Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Micron
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Micron » 09 jan 2014, 00:55

Sabinho je napisao/la:http://www.****/utakmica/KpeBZhro/#detalji

Kakva je ovo Tipsport liga??
ceska :D

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jan 2014, 02:59

MaksuzBaksuz je napisao/la:Nemogu da svatim da jos neki krive Susica za Seferovica! Pa njega su najvise ganjali a covjek nam na kraju dade nogu ...
Ti se sad ironicno salis ili nemas stvarno ni trunka pojma?
"Oni "su ga najvise "ganjali", ko to? Halid Beslic? :lol:

MaksuzBaksuz je napisao/la:Obecali mu Svicarci da ce igrati, sto kod nas nebi jos mogo ni za 4 godine
Salis se ponovo? Haha, nebi Seferovic iz Spanske Lige mogao igrati za nas, a zato upravo nemamo pojma ko bi mogao biti 3. napadac. Muslimovic koji u Kini pise o svojim dozivljajima na WCu ili anonimusi iz Ceske lige? Na to smo spali zahvaljujuci selektoru i "prirodnog mu igranja za Svicarsku".

Naljutit ces se, ali evo prijedloga: Prvo sjednes, razmislis, pa onda piskaranje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jan 2014, 08:07

Micron je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:http://www.****/utakmica/KpeBZhro/#detalji

Kakva je ovo Tipsport liga??
ceska :D
Nisam pitao brate cija je, nego kakva je. ;) Vidim igra se po nekakvim grupama :P
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 jan 2014, 08:57

Gumenix je napisao/la:[Sa situacijom oko Seferovica sam upoznat i o tome sam pisao i nije rekla kazala 8-) pozdrav.
Nisam upratio to sto si piso. Ako ti nije tesko posalji mi porukom pa da i ja budem pametniji :mrgreen:

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 jan 2014, 09:09

Principatus je napisao/la:[quotequote]

="MaksuzBaksuz"]Nemogu da svatim da jos neki krive Susica za Seferovica! Pa njega su najvise ganjali a covjek nam na kraju dade nogu ...[/Ti se sad ironicno salis ili nemas stvarno ni trunka pojma?
"Oni "su ga najvise "ganjali", ko to? Halid Beslic? :lol:
MaksuzBaksuz je napisao/la:Obecali mu Svicarci da ce igrati, sto kod nas nebi jos mogo ni za 4 godine
Salis se ponovo? Haha, nebi Seferovic iz Spanske Lige mogao igrati za nas, a zato upravo nemamo pojma ko bi mogao biti 3. napadac. Muslimovic koji u Kini pise o svojim dozivljajima na WCu ili anonimusi iz Ceske lige? Na to smo spali zahvaljujuci selektoru i "prirodnog mu igranja za Svicarsku".

Naljutit ces se, ali evo prijedloga: Prvo sjednes, razmislis, pa onda piskaranje.
Nesalim se, ozbiljno tako mislim. Iskreno mislim da ako je momak htjeo da igra za nas, nebi se nikad dvoumio (pogledaj kod Pijanic) pogotovo u fazi kad su stvari krenule na bolje u savezu (znaci u eri Osima).

Zar nije bio vazda u kontaktu sa reprezentativcima, dobio nagradu, bio pozvan u Sloveniju da potpise sve papire kao i Hajrivic(i) i uz to bio reko da ce doci pa cim je Hitzfeld mahno on se predomislio! Lobing oko ovog igraca je bio odkako je igro na SP U17. Na kraju nas je iznevjerio najvise.

Mogo bi kod nas sjediti na klupi i brojati minute koje ce kraj Vede i Dzeke odigrati sljedece cetir godine. Jos je on daleko od kvaliteta ove dvojice. Znaci bio bi taj treci napadac sa minimalnom minutazom. Kod Svajcaraca se moze nadati da bude napadac broj 1, jer oni nemaju pravih i kvalitetnih napadaca.

