Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 18:25

Znaci kazete mi sada ako ja hocu mogu obnoviti Jevrejski FK "Makabi" Tuzla i on je jedan od najstarijih ? :mrgreen:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 22 sep 2014, 18:25

Mancini je napisao/la:Mene filozofiranje pojedinaca ne interesuje.Zrinjski je najstariji klub a ne neki džački klub.A na drugoj temi kažu da je vještački klub.Pa kako je vještački ako je osnovan prije skoro 110 godina?
Krpa nađe zakrpu.Dosta sličnosti ima tvoj klub i ovaj što ga cijeniš.Vještačka obadva.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 sep 2014, 18:26

Ajmo jos malo, odavno tema nije bila zakljucana :urnebes:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 18:27

Pa pojeo bi Makabi ovu ligu, dobijali bi donacije u milionima iz svijeta :mrgreen: :tokralju:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 sep 2014, 18:27

tuzlak1987 je napisao/la:Znaci kazete mi sada ako ja hocu mogu obnoviti Jevrejski FK "Makabi" Tuzla i on je jedan od najstarijih ? :mrgreen:
Mozes ko ti brani!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 22 sep 2014, 18:31

mozeli mi neko napisati od kada se igra zajednicka liga koje ekipe nisu nikako ispadale u 1 ligu federacije odnosno 1 ligu republike srpske
hvala unaprijed
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 22 sep 2014, 18:33

Mancini je napisao/la:@fico bahtić Jesu li i SAŠK i Džerzelez zabranjeni iz opravdanih razloga? @rodjeni Baš si se ti našao da pričaš o hinjaluku.Pričaš o političkim klubovima a vama "vedri i oblači" u klubu federalni premijer.Ko će vam dovoditi sponzore ako vam ode premijer sa vlasti nakon izbore a velike su šanse.Samo nemoj "podvaljivati" hinjaluk drugima.
Taj isti premijer finansijski pomaže Veležu ima 15 godina možda i više i kad ne bude premijer to se neće promjeniti jer Velež nikad nije zavisio od jednog čovjeka kao klub koji ti podržavaš i još neki u ovoj ligi.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 18:33

tareizo je napisao/la:mozeli mi neko napisati od kada se igra zajednicka liga koje ekipe nisu nikako ispadale u 1 ligu federacije odnosno 1 ligu republike srpske
hvala unaprijed
Zeljo,Sarajevo,Siroki,Zrinjski,Celik :thumbup:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 22 sep 2014, 18:35

Kevin je napisao/la:
ficobahtic je napisao/la:Jeste jedan ulaz na Piroti ali je vjerovatno drugacija konfiguracija tribine u odnosu na Focu (znas da ima onaj siroki dio iznad tribine koji sluzi kao prolaz) te se vjerovatno iz tog razloga stadion u Travniku ne posmatra na isti nacin kao onaj u Foci..

Drugo navijaci na Pirotu ulaze zajedno i vlada dosta prijateljska atmosfera (ne desavaju se incidenti) te je to vjerovatno jos jedan od razloga u korist travnicana, dok je svima jos velika nepoznanica stadion Sutjeske kao i navijaci na toj tribini a ako uzmemo u obzir da su to utakmice "visokog rizika" onda je jasno zasto Foca ne moze a Pirota moze.. ;)
ajd kad smo sve to obrazložili (iako je i dalje nejasno i mnogo je nejasnoća oko ovih sranja)
postavlja se pitanje, kako je ta ista slavija dobila licencu da igra u foči? :damn:
Jer za privremeno resenje ne treba stadion da ima premijerligašku licencu. Slavija je trebala dvije utakmice da odgra gore, ali je onda Savez pojeo **** tako sto je on aminovao koncert Cece na nasem stadionu zbog kojeg se trava nije smjela postaviti, a busen je na jednom dijelu ostecen, pa je morao Slaviji da izadje u susret i dopusti im vise utakmica.

Apropo bezbjednosti na stadionu. Postojala je mogućnost da se prime navijači. I sada ima napravljen neki pokušaj kaveza od armature na stadionu, a ulazilo bi se odozgo od one fabrike, ko zna za nju, pa preko staze za trčanje, te ne bi došli na ulazu u dodir sa domaćim navijačima. Ali opet teško je to za obezbjediti, a u onom kavezu neko samo moze glavu izgubiti. A i bezbjednjaci, ali i Savez su se pribojavali povratka, jer se istim putem vracaju svi, a tu je jedna solucija bila da se gosti koji idu za Sarajevo ili preko Sarajeva salju starim putem preko Gorazda. ;)

Eto ukratko, zasto Slavija igra pred praznim tribinama. Nadam se da je jasnije. :D

P.s Samo da znate Kulina se svadjao sa nasom upravom, ali i sa navijacima prvo kolo jer je smatrao da su se gostujuci navijaci morali pustiti.
Zadnja izmjena: Pappy, dana/u 22 sep 2014, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 22 sep 2014, 18:36

tuzlak1987 je napisao/la:
tareizo je napisao/la:mozeli mi neko napisati od kada se igra zajednicka liga koje ekipe nisu nikako ispadale u 1 ligu federacije odnosno 1 ligu republike srpske
hvala unaprijed
hvala drug ja sam konto da je i travnik tu al eto izgubi opkladu kuknjava
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 18:37

tareizo je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
hvala unaprijed
hvala drug ja sam konto da je i travnik tu al eto izgubi opkladu kuknjava
Ovih pet su odigrali sve sezone.

