VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Bertrand
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Bertrand » 12 jan 2012, 11:19

A možda se Schafer priprema za novu poziciju - lijevo krilo. 8-) Barem imam takav dojam po ovoj formaciji u prvom dijelu prijateljske utakmice sa Al Jazirom. Mada, vjerovatno nije imao dovoljno igrača da bolje sastavi tim. :mrgreen:
VfL erste Halbzeit: Hitz – Träsch, Madlung, Lopes, Arnold – Polak, Jiracek – Dejagah, Schäfer – Vieirinha, Jönsson
Znači, još Pilar i onda prodaja ili otpust jedno pet-šest igrača. Kyrgiakos, Ochs, Čale, Lakić, Helmes i možda Josue ili Polak.

---------------Benaglio
Trasch, Madlung, Felipe, Rodriguez
--------Medojević, Jiracek
------Pilar, Vieirinha, Schafer
--------------Mandžukić

Ili možda zamijeniti Rodrigueza i Schafera, kao što je @Semir napisao.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 jan 2012, 18:22

Odrađen je dobar posao dovođenjem Rodrigueza , primjetio sam ga u dvomeču sa Bayernom odigrao je zapaženu rolu uvjeren sam da će donijeti više sigurnosti u klimavu odbranu Wolfsburga.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 25 jan 2012, 17:58

Nikako da se Mago aktivira, nikako da se počne riješavati viškova, ostalo još 7 dana, a luđak :mrgreen: i dalje ima 39 igrača pod ugovorom. Rekli bismo previše čak i za takvu instituciju.

Muka mi kad vidim toliki broj, a tuga je da Mago na njih desetoricu(najmanje)i ne gleda na treninzima, apsolutno ga ne zanimaju, a ta desetorica prazne kasu, a za te pare se može dovesti i plaćati svjetski poznato ime.

Nema šta, ovo je katastrofa :roll: , Mago pobogu učini nešto. :mrgreen:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 jan 2012, 18:14

ima još vremena da se riješe viška, valjda budu.....

Lakić je gotovo već sigurno u Hoffi, kao zamjena za Vedada, a izgledan je odlazak i Helmesa ( Eintracht je najviše zagrizao, Gladbach također zainteresovan)
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 jan 2012, 17:39

Magath pokusava da dovede Barriosa iz Dortmunda.Uspjeli su dovesti Carlosa Munoza .Radi se o jednom od najtalentovanijih napadač Juzne Amerike.Dolazi iz čileanskog Cola Cola.Ja-Cheol Koo posuđen Augsburgu.Kakav prelazni rok za "Vukojebinu".U slučaju dolaska Barriosa Magath će probiti cifru od 40 mil eura.No u ovom momentu realno je da Barrios ostane u BVB-u jer klub iz Dortmunda nema vremena da nađe zamjenu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 feb 2012, 15:15

Našem magathu treba skinuti kapu. kako se on igra sa vatrom to rijetko ko radi- što sve nejga na ljeto očekuje ja brijem da on niti sam nije svajstan! No morti sa druge strane njega zabolji **** jer bu dobili i 50 milja ak bu trebalo od VolksWagena...

On ima tolko posla da ni ja više nisam ziher koje sve igrače treba prodati, da bi klub funkcioniraomali znam da ih je minimalno 10!!!!

Evo ovak da počnem nabrajati!

Od igrača koji su trenutačno u kadru:

Chris - tu ima sreće jer liku na kraju sezone istječe ugovor

Čale - e tu bu sranja jer se radi o trulom igraču koji ima ugovor do 2014. Znači mora nać nekoga ko bu ga uzo, al da ga ništa ne plati...To nije uopće lako!

Josue i Hasebe - malo ih se želi riješiti iz kluba, malo ne, jedan ima ugovor do 2013, a drugi do 2014. znam da je Josue na izlaznim vratima jer su ga se već sad na zimu htjeli rješiti, a što je točno sa Hasebeom ne znam..brijem da su nejmu produžili ugovor jer nekak mi je u glavi da je njemu na kraju ove sezone trbao isteći ugovor!

