Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Pensioner26
- Kontakt:
- ASD
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Strašno je kakvu rusku propagandu postavljate ovdje.
-
- Kontakt:
Kad može genocidna propaganda onih koji su pobili za par dana 4000 djece, onda može sve. Samo postavljaj.
Pa realno ako nisi u tunelima sa Hamasom ili u Gazi ne znaš prave informacije, zato smo i tu da diskutujemo 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ne mogu, nisu li 2006 30% Libanonske djece pobili (od zrtava)? Milion raselili, i ko zna koliko su jos civila pobili, isto bi i njima bilo kao sa Gazom, samo sto su se ovi odbranili puskom, pa ih vise ne diraju, odnosno kalkulisu. Izraelska okupacija sjevernog Ghajara je direktno krsenje plave linije pa Izraela libo za tim. Preko hiljadu prijava je Libanon uputio UN, da im Izrael krsi krostenje neba, bezuspjesno, pa su im onda poceli gadjati avione, sta ce drugo.LegendKiller je napisao/la: ↑30 okt 2023, 13:35alemsa je napisao/la: ↑30 okt 2023, 13:08
Burazeru Izrael 60 godina ne je.be UN, krsi sve rezolucije. Ima smisla to sto ti govoris, 2000 je UN postsvio plavu liniju sa Libanonom, pa su 2006-e ovi okupirali Libanon, kakva plava linija kakvi bakraci, sts bi bilo da je Juzni Libanon bio razoruzan, sad bi ta plava linija bila do Beruta, nego su ih otjerali puskom.
Hapsi li IDF Libance na jugu - ne, ruše li im bagerima kuće i prave tu naselja za jevreje - ne, isključuju li im struju, vodu, internet - ne. Dakle Libanci na jugu puno bolje žive od Palestinaca, vidiš da plava linija ima efekta. Hezbolah također treba razoružati, to su jednostavno paramitirane formacije, van kontrole bilo koje države. Trenutno ti je Izrael mečka (to je tako sada, ne bitno kako su došli tu), a ovi ih stalno čačkaju. Dakle, potpisati i definisati tu neku liniju vi tamo mi ovamo, i to je to.
Za ostalo si u pravu, jesu mecka, i to je tako, ali kome mogu.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovdje u BiH ljudi misle da postoji neko Islamsko jedinstvo u svijetu i da se svi osjecaju napadnutim ako se napadne jedna zemlja, a u biti se niko ne moze smisliti. Niko nikada nije pomogao drugom, od Iraka, Afganistana, Sirije, Libije..sljivo je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:53Mene najviše iznenađuje čuđenje svih zašto svi ne skoče i porokaju se međusobno zato što je neko napao Palestinu. To samo govori koliko je običan svijet ispranih mozgova kroz višegodišnje populističke izjave kroz stavove o bratstvu i sličnim sranjima. Evo, do neki dan je Iran prijetio da bilo kakvo nasilje i upad će biti žestok odgovor gdje će Izrael nestat, ja konto već ovi toče gorivo u rakete, a ono za par dana pola IDF-a se šeće kroz Gazu sa tenkovima, a ovi organizuju proteste ili se više i ne javljaju.
Iran i Izrael nece nikada zaratiti jer su fanatici koji prate svete knjige, a tu pise da nema rata izmedju njih.
Bosnjaci su i teski sanjari, a i prave gumene glave.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 30 okt 2023, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
- Pensioner26
- Kontakt:
Ima “normalnijih” propagandi mimo američke i zapadnjačke.Ne miriše sve što pokenja Amer, ovdje neki nikad da nauče.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Bosnjaci su srcani i emotivni.tuzlak1987 je napisao/la: ↑30 okt 2023, 14:17Ovdje u BiH ljudi misle da postoji neko Islamsko jedinstvo u svijetu i da se svi osjecaju napadnutim ako se napadne jedna zemlja, a u biti se niko ne moze smisliti. Niko nikada nije pomogao drugom, od Iraka, Afganistana, Sirije, Libije..sljivo je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:53Mene najviše iznenađuje čuđenje svih zašto svi ne skoče i porokaju se međusobno zato što je neko napao Palestinu. To samo govori koliko je običan svijet ispranih mozgova kroz višegodišnje populističke izjave kroz stavove o bratstvu i sličnim sranjima. Evo, do neki dan je Iran prijetio da bilo kakvo nasilje i upad će biti žestok odgovor gdje će Izrael nestat, ja konto već ovi toče gorivo u rakete, a ono za par dana pola IDF-a se šeće kroz Gazu sa tenkovima, a ovi organizuju proteste ili se više i ne javljaju.
