07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

JerryLouis
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la JerryLouis » 09 okt 2016, 18:40

Izgleda da su picajzle zavladale unutar reprezentacije. Svaki drugi se drpa za damu na ovim slikama sa danasnjeg treninga. :-D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 okt 2016, 18:41

pinoglavi je napisao/la:Unoff ta formacija bi definitvno bila dosta bolja, dakle ne bi izgubili 4-0 nego 2 ili 3-0
Apsolutno je to nebitno. Izgubili smo od Portugala 6-2 ali niko nije ni riječi rekao. Ljudi bolji i to je to. Ali smo zato igrali, borili se.

A imam osječaj da ti nas malo više podcjenjuješ nego što to zaista jesmo. Belgija u ovom sastavu nikakav bauk nije, stojim iza toga da Belgija protiv nas nije odigrala ništa posebno. Iskoristili naše greške i to je to. Djelovali smo zbunjeno, bez ikakve ideje. Mogao se itekako bolji rezultat.

Nadam se da Meša neće ponovit istu formaciju i sutra, ukoliko to uraditi odmah otkaz pa makar i pobjedili jer s tom formacijom gubimo i od Grčke. Nemaš igrače za tu formaciju i ne izmišljat toplu vodu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 okt 2016, 18:42

Jel razumijes da mi nemamo igrace koje mozemo poslati na teren i ocekivati da ne naprave nekoliko gresaka koje se Belgija kazniti? Ne podcjenjujem nego sam svjestan realnosti nase reprezentacije za razliku od vecine koja misli da je uzrok poraza u Belgiji los izbor igraca i taktike. Da se razumijemo realnost nije da izgubimo 4-0 od Belgije u gostima, ali da izgubimo i da nas nadigraju, to jeste realnost.

Perfektan primjer je to sto smo proslo gostovanje imali Vranjesa kao stopera pa ste htjeli objesiti Mehmeda sto igra Vranjes pored visokih belgijanaca. Sada smo imali visoke stopere i ima dosta onih koji se zale i krive Mehmeda sto smo izveli tromu odbranu pored brzih belgijanaca
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 okt 2016, 18:50

pinoglavi je napisao/la:Jel razumijes da mi nemamo igrace koje mozemo poslati na teren i ocekivati da ne naprave nekoliko gresaka koje se Belgija kazniti?
Apsolutno je to tako. Ali nemoraš im još i pomagati stavljanjem tri spora stopera, bek bekova/krila, sa dva napadača. Martinez ne bi bolje sastavio ekipu za rastavit, premija. Sve ono što nije smio uraditi Meša je uradio. I te greške bi bile svedene na minimum. Tako isto i Belgija ne može poslati igrača i tvrditi da on neće grešku napraviti.

Ojačati krila to jest strane, sredina mora biti pokretna i brza, a to nećeš dobiti sa Harisom. Đaba njemu sva tehnika kad je spor, dok se okrene tri igrača na njemu.

Kosovo je protiv Hrvatske bolje odigralo od nas iako su 6-0 izgubili. Poražavajuće. I niko ne spori kvalitet Belgije ili da želi nas staviti na istu ravan s njima, jesu jači i bolji i realno je očekivati poraz. Ali zna se kako treba da igraš da bi imao ikakve šanse za pozitivan rezultat. Jer niko nije nepobjediv.

Vranješ na stopera protiv Lukakua jeste greška, ali Vranješ na beka nije greška. I već ako je krenuo sa tri igrača onda je Vranješ morao igrati jer jedini ima brzinu a ne staviti tri tenka.

Damir Dzumhur!!!!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 09 okt 2016, 19:05

Izgleda da su previše ozbiljno shvatili ove svoje uloge :D :D :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 okt 2016, 19:20

Unofficialpage je napisao/la: Apsolutno je to nebitno. Izgubili smo od Portugala 6-2 ali niko nije ni riječi rekao. Ljudi bolji i to je to. Ali smo zato igrali, borili se.
slika

Nije al u q... Ja se prvi i dalje sjećam teferiča poslije te utakmice ovdje.

