FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pitarlOOk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitarlOOk » 29 jun 2015, 11:08

Ljudi moji bez veze je rasprava o cijenama. Ja vam mogu reći iz svojeg primjera, meni je ova cijena preskupa i gledam sa zapada tekme i nisam u mogučnosti da je platim, ali sam sebe lažem sa tom činjenicom, evo kako. Ja nisam ni jednu tekmu propustio na zapadu i plačao svaku po 10 km, znaći ja sam za petnaest utakmica prvenstva i dvije kup su se mogle gledati na godišnju dao 170 KM, zar to nije duplo i više nego da sam uzeo godišnju i tako za svaku tribinu,mislim da sam sebe u zabludu dovodim, eh sad vi procijenite da li su karte skuplje ili godišnje, mi pojedini negodujemo a svaku ćemo bitri gore, pustite se šuplje, ko može i hoće nek kupi godišnju, ako neće nek daje više po po :salut: jedinačnoj tekmi
Mosa RajvoSa

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jun 2015, 11:08

sjever je napisao/la:Cijene su sasvim korektne pogotovo ako uzmemo u obzir šta se sve napravilo do sada,ne treba kukati,samo realno sagledati.U godišnju su u protekloj sezoni bile uključene i neke kup utakmice a budući da se na Hasetu gledaju i derbi utakmice po toj istoj cijeni na kraju se svede na to da si ušparao automatski pri kupovini iste.Neka mi ne zamjere ako neko misli suprotno ;)
Nisam vidio za mkoliko su dignute , nije puno al mislim ipak da treba stadion napuniti . Imaju ljudi pravo na svoje misljenje jbg. al sad da proklinju to je preseravanje. Kad napucaju stadion jednom kad budu uslovi treba dignut cjenu , al ovo ja ne bi bas nazvao dizanjem cjena , mizerno je ovo za nake pobune
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jun 2015, 11:12

Nego , Delac nista , ko je upoznat sa nekim golmanom koji bi se realno mogao dovesti , mora da su imali plan B u Sarajevu . Sumnjam da ce na dva golmana krenuti u szonu a i za Lech su se pojacali maksimalno i sad mi nako cudno da ne nadju i golmana ako su sve pokrili .

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 29 jun 2015, 11:14

Ajde malo da vidimo kako se kreću cjene godišnjih i cjene ulaznica na dan utakmice kod drugih velikana na Balkanu. Evo recimo kod Rijeke, za onaj najgori dio tribine iza gola, godišnja karta je 300 KM, i to je najjeftiniji sektor. A najskuplja (ne računam VIP ložu) godišnja je, za dio zapada na kojem imaš najbolji pregled terena košta 1000 KM. Dok je kod njih na dan utakmice najjeftiniji sektor 20 KM, a najskuplji 100 KM (ova od 100 KM nije vip loža). Da bi imao taj nekakav popust prilikom kupovine ulaznica moraš postati član, a godišnja članarina kod njih iznosi 25 KM.

Kod Hajduka je najjeftiniji sjever - 95 KM, a najskuplji središnji dio zapada - 250 KM. Cijene članstva kod njih su nešto malo skuplje od naših za punoljetne, a za maloljetnike 12 KM. Na dan utakmice također ih ne štede, bio sam na Hajduk - Inter, i za onaj dio zapada kod gostujućih sam dao 300 Kuna.

U Dinamu djele ulaznice po gradu, pa za njih neću ni pisati..

Zvezda nije ništa objavila na zvaničnoj stranici već 7-8 mjeseci, ali u svakom slučaju ulaznice na dan utakmice su im sigurno skupljo, kao i u Partizana.

Daleko smo najjeftiniji što se tiče godišnjih karata, karata na dan utakmice i članstva, a vjerujem da smo takvi i u fan shopovima(ne računam Dinamo). Situacija u zemlji nije ništa gora nego li u Hrvatskoj i Srbiji, još veći broj nezaposlenih.. Uglavnom ne vidim nikakav razlog da bi se šta prigovaralo upravi.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 29 jun 2015, 11:17

Pa eto nek placaju pojedinacno pa da vide koliko ce ih izaci... Sve stoji uslovi stadiona itd., ali igracki kadar otkad postoji liga ova nasa nije bio jaci i skuplji. I sad placu radi cenera vise odnosno radi pet maraka po utakmici, a neki i proklinju. Uzas

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 29 jun 2015, 11:20

Mozete svaki dan popiti 2 do 3 kafe i svaki dan kredite punit, a ne mozes kupi kartu koja nije skupa uopste. A ovaj sto kune klub nemoj se vise u opste javljat fuj kako te nije stid.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jun 2015, 11:21

hifans je napisao/la:Ajde malo da vidimo kako se kreću cjene godišnjih i cjene ulaznica na dan utakmice kod drugih velikana na Balkanu. Evo recimo kod Rijeke, za onaj najgori dio tribine iza gola, godišnja karta je 300 KM, i to je najjeftiniji sektor. A najskuplja (ne računam VIP ložu) godišnja je, za dio zapada na kojem imaš najbolji pregled terena košta 1000 KM. Dok je kod njih na dan utakmice najjeftiniji sektor 20 KM, a najskuplji 100 KM (ova od 100 KM nije vip loža). Da bi imao taj nekakav popust prilikom kupovine ulaznica moraš postati član, a godišnja članarina kod njih iznosi 25 KM.