Iran i Izrael nece nikada zaratiti jer su fanatici koji prate svete knjige, a tu pise da nema rata izmedju njih.
Bosnjaci su i teski sanjari, a i prave gumene glave.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
I glupi.
Pa i da nemaju oruzje, skupit ce se 5 Palestinaca s nozevima ubit ce 10 Izraelca i bum okidac, Izrael nece traziti tih 5 da im sude, ubiju ili sta vec. Nego ce kolektivnom krivicom pobiti 10k Palestinaca. Kako to ne mos da vidis? I onaj Palestinac sto nista nije kriv ce biti izlozen teroru. Taj Palestinac ima pravo da se brani oruzjem.sljivo je napisao/la: ↑30 okt 2023, 12:59U ovom odnosu strana, i pri činjenici da je čitav svijet pustio Palestinu niz vodu, pametnije bi možda bilo da nemaju oružje. Sa oružjem će samo više ljudi izginuti i to gledano u procentima više na strani Palestine. Znaš kako ona ide, bolje živ kukavica nego mrtav heroj.
Ovo je dio iz tog dokuemntarca. Bolesni demoniSarmica je napisao/la: ↑30 okt 2023, 10:41Neka goveda sam stavio na ignore listu radi mentalne čistoće![]()
Takođe i ovaj dokumentarac iz kojeg se vrtio jedan djelić prethodnih dana o onim starcima koji su se smijali pri priči o počinjenim zločinima.
Tantura
https://www.imdb.com/title/tt16378034/? ... ims_tt_i_1
In the war of 1948 hundreds of Palestinian villages were depopulated. Israelis call it 'The War of Independence. Palestinians call it 'Nakba"'. The film examines one village- Tantura and why "Nakba" is taboo in Israeli society.
https://en.wikipedia.org/wiki/Tantura_massacre
-
- Kontakt:
Kakav UN i **** materine, jača je organizacija pomozi.ba od njih.
Izrael kaze popišamo se na vašu rezoluciju i glasanje i ćao. Isto kao što ih je Ratko Mladić popišao sa genocidom i njihovom zastićenom zonom.
Izrael kaze popišamo se na vašu rezoluciju i glasanje i ćao. Isto kao što ih je Ratko Mladić popišao sa genocidom i njihovom zastićenom zonom.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Zato Arapska liga pazi na njih
Cilj cionista je apsolutna kontrola nad ljudima, živi bili ba vidjeli, pitanje je koliko ćemo mi za svojih života tome svjedočiti. Kad sam vidio da se poziva na religijske spise jasno mi je bilo da se tamo dešava nešto što nema veze sa samom Palestinom i Gazom. Jednostavno, Izrael će po uzoru svog mentora USA postepeno širiti državu na bliskom istoku s namjerom da zauzmu sva ključna mjesta. Žele potpunu kontrolu nad resursima a izgovor je historijski Izrael.
Na vlasti nisu državnici nego globalisti, vidite na primjeru naših ratova gdje smo se kao borili za suverenitet i nezavisnost a onda ideš pod kapu EU gdje ti oni kroje i zakone i vrijednosti.
Onda neko kaže BiH protektorat, čitav svijet je pod šapom globalista i kapitalista koji u svemu vide zaradu pa i ratovima.
Zašto mi imamo političare kakve imamo ? Pa tu su na zadatku da šire mržnju i prave podijele jer to je ono što eliti odgovora, nestabilnost i razjedinjenost zarad lakše manipulacije.
Na vlasti nisu državnici nego globalisti, vidite na primjeru naših ratova gdje smo se kao borili za suverenitet i nezavisnost a onda ideš pod kapu EU gdje ti oni kroje i zakone i vrijednosti.
Onda neko kaže BiH protektorat, čitav svijet je pod šapom globalista i kapitalista koji u svemu vide zaradu pa i ratovima.
Zašto mi imamo političare kakve imamo ? Pa tu su na zadatku da šire mržnju i prave podijele jer to je ono što eliti odgovora, nestabilnost i razjedinjenost zarad lakše manipulacije.
Cilj svake države je da opstane, pa kakav god način opstanka to bio. Nama, Palestini i sličnima je najbolje da se priklonimo najjačim i ako je sreće, i najprogresivnijim i najkvalitetnijim, i da puno ne talasamo. Jednostavno to je tako, koliko god se to nekome sviđalo ili ne. Ako su ti najjači ta šapa onda i mi trebamo da budemo šapa zajedno sa njima. Sve drugo je propast ili nazadovanje ili usporavanje. E ako neko drugi pređe na prvo mjesto onda te ganjati a ove pustiti niz vodu. Nema tu moralisanja, principa i sličnog, opstanak i kvalitet života pa sve ostalo.
