FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Glodar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Glodar » 06 jul 2013, 17:01

kvalitet je napisao/la:@Glodar
Ovo je forum i svako ima pravo da piše. Evo ja neću više, a imao bih mnogo toga za reći. Samo mi je krivo što pljujete momka koji je zaslužio da mu se spomenik digne ispred Grbavice, a postoji mnogo više argumenata koji idu u njegovu korist.
Odbio da govori za Željo TV, odbio da se pojavi na Holiday Marketu, odbio da dijeli autograme, jer se posvađao sa Amarom. S druge strane se slikao sa pitarskim dresom. Eto karaktera. Njemu sve najbolje u karijeri, al se korijeni ne zaboravljaju. Odnosno, neko zaboravi, a neko ne zaboravi. To je do čovjeka. Kakav je Edin, sami prosudite.

Pare koje smo dobili, dobili smo zbog UEFE, nije nam ih Edin dao iz svog džepa. Nije ni trebao, al je mogao da uradi par sitnica, koje NIJE uradio.

Kraj Priče.
Zadnja izmjena: Glodar, dana/u 06 jul 2013, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 jul 2013, 17:01

Saurman je napisao/la:Da nije bilo Jirži Plišeka naš Džeko bi ostao kloc und stange kako je u ono vrijeme izjavio Osim.
ozb? imal gdje link?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 06 jul 2013, 17:02

@pile87
Ne mislim da sam veći stručnjak, nikad nisam govorio o taktici i nečemu sličnom što se tiče ekipe. To je njihov posao koji znaju bolje od mene. Ali moje je mišljenje da karijere ovih mlađih više zavise od njih i njihovih menadžera i roditelja, nego od trenera u ekipi. Uzmeš primjer Hajradinovića, otišao u Olimpic, pa u Inter Z. Ko zna je li mu to dobar potez, pokazat će vrijeme, ali hoću da kažem da se Amar nije tu puno pitao. Ustvari jeste, htio mu je dati platu 5 puta manju nego promašaju Smajiću i menadžer nije pristao. I Zola bi otišao da se menadžer ili roditelj sukobe s Amarom, to i ti i ja znamo. Skoro svi ovi mladi talenti imaju i privatnog trenera i menadžera itd itd..

DARE_DEVIL_SA
Kontakt:

Post Postao/la DARE_DEVIL_SA » 06 jul 2013, 17:02

Ne znamo ni mi :) vjerovatno sastav ce ici ovako Hadzic, Zeljkovic, Kerla, Skaljic, Urdinov, Tomic, Hodzic, Adilovic, Bucan, Hasanovic i Jamak

Glodar
Kontakt:

Post Postao/la Glodar » 06 jul 2013, 17:06

kvalitet je napisao/la:@pile87
Ne mislim da sam veći stručnjak, nikad nisam govorio o taktici i nečemu sličnom što se tiče ekipe. To je njihov posao koji znaju bolje od mene. Ali moje je mišljenje da karijere ovih mlađih više zavise od njih i njihovih menadžera i roditelja, nego od trenera u ekipi. Uzmeš primjer Hajradinovića, otišao u Olimpic, pa u Inter Z. Ko zna je li mu to dobar potez, pokazat će vrijeme, ali hoću da kažem da se Amar nije tu puno pitao. Ustvari jeste, htio mu je dati platu 5 puta manju nego promašaju Smajiću i menadžer nije pristao. I Zola bi otišao da se menadžer ili roditelj sukobe s Amarom, to i ti i ja znamo. Skoro svi ovi mladi talenti imaju i privatnog trenera i menadžera itd itd..
Zapravo je logično bilo da Hajradinović dobije pet puta veću platu od anonimusa Smajića. Đe će Smajić na crtu sa Hajradinovićem. Jedan dokazan igrač koji je igrao vani vs junior bez dvije utakmice u prvom timu. Naknadna pamet ali ti general nakon bitke.

Upoznat si sa materijom, al izvrćeš kako tebi odgovara. Ostajem pri svojoj tvrdnji, klasični gmizavac. Znaš da nema efekta tvoja priča ?

