Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

sejo90
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la sejo90 » 13 apr 2017, 21:39

_dreamer_ je napisao/la:Juka prvenstveno radi svoje fizicke dominantnosti ce uvijek na iso playu moci navuci 10-12 poena protiv dobrog dijela startnih centara, to govorim sa aspekta trenutne situacije i njegovog napadackog repertoara koji SADA ima.

Nije to nista specijalno lijepo za oko, dosta je tu i mehanike kako ja to volim reci (bez improvizacije i citanja protivnika), no on je jednostavno toliko dominatan u odnosu na pojedine centre da mu je i ovo sto ima dovoljno. Onaj roling koji koristi je zlata vrijedan, kada krene na tebe masa od 130 kila ledjima da te gura pod kos, ako si fizicki inferioran, moras se tako pozicionirati da usmjeris svu snagu frontalno da te igrac ne ugura pod kos, a samim time gubis svaki momentum za lateralno kretanje, i tu upravo dolazi do izrazaja njegov roling koji je yebeno brz i koji ne mozes braniti kad imas ovaj problem. Ima lijep primjer iz highlightesa protiv Houstona gdje je isao iso play na njega u odlucujucim momentima gdje je ovo demonstrirano.

Dalje, njegov polu/horok nije jos konstantan, ali je itekako je vec sada upotrebljiv i da se usavrsiti. Fadeaway vjerovatno nece imati, ali mu upravo radi fizicke dominantnosti i ne treba.

Dobar dio centara u ligi su od njega 15-20 kg laksi, oni ce imati probleme u iso igri. AKO Jusuf uspije usavrsiti svoj footwork, ako nadogradi svoju napadacku igru sa fintama ala recimo Monroe, on ce biti masina. A ja ne vidim zasto to nije moguce.
Upravo bato. Na svakoj utakmici ima barem po jedna sekvenca u kojoj razbije protivnicke centre cistom snagom. Al da baca ciglice, baca. Monro ima te finte i zato zabija 18 ppg, al covjek isto da je zakucan za parket. On za par godina nece moci hodat. Nurkic je za njega fizicki svemirski brod. Eh sad, moze li se ispeglat malo ta tehnika, od toga ce po meni zavisit hoce li biti All star nivo ili dobar centar.

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 13 apr 2017, 21:42

sejo90 je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Juka prvenstveno radi svoje fizicke dominantnosti ce uvijek na iso playu moci navuci 10-12 poena protiv dobrog dijela startnih centara, to govorim sa aspekta trenutne situacije i njegovog napadackog repertoara koji SADA ima.

Nije to nista specijalno lijepo za oko, dosta je tu i mehanike kako ja to volim reci (bez improvizacije i citanja protivnika), no on je jednostavno toliko dominatan u odnosu na pojedine centre da mu je i ovo sto ima dovoljno. Onaj roling koji koristi je zlata vrijedan, kada krene na tebe masa od 130 kila ledjima da te gura pod kos, ako si fizicki inferioran, moras se tako pozicionirati da usmjeris svu snagu frontalno da te igrac ne ugura pod kos, a samim time gubis svaki momentum za lateralno kretanje, i tu upravo dolazi do izrazaja njegov roling koji je yebeno brz i koji ne mozes braniti kad imas ovaj problem. Ima lijep primjer iz highlightesa protiv Houstona gdje je isao iso play na njega u odlucujucim momentima gdje je ovo demonstrirano.

Dalje, njegov polu/horok nije jos konstantan, ali je itekako je vec sada upotrebljiv i da se usavrsiti. Fadeaway vjerovatno nece imati, ali mu upravo radi fizicke dominantnosti i ne treba.

Dobar dio centara u ligi su od njega 15-20 kg laksi, oni ce imati probleme u iso igri. AKO Jusuf uspije usavrsiti svoj footwork, ako nadogradi svoju napadacku igru sa fintama ala recimo Monroe, on ce biti masina. A ja ne vidim zasto to nije moguce.
Upravo bato. Na svakoj utakmici ima barem po jedna sekvenca u kojoj razbije protivnicke centre cistom snagom. Al da baca ciglice, baca. Monro ima te finte i zato zabija 18 ppg, al covjek isto da je zakucan za parket. On za par godina nece moci hodat. Nurkic je za njega fizicki svemirski brod. Eh sad, moze li se ispeglat malo ta tehnika, od toga ce po meni zavisit hoce li biti All star nivo ili dobar centar.
Mogao sam napisati samo slazem se :lol: :lol: :lol: :lol:
I nisu ciglice,serem. Samo nije smooth. Tvrd je

