Ma Edis meni nekada izgleda mnogo proračunat kada daje izjave, iako se čini da govori ono iz srca kako misli zaista i šta mu prvo padne na pamet.
Evo recimo neku noć (da zanemarimo nebuloze tipa zabili bi još jedan gol da se igralo malo duže) poslije derbija kaže igramo mi sa 5-6 igrača koji su zaštićeno godište, valjda eto hoće reći on gura omladinu šta li.
A realnost je bitno drugačija, s ozbirom da jedino gura Beću (i to mu je dobar potez) iako možda ima trenutno bolje opcije od njega, kao i Hodžića.
Gasal recimo igra jer suštinski nema ko drugi igrati, a i sam Gasal je vala potanak možda i najlošiji od svih omladinaca.
Ovi ostali igrači tipa Subašić, Malić ili Drina igraju koliko su igrali i kod Edisovog prethodnika. A generalno svi ti mlađi igrači su profilisani puno prije Edisa i dala im se poneka šansa za igru.
On osim Hodžića nikome nije dao šansu da debituje, mada Hodžić nema veze sa našim omladincima i došao je kao igrač sa iskustvom, ali eto mlad je igrač pa ćemo ga računati.
Uglavnom ta Sabljina priča oko podmlađivanja je čista šuplja. Drag mi je kao lik i kao Željovac, poštujem ga, došao je u teškom trenutku, svaka mu čast, ali ima mnogo mnogo nedostataka u njegovoj trenerskoj filozofiji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"