Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la MortemHz » 30 okt 2023, 10:57

Žestoke borbe izraelske vojske i Hezbolaha na jugu Libana, jedan vojnik IDF-a poginuo

Borci libanskog pokreta Hezbolah su u nedjelju s napadima na izraelske pozicije na granici s Libanonom, nanijevši im gubitke.

Izraelski mediji izvijestili su da je narednik Yinon Fleischman (31 godina), borac u 71. bataljunu, Habarak (Munja) formacija, stradao jučer u uništenju tenka.

Ranije u nedjelju, libanske mirovne snage Ujedinjenih naroda UNIFIL saopćile su da je jedan od njihovih pripadnika ranjen nakon što su granate pogodile njihovu bazu u blizini sela Houla na libanonsko-izraelskoj granici u subotu.

Izraelska vojska i Hezbolah u Libanonu svakodnevno razmjenjuju vatru od početka sukoba u Gazi prije tri sedmice.
Hezbolah je do sada izveo 84 napada na 42 tačke duž granice od početka sukoba. Izraelska vojska kaže da je do sada ubijeno najmanje sedam njenih vojnika.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 okt 2023, 11:07

LegendKiller je napisao/la:
30 okt 2023, 10:55

pa nisi baš u pravu, jer ni sadašnja Izraelska vlast ne želi rješenje sa dvije države. To je ključna stavka ovog problema, ni Hamas ni vlada Izraela ne žele rješenje sa dvije države, jer i jedna i druga žele eliminisati protivnika. Pričati da je za ovo samo Hamas kriv je notorna glupost. Da je Izrael barme krenuo sa implementacijom Sporazuma o stvaranju dvije države, Hamas bi ostao jedna mala ne bitna organizacija, tipa ovih đihada, brigada ili kako se već zovu. Ovo što radi Izrael zadnjih 30 godina je samo ojačalo poziciju Hamasa. Da je Izrael pristao na dvije države, ne bi mu se sada ovo dešavalo, međutim obzirom na megalomanske zahtjeve Izraela, teško je bilo šta drugo za očekivati. Općenito su te ideje velikih država osužene na propast, tako da će se isto vjerovatno desiti i sa Izraelom (Njemačka, Grčka, Rumunija, Bugarska, Srbija, Armenija, sve zemlje koje su težile osnivanje neke velike države, i sve su propale).
Ako žele mir jedna strana mora krenuti sa realizacijom mirnovnog sporazuma. Držim da je ovoj situaciji ipak izrael civilizovanija varijanta, tako da bi oni trebali početi. Ukinuti blokadu Gze, povući snage iz Zapadne obale, taj dio da bude Palestinska država. Sa druge strane Hamas da položi oružje, a kao kompromis da Palestina ne smije imati vojsku (samo snage sigurnosti), dok bi njen garant bio UN, da niko osim UN ne može ući sa vojskom u Palestinu, oko Jerusalema neka se kasnije dogovaraju.
Slažem se da ni Izrael nije spreman na kompromis.

Ali ovo boldirano mi moraš pojasniti.

Postoji još jedan problem u ovom dole. Hamas nikada neće položiti oružje. Njega neko doslovno mora oružjem uništiti. Ako ne Izrael, onda to mora biti neka arapska zemlja.
Samo je ovo blaga varijanta, šta bi im se desilo u Gazi da Saudija uleti.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 30 okt 2023, 11:08

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 okt 2023, 11:09

LegendKiller je napisao/la:
30 okt 2023, 10:55
Sa druge strane Hamas da položi oružje, a kao kompromis da Palestina ne smije imati vojsku (samo snage sigurnosti), dok bi njen garant bio UN
Ovo mi nešto poznato, položiti oružje pred agresorom nikada nije dobra ideja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 okt 2023, 11:12

Na neki način, mir jeste moguć. Izrael sa Egiptom i Jordanom nema većih problema. Bez rata su već dugo.

Međutim, postoji argument da je tu više mir ne zbog toga što se ne vole, nego zato što su Egipat i Jordan imali sukobe sa Muslimanskim bratstvom (Hamas) odnosno sa PLO (Fatah).

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 30 okt 2023, 11:12

Sta bi se desilo? ASD kao de je prespavao debakl Saudijaca u Yemenu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 okt 2023, 11:15

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
30 okt 2023, 11:12
Sta bi se desilo? ASD kao de je prespavao debakl Saudijaca u Yemenu.
Vojno jesu zakazali, ali su zato pobili sirotinje ne zna im se broja.
Šta bj tek radili na onako malom i gusto naseljenom prostoru.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 okt 2023, 11:16

"Od Kavkaza do Azije, od Turkistana do Palestine, gdje god postoji potlačena osoba u suzama, Turska je ta koja im hita u pomoć, drži ih za ruku i podiže ih", rekao je Erdogan.