Polak - jednostavno pretrul, a fala bogu na toj poziciju su prekrcani - problem ugovor do 2013!

Ochs - platio ga dosta, nije sa njim zadovoljan, dopoeljao 16 krila u ekipu, pa bi on trebao proč - jedini plus Ochsu je to kaj je švaba, al brijem d aon nema budučnost u klubu. Jedino kao neki 3. nepotrebni i skupi rezervista. možda i naše nekoga ali teško da će dobiti više od dvije milje. prema igračima koje on ima na raspolaganju, Ochs stvarno nema mjesta u ekipi!

Salihamiđić - sitiće ugovor, mora proč!

Klich - B ekipa i nadati se posudbi jer nevjerujem da će ga prodati niti da će ga neko htjet kupiti!

Orozco - isto ko Klich

Helmes - jer moram išta reći o ovom igraču? najveća mana - velika plaća, velika odšteta!

To su bili igrači koji su trenutačno u kadru, a sad da pređem na one na posudbi od kojih Magath ne trba njih 955! Najvjerojatnije ne treba niti jednoga ali za njih dva tri bi se u nekoj bajci možda i našlo mjesta u ekipi!

Nassim Ben Khalifa - klinac od kojeg se puno oćekivalo, na posudbi u Y Boysima...Napadački orijentiran igrač - jel takav unatoč samo 21 godinu uopće treba Wolfsburgu?

DIEGO - ak njega neuspiju uvaljati bilo kome za bolo kakve pare bit će velikog sranja! ja se nada da buju uspjeli jer tih 10 milja kolko se očekuju će im trebati da bi se dale plaće onom višku koji bu grijal tribinu!

Kahlenberg - njega se već godinama pokušavaju riješiti, ali nikako d anađu kupca! ovo ljeto to se mora dogoditi otom potom!

kygorakis - :haha: Valjda buju ovi u Sunderlandu dovoljno mutavi da ga uzmzu il bu se neki grk zbudil pa se smilovao Wolfsburgu!

cigerici - jedan od onih koji bi se mogao vratiti u klub i to samo zbog nacionalnosti!

kjaer - isto kao i sa Diegom! No možda bu se jedan dio njegove odštete možda i mogao uložiti u ekipu. On je čak igrač koji bi možda i dobro došao Wolfsburgu jer ja smatram da njima treba još jedan BOLJI ŠTOPER! Russ, madlung, Lopes je ipak premalo i preslabo!

pekarik - također on bi možda i mogao poslužiti kao zamjena za desnog beka, no niti to se nemora ak bu Hasebe osto...

Koo- talent za kojeg bu se isto tako teško našlo mjesta u ekipi, no kupac se možda i nađe!

Tuncay - jedan od onih brutalno skupih problema kojeg se jako teško riješiti, a to se mora napraviti!

Lakić - on isto mora proč, no pitanje je dal je on taj napadač kojeg babbel želi ili je on u Hoffenheimu samo prelazno rješenje...

To vam je ljudi moji niti manje niti više nego 20 igrača - JOŠ JEDAN NOGOMETNI KLUB!!!!! Ko zna morti VolksWagen napravi Wolfsburgu gradskog rivala! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 19 feb 2012, 16:16

Zar ovaj Cristian Trasch nije igrao zadnjeg veznog u Stuttgartu ali sam ja nesto pogrijesio..kakogod ON JE KATASTROFA DESNI BEK !!!

1.gol utrcava mu iza ledja Raul
2.gol preko njegove strane
Penal probi ga Drexler ko "mladu"...
Jos jedna 100% prilika za Huntelara opet preko njegove strane... + Sve to za 45 min = UBIJ SE Magath !!!!