Bošnjo pljuje i kad se odigra nerješeno sa repkama koje su u istom rangu kao i mi, kamoli da ne pljuje kada ima i više nego dobar i opravdan razlog za to.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 okt 2016, 19:27

Vracamo se na to da koju god formaciju i igrace izveli tesko bi bilo losije od onog haosa ali opet bi primili onu golcinu iz kornera, primili bi i onaj eurogol Lukakua, to ni 3 Cimirota ne bi sprijecili i to su golovi koje bi primili koja god da je formacija bila i koji god da su igraci izasli na teren

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 okt 2016, 19:33

pinoglavi je napisao/la:Vracamo se na to da koju god formaciju i igrace izveli tesko bi bilo losije od onog haosa ali opet bi primili onu golcinu iz kornera, primili bi i onaj eurogol Lukakua, to ni 3 Cimirota ne bi sprijecili i to su golovi koje bi primili koja god da je formacija bila i koji god da su igraci izasli na teren
Golčina iz kornera? Ono se ne smije primiti, amaterski odreagovano. Lukaku se smije onako pustiti, fauliraj ga, dobij žuti, nebitno ali proći ne smije. Možda bi primili golove ali bi zato i dali minimalno jedan.

Damir Dzumhur!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 okt 2016, 19:37

Normalno da je golcina, igrac u nezavidnoj poziciji i napadac ostao na njemu kako i treba, zavukao je i dao gol. Isto tako i sa Lukakom situacija, naravno da postoji 101 nacin da se zaustave ti golovi, ja pisem da bi ih primili i da je igrao Vranjes, Cimirot i koga vec jos trazite. To su golovi na suhi kvalitet Belgije a to je tesko sprijeciti, prvi gol je na suhi degenizam naseg najboljeg stopera. I sta to sve na kraju govori, govori da su ljudi troduplo jaci od nas i da im treba cestitati, izvuci pouke za revans u Zenici mada cisto sumnjam da ce to Mesa uspjeti i okrenuti se Kipru i borbi za baraz s Grckom.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 okt 2016, 19:58

solinas je napisao/la:Begovic
Vranjes Bicakcic Zukanovic Kolasinac
Visca Pjanic Besic Lulic
Ibisevic Dzeko

Sehic
Djuric,Cimirot,Bajic,Hodzic,Hadziahmetovic,Susic,Medunjanin,Hajrovic,Memisevic, Stevanovic,

Imamo i mi dovoljno igraca,mozda ne kao neke zemlje sa 20-30 ili 40 mil stanovnika ali imamo dovoljno i brojem i kvalitetom da budemo solidno jaka repka.
Nas problem je vjecito selektor koji ne moze natjerati "zvjezdice"da trce i bore se....Imamo mi u ekipi 6,7 igraca svjetske klase ali kada dodju u repku glade mu.da po terenu.
Selektor nam je uvjek pod jakim uticajem saveza i igraci ga ne postuju.Ako vec nemas 20 igraca svjetske klase nadoknadi to trkom umjesto da mi napadamo ko osice da im oci vadimo komentator kaze "vidite kako belgijanci napadaju ko osice"a nasi se vuku ko pomije.
Imali smo slabiju ekipu (po imenima)ali ih je Ciro tjerao da krv pisaju.
Pa sta je ova repka uradili Francuskoj ljudi u Parizu ali gledam tu utakmicu i ovu sa Belgijom...
Dzeko,Lulic,Pjanic i ostali neprepoznatljivi...
Treba nam svjetski trener poznato ime koje ce ih natjerati da trce i bore se...
U naredne tri godine odlaze Spahic,Dzeko,Lulic,Ibisevic,Medunjanin...Sta cemo onda...
Vec sada treba praviti ekipu za sledece kvalifikacije i davati nekima sansu......
Dati sansu Bajicu,Cimirotu,Memisevicu....Hadziahmetovicu...
Jer ako to uradimo odjednom i kada ovi odu nabrojani nama se patiti sa Makedonijom i Kosovom a o Parizu,Belgiji,i nekom novom Brazilu sanjacemo decenijama....
Memisevic ne bi nista slabije odigrao od Spahica a on i njemu slicni su buducnost Spahicu hvala ali dosta podvucimo liniju.
Otkopčaj šlic da te oralno zadovoljim zbog ovoga!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 okt 2016, 20:30

