Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Mancini
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Mancini » 22 sep 2014, 16:48

Koji je ono najstariji klub u BiH?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 sep 2014, 16:54

Mancini je napisao/la:Koji je ono najstariji klub u BiH?
Zavisi kako gledaš, ja vjerujem da ako se gleda osnivanje onda su Zrinjski i Slavija, oni su osnovani 1905. i 1908. godine koliko se sjećam. Samo je fazon što su oni sigurno sigurno bar pola postojanja bili zabranjeni.

Eh što se tiče klubova kojima nikada nije bio zabranjen rad, ja mislim da je Sloboda.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2014, 16:55

Mancini je napisao/la:Koji je ono najstariji klub u BiH?
Prvi fudbalski klub u BiH mislim da je Djacki klub Mostar. Koliko me sjecanje sluzi mislim da je 1908. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 22 sep 2014, 16:58

molotovljev je napisao/la:Na Piroti je jedan ulaz, zar ne !?
Da

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 sep 2014, 17:00

Kevin je napisao/la:
ficobahtic je napisao/la:Jeste jedan ulaz na Piroti ali je vjerovatno drugacija konfiguracija tribine u odnosu na Focu (znas da ima onaj siroki dio iznad tribine koji sluzi kao prolaz) te se vjerovatno iz tog razloga stadion u Travniku ne posmatra na isti nacin kao onaj u Foci..

Drugo navijaci na Pirotu ulaze zajedno i vlada dosta prijateljska atmosfera (ne desavaju se incidenti) te je to vjerovatno jos jedan od razloga u korist travnicana, dok je svima jos velika nepoznanica stadion Sutjeske kao i navijaci na toj tribini a ako uzmemo u obzir da su to utakmice "visokog rizika" onda je jasno zasto Foca ne moze a Pirota moze.. ;)
ajd kad smo sve to obrazložili (iako je i dalje nejasno i mnogo je nejasnoća oko ovih sranja)
postavlja se pitanje, kako je ta ista slavija dobila licencu da igra u foči? :damn:
Kulina show yebo ga ti :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 22 sep 2014, 17:08

Mene filozofiranje pojedinaca ne interesuje.Zrinjski je najstariji klub a ne neki džački klub.A na drugoj temi kažu da je vještački klub.Pa kako je vještački ako je osnovan prije skoro 110 godina?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 22 sep 2014, 17:13

Mancini je napisao/la:je pMene filozofiranojedinaca ne interesuje.Zrinjski je najstariji klub a ne neki džački klub.A na drugoj temi kažu da je vještački klub.Pa kako je vještački ako je osnovan prije skoro 110 godina?
A sta onda postavljas takva pitanja ako te ne interesuje odgovor?
Vjestacki ti je zato sto je reinkariran za potrebe politike,i to kakve uzasavajuce politike

:kafa:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 sep 2014, 17:13

Pa zato što nije postojao 50 godina

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 17:14

Najduzu historiju postojanja u ovoj drzavi imaju: Sloboda, Velez, Rudar Kakanj, Zeljeznicar, Jedinstvo, Leotar.

A mislim da su i Travnik, Modrica isto stari klubovi..
Neka me neko ispravi, svi klubovi su iz dvadesetih

Mislim da niti jedan od ovih klubova nije bio zabranjen na bas dug period, mozda tamo nekad u nastajanju zbog komunistickih aktivnosti. Kasnije ne..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 22 sep 2014, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 22 sep 2014, 17:18

ficobahtic je napisao/la:Jeste jedan ulaz na Piroti ali je vjerovatno drugacija konfiguracija tribine u odnosu na Focu (znas da ima onaj siroki dio iznad tribine koji sluzi kao prolaz) te se vjerovatno iz tog razloga stadion u Travniku ne posmatra na isti nacin kao onaj u Foci..

Drugo navijaci na Pirotu ulaze zajedno i vlada dosta prijateljska atmosfera (ne desavaju se incidenti) te je to vjerovatno jos jedan od razloga u korist travnicana, dok je svima jos velika nepoznanica stadion Sutjeske kao i navijaci na toj tribini a ako uzmemo u obzir da su to utakmice "visokog rizika" onda je jasno zasto Foca ne moze a Pirota moze.. ;)
Da, prijateljska atmosfera, samo pitam se do kada. Ti se sjecas sigurno da nije bas uvijek bilo tako, te da su neke
utakmice bile na rubu incidenta. Mada u posljednje vrijeme je drugacije i fair play.
Nakon utakmice u Konjicu, ne vjerujem vise u tu neku prijateljsku atmosferu. Ne, toga nema danas.
Iskreno, bilo gdje drugo mogu ocekivati belaj, ali u ovom hercegovackom gradicu, koji je od
velikog znacaja za grad Sarajevo, samim tim jer je tranzit prema Mostaru odnosno Jadranskom moru,
nisam ocekivao ni u snu. I umjesto da moj klub, prezentacijom dobije nove clanove u ovom gradu,
dobio je samo antipatije od vecine stanovnika, ovog za nas oduvijek prijateljskog grada.
Sjetih se zajednickog gostovanja Hz i Manijaka u Jablanici, kada smo doslovno ispraznili svaki granap,
ali nikoga nismo dirali. A ovo danas je Boze sacuvaj. Mangup si ako devastiras voz i prebijes konduktera. Haha..
Dakle, moj stav je jasan; zabraniti gostovanja do daljnjeg. Ne samo za ovu sezonu, nego ako treba
narednih pet sezona. Sve dok se ne obezbijedi odvojena tribina za goste.
Svjestan sam da to najvise steti sarajevskim klubovima i da uglavnomm mi i pratimo nase klubove
na strani, ali bolje i to nego da zbog manje grupe ili nekoliko pojedinaca, moj klub postane
odvratan i antipatican sirom BiH. A i zbog same sigurnosti na stadionu. Pa neka uziva domaca publika.
F.K.SARAJEVO

