hilmo je napisao/la:Ajax je napisao/la:@hilmo Plakala, Mihojevica, Andjusica, Kobiljar mozda cak Kovacevica posudit u nekog premijerligasa pod uslovom da ce igrati bar preko 50% utakmica. Predobri su to igraci da igraju Federalnu. Ali ako nemoze Premijer ligu onda bolje i Federalnu nego da sjede na klupi. Njima treba iskustvo.
Ne kontam te baš, kao da vjeruješ da već ove ili naredne sezone možemo u grupe. Ja ne mislim tako.
Zašto onda ulagati desetke miliona KM u akademiju ako nekima odmah nakon izlaska iz juniora nećeš dati priliku? Ovima koje si nabrojao ne trebau nikakvi prvoligaši ili osrednji premijerligaški klubovi za napredan, nima treba FK Sarajevo za napredak, a su tako razmišljali ostali bi u Trebinju, Bihaću, ili u SAD-u.
Mihojević i Anđušić moraju ove sezone dobiti priliku da igraju mnogo više nego neki ranije. Ako se to ne desi posumnjat ću u ono što svi pričaju na svakoj press konferenciji. Prvi pik za prodaju na ljeto naredne godine po meni je Duljević, naravno ako bude na nivou kao do sad i bolji, e šta treba sad opet tražiti kojekavog "kapitalca", pripaliteta iz Srbije ili preskupog latinoamerikanca, bolje je do tad da Nemanja dobije priliku.
Nemamo toliki pritisak da se nešto mora kao prethodnih sezona i ako nekog od ovih akademaca ne afirmišemo malo, bojim se da ćemo polati lošu sliku svim potencijalnim članovima Akademije u narednom periodu.
Pominjao sam ih ranije, Kadušić, Herić, Veladžić, Handžić, Klarić i Burović su igrači koji imaju potpisan ugovor, e njih možemo poslati na posudbe. Ne treba zaboraviti da su Alem Plakalo, Alija Čulov, Haris Muharemović, Adnan Hrelja igrači koji su sigurno u određenom procentu na našem platnom spisku. Oni po meni nemaju kvalitet za FKS i treba ih se riješiti.