pinoglavi je napisao/la:Normalno da je golcina, igrac u nezavidnoj poziciji i napadac ostao na njemu kako i treba, zavukao je i dao gol. Isto tako i sa Lukakom situacija, naravno da postoji 101 nacin da se zaustave ti golovi, ja pisem da bi ih primili i da je igrao Vranjes, Cimirot i koga vec jos trazite. To su golovi na suhi kvalitet Belgije a to je tesko sprijeciti, prvi gol je na suhi degenizam naseg najboljeg stopera. I sta to sve na kraju govori, govori da su ljudi troduplo jaci od nas i da im treba cestitati, izvuci pouke za revans u Zenici mada cisto sumnjam da ce to Mesa uspjeti i okrenuti se Kipru i borbi za baraz s Grckom.
Gol.iz kornera je naša amaterska greška. Igrač mora biti na prvoj stativi.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 okt 2016, 21:25

Upravu si ali i ostala 3 gola su takodjer amaterska. Kada primis 4 amaterska gola u utakmici gdje si u potpunosti nadigran, a nadigrani smo bili i proslo gostovanje u Belgiji gdje smo igrali u drugoj formaciji i sa drugim igracima onda ti to treba biti zakljucak da smo jednostavno prelosi naspram Belgije i to je to.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 09 okt 2016, 21:29

Jednostavno Belgija igra nivo iznad,mi nismo na tom nivou. Sutra Kipar treba dobit, 3 boda i nadam se 0 kartona. Slušati rezultat iz Estonije i uz eventualni bod na Baltiku opet smo u igri. Nadam se da će kapiten je.bat ovu grčko-tursku izdrkotinu. :bih:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 09 okt 2016, 22:39

Visca Pjanic Besic Lulic
Ibisevic Dzeko

Sehic
Djuric,Cimirot,Bajic,Hodzic,Hadziahmetovic,Susic,Medunjanin,Hajrovic,Memisevic, Stevanovic,

Imamo i mi dovoljno igraca,mozda ne kao neke zemlje sa 20-30 ili 40 mil stanovnika ali imamo dovoljno i brojem i kvalitetom da budemo solidno jaka repka.
Nas problem je vjecito selektor koji ne moze natjerati "zvjezdice"da trce i bore se....Imamo mi u ekipi 6,7 igraca svjetske klase ali kada dodju u repku glade mu.da po terenu.
Selektor nam je uvjek pod jakim uticajem saveza i igraci ga ne postuju.Ako vec nemas 20 igraca svjetske klase nadoknadi to trkom umjesto da mi napadamo ko osice da im oci vadimo komentator kaze "vidite kako belgijanci napadaju ko osice"a nasi se vuku ko pomije.
Pa sta je ova repka uradili Francuskoj ljudi u Parizu ali gledam tu utakmicu i ovu sa Belgijom...
U naredne tri godine odlaze Spahic,Dzeko,Lulic,Ibisevic,Medunjanin...Sta cemo onda...
Vec sada treba praviti ekipu za sledece kvalifikacije i davati nekima sansu......
Jer ako to uradimo odjednom i kada ovi odu nabrojani nama se patiti sa Makedonijom i Kosovom a o Parizu,Belgiji,i nekom novom Brazilu sanjacemo decenijama....
Memisevic ne bi nista slabije odigrao od Spahica a on i njemu slicni su buducnost Spahicu hvala ali dosta podvucimo liniju.
6/7 igraci svjetske klase? Imamo Pjanica i to je to. Dzeko je bio prije svjetske klase eto ako zelis mozes i njega racunati.
Nijedan drugi igrac nije ni izmedju top 20 igraci na svojoj poziciji osim mozda Begovic prije 2/3 godine kad je bio u top 3 BPL Keepers of the Season.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 okt 2016, 23:06

Opet me nervoza počinje hvatat. :lol:

Damir Dzumhur!!!!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 09 okt 2016, 23:21