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 19 feb 2012, 17:00

magath je obična budala. na ljeto očekujem opet 40 novih igrača, a pola ovih sadašnjih će na posudbe po raznim europskim klubovima. :lol:
smeće od ekipe...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 feb 2012, 17:07

očekivao sam danas veći trs od vukova, ali sam očigledno zavarao sam sebe... katastrofa je ovo danas od njih
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 feb 2012, 20:52

slika

Otac!!! :lol:

Koja skalamerija od ekipe. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 04 mar 2012, 14:44

nadam se da će završiti u drugoj ligi. za sad su 6 bodova iznad opasne zone.

Klare

Post Postao/la Klare » 04 mar 2012, 18:05

Ljudi iz Wolfsburga već sada treba da razmišljaju o sljedećoj sezoni, već sada se trebaju raspitivati, informisati o nekom novom trenerskom imenu.

Očito da je taj Magin inhalator odavno izlapio(ishlapio), nedovoljno jak da očepi taj njegov nosić. :mrgreen:
Magath je u posljednje dvije godine dobrano porušio svoj renome, kojeeg je gradio dugi niz godina.

Potrošiti više od 60 mil(uračunate i plate pridošlicama bez odštete) i pritom ne krenuti sa mrtve tačke, štaviše još više se ukopati, unazaditi, ne može baš svako. ;)

Mago raus, ukoliko ne, biće da su ljudi iz Volksvagena budale rogonje kakvim ih je teško ko mogao zamisliti. :?

A inače, ne želim im Cvajtu, jer Wolfsburg je uz Bayern, Schalke i Dortmund klub sa najviše potencijala u Njemačkoj. Imaju pare, imaju kvalitetan rad sa mlađim uzrastima, ali više nego očigledno da imaju nesreću što u posljednje vrijeme važne funkcije obavljaju ljudi koji ne razmišljaju kako bi to i trebalo.

Kvalitetan trener, te sportski direktor je ono što im fali da se održe u vrhu i postanu jedan super jak Evropski klub.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 mar 2012, 18:14

Klare je napisao/la:Ljudi iz Wolfsburga već sada treba da razmišljaju o sljedećoj sezoni, već sada se trebaju raspitivati, informisati o nekom novom trenerskom imenu.

Očito da je taj Magin inhalator odavno izlapio(ishlapio), nedovoljno jak da očepi taj njegov nosić. :mrgreen:
Magath je u posljednje dvije godine dobrano porušio svoj renome, kojeeg je gradio dugi niz godina.

Potrošiti više od 60 mil(uračunate i plate pridošlicama bez odštete) i pritom ne krenuti sa mrtve tačke, štaviše još više se ukopati, unazaditi, ne može baš svako. ;)

Mago raus, ukoliko ne, biće da su ljudi iz Volksvagena budale rogonje kakvim ih je teško ko mogao zamisliti. :?
Nije Magath toliko najivan koliko ti mislis to je jedan jako pametan covjek, i ja ti garantujem da ce sljedece sezone sa Wolfsburgom zavrsiti na jednom od prva cetiri mjesta. Ja ga vec mnogo godina pratim kao trenera, i jasno je da on ima jedan paln za koji je potrebno 2 do 3 sezone. On prvo stvara kvantitet igraca (tj kupuje veci broj igraca razlicitih profila) a onda iz te mase izvlaci kvalitet. Evo naprimjer ovog ljeta ce on raspolgati sa oko 45 igraca (kad mu se svi igraci vrate sa posudbe) i onda ce prodajom igraca taj broj smanjiti na 25 do 30, te ce se iz toga kruga iskristalizirati ekipa kao ona sto je osovjila titulu prije 3 sezone.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 04 mar 2012, 18:23

Hare_BvB je napisao/la:slika

:o

Fakat ne vjerujem, možda ova slika najbolje objašnjava stanje u Wolfsburgu :roll:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Klare

Post Postao/la Klare » 04 mar 2012, 18:44

@vendeta,
sve to nije više, nekad je bilo, u prvom mandatu se od početka vidjelo da ima plan, da se dovode odlični talenti kojima je dodavao skupo plaćene izgrađene, iskusne igrače.
Sa Schalkeom je dobro počeo, eh do kraje te sezone je i bio Maginator, ali od 01.08.2010 to nije isti čovjek, nešto se okrenulo u glavi.
Već tada je počeo sa smiješnim transferima Deaca, Pletsna..., te igrača koji u tom trenutku nisu bili ni za Premijer lige:Karimi, Sarpei, Charisteas.
Ovim transferima je razbuktao vatru, koja je prikresana već spomenutog datuma.