Travnik je vjerovatno usao drugu ili trecu sezonu i onda nije ispadao :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 sep 2014, 18:39

Celiku ove godine slabo ide kao Slobodi kad je ispala, pa da im ne bude neko drugi krvi neka se prizovu. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

asko75

Post Postao/la asko75 » 22 sep 2014, 18:40

Ima li igdje emisija pregled 8 kola bht premijer liga, nisam gledao sinoć kasno ??

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 22 sep 2014, 18:41

@Manchini Sask i Djerzelez ne znam zaista a i ne zanima me plaho ta prica.. ;)

Znam samo da komunisti nisu branili nista osim da ides protiv drzave i velicanje nacionalizma, sto je naravno apsolutno ispravno. Idi ti u dzamiju, crkvu, sinagogu, niko ti ne brani ali ne mozes onda jarane i u politiku. Dokaz da su bili apsolutno u pravu je i sadasnji pokusaj od drzave u kojoj fol sve mozes osim izaci na ulicu a da ne strahujes za sopstveni zivot. Komunisti su apsolutno bili u pravu kad nisu dali nacionalizmu da zazivi jer su znali da je to najveca opasnost za nase narode sto se nakon 91 godine i sve do dan danas ispostavilo kao nepobitna cinjenica!

Sorry za off, a ovaj Makabi ha(n)ifa iz Tuzle bi mogao proci ali valja krenuti iz "potok lige" prvo..;) :mrgreen:
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 18:43

ficobahtic je napisao/la: Sorry za off, a ovaj Makabi ha(n)ifa iz Tuzle bi mogao proci ali valja krenuti iz "potok lige" prvo..;) :mrgreen:
Razmisljam se, dosta opcija imam. Imam Zrinski, Makabi, Gajret, Zmaj :tokralju: Mislim da bi sa Makabijem najbolje prosao :mrgreen:

Zaboravio sam slavnu "Sumadiju" iz Tuzle :rol:
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 22 sep 2014, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 22 sep 2014, 18:44

vm22 je napisao/la:
Mancini je napisao/la:@fico bahtić Jesu li i SAŠK i Džerzelez zabranjeni iz opravdanih razloga? @rodjeni Baš si se ti našao da pričaš o hinjaluku.Pričaš o političkim klubovima a vama "vedri i oblači" u klubu federalni premijer.Ko će vam dovoditi sponzore ako vam ode premijer sa vlasti nakon izbore a velike su šanse.Samo nemoj "podvaljivati" hinjaluk drugima.
Taj isti premijer finansijski pomaže Veležu ima 15 godina možda i više i kad ne bude premijer to se neće promjeniti jer Velež nikad nije zavisio od jednog čovjeka kao klub koji ti podržavaš i još neki u ovoj ligi.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Baš je tako a slučajno "stali na noge" i izvukli se iz finasijskih problema u njegovom premijerskom mandatu.Kada mu stranka ode sa vlasti ako Bog da poslije izbora vidjet ćemo da li zavisi klub od jednog čovjeka ili više ljudi. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 sep 2014, 18:47

ne znam zašto ovoliko uzimaš u usta Velež, ali ne želim sa tobom raspravu. Kao prvo Nikšić je od 2011. premijer, a Velež je prije toga imao sve ove sponzore, plus vratio se njihov prijeratani sponzor HEPOK, a kao što neko napisah Nikšić je već odavno dio kluba. Dalje, Velež ne zavisi od jednog lica, jer je reorgnizacijom kluba prije 4-5 godina, i taj segment izmjenjen i sada postoji više izvora finansiranja, plus rad kluba se pomaže iz vana, te uspostavljena saradnja sa Turcima je još jedan korak ka normalnom radu kluba. Da zaključim, od Veleža se pravi mala multinacionalna kompanija, i to je projekat započet još prije 10-ag godina. Sve se radi planski. Eto toliko.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 22 sep 2014, 18:47

ficobahtic je napisao/la:@Manchini Sask i Djerzelez ne znam zaista a i ne zanima me plaho ta prica.. ;)

Znam samo da komunisti nisu branili nista osim da ides protiv drzave i velicanje nacionalizma, sto je naravno apsolutno ispravno. Idi ti u dzamiju, crkvu, sinagogu, niko ti ne brani ali ne mozes onda jarane i u politiku. Dokaz da su bili apsolutno u pravu je i sadasnji pokusaj od drzave u kojoj fol sve mozes osim izaci na ulicu a da ne strahujes za sopstveni zivot. Komunisti su apsolutno bili u pravu kad nisu dali nacionalizmu da zazivi jer su znali da je to najveca opasnost za nase narode sto se nakon 91 godine i sve do dan danas ispostavilo kao nepobitna cinjenica!

Sorry za off, a ovaj Makabi ha(n)ifa iz Tuzle bi mogao proci ali valja krenuti iz "potok lige" prvo..;) :mrgreen:
Ma nisu ništa branili samo nekada nešto zabrane,nekoga odvedu na robiju jer im je nešto mrzak,nekoga smaknu itd.Izvinjavam se zbog off-topic.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 22 sep 2014, 18:48

Elegant je napisao/la:Celiku ove godine slabo ide kao Slobodi kad je ispala, pa da im ne bude neko drugi krvi neka se prizovu. :mrgreen:
ako zasluze nek i ispadnu samo da ne bude neli prljavi radnja tipa trebinje i tako to ;)
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 22 sep 2014, 18:49

tepsija je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Mene filozofiranje pojedinaca ne interesuje.Zrinjski je najstariji klub a ne neki džački klub.A na drugoj temi kažu da je vještački klub.Pa kako je vještački ako je osnovan prije skoro 110 godina?
Krpa nađe zakrpu.Dosta sličnosti ima tvoj klub i ovaj što ga cijeniš.Vještačka obadva.
:clap:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.