Samo ne znam kakav kvalitet života očekuješ od onih koji ubijaju djecu na očima cijelog svijeta zarad svojih interesa.
Da se sad ne raspravljam sta sam reko i sta sam htio reci, nebitno. Moje bi pitanje bilo, sta mislis da je rjesenje ovog sukoba i ko treba da napravi najvece ustupke s obzirom da smo:
- zakljucili da su Izraelci zlicinci u smislu da ne postuju pravila ratovanja i da im nije briga za civile
- da je Hamas zlocinacko teroristicka organizacija koja ima uporiata u Palestinskom narodu
- da su Plestinci pusteni niz vodu od ostatka svijeta i da su slabiji, tj da ce svako trajanje sukoba voditi vise ka njihovom kraju nego pobjedi
Ne znam sta svojim komentarima ocekujes i sta cekas? Da ce nekim cudom Amerika zagranatirat Izrael uzet im sve i dat Palestini. Ne znam sta hebeno ocekujete, po postovim kao da vecina ceka da sve ode u 3pm, i onda se cude sto se to ne desava i sto je onaj ili ovaj licemjer
- zakljucili da su Izraelci zlicinci u smislu da ne postuju pravila ratovanja i da im nije briga za civile
- da je Hamas zlocinacko teroristicka organizacija koja ima uporiata u Palestinskom narodu
- da su Plestinci pusteni niz vodu od ostatka svijeta i da su slabiji, tj da ce svako trajanje sukoba voditi vise ka njihovom kraju nego pobjedi
Ne znam sta svojim komentarima ocekujes i sta cekas? Da ce nekim cudom Amerika zagranatirat Izrael uzet im sve i dat Palestini. Ne znam sta hebeno ocekujete, po postovim kao da vecina ceka da sve ode u 3pm, i onda se cude sto se to ne desava i sto je onaj ili ovaj licemjer
Očekujem da ljudi i narodi na balkanu izvuku pouku iz ovog i shvate da su im vlade najveći neprijatelji a ne narodi oko njih.
- RollingPaper
- Kontakt:
Svedočenja od 7. oktobra otkrivaju da je izraelska vojska gađala sopstvene građane pa čak i svoje vojne baze.
Izraelska vojska je dobila naređenje da granatira izraelske kuće, pa čak i njihove sopstvene baze, pošto su ih 7. oktobra preplavili militanti Hamasa. Koliko je izraelskih državljana za koje se kaže da su „živi spaljeni“ zapravo ubijeno prijateljskom vatrom?
Nekoliko novih svedočenja izraelskih svedoka o iznenadnom napadu Hamasa 7. oktobra na južni Izrael dodaje sve više dokaza da je izraelska vojska ubijala svoje građane dok se borila da neutrališe palestinske naoružane napadače.
Tuval Eskapa, član bezbednosnog tima za Kibuc Be’eri, uspostavio je telefonsku liniju za koordinaciju između stanovnika kibuca i izraelske vojske. On je za izraelski list Haarec rekao da su, kako je počeo da se širi očaj, „komandanti na terenu doneli teške odluke – uključujući granatiranje kuća sa njihovim stanarima kako bi eliminisali teroriste zajedno sa taocima“.
U odvojenom izveštaju objavljenom u Haarec-u navodi se da je izraelska vojska bila „primorana da zatraži vazdušni udar“ na sopstveni objekat unutar prelaza Erez u Gazi „kako bi odbila teroriste“ koji su preuzeli kontrolu. Ta baza je u to vreme bila popunjena oficirima i vojnicima izraelske civilne administracije.
Kako piše Grayzone ovi izveštaji pokazuju da su iz vojne komande stigla naređenja da se napadnu kuće i druga područja unutar Izraela, čak i po cenu života mnogih Izraelaca.
Izraelka po imenu Yasmin Porat potvrdila je u intervjuu za Izraelski radio da je vojska „nesumnjivo“ ubila brojne izraelske civile tokom oružanih sukoba sa militantima Hamasa 7. oktobra. „Uklonili su sve, uključujući i taoce“, navela je ona, pozivajući se na izraelske specijalne snage.
Kako su Dejvid Šin i Ali Abunima izvestili u Elektronskoj intifadi, Porat je opisala „veoma, veoma jaku unakrsnu vatru“ i granatiranje iz izraelskih tenkova, što je dovelo do mnogih žrtava među Izraelcima.