Kod Hajduka je najjeftiniji sjever - 95 KM, a najskuplji središnji dio zapada - 250 KM. Cijene članstva kod njih su nešto malo skuplje od naših za punoljetne, a za maloljetnike 12 KM. Na dan utakmice također ih ne štede, bio sam na Hajduk - Inter, i za onaj dio zapada kod gostujućih sam dao 300 Kuna.

U Dinamu djele ulaznice po gradu, pa za njih neću ni pisati..

Zvezda nije ništa objavila na zvaničnoj stranici već 7-8 mjeseci, ali u svakom slučaju ulaznice na dan utakmice su im sigurno skupljo, kao i u Partizana.

Daleko smo najjeftiniji što se tiče godišnjih karata, karata na dan utakmice i članstva, a vjerujem da smo takvi i u fan shopovima(ne računam Dinamo). Situacija u zemlji nije ništa gora nego li u Hrvatskoj i Srbiji, još veći broj nezaposlenih.. Uglavnom ne vidim nikakav razlog da bi se šta prigovaralo upravi.
Moras uporedit i plate u Hrvatskoj , pogotov u Rijeci i tamo om Istra djelu gdje najveci standard . Nisu puno poskupile i mislim da pretjeruju pojedinci , al mora klub gledat ekonomsku situaciju .Sarajevo ove sezone bi trebalo imat prosjek 10.000 po utakmici sa ligom 12 jos veci .

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 29 jun 2015, 11:28

pitarlOOk je napisao/la:Ljudi moji bez veze je rasprava o cijenama. Ja vam mogu reći iz svojeg primjera, meni je ova cijena preskupa i gledam sa zapada tekme i nisam u mogučnosti da je platim, ali sam sebe lažem sa tom činjenicom, evo kako. Ja nisam ni jednu tekmu propustio na zapadu i plačao svaku po 10 km, znaći ja sam za petnaest utakmica prvenstva i dvije kup su se mogle gledati na godišnju dao 170 KM, zar to nije duplo i više nego da sam uzeo godišnju i tako za svaku tribinu,mislim da sam sebe u zabludu dovodim, eh sad vi procijenite da li su karte skuplje ili godišnje, mi pojedini negodujemo a svaku ćemo bitri gore, pustite se šuplje, ko može i hoće nek kupi godišnju, ako neće nek daje više po po :salut: jedinačnoj tekmi
Bravo. Imaš takvih koliko hoćeš, u početku kontaš puno je - a na kraju daš duplo više na rate :)
Bolje se stisnuti malo na startu ali si rahat cijelu godinu...
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Aerodromsko
Kontakt:

Post Postao/la Aerodromsko » 29 jun 2015, 11:36

Paulus kakva ba posjeta od 10.000 da bude prosjek...to mozda prvu godinu u ligi 12,ovu zaboravi
The most successful Bosnian club in the old Yugoslavia league, winning the title twice, before becoming founding members of the new Bosnian league, winning the title three times and the cup a record five times.

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 29 jun 2015, 11:41

Aerodromsko je napisao/la:Paulus kakva ba posjeta od 10.000 da bude prosjek...to mozda prvu godinu u ligi 12,ovu zaboravi
Ako nas ne budu tuširali k'o ove godine - sve je moguće. Prosjek ove nam je bio 6.500.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

xbox
Kontakt:

Post Postao/la xbox » 29 jun 2015, 11:42

Podrska upravi pa da je i 100km za jednu utakmicu zapad.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 jun 2015, 11:42

Cijene realne, ne treba preseravati.
1946

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 29 jun 2015, 11:43

Cijene su OK, ako je problem za godinu skupiti 100 maraka za voljeni klub onda ga je.i i kur.c trazi neka spektakularna pojacanja

Sent from my iPhone using Tapatalk
F.K. SARAJEVO

Lacoste
Kontakt:

Post Postao/la Lacoste » 29 jun 2015, 11:44

Sto se kaze, OK cijene.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jun 2015, 11:46

Babayaro je napisao/la:
Aerodromsko je napisao/la:Paulus kakva ba posjeta od 10.000 da bude prosjek...to mozda prvu godinu u ligi 12,ovu zaboravi
Ako nas ne budu tuširali k'o ove godine - sve je moguće. Prosjek ove nam je bio 6.500.
Sa ovim pojacanjima ja ocekujem skok u posjeti , mozda je 10.000 preoptimisicno , al ja tako mislim. Mislim da se raja zazelila nekog sportskog klubskog projekta ozbiljnog . Ako Sarajevo napravi kakav evropski uspjeh , kladim se u taj prosjek .