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 13 apr 2017, 22:23

slika

:bih:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 13 apr 2017, 23:06

Zanimljiv podatak vezan za njegove šuteve
slika

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 13 apr 2017, 23:08

arelinho je napisao/la:Očekujem da SK u nedelju prenosi tekmu GSW - POR koja se igra u 21:30. Valjda Juka bude spreman da igra. :) :)
Kao što sam i očekivao.
Nedelja 16.4.2017. , 21:30 SK1

GSW - POR

Nadam se da će Juka igrati bez obzira što navijam za GSW. :pray: :pray: :P :P

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 14 apr 2017, 01:45

GIF koji najbolje opisuje sanse Portlanda...

slika .......

slika

:mrgreen: :mrgreen:

P.s. OT: Moram uskoro opet pogledat najbolji trilogy svih vremena :kafa: :D
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 apr 2017, 03:45

Jason Quick smatra da ce Juka bit spreman za prvu tekmu

Disse27
Kontakt:

Post Postao/la Disse27 » 14 apr 2017, 16:27

Pozdrav! Ima li kakvih vjesti, igra li Nurk :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 apr 2017, 16:33

za par sati ce se znat vjerovatno, sada je u Portlandu 07:30 h

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 14 apr 2017, 17:19

:pray:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 14 apr 2017, 18:08

slika

:lol: :lol:

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 14 apr 2017, 18:27

sajo10 je napisao/la:slika

:lol: :lol:
Hhaha, nesto jace sto sam vidio u zadnje vrijeme :lol: :lol:

slika
Jedan grad, jedna ljubav!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 14 apr 2017, 18:50

Hahaha, slazem se stvarno! :tokralju: :tokralju:

Btw, interesantno slusati Kerra i Greena koji obadvojica spominju Nurkica kao tog potencijalnog x factora za Portland, i barem sto sam ja uspio cuti samo njega spominju imenom i pfezimenom od Blazersovi igraca. Znaju i sami da ce pojesti Zazu i JAAAAAAAVALE McGeaa u paintu aBd :D Mislim da ce uci u ovu seriju potpuno drugcije znajuci da je Nurkic fit for fight. Hajde Juka obraduj nas dobrim vjestima!

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 14 apr 2017, 18:53

@Epidaurus
Sve ok, imamo u nekim stvarima dijametralno razlicita misljenja o kosarci. Odgovarao si na neke stvar koje ja nisam tvrdio, ponovo proctaj ako hoces da se nebi ponavljao. Ne da mi se raspravljati vise u vezi ovoga i onako nije mjesto za to ovdje. Ako moze bez lekcija o objektivnosti u buducnosti i da se svi drzimo topica.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 14 apr 2017, 19:10

Auuuu samo da nam buse jusuf 100% spreman !

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 14 apr 2017, 19:21

Ma nema skip pojma.
Mora on na kurs kod sturcnjaka ovdje da mu objasne kako je nurkic sirov, nema pojma, igre i svasta nesto ;)

Daj boze da je 100% spreman, ovaj match up sa GSW-om bi mu mogao podariti neke lijepe brojke koje bi definitivno imale tezinu u NBA. I iskren da budem drago mi je da je izgradio rejting nekoga ko se ne boji nikog :D
Al evo skoro svi u americi kad govore o portlandu pricaju o BIG Nurku, al izgleda da nemaju pojma, kako drugo to objasnit kad su ovdje forumski strucnjaci sve to lijepo elaborilari i objasnilli kako on nema pojma. :problem:

Al reufe denveru se djeca smiju po americi, fakat ljudi im se smiju zbog juke :rol:

@Rokabili071 : Mozemo mi nesto voliti ili mrziti al matematika ili statistika ne laze. Ako je sut 1-8 to je lose da mi je brat rodjeni a opet 15-10 uz sut preko 60% par blokada i prisustvo u reketu u NBA je odlicno protiv svake ekipe i nebitno je jel bilo pirueta il nije.
pozdrav

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 14 apr 2017, 20:52

moja snimka ispred ulaza u arenu prosle subote
slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 14 apr 2017, 21:42

Hajde Nurk zaigraj! Mogao bi imati fine brojke protiv GSW. A još i SK prenosi.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 apr 2017, 21:55

Citav kleti dan ucim i cekam ovu info. Ne znam sta mi je gore, ucenje ili cekanje
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 apr 2017, 22:04

_dreamer_ je napisao/la:Citav kleti dan ucim i cekam ovu info. Ne znam sta mi je gore, ucenje ili cekanje
Isto tako. :D Neprestano refreshujem twitter i ostale gluposti, ne bi li izasla nesto. Pozitivna je mozda stvar sto oni igraju u nedjelju u pola deset po nasem vremenu, pa onda tek u cetvrtak u pola pet ujutro. To su skoro tri i po dana razlike, pa se onda nadati da bude aBd spreman bar za drugu, u slucaju da ovu prvu utakmicu propusti.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.