Dolazi u Wolfsburg i naprosto pustoši Volksvagenovu kasu. Neprovjereni talenti, igrači srednjih godina bez pravih kvaliteta, te starci koji nemaju mjesta ni u već pomenutoj Premijer ligi.
krš do krša, 60 mil. :o , sve sam rekao.

Ma nije problem ni u param da tu ima plana, ama tu nema ničega, prosipa gluposti, a eto meni nije jasno da ljudi koji obavljaju vodeće funkcije u nekim od velikih klubova ne znaju raspoznati nešto truhlo, nešto što ne valja.

Dovodi mlade igrače, riječi ne bi progovorio, ali kada bi meni kao predsjedniku ili direktoru, nebitno, pomenuo samo prva slova od imena Čale, Kyrgiakos, Charisteas, Karimi, Hitzslperger, Russ, Hleb..., taj jutra u tom gradu ne bi dočekao.
Lično bih ga štapom tjerao do prve selendre. :evil:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 mar 2012, 19:42

magath je pukao ko fosna ne bi me iznenadilo da se ovaj wolfsburg na kraju bori za opstanak...nemoze me niko ubjedit da su ovi igraci sto igraju kod magatha bolji od wolfsburgove djece(schulze thoelke knosche )....slozio bih se sa klaretom da je on davno izgubio kompas....ja nevidim gdje bi on to mogao prodat oko 20 igraca tj ko bi ih htio kupit...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 mar 2012, 23:15

Hare_BvB je napisao/la:slika

Sta reci,koju posluku porati :mrgreen:
Kad neko zna onda zna ili ako neko nema pojma nikad ga nece ni imati.
Kod Magonje je cinjenicno stanje sto je on trener koji ce od imalo boljeg igraca napraviti jos boljeg.Razvalit ga sa formom i ''ubit'' ga svim sredstvima ako zabusava da mu vise nikad ne padne na pamet.
Ali zato ni u kojem slucaju nije menaggero :mrgreen: ili skaut.Nema osjecaja u trosenju tudzih para i mirisanje talenata.
Kao sto rekoh on je trenercina svjetskih razmjera ali tu se prica zavrsava.Jer ako krene baviti se ovim drugim navedenima,sam sebe pojede.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2012, 16:23

Mago je pobudalio i kao trener, jer se oko transfera ipak i trenera nešto pita. ;)

Sa svojim glupim zahtjevima je Schalke sa samog vrha u nekoliko mjeseci odveo u borbu za opstanak, a vidimo da i ovdje prosipa istu politiku.

Šta radi, ne zna ni on, uglavnom nek' izgura ovu sezonu, jer usrao je mnogo toga da bi neko za kratko vrijeme mogao počistiti, a već sljedeće je vrijeme za riječi "Zbogom". ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 mar 2012, 18:13

Napokon pobjeda vukova, iskoristili su groznicu Katalonije kod igrača Bayera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 18 mar 2012, 19:40

Je li mi se čini ili se Wolfsburg polako budi? Već tri kola su neporaženi što je za njih ipak veliki uspjeh. :mrgreen:
Pobjegli su iz opasne zone i sad su samo 5 bodova udaljeni od Europe...

Raspored do kraja:

Wolfsburg - HSV
Hertha - Wolfsburg
Wolfsburg - Dortmund
Hannover - Wolfsburg
Wolfsburg - Augsburg
Mainz - Wolfsburg
Wolfsburg - Werder
Stuttgart - Wolfsburg

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.