Covjek opisao nas narod u par recenicaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑18 mar 2021, 03:14Nažalost, duboko je ukorijenjen taj mahalaški mentalitet u našem društvu.AshburtonG je napisao/la: ↑18 mar 2021, 02:43Pa to je kod nas zastupljeno opcenito u drustvu. Sto si vise emancipovan od tog javasluka i ruralnog mentaliteta, direktno proporcionalno si im vece zrno soli na rani. Na kraju ce jedan od rijetkih profesionalaca u toj skupini mahalasa, koji se ne bi nikad odazvali pozivu repke, da to ne vide kao odmor i priliku za provod, ispast neprofesionalac i uzrocnik lose atmosfere u ekipi.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑18 mar 2021, 00:02Ne odgovaraju ljudi sa karakterom i integritetom, samo gnjide odgovaraju.
Nije li cudno sto su nam igraci sa najboljim karijerama, u ratu sa savezom i ostalim igracima? Od Hasana, preko Barbareza, Bajramovica, do Salihovica, Ibisevica, Begovica i Lulica...
Uvijek spreman za trač, spreman za kaficu, spreman skoknuti kod komšije, gurati nos, gledat šta je komšija kupio, zahebat nekog za marku, smijat i rugat jer si pošten, daj šta preko veze, znam ja ovog, ne brini sredit ću ja, opusti se bruda, no sikiriki haveru dat će Bog, ma hebi ti to druže sutra ću, šta fali, ma nema veze jarane, hjoj šta si se usro, napravit ću belaj alaham, nema te na kafi, jel to Bgt nisi u harmoniku stavio, sinoć sam se napio jarane, brate mrze me svi, svi se urotili protiv mene, nisi uzo pare e jesi levat.
Poštenje i obraz ne prolazi u Bosni, levat si, glup i debil u očima ovog naroda.
Mahalaštvo je psihički okvir, gdje osoba ograničava sebe i sve oko njega da iznose ideje i viđenja drugačijih od njihove norme. To je stanca koja hrani sve ono životinjsko u sebi, zato nas mahalaštvo asocira na nargile, kafice, javašluk, bezobrazluk i nerad. Životinjski porivi su bitniji od principa, Boga i prijateljstva.

Tuzno, ali istinito.