Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Taj Udinese treba izbacit u serie c jer ovo sta oni rade nikako nije normalno. Nema sanse da se docepaju lige prvaka a u EL ce se zajebavat kao po obicaju, na kraju ce se opet docepat treceg ili cetvrtog mjesta pa ici u Europu.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Ja volim Udinese.
A i prošli put su ovako kritikovani pa su sasvim ravnopravno sa Arsenalom igrali, morate prihvatiti da će oni prodati 1-2 igrača godišnje jer od toga žive.
Meni se sviđa njihov fudbal, tj. koncepcija i nogometna filozofija ostaje ista pa makar prodali sve ključne igrače.
Sumnjam da će se navijači velikih klubova buniti kada im Udinese proda Muriela nakon što ga pretvori u vrhunskog napadača ili Torjea za kojeg smatram da su grešku napravili, bit će zvijer.
Nadam se da će ući u LP.

A i prošli put su ovako kritikovani pa su sasvim ravnopravno sa Arsenalom igrali, morate prihvatiti da će oni prodati 1-2 igrača godišnje jer od toga žive.
Meni se sviđa njihov fudbal, tj. koncepcija i nogometna filozofija ostaje ista pa makar prodali sve ključne igrače.
Sumnjam da će se navijači velikih klubova buniti kada im Udinese proda Muriela nakon što ga pretvori u vrhunskog napadača ili Torjea za kojeg smatram da su grešku napravili, bit će zvijer.
Nadam se da će ući u LP.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
- IlPrincipe
- Kontakt:
Ja ih ne volim nikako, ne znam kako ti se može sviđat njihova filozofija kad samo brukaju i uništavaju Italijanski fudbal. Uvijek se 'na gu'zove' dočepaju LP ili EL, prodaju najbolje igrače i hajd sve ponovo. Uopšte se ne pojačavaju, dovode mlade igrača i stvaraju od njih velike. Gdje su pare od Sancheza ? - U PI'ČKI MATERNOJ. Izađu u Evropu i obrukaju Italiju. Zajebavaju se. Da makar nešto naprave kao Napoli ali eto ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
-
- Kontakt:
Timovi kao Udinese i Parma su olicenja super fudbala i sjajnog rada u doba kad nemas tajkuna iza sebe ne mozes nista.Ja se divim takvim timovima pogotovo Portu.Pricate o brukanju Serie A, ako je iko kriv za to brukanje to je savez i on treba da radi na izjednacavanju lige i pomoci razvoju mladih selekcija kako Udine i Parma ne bi morali svakog talenta prodat jer iza sebe nemaju tajkune ili razne kesolovce.
Meni licno iako ce svima bit apsurdno i bicu ismijan, veci je klub Porto od svih ovih velikana jer sa sicom i sjanim poznavanjem fudbala kod njihovih radnika dolaze do uspjeha pa makar to bilo svakih 20 godina.Najlakse je ulupat pare poput Real Madrida ili City-a svake godine i cekat kad ces osvojit nesto, a znas da ces osvojit kad sve sto valja prvi si u redu da kupis, ma nema, moras bit strucnjak veliki da se igras realnog fudbalskog menadjera.
Meni licno iako ce svima bit apsurdno i bicu ismijan, veci je klub Porto od svih ovih velikana jer sa sicom i sjanim poznavanjem fudbala kod njihovih radnika dolaze do uspjeha pa makar to bilo svakih 20 godina.Najlakse je ulupat pare poput Real Madrida ili City-a svake godine i cekat kad ces osvojit nesto, a znas da ces osvojit kad sve sto valja prvi si u redu da kupis, ma nema, moras bit strucnjak veliki da se igras realnog fudbalskog menadjera.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
Pa ko uopce prica o tome da je losa politika Udinesea ili Porta jer ne dovede skupe igrace vec dovode talente iz cijeloga svijeta i od njih prave igracine pa ih prodajuJuvelandia je napisao/la:Timovi kao Udinese i Parma su olicenja super fudbala i sjajnog rada u doba kad nemas tajkuna iza sebe ne mozes nista.Ja se divim takvim timovima pogotovo Portu.Pricate o brukanju Serie A, ako je iko kriv za to brukanje to je savez i on treba da radi na izjednacavanju lige i pomoci razvoju mladih selekcija kako Udine i Parma ne bi morali svakog talenta prodat jer iza sebe nemaju tajkune ili razne kesolovce.