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 29 jun 2015, 11:48

Ja ću im svaku marku halaliti ako je "zarade" na terenu borbom, željom i htjenjem što prošle godine u dosta utakmica na Koševu nisu uradili. Ja sam i prošle godine uzeo godišnju za zapad i ove ću jer se isplati (upravo ovo što je neko iznad mene pisao) ali treba uzeti i obzir da ima ljudi koji stvarno vole Sarajevo i željeli bi da idu na utakmice a nemaju novaca. Naći neki modalitet da se tim ljudima u stanju socijalne potrebe omoguće neke beneficije pri članstvu/godišnjim/pojedinačnim kartama i to je to, time klub pokazuje svoju veličinu! Ja sam opet mišljenja da su prošlogodišnje cijene potpuno u nivou sa našim standardom i da ih nije trebalo dirati ali Bože moj, želimo kup, želimo prvenstvo, želimo sponore, dobre igrače i još mnogo toga mi želimo a sve to košta. Sa te strane razumijem i upravu, imaju legitimitet da podignu cijene karata jer su bile jeftinije od komšija npr. a znamo kakva je njima situacija u klubu. Međutim svako naknadno eventualno podizanje cijena će izazvati negativnu reakciju navijača/simpatizera.
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 29 jun 2015, 11:50

Neko ko nema pare za godisnju njemu je fudbal zadnje oko cega se treba brinuti.
Grubo ali je tako.
Klub dovoljno izdvaja na godisnjem nivou za pomoc ugrozenim.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 29 jun 2015, 12:02

:cool:
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 29 jun 2015, 12:03

Orton je napisao/la:Neko ko nema pare za godisnju njemu je fudbal zadnje oko cega se treba brinuti.
Grubo ali je tako.
Klub dovoljno izdvaja na godisnjem nivou za pomoc ugrozenim.
Ti druže otiđi na Koševo i prije svake utakmice ćeš naći čovjeka koji skuplja pare ili čeka da mu neko kupi kartu i tu ne mislim na one narkomane što se skupljaju oko kućica. Ja lično znam bar pet ljudi koji su propustili neke od utakmica jer nisu imali para da odu na iste, i možeš misliti da iako nemaju para Sarajevo im je mnogo bitno u životu. To nije nikakva patetika, to je životna realnost.
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoArmy88 » 29 jun 2015, 12:04

paulus je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Logično je da malo cijene skoče, gledajuči ovo možemo očekivati i da pojedinačne karte budu skuplje za marku ili dvije.

Kad će karte za LP, zna li se to, članarina produžena tako da ću kakav popust očekivati kao i uvijek :)
Nego šta vam bi danas (juče) neka vas dobrila uhvatila? ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Logicno je da cjene skoce onog renutka kad imas posjetu od 20000 na uakmici , sta imas cjene dizat kad nisi napunio sadion. Ovo pojacavanje i kakav uspjeh u Evropi ce privuc jos navijaca i ljudi koji oce gledat nogomet . Nema smisla tjerat ih cjenama. Sto rece covjek sve stoji sampioni al ekonomska situacija je svarno uzas.. Sjebalo me ovo za Delaca . Bio sam u furci jos on i savrseno Sarajevo , Ostrakovic nije njegova klasa. Ono gdje Delac najaci osim sto je jaci na liniji je kupljenje lopti iz prekida i to ce nam faliti.
Potpis apsolutni, i ostajem pri svome mišljenju na koje imam pravo ma koliko to nekima ovdje ne odgovaralo (i hvala Bogu pa mogu samo sanjati da se nešto pitaju oko banovanja nekoga). I to što se žalim na jednu odluku uprave koja btw nije savršena niti je zaštićena od ikakvih kritika ne znači da ih tjeram ili sl. Samo napominjem da im tih 10KM više apsolutno NIŠTA ne znači i u suprotno me niko ne može ubijediti. Da nas barem dolazi po 10-20k svaku tekmu, derbije po 30k pa hajde, primjeti se razlika ali za 5-6k u prosjeku nikakva veća korist za klub uz daleko veću štetu, barem po meni. Samo ću ponoviti: dizati cijene a ne uzimati u obzir trenutnu situaciju oko sebe u kojoj se sigurno većina navijača nalazi je suludo i bezobrazno pa me napadajte koliko hoćete, iznosim samo argumentovano mišljenje.
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 29 jun 2015, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Antikloc, Bejker, Burberry46, casual033, fera, Hajdeee, hibrid, HordasFks, Jadnimi, Varijantas8 i 126 gostiju.