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 06 jul 2013, 17:07

kvalitet je napisao/la:
Buu je napisao/la:
Pa sta sad treba Amar da vodi i omladinski pogon ? Ako cemo tako onda je najzasluzniji Zoloticev stari sto ga je napravio i upisao u fudbalsku skolu.
Hoću da kažem da mu je Amar samo dao priliku da igra, jer da nije upropastio bi jednu karijeru. On je to iskoristio, ali ne možeš me uvjeriti da je to što mu je dao šansu nešto veliko. Sasvim logičan slijed događaja. Istu tu šansu zaslužuje Bajić, Hodžić itd. koji su sigurno bolji od E. Čolića i drugih. Još su neki momci iz oml. pogona u zadnje 2-3 godine zaslužili priliku, ali nisu je dobili, nažalost..
Dao mu priliku i trpio ga dok nije otjeran. Dok su ostali galamili, Amar je njega i dalje u vatru gurao. I Džeko je najzasluzniji za svoju uspjesnu karijeru, ali isto tako Amar je imao veoma vaznu ulogu u toj njegovj uspjesnoj karijeri.
NO PYRO NO PARTY

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 06 jul 2013, 17:08

Glodar je napisao/la:
Zapravo je logično bilo da Hajradinović dobije pet puta veću platu od anonimusa Smajića. Đe će Smajić na crtu sa Hajradinovićem. Jedan dokazan igrač koji je igrao vani vs junior bez dvije utakmice u prvom timu. Naknadna pamet ali ti general nakon bitke.

Upoznat si sa materijom, al izvrćeš kako tebi odgovara. Ostajem pri svojoj tvrdnji, klasični gmizavac. Znaš da nema efekta tvoja priča ?
Ali složit ćeš se da su plate koje se nude juniorima od nekih 400-600 KM premale, zar ne?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 06 jul 2013, 17:08

Consigliere je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Da nije bilo Jirži Plišeka naš Džeko bi ostao kloc und stange kako je u ono vrijeme izjavio Osim.
ozb? imal gdje link?
Osim je to rekao za interview kada je neka Njemacka TV kuca radila reportazu. Dzeko je tada vec igrao i postao sila u Wolfburgu. AO je rekao kako su Dzeku DRUGI nazivali, a ne da ga je i on tako zvao...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 jul 2013, 17:09

Hajradinovica sam se ja nagledao maloprije sam ti spomenuo Nedu Turkovica ljudi su pricali da je on talenat niko Dzeku nije spominjao.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Glodar
Kontakt:

Post Postao/la Glodar » 06 jul 2013, 17:10

kvalitet je napisao/la: Ali složit ćeš se da su plate koje se nude juniorima od nekih 400-600 KM premale, zar ne?
Kakve su plate prvotimaca u Travniku ? Malo od plate, malo premija, mogu izaći malo manje od milje. Halo ba, ovo je BiH, pola PL ekipa nema uopšte plata. Informacije radi, nije ovo Dinamo.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 jul 2013, 17:11

Dobro neko reče nedavno: Ovo je ono doba godine kad gmizavci izlaze...

Ja off o edinu ,nema se više sta reci...

Sent from my ST18i using Tapatalk 4 Beta

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 06 jul 2013, 17:21

SarajlijaTM je napisao/la:Dobro neko reče nedavno: Ovo je ono doba godine kad gmizavci izlaze...

Slažem se nemoj trollat temu prijavio sam te očekuj ban od 14 dana nek sve bude po pravilima kako kome.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 06 jul 2013, 17:22

pile87 je napisao/la:
Hajradinovica sam se ja nagledao maloprije sam ti spomenuo Nedu Turkovica ljudi su pricali da je on talenat niko Dzeku nije spominjao.
Da ne gušimo temu, otišli smo predaleko. Svaki igrač gradi svoju karijeru sam. Uvijek treba biti tu neko da ga gurne, ali ako ima kvalitet i voli da radi uspjet će (primjer Džeke). Turković je očito suprotno nego što je on, a još nije dobio šansu u Želji (a dobro znamo šta znači igrati za Želju, kakva je to promocija za igrača). Amar je uradio nešto što bi i svako normalan uradio, pružio šansu najboljim juniorima. Za mene to nije ništa specijalno. On ako ga proda negdje dalje, onda će biti SAMO JEDNIM DIJELOM zaslužan, a Zola bi bio najzaslužniji za to, zbog igara eventualnih. Kažem, zasmetalo mi je samo pljuvanje po Džeki, a napravio je puno toga za sad za ovaj grad i građane. Dobro znamo koliko je novca donirao gdje treba, spasio je novcem svojim ljudski život, što je vrijednije od svega na svijetu. A što se tiče rada Amara i njegovih zasluga, o tom bi se dalo pisati...

Glodar
Kontakt:

Post Postao/la Glodar » 06 jul 2013, 17:24

Radmilo je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Dobro neko reče nedavno: Ovo je ono doba godine kad gmizavci izlaze...