Prica se o tome da Udinese nakon sto izbori evropu u njoj igra sa kombinovanim sastavom,zapravo moze se rec i rezervnim sastavom,jel to i Porto radi?
Ako se ne stane u kraj Udineseu i slicnima seria A ce kroz 15 godina imati 2 mjesta u ligi prvaka,prvak pocinje ligu prvaka u play offu kvalifikacija a drugoplasirani od prvog kruga kvalifikacija.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
-
- Kontakt:
Hajd da vidim tebe kako bi zadrzao Sancheza a hoce ga Barselona koja mu daje ogroman kesh.Ili bilo kojeg drugog igraca koji je otisao u veci klub ili klub sa parama.
Sad je kupio i Watford, pa će igrače dijeliti na 3 djela.
Mnogo bogatiji ljudi od njega to ne mogu izdržati a on baš krenuo u nabavku klubova.
Fali mu treći par na kladionici.

Mnogo bogatiji ljudi od njega to ne mogu izdržati a on baš krenuo u nabavku klubova.
Fali mu treći par na kladionici.

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Covjece znas li ti citati?Juvelandia je napisao/la:Hajd da vidim tebe kako bi zadrzao Sancheza a hoce ga Barselona koja mu daje ogroman kesh.Ili bilo kojeg drugog igraca koji je otisao u veci klub ili klub sa parama.
Niko im ne spori sto dovode mlade igrace,naprave od njih odlicne igrace pa ih prodaju,problem je u tome kada izadu u evropu i sa onim igracima koje imaju na raspolaganju oni igraju evropu sa igracima koji su u seria A uglavom na klupi te ne uspjevaju nista uraditi u evropskim takmicenjima i zahvaljujuci tome Italijanska liga gubi poene pa sada iz seria A u ligu prvaka idu samo tri a ne cetiri ekipe kako smo navikli!
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
-
- Kontakt:
Kad igraju protiv Arsenala izvedu najbolji sastav, kad igraju u Europa ligi izvode kombinovani sto je rezultat toga da je Platini od UEFA-a kupa napravio sajamski turnir koji ne donosi nikakve pare, niti narod dolazi da gleda utakmice Europa Lige u Italiji, jer sjecam se duela Udinese-Juve gdje je pun stadion a onda im dodje Atletico Madrid i prazne tribine, jednostavno Europa Liga im se ne isplati a jos je i predsjednik Palerma direktnije to objasnio, kazavsi sto da ja idem trosit ekipu nekad i hiljadama kilometara daleko igrajuci protiv neki tamo "lijevih" klubova a nagrada za to je slaba i time riskiram da gubim na domacem fronut i ispadnem mozda u drugu ligu, a svi znamo sta se recimo jednoj Sampdoriji desilo kad je pokusala da udje u LP i onda iste sezone ispala ili Celti Vigo, takvi klubovi koji nemaju tajkune iza sebe nemaju ni mogucnost da se razbacuju na nekoliko frontova.Dylan Dog je napisao/la:Covjece znas li ti citati?Juvelandia je napisao/la:Hajd da vidim tebe kako bi zadrzao Sancheza a hoce ga Barselona koja mu daje ogroman kesh.Ili bilo kojeg drugog igraca koji je otisao u veci klub ili klub sa parama.
Niko im ne spori sto dovode mlade igrace,naprave od njih odlicne igrace pa ih prodaju,problem je u tome kada izadu u evropu i sa onim igracima koje imaju na raspolaganju oni igraju evropu sa igracima koji su u seria A uglavom na klupi te ne uspjevaju nista uraditi u evropskim takmicenjima i zahvaljujuci tome Italijanska liga gubi poene pa sada iz seria A u ligu prvaka idu samo tri a ne cetiri ekipe kako smo navikli!
- IlPrincipino
- Kontakt:
ma Talijani nisu nešto posebno zainteresovani za Euro ligu..zbog toga ih je Njemačka je pretekla...
negdje oko sedam milliona eura sveukupno donese osvajanje EL..ne isplati se ni sekunde...u tim utakmicama im se mogu ozlijediti neki igrači i zbog toga rezervni i mladi igrači u timovima uz par prvotimaca...
negdje oko sedam milliona eura sveukupno donese osvajanje EL..ne isplati se ni sekunde...u tim utakmicama im se mogu ozlijediti neki igrači i zbog toga rezervni i mladi igrači u timovima uz par prvotimaca...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Sjecam se da je prije par sezona u premiershipu neka ekipa izvela rezervni sastav protiv M.Uniteda pod izgovorom da bi tu utakmicu ionako vjerovatno izgubili a da za 3-4 dana igraju super bitan mec s direktnim konkurentnom za opstanak i da su bili kaznjeni zbog toga od engleskog saveza,no cini se da su ljudi iz uefe puno fleksibilniji.
A i rukovodstvo seria a,cudno mi da tako hladnokrvno posmatraju kako Thun izbacuje Palerma ili kako Udineze ispada od prvog jaceg protivnika,pa tako ruse ugled cijele lige,i to ne samo "vizuelno" vec i konkretno zbog gubljenja koeficijenta,no dobro,ako rukovodstvu seria A to ne smeta,zasto bi se ja nervirao
A i rukovodstvo seria a,cudno mi da tako hladnokrvno posmatraju kako Thun izbacuje Palerma ili kako Udineze ispada od prvog jaceg protivnika,pa tako ruse ugled cijele lige,i to ne samo "vizuelno" vec i konkretno zbog gubljenja koeficijenta,no dobro,ako rukovodstvu seria A to ne smeta,zasto bi se ja nervirao

