (mi 8, a oni 9, a da ne spominjem Borussiju sa 21 golom). Prošlu sezonu smo završili kao najefikasnija ekipa...

Imas li sta reci za odbranu? 8-)

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 25 okt 2010, 00:27

imam osjecaj da ce ova utakmica protiv werdera u kupu biti nase takticko ispadanje iz takmicenja zbog izrazito lose forme, igramo na tri fronta a onda bolje ovako okaniti se kupa i posvetiti se bundes ligi i lp narocino na proljece u drugom djelu sezone,,lp ce mo proci u osminu a tada ce mo imati roberija na raspolaganju i bit ce mo konkurentni svima,,a sto se tice za bundes ligu tu sam optimist i mislim da ce mo na kraju sa malom bodovnom prednosti zauzeti prvo mjesto,,,pozz bavarci
VOLIM BAYERN

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 okt 2010, 01:03

uli koehler novinar ARD-a inace jedan od insidera kada je u pitanju bayern rekao je danas u doppelpassu da ce bayern sigurno dovesti pojacanje za lijevu stranu odbrane, da jednostavno se ne mogu sve nade polagat u contenta iako je on igrac koji ima potencijal...s tim se slazem i vjerujem barem na toj poziciji da stigne pojacanje, nadam se jos da ce tymo ostati i dalje u prvoj postavi....a ovo da ce bayern predat utakmicu tako lako u kupu je besmisleno pa van gaalu je to najbrzi put do jedne titule....posto je u bundesligi titula trenutno podaleko kljucno je za van gaala da dobro gura u kupu i ligi prvaka....po mogucnosti kup da osvoji, u ligi prvaka da sto dalje dogura (naravno da ce se i tu probat do titule, tezak je put i rano o tom govorit), a prvenstvo bayern svakako nece predat i sanse i tu naravno dalje postoje
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 25 okt 2010, 02:34

Omerbavarac je napisao/la:
dr.adnan je napisao/la:Koliko god imali problema sa povredama, mene najviše brine naša neefikasnost... :?

Koliko god je odbrana šuplja, toliko je Butko dobar na golu da to (skoro) sve pohvata :D Šalu na stranu, ali i Wolfsburg je u šampionskoj sezoni imao lošu odbranu, ali i ubojiti napad... Uvijek su davali više nego što su primali. Mene brine naša nepreciznost u napadu (koju je djelimično Gomez popravio protiv Hannovera), ali puno se šansi fula...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 okt 2010, 21:09

dr.adnan je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:

Koliko god je odbrana šuplja, toliko je Butko dobar na golu da to (skoro) sve pohvata :D Šalu na stranu, ali i Wolfsburg je u šampionskoj sezoni imao lošu odbranu, ali i ubojiti napad... Uvijek su davali više nego što su primali. Mene brine naša nepreciznost u napadu (koju je djelimično Gomez popravio protiv Hannovera), ali puno se šansi fula...
Ali mi imamo drugu odbranu lige. 8-)
Svega je 8 lopti zavrsili o mrezi Bayerna. Dortmund je jedini tim koji je manje primio, tacnije 7 golova.

Napad ce se popraviti, u to niko ne sumnja i to je vjerujem primarni cilj cijelog tima, jer bez dobrog napada nema ni rezultata.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 25 okt 2010, 21:44

Omerbavarac je napisao/la: Ali mi imamo drugu odbranu lige. 8-)
Svega je 8 lopti zavrsili o mrezi Bayerna. Dortmund je jedini tim koji je manje primio, tacnije 7 golova.