Dok su je držali napadači Hamasa, Porat se prisećala: „Nisu nas zlostavljali. Prema nama se postupalo veoma humano… Niko nas nije nasilno tretirao”.
Ona je dodala: „Cilj je bio da nas kidnapuju u Gazu, a ne da nas ubiju“.
Prema Haarec-u, vojska je uspela da povrati kontrolu nad Beerijem tek nakon što je po svemu sudeći „granatirala“ domove Izraelaca koji su bili zarobljeni. „Cena je bila užasna: ubijeno je najmanje 112 stanovnika Beerija“, piše list. „Drugi su kidnapovani. Juče, 11 dana nakon masakra, u jednoj od porušenih kuća otkrivena su tela majke i njenog sina. Veruje se da još tela još uvek leži u ruševinama”.
Veći deo granatiranja Beerija izvele su posade izraelskih tenkova. Kako je izveštač i24 sponzorisanog izraelskog Ministarstva spoljnih poslova primetio tokom posete Beeriju, „male kuće su bombardovane ili uništene“, a „dobro održavani travnjaci su pocepani tragovima oklopnih vozila, možda tenkova”.
Izraelska vojska je dobila naređenje da granatira izraelske kuće, pa čak i njihove sopstvene baze, pošto su ih 7. oktobra preplavili militanti Hamasa. Koliko je izraelskih državljana za koje se kaže da su „živi spaljeni“ zapravo ubijeno prijateljskom vatrom?
Nekoliko novih svedočenja izraelskih svedoka o iznenadnom napadu Hamasa 7. oktobra na južni Izrael dodaje sve više dokaza da je izraelska vojska ubijala svoje građane dok se borila da neutrališe palestinske naoružane napadače.
Tuval Eskapa, član bezbednosnog tima za Kibuc Be’eri, uspostavio je telefonsku liniju za koordinaciju između stanovnika kibuca i izraelske vojske. On je za izraelski list Haarec rekao da su, kako je počeo da se širi očaj, „komandanti na terenu doneli teške odluke – uključujući granatiranje kuća sa njihovim stanarima kako bi eliminisali teroriste zajedno sa taocima“.
U odvojenom izveštaju objavljenom u Haarec-u navodi se da je izraelska vojska bila „primorana da zatraži vazdušni udar“ na sopstveni objekat unutar prelaza Erez u Gazi „kako bi odbila teroriste“ koji su preuzeli kontrolu. Ta baza je u to vreme bila popunjena oficirima i vojnicima izraelske civilne administracije.
Kako piše Grayzone ovi izveštaji pokazuju da su iz vojne komande stigla naređenja da se napadnu kuće i druga područja unutar Izraela, čak i po cenu života mnogih Izraelaca.
Izraelka po imenu Yasmin Porat potvrdila je u intervjuu za Izraelski radio da je vojska „nesumnjivo“ ubila brojne izraelske civile tokom oružanih sukoba sa militantima Hamasa 7. oktobra. „Uklonili su sve, uključujući i taoce“, navela je ona, pozivajući se na izraelske specijalne snage.
Kako su Dejvid Šin i Ali Abunima izvestili u Elektronskoj intifadi, Porat je opisala „veoma, veoma jaku unakrsnu vatru“ i granatiranje iz izraelskih tenkova, što je dovelo do mnogih žrtava među Izraelcima.
Dok su je držali napadači Hamasa, Porat se prisećala: „Nisu nas zlostavljali. Prema nama se postupalo veoma humano… Niko nas nije nasilno tretirao”.
Ona je dodala: „Cilj je bio da nas kidnapuju u Gazu, a ne da nas ubiju“.
Prema Haarec-u, vojska je uspela da povrati kontrolu nad Beerijem tek nakon što je po svemu sudeći „granatirala“ domove Izraelaca koji su bili zarobljeni. „Cena je bila užasna: ubijeno je najmanje 112 stanovnika Beerija“, piše list. „Drugi su kidnapovani. Juče, 11 dana nakon masakra, u jednoj od porušenih kuća otkrivena su tela majke i njenog sina. Veruje se da još tela još uvek leži u ruševinama”.
Veći deo granatiranja Beerija izvele su posade izraelskih tenkova. Kako je izveštač i24 sponzorisanog izraelskog Ministarstva spoljnih poslova primetio tokom posete Beeriju, „male kuće su bombardovane ili uništene“, a „dobro održavani travnjaci su pocepani tragovima oklopnih vozila, možda tenkova”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.