-
- Kontakt:
Rukovodstvu Serie A nije smetalo da razjebe cijelu ligu koja je u to vrijeme bila sa premiershipom najjaca na svijetu, tako da UEFA koeficijent im je zadnja briga.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
jbg fudbal je odavno biznis, i samo se gleda zarada..mada opet ima tu i druga strana- Udineze je treci u Italiji, da je zadrzao sve te igrace opet bi bio u najboljem slucaju treci , ni bi prosao ni grupu u LP, a ima bi ogromnu finansijsku dubiozu...njihova politika se zna, napravi igraca, prodaj ga i zaradi, ulozi u novog, i sto je zanimljivo rezultati ne izostaju ,jer kao sto rekoh, ko bi im garantovao da pored Juventusa, Milana, Intera, Napolija, Rome mogu biti treci( da ne govorim ostvariti nesto vise) i sa Sancezom, Islom, Asamoom, Inlerom itd itd...
a opet tu je i ekonomska kriza u Italiji, kad su jedan Napoli i Milan u poziciji da bi olako prihvatili unosne ponude za svoje najbolje igrace, sta onda ocekivati od manjih timova. Veci udarac za ligu bi bio odlazak Silve ili recimo Ibrahimovica ili prodaja Lavecija nego ovo sto radi Udineze, jer od njih se i ne ocekuje nesto vise.
a opet tu je i ekonomska kriza u Italiji, kad su jedan Napoli i Milan u poziciji da bi olako prihvatili unosne ponude za svoje najbolje igrace, sta onda ocekivati od manjih timova. Veci udarac za ligu bi bio odlazak Silve ili recimo Ibrahimovica ili prodaja Lavecija nego ovo sto radi Udineze, jer od njih se i ne ocekuje nesto vise.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Jos jedan ili dva udarca za Seria A odose dva velika talenta iz serie A
@TransferNewsCen: Breaking: Italian reports say that Liverpool have agreed £22M fee with Fiorentina for striker Stevan Jovetic ,samo pitanje da li ce Jovetic htjeti u Liverpool
I Gaston Ramirez je takodjer na korak od Liverpoola
Gaston Ramirez will sign for LFC for £19.4 medical monday morning very good reliable **** inside #LFC
Ako se ovo stvarno ostvari , to ce biti veliki udarac za seriju a ne znam sta cekaju Milan ,Inter ,Juve sto oni ne kupe kojeg ovog igraca