Ovaj lik je čista komedija :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 30 okt 2023, 11:19

Da mu se ne blize kakvi izbori. Najvise mi lici na predizborne skupove
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 30 okt 2023, 11:21

Zanimljiv tekst.
ŠTA SE KRIJE IZA PALESTINSKO – IZRAELSKOG SUKOBA
Iz ove dve slike možemo videti dve stvari, prva da Hamas koristi američke vojne puške M4. Ovo oružje je namerno ostavljeno u Avganistanu, kada se američka vojska povukla, ciljano sa svrhom da se potom to oružje preda Hamasu. Nema potrebe da budemo naivni da mislimo kako je to oružje preko Izraelske granice nekako prekrijumčareno do Gaze,jer to nije mogoće,osim ako Izrael to nije dozvolio. Takodje dobro je znati da 90 procenta Američkih senatora ima dvojno drževljanstvo Izraela i SADa, a oni koji to nemaju, potut Bajdena, otvoreno za sebe govore da su cionisti. Sa druge strane imamo ogromne proteste pravih Jevreja koji ustaju protiv Cionista,kao lažnog Jevrejstva, što vidite na slici, jer uvidjaju složenost zavere koja ih je snašla ca ciljem da opet stradaju zarad planova satanista.
Sa pozicije medjunarodne agenture Hamas kao i cionisti su rezultat hibridnog stvaranja. Hamas postoji sa ciljem da polovini sveta predstave muslimane i Palestince kao teroriste i da Izraelu daju povod da oduzmu Palestini ono malo slobode što imaju. Sa nekog višeg nivoa igre,globalnog satanitičkog, koga sprovodi bankarska i okultna elita, napad Hamasa na Izrael i napad Izraela na Palestinu ima za cilj da svet uvuče u treći svetski rat. Iz ove pozicije sve što vidimo sada na ekranima i u medijima je izrežirano odavno, počeviši od napuštanja SAD Avganistana,kako bi američko oružje bilo dostavljeno Hamasu radi hibridnog napda na Izrael, do toga da na medijima svaki dan gledamo kako palestinska deca ginu.
Koliko god je prestrašno umiranje palestinske dece, ono je u medijima dostupno samo zato što su nam gospodari medija to dozvolili, kako bi polovinu sveta okrenuli protiv izraela,a pogotovo mobilisali arapski svet za rat. Zapitajmo se, da li bi mogli gledati na internetu slike palestinske dece, da gospodari medija nisu to odlučili. Dovoljno je uključiti filter informacija preko veštačke inteligencije i svaki post o palestinskom stradanju bio bi ugušen. Medjutim to se ne radi,kao bi se izazvao bunt i opravdao rat muslimanskog sveta protiv Izraela koji će uslediti.
Zapitajte se zašto na televizoru i medijima ne dobijamo slike miliona Afričke dece koja u ovom momentu umiru od gladi,a stotine hiljada njih radi u rudnicima širom Afrike. Šta je sa par stotina hiljada dece koji su ostali bez oca zbog rata u Ukrajini. Šta je sa 2 miliona dece godišnje koje, po zvaničnoj statistici u svetu, biva oteto, nestalo, prodato u seksualno roblje ili biva žrtvovano u kojekakvim ritualima. O njima nećemo čuti ništa.
Našom pažnjom i svešću se manipuliše kako bi radili ono što elite žele. U ovom momentu žele svetski rat kako bi nahranili svoje demonske gospodare energijom patnje koja će biti prosuta širom sveta, a kako bi potom nakon velikog rata uveli kontrolu novca, kretanja, govora, života u svim aspektima. I muslimani i Jevreji i svi su zagrizli manac.
Na prvoj slici vidite protest pravih Jevreja u Njujorku protiv rata, a mnogo je takvih širom sveta, koji su shvatili širinu zavere koja se sprovodi protiv njihovog naroda. Šaka satanista, Hazara će ponovo žrtvovati prave Jevreje,ne bi li sproveli satanistički poredak. Odajem veliko poštovanje svim pravim Jevrejima koji su prozreli u laži cionizma i koji se bore sa ostatkom slobodnog sveta. Na žalost na čelu Izraleske države su tri desničarske partije koje neće stati i koje žele rat sa celim muslimanskim svetom. Kako će se ovo završiti, videćemo tek, jer postoji mnogo nepredvidivih faktora, ali svakako ćemo morati da držimo oči širom otovrene i pazimo gde nam usmeravaju pažnju.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 30 okt 2023, 11:22