Sto se tice selektora i ovdje vazi da on ima informaciju vise. Treba znati citati izmedju redova, i ovdje nam je Pape indirektno reko koga je mali odabro. Iskreno napravili ste od Susica debila koji nemoze sabrati 1+1, mislim i da je gluh i njem opet nije corav, sereta previse oko toga da nas je on kosto nekih igraca. Uostalom oko Halilovica je bila ista prica.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 jan 2014, 10:09

Joj maksuze vala baš si baksuz. Voliš lupit više nego se hljeba najesti.
DRUG NEBI TI PUNCA

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jan 2014, 10:22

Bagrcavi objasnio. Gora sam ja budala. :D
MaksuzBaksuz je napisao/la: Zar nije bio vazda u kontaktu sa reprezentativcima, dobio nagradu, bio pozvan u Sloveniju .
Neko fali u ovj recenici, ili ta ga racunici. Haj pogodi.
Da ti pomognem: "Mr. I am not able to book a flight."
MaksuzBaksuz je napisao/la:Sto se tice selektora i ovdje vazi da on ima informaciju vise. Treba znati citati izmedju redova, i ovdje nam je Pape indirektno reko koga je mali odabro.
Yes, kao sto nam je rekao za Hajrovica. Pa ga amateri dovodili, koji sa savezom veze nemaju.
U svakoj drugoj ozbiljnoj reprezentaciji, seletor bi se toga sramio.

Selektor inace ima kod nas najmanje informaciju manje, ako ne i dvije ili tri manje, jer ga ne interesuje prosto. Kod nas su pojedini reprezentativci vise uradili za dovodjenje igraca od njega, lika jednostavno ne interesuje. Nema tu vise matematike. ;) A za ove ostale nebuloze nemam ni vremena a bogami ni strpljenja, da ih komentarisem.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 09 jan 2014, 10:32

slika

Situacija oko Salatica je malo cudna... ali Besica pod hitno treba zvati gledo sam ga u Atlanti i super je odradio poso...

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 jan 2014, 12:23

Principatus je napisao/la:Bagrcavi objasnio. Gora sam ja budala. :D
MaksuzBaksuz je napisao/la: Zar nije bio vazda u kontaktu sa reprezentativcima, dobio nagradu, bio pozvan u Sloveniju .
Neko fali u ovj recenici, ili ta ga racunici. Haj pogodi.
Da ti pomognem: "Mr. I am not able to book a flight."
MaksuzBaksuz je napisao/la:Sto se tice selektora i ovdje vazi da on ima informaciju vise. Treba znati citati izmedju redova, i ovdje nam je Pape indirektno reko koga je mali odabro.
Yes, kao sto nam je rekao za Hajrovica. Pa ga amateri dovodili, koji sa savezom veze nemaju.
U svakoj drugoj ozbiljnoj reprezentaciji, seletor bi se toga sramio.

Selektor inace ima kod nas najmanje informaciju manje, ako ne i dvije ili tri manje, jer ga ne interesuje prosto. Kod nas su pojedini reprezentativci vise uradili za dovodjenje igraca od njega, lika jednostavno ne interesuje. Nema tu vise matematike. ;) A za ove ostale nebuloze nemam ni vremena a bogami ni strpljenja, da ih komentarisem.
How Yes No Kako Da Ne! Selektor neprati razne forume pa mu zato fale informacije ali zato mi te informacije imamo iz prve ruke! Malo morgen! Nezna niko od nas sta se desava iza zatvorenih vrata, samo mozemo slutiti. Ili si i ti jedan od onih koji smatraju provjerenu informaciju ono kad je prijatelj jednog rodjaka rekao da zna cistatcicu hotela u kojoj su reprezentativci i ona mu dala informaciju iz prve ruke!?

Ako cemo vec kriviti nekoga za nedovodjenje igraca onda je to ne samo Pape nego u vecem djelu savez kojem bi to trebalo biti posao. Znaci savez bi se trebao da stidi!