Zuko je napisao/la:
Visca Pjanic Besic Lulic
Ibisevic Dzeko

Sehic

6/7 igraci svjetske klase? Imamo Pjanica i to je to. Dzeko je bio prije svjetske klase eto ako zelis mozes i njega racunati.
Nijedan drugi igrac nije ni izmedju top 20 igraci na svojoj poziciji osim mozda Begovic prije 2/3 godine kad je bio u top 3 BPL Keepers of the Season.
Druze moj pratim igre nasih igraca i svaki igra za tri levela iznad u klubu.
Begovic,Dzeko,Pjanic,Lulic,Ibisevic,Besic,Zukanovic,Kolasinac, i td igraci su svjetske klase.Kada to kazem mislim da mogu igrati u 90 posto klubova liga petice u prvih 11.
Neki od njih nisu u najjacim klubovima evrope bas zbog tog naseg mentaliteta.
Ali da imas trenera koji bi izgradio tim oko njih i izvukao maksimum iz tima uz mlade koji dolaze poput Memisevica Bajica Cimirota i td bili bi jaki zemlja.
Nas problem je uvjek bio trener....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 09 okt 2016, 23:31

Kod nas je bitno jel igrac igra u ligi petice fatamo se za Juventus ,Romu itd a pogledaj dje igraju Islandjani iAlbanci pa I Irci protiv kojih nismo imali sanse u barazu.Nista nevalja kod nas nista!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 okt 2016, 23:34

solinas je napisao/la: Druze moj pratim igre nasih igraca i svaki igra za tri levela iznad u klubu.
Begovic,Dzeko,Pjanic,Lulic,Ibisevic,Besic,Zukanovic,Kolasinac, i td igraci su svjetske klase.Kada to kazem mislim da mogu igrati u 90 posto klubova liga petice u prvih 11.
Ali da imas trenera koji bi izgradio tim oko njih i izvukao maksimum iz tima uz mlade koji dolaze poput Memisevica Bajica Cimirota i td bili bi jaki zemlja.
Malo si se zanio! U svim balkanskim reprezentacijama trenutno imas mozda max 4-5 igraca svjetske klase (Modrić, Rakitić, Pjanić, mozda Tadić i Matić). Prije, na svom vrhuncu, su u ovu kategoriju spadali jos i Vidić, Stanković, Džeko, Ivanović, Mandžukić... ;)

Ovi svi ostali su ili iznad prosjecni/solidni igraci ili suvi prosjek, a upravo je i taj mentalitet veoma vazna stavka zasto je neko ili nije WC igrac... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 09 okt 2016, 23:39

Austrijanci su danas u prvih 45 minuta 3 puta vise pretrcali nego nasi u svih 90!! Najlijenija smo reprezentacija na svijetu! Puna usta su im izjavama tipa "Ostavicemo srce na terenu" ali raja se na terminu vise bori nego 90% nasih u jednoj kvalifikacionoj utakmici, tuzno ali istinito...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 09 okt 2016, 23:44

marconato je napisao/la:
solinas je napisao/la: Druze moj pratim igre nasih igraca i svaki igra za tri levela iznad u klubu.
Malo si se zanio! U svim balkanskim reprezentacijama trenutno imas mozda max 4-5 igraca svjetske klase (Modrić, Rakitić, Pjanić, mozda Tadić i Matić). Prije, na svom vrhuncu, su u ovu kategoriju spadali jos i Vidić, Stanković, Džeko, Ivanović, Mandžukić... ;)

Ovi svi ostali su ili iznad prosjecni/solidni igraci ili suvi prosjek, a upravo je i taj mentalitet veoma vazna stavka zasto je neko ili nije WC igrac... ;)
Nista se nisam zanio...da pruzaju u repki pola kako trce u klubu,bili bi u top 10 na svijetu....kurcobolja,mentalitet,VJECITO BEZMUDI SELEKTOR:
pa kakvu je generaciju posle rata bolan,Kodro,Bolic,Baljic,Barbarez,Salihamidzic.....uvjek smo imali bezveze selektora,uvjek...
I truho savez iznutra....nametanja spiska,ko mora igrati kada i koliko.....i td.....nema te igrace ko posloziti trener,i to je to.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.