@TransferNewsCen: Breaking: Italian reports say that Liverpool have agreed £22M fee with Fiorentina for striker Stevan Jovetic ,samo pitanje da li ce Jovetic htjeti u Liverpool
I Gaston Ramirez je takodjer na korak od Liverpoola
Gaston Ramirez will sign for LFC for £19.4 medical monday morning very good reliable **** inside #LFC
Ako se ovo stvarno ostvari , to ce biti veliki udarac za seriju a ne znam sta cekaju Milan ,Inter ,Juve sto oni ne kupe kojeg ovog igraca

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- IlPrincipino
- Kontakt:
nema od tog ništa...mislim neće i Jovetić i Ramirez u Liverpool...to su bombe...ali postoji mogućnost da i Jovetić i Ramirez odu u Premier Ligu...
jbg..klubovi iz Premier Lige im mogu ponuditi više para dok je u Italiji samo par takvih klubova...Juventus ima para ali Juventus ima i drugih prioriteta...
jbg..klubovi iz Premier Lige im mogu ponuditi više para dok je u Italiji samo par takvih klubova...Juventus ima para ali Juventus ima i drugih prioriteta...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
i ja mislim da je za Jovetica ovo patka ,ali za RAmireza i nisam bas tako siguran mislim da je moguce da na kraju i zavrsi u LFCIlPrincipino je napisao/la:nema od tog ništa...mislim neće i Jovetić i Ramirez u Liverpool...to su bombe...ali postoji mogućnost da i Jovetić i Ramirez odu u Premier Ligu...
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- IlPrincipino
- Kontakt:
dokaz koliko klubovi u Premier Ligi imaju para jest to što i AVB ima u jednom Tottenhamu platu od 16 milliona funti za tri godine...
čisto bacanje para...i kako se onda takmičiti sa time..

čisto bacanje para...i kako se onda takmičiti sa time..
-
- Kontakt:
Svi ovi transferi su dokaz koliko kvalitetnih igraca ima u Serie A i da ta liga nije propala, jer ne bi se toliko otimali za igrace iz Italije a i sama repka ne bi sa onakvom igrom dosla do finala EP gdje su sami igraci iz Serie A sem Balotellia.Ali i dalje tvrdim da Seria A jeste propala al po mojoj definiciji tj. mnogo je slabija nego sto je bila i sto je mogla ostat, u tom kontekstu je grohnula tj.propala a da je stvarno propala po kvaliteti to jednostavno nije istina.
- IlPrincipino
- Kontakt:

pao je i potpis...

sem Amaurija bilo je i još par dolazaka u Parmu:
Došli: Belfodil ( Lione), Ninis ( Panathinaikos), Pabon ( Nacional Medellin), Paonessa ( Bologna), Dellafiore ( Novara), Amauri
Otišli:Giovinco ( Juventus), Paponi ( Bologna), Danilo Pereira ( Roda)
Roma danas započela pripreme..u 15:00 su počeli sa nekim testovima...
trener golmana u Sampdoriji kod Cire će biti Chimenti...

- harebianconero
- Kontakt:
Ninis.
On je (bio) veliki talenat, zar nije mogao u veći klub?

On je (bio) veliki talenat, zar nije mogao u veći klub?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.