Pa Seferovic da je htjeo da igra za nas ob bi se strpio mjesec, dva, tri, pa i godinu ako treba (svakako u tom momentu nije bio kadar za repke)! Doso bi u Sloveniju. Vjeruj mi da taj sastanak u Sloveniji je pokazo ko zeli a ko ne. Tad su Hajrovici i Kolasinac (koji se i jedini javio da nemoze doci) kao jedini pokazali da zele. Pa evo pokusavao je evo Ciro dovesti Subotica, ali covjeka nije interesovala bih. Znaci kad neko nece on nece htjeti ni kad mu se ponudi prilika. Zalimo Seferovica samo zato sto je Bosnjak (mozda je i zbog toga vise trebao natezati prema BiH), a za mene je on isti kao i jedan Marin, Januzovic, Subotic ili neko treci!

Uostalom nije to book a flight nego to catch a flight :mrgreen: Opet se neke beze stvari ubacuju u diskusiju, koje nemaju nista sa istom (kao i suskavci, pravopis, skolovanje itd)! Ostavimo to.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 09 jan 2014, 12:24

a sta je s MRAVCEM? znam da covjek nije klasa kao spaha, ali ipak uvijek je pruzao solidne utakmice u repki!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 jan 2014, 12:30

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:a sta je s MRAVCEM? znam da covjek nije klasa kao spaha, ali ipak uvijek je pruzao solidne utakmice u repki!
Njega pominjes na svakoj temi izgleda. :mrgreen: Sjetim se samo Albanije :?

Iamo dobre i dovoljno stopera (Spaha, Bico, Zurkanovic, Ogi, Pandz, moze i Kolasinac tu igrati, Besic) tako da nevjerujem da ce ponova dobiti priliku. Arslanagic bi trebao biti prioritet da se dovede. Mravac je tu negdje sa Sunjicem mozda i Cocalicem, znaci tek neka daleka, daleka opcija.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 09 jan 2014, 12:44

MaksuzBaksuz je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:a sta je s MRAVCEM? znam da covjek nije klasa kao spaha, ali ipak uvijek je pruzao solidne utakmice u repki!

Iamo dobre i dovoljno stopera (Spaha, Bico, Zurkanovic, Ogi, Pandz, moze i Kolasinac tu igrati, Besic) tako da nevjerujem da ce ponova dobiti priliku. Arslanagic bi trebao biti prioritet da se dovede. Mravac je tu negdje sa Sunjicem mozda i Cocalicem, znaci tek neka daleka, daleka opcija.

pa nebi se bas slozio s time, da je losiji od zukanovica, ogija i pandze......znaci zasto ne momka ponovo isprobati, pa ja

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 09 jan 2014, 12:50

Nesalim se, ozbiljno tako mislim. Iskreno mislim da ako je momak htjeo da igra za nas, nebi se nikad dvoumio (pogledaj kod Pijanic) pogotovo u fazi kad su stvari krenule na bolje u savezu (znaci u eri Osima).

Zar nije bio vazda u kontaktu sa reprezentativcima, dobio nagradu, bio pozvan u Sloveniju da potpise sve papire kao i Hajrivic(i) i uz to bio reko da ce doci pa cim je Hitzfeld mahno on se predomislio! Lobing oko ovog igraca je bio odkako je igro na SP U17. Na kraju nas je iznevjerio najvise.

Mogo bi kod nas sjediti na klupi i brojati minute koje ce kraj Vede i Dzeke odigrati sljedece cetir godine. Jos je on daleko od kvaliteta ove dvojice. Znaci bio bi taj treci napadac sa minimalnom minutazom. Kod Svajcaraca se moze nadati da bude napadac broj 1, jer oni nemaju pravih i kvalitetnih napadaca.

Sto se tice selektora i ovdje vazi da on ima informaciju vise. Treba znati citati izmedju redova, i ovdje nam je Pape indirektno reko koga je mali odabro. Iskreno napravili ste od Susica debila koji nemoze sabrati 1+1, mislim i da je gluh i njem opet nije corav, sereta previse oko toga da nas je on kosto nekih igraca. Uostalom oko Halilovica je bila ista prica.
Sto se tice povlacenja za kapicu, Svi manje vise znamo da Papetu ne ide davanje intervjua, slanje poruka... pa mi malo nelogicno zvuci da je sposoban da indirektno salje genijalne poruke, a da nije sposoban da da normalan intervju.