Slažem se nemoj trollat temu prijavio sam te očekuj ban od 14 dana nek sve bude po pravilima kako kome.
Čudi me da si se prepoznao u postu. Možda si fulio nick s kojeg si htio da komentarišeš, ko će ti ga znati, gmizavče.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 jul 2013, 17:26

kvalitet je napisao/la:
Da ne gušimo temu, otišli smo predaleko. Svaki igrač gradi svoju karijeru sam. Uvijek treba biti tu neko da ga gurne, ali ako ima kvalitet i voli da radi uspjet će (primjer Džeke). Turković je očito suprotno nego što je on, a još nije dobio šansu u Želji (a dobro znamo šta znači igrati za Želju, kakva je to promocija za igrača). Amar je uradio nešto što bi i svako normalan uradio, pružio šansu najboljim juniorima. Za mene to nije ništa specijalno. On ako ga proda negdje dalje, onda će biti SAMO JEDNIM DIJELOM zaslužan, a Zola bi bio najzaslužniji za to, zbog igara eventualnih. Kažem, zasmetalo mi je samo pljuvanje po Džeki, a napravio je puno toga za sad za ovaj grad i građane. Dobro znamo koliko je novca donirao gdje treba, spasio je novcem svojim ljudski život, što je vrijednije od svega na svijetu. A što se tiče rada Amara i njegovih zasluga, o tom bi se dalo pisati...
ovako kad neko kaze da je neko nekog samo ubacio u prvi tim SAMO.Evo moze jedno kontra pitanje jel se neko sjeca Semira Djipa ono bombasticni naslovi po novinama brzi sam od trole i tako to.Eto njega nije uzeo i svi plakali od tuge jel zna danas neko gdje igra Djip ? Samo ga nije uzeo u prvi tim.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 06 jul 2013, 17:30

pile87 je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
ovako kad neko kaze da je neko nekog samo ubacio u prvi tim SAMO.Evo moze jedno kontra pitanje jel se neko sjeca Semira Djipa ono bombasticni naslovi po novinama brzi sam od trole i tako to.Eto njega nije uzeo i svi plakali od tuge jel zna danas neko gdje igra Djip ? Samo ga nije uzeo u prvi tim.
Nažalost nisam bio registrovan na forumu u to vrijeme, ali sam gledao 2-3 puta momka, osim brzine nikad ništa i nije posjedovao. U juniorima se to najbolje vidjelo, zabijao je isključivo zbog loših odbrana protivničkih ekipa. Da je valjao prošao bi probu u Fiorentini ja mislim (kao što je Hodžić u Liverpoolu) i to je to. Druga je stvar što će današnji novinari za 20 KM napisati da si najbolji igrač u historiji omladinskog pogona...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 06 jul 2013, 17:33

Rekoh ja, ovu temu je trebalo zakljucati par sati da se spasimo bruke i sramote.
Edine i Amare, halalite.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 06 jul 2013, 17:34

@pile87
i još nešto, Amarov zadatak je da prepozna najbolje igrače u omladinskom pogonu i da oni potpišu za prvi tim. ZADATAK! Jer on brine o ekipi. Dokle god uzima našu djecu zadovoljan sam. I normalno je da im pruži šansu kad već potpišu, a na njima je da je iskoriste odnosno ne iskoriste. Dakle, ništa specijalno, to je nešto što se radi u cijelom svijetu fudbala.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 06 jul 2013, 17:38

Edin je NASA legenda i tu sva prica prestaje
FKŽ !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 jul 2013, 17:39

kvalitet je napisao/la:Nažalost nisam bio registrovan na forumu u to vrijeme, ali sam gledao 2-3 puta momka, osim brzine nikad ništa i nije posjedovao. U juniorima se to najbolje vidjelo, zabijao je isključivo zbog loših odbrana protivničkih ekipa. Da je valjao prošao bi probu u Fiorentini ja mislim (kao što je Hodžić u Liverpoolu) i to je to. Druga je stvar što će današnji novinari za 20 KM napisati da si najbolji igrač u historiji omladinskog pogona...
On mi je nekako svjez primjer pa ga zato i spomenuh. Helem sa jednom stvari se mogu sloziti sa tobom da je dosta do igraca ako nece da trenira ne moze mu ni jedan trener svijeta pomoci, do trenera je da odskrine vrata igracima kad primjeti da ima mjesta za napredak.Cak i u seniorskim kategorijama a to je upravo ono sto Amar radi i sto je uradio sa Dzekom. Bilo to nekom pravo ili ne. I da nebude zabune mi nismo dobili pare od Dzeke nego od ukupnog trensfera koji nam pripada po zakonu jer vidim dovodi se u ravan kao da nam je Dzeko dao te pare. Jadno je odbiti da se pojavis par minuta kad tvoj klub slavi gosinjucu postojanja da si i Amar Osim a ne Dzeko.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bvsic, WeekendOffender i 69 gostiju.