Šta ćemo sad da brat unas Bošnjaka Erdogan nije spomen'o našu Državu i potencijalne sukobe?
Ko će da nas brani? :think:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 okt 2023, 11:22

Ogroman broj ljudi u Turskoj ne može očima Erdogana. I to obrazovani ljudi. Slična im situacija kao i kod nas. Krezubi i desničari glasaju za njega, a obrazovani bježe iz države jer ne mogu podnijeti svu tu korupciju i nepravdu i prodavanje magle.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 okt 2023, 11:26

Populista, kao i svaki političar. Ne znam ko se obazire na iste. Da mu Palestina udari na interes Turske prvi bi je napao.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 30 okt 2023, 11:26

Centre forward je napisao/la:
30 okt 2023, 11:22
Šta ćemo sad da brat unas Bošnjaka Erdogan nije spomen'o našu Državu i potencijalne sukobe?
Prevelik mit se stvorio o tome da smo turkofili, u Bosni imas velik Turski uticaj, i dosta turaka sto turista, studenata, profesora, obavjestajaca itd.

S tim ljudima je dosta nasih ljudi uvezano, imaju korist pa su onda glasni na ulicama ili u medijima.

Ali ja dugo nisam cuo nekog prosječnog Bošnjaka da spominje Erdogana u bilo kakvom kontekstu.

Bošnjaci su generalno spustili lopticu oko islamizma i nacionalizma, primjer toga je i pad SDA u Sarajevu. Ne zanimaju me lokalci koji su imucni i deklarativno su ispred SDA.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 30 okt 2023, 11:35

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
30 okt 2023, 11:26
Centre forward je napisao/la:
30 okt 2023, 11:22
Prevelik mit se stvorio o tome da smo turkofili, u Bosni imas velik Turski uticaj, i dosta turaka sto turista, studenata, profesora, obavjestajaca itd.

S tim ljudima je dosta nasih ljudi uvezano, imaju korist pa su onda glasni na ulicama ili u medijima.

Ali ja dugo nisam cuo nekog prosječnog Bošnjaka da spominje Erdogana u bilo kakvom kontekstu.

Bošnjaci su generalno spustili lopticu oko islamizma i nacionalizma, primjer toga je i pad SDA u Sarajevu. Ne zanimaju me lokalci koji su imucni i deklarativno su ispred SDA.
To je meka okupacija kol'ko se meni čini. Oni svakako, kao i svaka velika država, žele da prošire svoj uticaj gdje god da mogu, a mi smo iz raznih razloga plodno tle za takvo nešto.

Prosječan Bošnjak je škakljiva doskočica al' ja sam svojim očima i ušima vidio i čuo ozbiljan broj ljudi koji se zaklinju u njega i koji zaista misle da Turska misli o našim "nacionalnim" interesima.

Ako Izetbegović DŽunior na svadbu svoje svile dovede Erdu da ih blagosilja, trebamo se malo zapitat'.

Ja sam dvije godine radio kod Turaka u firmi, ovdje kod nas, i mogu svjedočit' o kakvim se tipovima radi. Imperijalisti, nije čudo da su zgazili do Beča i pregazili sirotinju sa Balkana k'o plitak potok.

Smeta mi taj narativ o njhovom zaštitničkom prijateljstvu prema nama koji nam uglavnom naši prodaju. Al' mi smo najnepismeniji narod u Evropi, pa ne treba ništa da čudi.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 okt 2023, 11:37

kršćanski ekstremizam? :kafa:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 30 okt 2023, 11:48

Bosna i Hercegovina je cionistička država isto. Koliko znam, država Izrael je priznata kod nas, samim time podržavamo cionizam - ideju Židovske države.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 30 okt 2023, 11:51

ArtemisFowl je napisao/la:
30 okt 2023, 11:48
Bosna i Hercegovina je cionistička država isto. Koliko znam, država Izrael je priznata kod nas, samim time podržavamo cionizam - ideju Židovske države.
Kako nije kad ti živiš u njoj.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 30 okt 2023, 11:51

ArtemisFowl je napisao/la:
30 okt 2023, 11:48
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.