Sto se Seferovica tice, ako je lobiran jos od U17 SP-a, zasto onda nije doveden odmah da igra za nasu U19, ili najkasnije za nasu U21? Zasto se cekalo da sazrije za A repke? Gdje je opet kasno i amaterski odreagovano.I fakat ne kontam zasto se svi hvatate te famozne nagrade, koju je uzgred dobio od novinara, a ne Nogometnog/Fudbalskog saveza.Te stoga nije imala nikakvog znacaja sa tog aspekta, jer jedini koji su mu mogli poslati poziv za repku su savez i selektor. Nikakvi novinari, nikakvi igraci.
Zadnja izmjena: TMovac, dana/u 09 jan 2014, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 09 jan 2014, 13:02

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:

pa nebi se bas slozio s time, da je losiji od zukanovica, ogija i pandze......znaci zasto ne momka ponovo isprobati, pa ja
Nije lošiji, one je deset puta gori. Bože sačuvaj. Naš stoperski tandem treba biti Spahić- Arslanagić, a drugi Bičakčić-Pandža. Uz to trebamo imati Bunozu koji može igrati i lijevo i Vranješa koji može igrati i desno.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 jan 2014, 13:04

MaksuzBaksuz je napisao/la:Doso bi u Sloveniju. Vjeruj mi da taj sastanak u Sloveniji je pokazo ko zeli a ko ne. Tad su Hajrovici i Kolasinac (koji se i jedini javio da nemoze doci) kao jedini pokazali da zele.
Ni hajrovic (izet) ni kolasinac mescini nisu nista odgovarali povodom nedolaska na teferic, tad se seo nije javljao na telefon..i na kraju obojicu u repku dovede neki becirovic koji veze nema sa savezom...

naravno da je pape kriv velikim dijelom za seferovica, sjetimo se njegove izjave "cim odigra minutu za fiorentinu, zvacu ga" ..pos'o igrat za viole, nigdje poziva..ode na posudbu u novaru, igrao i zabijao, poziva nigdje..sta je trebao, sam sebi poslati poziv umjesto da pape bar jednom odrzi svoju **** rijec koju kaze..daj ba vise..

Nije vala bolji od zuke taman da zuka igra cetveronoske..a svakako ni od pandze ni ogija..covjek je borben samo tako, al to mu je i jedini kvalitet..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 09 jan 2014, 13:07

Gledao sam prije jedno 2-3 mjeseca njegove 2 tekme. Covjek u nekim situacijama odreaguje majstorski, ali onda kasnije totalno usere. u 1 je skrivio penal i bio krivac za jos 1 gol. A u drugoj je isto umalo napravio penal ( ustvari bio je cist penal, ali sudija nije svirao). Kasnije je dobio crveni karton u toj tekmi. Tako da daleko mu kuca bila od repke.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jan 2014, 13:09

Divna strategija Maksuz. Nalupas toliko pogresnih stvari, toliko praznih pretpostavki, nagomilas pogresne informacije, pa jednu na drugu slazes, bez ikakvog temelja ili informacija (hej da svi mi raspolazemo sa vise ili manje infos, ti manje). Samo da je vise gomilanja. Nisam rektor da jednu stvar po stvar pokazem neispravnom, a ti dalje gomilas. :mrgreen:

Ustvari objasio si tvoje shvacanje profesionalnog sporta, rijecima: "Ma profesionalizam nam Balkancima ionako ne lezi". To govori za sebe. Tip strategija: Pameti predaj se, okruzena si. :mrgreen:

Neka hvala ode ja vrijeme u bolje stvari trositi. :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2014, 13:18

Principatus je napisao/la: Selektor inace ima kod nas najmanje informaciju manje, ako ne i dvije ili tri manje,
Ovdje griješiš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 jan 2014, 15:11

TMovac je napisao/la: Sto se tice povlacenja za kapicu, Svi manje vise znamo da Papetu ne ide davanje intervjua, slanje poruka... pa mi malo nelogicno zvuci da je sposoban da indirektno salje genijalne poruke, a da nije sposoban da da normalan intervju.