Napad ce se popraviti, u to niko ne sumnja i to je vjerujem primarni cilj cijelog tima, jer bez dobrog napada nema ni rezultata.
Svjestan sam ja da mnoge ekipe protiv nas bunkera igraju i da je u takvim situacijama vrlo teško pogoditi, računajući i situaciju sa povrijeđenim igračima...
Ali i ove prilike koje napravimo, ne koristimo... Stimulativno djeluje podatak da (s obzirom na probleme u odbrani) primamo malo golova, ali i dalje me bocka nepreciznost... :?
Sada slijedi dio sezone u kojem imamo "relativno" laganije protivnike. Imamo utakmice sa Bayerom, Schalkeom i Stuttgartom, i s obzirom na njihovu trenutnu formu (ako se ne popravi u međuvremenu), mislim da nam šanse rastu svakodnevno 8-)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 okt 2010, 11:49

Bayern je u DFB Pokalu 19 godina neporažen na domaćem terenu. Zadnji tim kome je to uspjelo je tadašnji drugoligaš Homburg, koji je 1991 pobjedio Bayerna u produžecima. Nakon toga slijedi 23 uzastopne domaćinske pobjede.

Večerašnji rival je sve drugo, samo ne bezazlen. Trener Werdera Thomas Schaaf je rekorder (koji dijeli sa još par trenerskih legendi) po broju osvajanja njemačkog kupa (3x). Treba istaći da je do sada 9 puta bio učesnik finalne smotre u Berlinu. 4 puta kao igrač i 5 puta kao trener.

Postoje šanse da večeras Olić zaigra (sa ili bez maske, nebitno) tako da se može očekivati nova formacija (4-4-2), gdje bi Ola pravio društvo Gomezu u napadu. Po strani bi djelovali Muller i Kroos. Tymo, po nekim najavama, bi opet mogao biti prebačen sa "šestice" na "četvorku".

Pored Sky-a, utakmicu prenosi i državni ARD.
Vom Jäger zum Gejagten

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 26 okt 2010, 12:08

Što se tiče postave, evo čitam najnovije vijesti: najvjerovatnije će biti isti sastavi kao protiv Cluja i Hamburga. Jedini koji se potpuno oporavio je Van Buyten. Klose je fizički spreman, ali se prehladio (i to hladno bavarsko vrijeme, što ne prati Laninu prognozu :P ) ali će najverovatnije biti na klupi...

Inače, Gaal je u obje dosadašnje utakmice protiv Werdera kao domaćin remizirao. Nadam se da je ovo treća sreća 8-)

U dosadašnjem periodu u kupu, Bayern i Werder su se susretali 6 puta i Werder je pobijedio samo jednom i to one "tako davne i lijepe" 1999. godine, samo 2 sedmice poslije finala LP-a. Nakon toga smo mi pobijedili 2 puta u finalima :D
Treba naglasiti i to da je u sezoni 1994/95 Bayern II pobijedio Werdera u prvom kolu Kupa sa 2:1 :D :D :D

Još ovo da spomenem: France Football objavio listu kandidata za Zlatnu loptu i na toj listi od 23 igrača, 5 je Bayernovih: Lahm, Schweinsteiger, Muller, Klose i Robben.
Na trenerskoj listi se nalazi i Van Gaal ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 okt 2010, 14:42

geronimo je napisao/la: Pored Sky-a, utakmicu prenosi i državni ARD.
Ko bi rekao? :D :D

Sta ocekivati veceras? Neki imaju zelju da se ispadne iz kupa pa da se sve misli okrenu prema Bundesligi koja je u ovom trenutku prioritet, dok je u LP posao sto se tice grupe skoro pa savrsen, ali takvog misljenja sigurno nije LvG. Naime, kako i on sam kaze, utakmica je vrlo bitna kako za moral ekipe tako i za podizanje forme.
Mnogo me raduje cinjenica da bi mogli zaigrati sa dva spic igraca a uz to i sa izmijenjenom formacijom. Vjerujem da bi ovo moglo biti jedno pozitivno iznenadjenje za sve navijace Bayerna.

Edit: navodno je United ponudio 40 miliona za Svinjceta? :roll:

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 26 okt 2010, 19:51

Imal gdje prenos, osim ovih linkova na netu?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 okt 2010, 20:01

davud87 je napisao/la:Imal gdje prenos, osim ovih linkova na netu?
Post iznad. Jos sam podebljao da se dobro naglasi. :)

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 26 okt 2010, 20:09

Ejs, ništa, morat će se preko neta gledat...

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 26 okt 2010, 20:32

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.