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 22 sep 2014, 17:33

@rodjeni Ja rekoh ne interesuje me filozofiranje kada ti sa ''filozofiranje".Kod vas je vrijeme prije više od 20 godina stalo.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 22 sep 2014, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 22 sep 2014, 17:35

@ Manchini Htio sam te zamoliti da obrises post jer ce pokrenuti nepotrebnu raspravu ali kad vec spominjes onda da kazemo da jeste Zrinjski iz 1905 godine trebao biti najstariji klub u BiH, ali...

S'obzirom da je rad kluba zabranjen iz dobro poznatih i u to vrijeme opravdanih razloga, samim tim fakticki taj je klub star samo nekih 40 godina s'obzirom da je 1945 godine i zvanicno zavrsio svoje postojanje. Ovaj Zrinjski nema apsolutno nikakve veze sa onim Zrinjskim osim nekih politickih motiva i razloga.

Sad ja osnujem FK Ramzes III i kazem da je to klub koji su ugasili neki tamo Varvari i tvrdim da je taj klub najstariji jer je osnovan 1268 godine p.n.e...Daj molim te...Ni jedan jedini covjek u trenutnom Zrinjskom nema apsolutno nikakve veze sa Zrinjskim 1905 jer svi znamo da je prijeratni Mostar i Hercegovina svim srcem podrzavala jedini klub koji je igrao top takmicenje i tadasnju prvu ligu SFRJ a to je Velez Mostar!

@Molotovljev Drug naravno da najvise steti nama jer imamo najbrojnije skupine navijaca a imali bi ih jos duplo ili troduplo vise da imamo normalne uslove za smjestaj "na strani" i gledanje utakmice. Slazem se da bi trebalo krenuti od vrha (jer riba smrdi od glave) NSBiH i tu napraviti plan kako rijesiti problem navijaca, zatim edukovati policiju, uvesti rigorozne kazne za sve one koji ne ispunjavaju uslove koje si naveo, pod hitno donijeti zakon o sportu i kaznjavanju pojedinaca (huligana) koji se ne ponasaju primjereno u skladu sa pravilima, dozivotno zabraniti pojedincima da uopste pridju stadionu a kamoli da udju na isti...itd...itd...ima tu jos zilion stvari koje se moraju napraviti a do tada...

Nisam za opciju zabrane gostovanja (mada bi po svim parametrima trebalo tako da bude) upravo iz razloga sto to steti nasim najvecim klubovima koji imaju organizovane navijace, drugacije je kad Zeljo ili Sarajevo igraju pred svojim navijacima nego bez njih jer nisu navikli a opet to najvise odgovora najmanjim sredinama (da je normalna liga od 10 klubova takvih ekipa ne bi bilo na mapi ni blizu PLBiH) i vecina njih bi jedva docekalo tu situaciju da nema gostujucih navijaca da se ne moraju "peglati"...U svakom slucaju ima argumenata i za jednu i drugu opciju ali ja sam opet za onu koja vise odgovara mom klubu a sigurno i tvom..Budi mi pozdravljen..;)
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 22 sep 2014, 17:37

Mancini je napisao/la:@rodjeni Ja rekoh ne interesuje me filozofiranje kada ti sa ''filozofiranje".Kod vas je vrijeme prije više od 20 godina.
Da tebi tvoj rodjeni kaze,tebe interesuje trolanje i trovanje teme.Postavljas pitanje na koje kao ti znas odgovor,pa kad drugi kaze svoja saznanja ti ih nazoves filozofiranjem.Iz tog razloga zavrsavam diskusiju s tobom,hinjaluk ubija
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

brazzo
Kontakt:

Re: $: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la brazzo » 22 sep 2014, 17:47

Koliko je savez nesposoban, neprofesionalan, licemjeran, bahat najbolje pokazuje ova sezona. Nista nisu uradili sa novcem koji je dostavljen kao nagrada za uspjeh repke, licence podijelili na kafi a organizacija susreta je podredjena omugucavanju ekscesnih situacija kako bi naklepali kazne koji su astronomske za nase prilike. Zasto u ovoj godini i pred opste izbore radi otklanjanja svih sumnji i depolitiziranja sportskih nereda ali prije svega radi sigurnosti navijaca i publike nije donesena zabrana gostovanja. Ni sad nije kasno jer je fakat sve otislo u racku a fakat je da zabrana vecini ne bi tesko pala jer ionako sve manje raje ide prije svega zbog nedovoljno novca a onda i svega ostalog. Donesite zabranu dok se sve ne relaksira jer mnogo je s.nja koja nas cekaju. Bolje i zabrana a ako je vec neka specijalna prilika onda omogucit gostovanje ali uz adekvatnu organizaciju