Sto se Seferovica tice, ako je lobiran jos od U17 SP-a, zasto onda nije doveden odmah da igra za nasu U19, ili najkasnije za nasu U21? Zasto se cekalo da sazrije za A repke? Gdje je opet kasno i amaterski odreagovano.I fakat ne kontam zasto se svi hvatate te famozne nagrade, koju je uzgred dobio od novinara, a ne Nogometnog/Fudbalskog saveza.Te stoga nije imala nikakvog znacaja sa tog aspekta, jer jedini koji su mu mogli poslati poziv za repku su savez i selektor. Nikakvi novinari, nikakvi igraci.
Pa da je Pape znao to bolje objasniti nebi reko fatanje kape i slicno, ali on nezna i ja mu i halalim. Procitaj ili cuj koji Osimov intervju pa ces vidjeti kako covjeku tesko pada da svoje komplikovane misli prenese u neku razumljivu formu.

Za Seferovica: Niko ga nije mogo pozvati u repku dok klinac nebi promjenio drzavljanstvo!!! Zvali su ga u Sloveniju da potpise papire i on nas je tu izvrdo. To da se nije zvao u U19 je logicno, jer se kod nas nebi daleko bolje razvijo nego u Svajcerskoj. To nezvanje u U19 nije isto tako Susiceva greska, nije on odgovoran za te reprezentacije. ALI ne kod nas je za sve kriv selektor a svi ostali nemaju krivice (pa i sami Seferovic je andjeo/melek) :?

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 09 jan 2014, 15:24

Principatus je napisao/la:Divna strategija Maksuz. Nalupas toliko pogresnih stvari, toliko praznih pretpostavki, nagomilas pogresne informacije, pa jednu na drugu slazes, bez ikakvog temelja ili informacija (hej da svi mi raspolazemo sa vise ili manje infos, ti manje). Samo da je vise gomilanja. Nisam rektor da jednu stvar po stvar pokazem neispravnom, a ti dalje gomilas. :mrgreen:

Ustvari objasio si tvoje shvacanje profesionalnog sporta, rijecima: "Ma profesionalizam nam Balkancima ionako ne lezi". To govori za sebe. Tip strategija: Pameti predaj se, okruzena si. :mrgreen:

Neka hvala ode ja vrijeme u bolje stvari trositi. :D

Ma tvoje informacije su toliko provjerene tipa "reko mi rodjakov prijatelj koji poznaje rodicu Dzeke". Vjerujem ti odma sve. :mrgreen: Argumenti su "propustio avion, nosi suskavac, daje glupe izjave, nije skolovan, glup je" i zato nema pojma kao selektro ni o strategiji, nit ima ikakvih informacija nit ikakvog kvaliteta nit ista. Jakih mi argumenata. Vadjenje pojedinih pasaza iz cjelog teksta govori dovoljno o koncentraciji koju posjedujes. ....Pratim sta pises i na drugim temam, mogu samo reci da si za mene tipican "pljuvac", a ja sam vec objasnio ko su ti!

Kad vam covjek odgovori na ljep nacin sa nekim faktima vi se spustite na licno vrjedjanje. Neki stvarno samo znaju pljuvati. :?

Kao sto sam vec jednom napiso, vama smeta uspjeh (u ovom Slucaju selektora, pojedinih igraca, pa na kraju i reprezentacije) zato sto ste vecinom sami neuspjesni u vasem zivotu. Draze bi vam bilo da izgubimo neku utakmicu da mozete se osjecati bolje jer ste bili eto u pravu kad ste pljuvali prije toga. Zato siktir!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CAGarfia, Rimes87 i 57 gostiju.