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 sep 2014, 17:52

brazzo je napisao/la:Koliko je savez nesposoban, neprofesionalan, licemjeran, bahat najbolje pokazuje ova sezona. Nista nisu uradili sa novcem koji je dostavljen kao nagrada za uspjeh repke, licence podijelili na kafi a organizacija susreta je podredjena omugucavanju ekscesnih situacija kako bi naklepali kazne koji su astronomske za nase prilike. Zasto u ovoj godini i pred opste izbore radi otklanjanja svih sumnji i depolitiziranja sportskih nereda ali prije svega radi sigurnosti navijaca i publike nije donesena zabrana gostovanja. Ni sad nije kasno jer je fakat sve otislo u racku a fakat je da zabrana vecini ne bi tesko pala jer ionako sve manje raje ide prije svega zbog nedovoljno novca a onda i svega ostalog. Donesite zabranu dok se sve ne relaksira jer mnogo je s.nja koja nas cekaju. Bolje i zabrana a ako je vec neka specijalna prilika onda omogucit gostovanje ali uz adekvatnu organizaciju

Nije kriv savez naravno da se njima **** za nase klubove krivi su klubovi sto do sada nisu napravili udruzenje premirligasa i gurali takmicenje naprijed.Kvalitetni uslovi , sudjenje sve mozes raditi da ne zavisis od nikog to ti dovodi i gledaoce na stadion. Duga prica.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 sep 2014, 17:54

Da, udruženje je jako potrebno, no nekima i dalje odgovara ta nesloga unutar naše lige.

HercUSrcu
Kontakt:

Post Postao/la HercUSrcu » 22 sep 2014, 17:55

rodjenisa je napisao/la:
Mancini je napisao/la:je pMene filozofiranojedinaca ne interesuje.Zrinjski je najstariji klub a ne neki džački klub.A na drugoj temi kažu da je vještački klub.Pa kako je vještački ako je osnovan prije skoro 110 godina?
A sta onda postavljas takva pitanja ako te ne interesuje odgovor?
Vjestacki ti je zato sto je reinkariran za potrebe politike,i to kakve uzasavajuce politike

:kafa:
Ugaseni smo bili radi politike a vraceni nazad u zivot kada je taj sugavi komunizam prestao postojati.
Oprosti sto su nam dopustili da ponovno disemo punim plucima kao sto smo smjeli od 1905. do 1945., znamo da to vama smeta.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 22 sep 2014, 18:09

Ajde bola smiri se bgt ima i starijih klubova (ako se kao parametar uzima godina osnivanja) pa u to doba se lopta sutirala iz zaebancije, klubovi nastajali u mahalama. Hocu ti rec' ko zna da nije bilo upravo tog rezima i radikaliziranja pitanje je da li bi taj klub i zazivio tj iskocio iz okvira amaterizma.

A prica o Udruzenju klubova je preoptimisticna..sumnjam da bi se ista promijenilo sve i da nadju zajednicki jezik jer svako gleda sebe. Mnogo je nesredjenih odnosa i izmedju samih klubova na to dodaj i politicku pozadinu ljudi koji rade u p ligasima.

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 22 sep 2014, 18:19

@fico bahtić Jesu li i SAŠK i Džerzelez zabranjeni iz opravdanih razloga? @rodjeni Baš si se ti našao da pričaš o hinjaluku.Pričaš o političkim klubovima a vama "vedri i oblači" u klubu federalni premijer.Ko će vam dovoditi sponzore ako vam ode premijer sa vlasti nakon izbora a velike su šanse.Samo nemoj "podvaljivati" hinjaluk drugima.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 22 sep 2014, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 sep 2014, 18:20

hajde malo na stranu glupa prepucavanja Zrinjski-Velež i Željo-Sloboda. Ljudi moji, nisu klubovi krivi za haos u našem fudbalu, nego savez na čijem je čelu čovjek koji ne da drži do Premijer lige, nego ga boli goli qurac šta će danas-sutra biti sa fudbalom. Njemu su najbitnije dvije fotelje, ona na Aerodromu i ona u ulici Vase Miskin, pardon, Ferhadija, a što nam fudbal liči na Bitku kod Soluna, i što nam se cijeli svijet smije, nije ni bitno. Ma neka sve propadne, kada se sve ovo dozvolilo. Nije za nas fudbal, za nas je hrkljuš. Kada se ne može normalno otići na utakmicu, a da ne strahuješ za život, od toga nema ništa. Na kraju će ostati samo nekoliko gledalaca, koji će se smijati potezima fudbalera, i onda će i oni na kraju odustati ići na utakmice, i onda slobodno ključ u bravu. Zašto se živcirati kada država nije u stanju da pomogne sportu? :(
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 22 sep 2014, 18:26, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.