San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2019, 14:56

YaSSaL je napisao/la:
17 nov 2019, 14:40
NEZALAGANJE je napisao/la:
17 nov 2019, 13:35
Uvijek cu birati opciju da se "patim" u napadu i imam jaku odbranu,nego obrnuto i to je uvijek bio nas moto.
Upravo to! Upravo to je poenta svega sto pricam posljednjih godina.

P.S. Ima li pravilo u NBA, moze li zensko biti glavni trener ekipe?
Razumijemo se. ;)

Nema pravila,sinoc je Becky umalo usla u historiju kao prva zena trener neke muske profesionalne americke ekipe.

Na kraju je ipak receno da je nakon iskljucenja Popa,Duncan preuzeo ekipu i to samo zato sto je on bio zaduzen za skautiranje POR.
Dakle,vrlo lako je to mogla biti i Becky. ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 nov 2019, 15:30

Skautiramo prospekte.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 nov 2019, 16:20

Koliki je ugovor Demara ? A koliki Gordona iz Orlanda? Imamo li mi sasnu tu?
Max Allegri

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 nov 2019, 16:26

NEZALAGANJE je napisao/la:
14 nov 2019, 00:10
Usput,kad god se SA pominjao u nekim trejd kombinacijama,nikad nista nije bilo.Nas FO ima "naviku" da odradi nesto kad se ne ocekuje.
Nije to navika Spursa nego svaka ekipa tako radi.Ovo što izađe kao neki tračevi,tobožnje kombinacije u igri su u 99 posto slučajeva stvari koje su prežvakane ranije,razgovaralo se vjerojatno o njima ili je bilo nekog interesa,ali nije se ništa desilo i sad kad su propale je pušteno u javnost.Sve što se dogovara,ekipe dogovaraju u tajnosti i uvijek bude "boom" malo pred konačan dogovor.

Inače,ne znam šta ste očekivali od Aldridgea i DeRozana.Nikad sama krema lige nisu bili,a Aldridge je vec i u godinama i normalno da će padat iz sezone u sezonu i sve manje će tu bit konstante.Još ovo ljeto se taj duo trebao rasturit i krenut gradit nešto smisleno.Al eto,neda Pop da ostane bez PO.Iz kojeg bi se na kraju sam mogao izbacit glupostima koje radi.Da ti White igra ispod 25 minuta je kriminal.Na kraju ne da neće pokušat dobit nešto u trejdu za ovu dvojicu nego im se izgleda jos i produzuju ugovori.Svasta.Al glavno da pojedini pričaju o nekim prijelaznim opcijama.Koliko će to godina bit prijelazne opcije?Strah od ispadanja iz PO kako se ne bi rušili nekakvi nizovi na kraju će upravo i dovest do toga...da srušiš taj niz kojeg imaš,a ništa na kraju ne dobiješ iz toga.Jer najgore je biti prosjek lige.Što je ono što su Spursi upravo u ovom trenutku.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2019, 17:03

Mig_Mig je napisao/la:
17 nov 2019, 16:20
Koliki je ugovor Demara ? A koliki Gordona iz Orlanda? Imamo li mi sasnu tu?
Nisu kompatibilni.Trebalo bi tu jos igraca biti ukljuceno.
Ma nema nista od toga,nece dati ORL Gordona.Nama bi fakticki pomogla ono krilatica "oduzmi da bi dobio" u pogledu DeRozana.I to nema nikakve veze sa njim,kako sam pisao ranije.Jednostavno,ovaj roster nikad nije bio krojen za njega i sada trpimo te posljedice,jer Pop ne mijenja nista.

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 17 nov 2019, 18:03

Je li vi fakat vjerujete u Becky?
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 nov 2019, 19:11

@nez

Zar vi ne bi trebali graditi ekipu oko Demara ,mislim 30godina je liku a oprostiti se od Lemarcusa..
Znam da cesto spominjes ta vasa 2 beka ,ali ja so sada nista nisam vidio od dvojca.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 17 nov 2019, 19:24

Kanye je napisao/la:
17 nov 2019, 18:03
Znam da zvuci mahnito, ali ja vjerujem i odavno prizeljkujem to.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2019, 19:33

lumani je napisao/la:
17 nov 2019, 19:11
@nez

Zar vi ne bi trebali graditi ekipu oko Demara ,mislim 30godina je liku a oprostiti se od Lemarcusa..
Znam da cesto spominjes ta vasa 2 beka ,ali ja so sada nista nisam vidio od dvojca.
Kako nisi vidio nista ,a da ih Pop upari bili bi top 2-3 defanzivna bekovska para u ligi.Pa onda imas malog Walkera koji je talentovaniji od obojice.To sam siguran 100%.To je nasa buducnost,a sta ce oni postici to ostaje da vidimo.SA nema druge opcije.Zato se zadnja 2 drafta i biraju igraci koji trenutno nisu spremni za najvisi nivo NBAa,ali imaju potencijal.I radi se na njihovom razvijanju.

DeRozan je u prajmu,ali ima manu u ofanzivnoj igri(trojke) i los je defanzivac.Fransiza je toga svjesna i svjesna je da to nije dovoljan kvalitet za krojiti ekipu oko njega.Zato mu je i nudjen novi ugovor na samo 2 god,sto je on odbio.Roster uopste nije bio krojen za njega,kao ni za LMAa koji je trebao biti ispomoc kad ode Velika trojka.Roster je krojen za Kawhia i da je on tu,bio bi idealan.E posto nije,to se ne moze ispraviti za samo 2 sezone,vec se pokusava solomonskim rjesenjem gdje pomalo razvijas mlade igrace,a sa ovom dvojicom i veteranima ganjas PO.Takva taktika dozivljava krah na pocetku ove sezone.Ja sam za to da se i dalje napada PO,ali to ne smije biti na nacin da ozbiljne minute dajes Belinelliu,Forbesu i Millsu,a da si umanjio ulogu Whiteu nakon fantasticne prosle sezone,da Walkera ne igras skoro nikako,dok je Murray jos na restrikcijama u pogledu minuta.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 17 nov 2019, 22:51

Meni je najgore sto mi za Kawhia prakticno nismo dobili nista. Pop je opet i tu bio tvrdoglav i poslao ga u suprotnu konferenciju iako je znao da je free agent narednog ljeta i da moze birati. Trebao je tada ganjat trade sa Oklahomom i samo zamijeniti Kawhia za Georgea, naravno ne znamo bili Thunderi pristali no vrijedilo bi pokusati.
Onda bi vjerovatno i Green ostao koji iako vise nemoze igrati napadacki kako je igrao ipak ce u odbrani odraditi pristojan posao, puno bolji i od Bellinelia, Forbesa i Millsa. I sad zamislite startnu petorku sa Murrayom, Greenom i Georgeom, znaci sto se tice defanzive boli glava a George je u svakom pogledu bolji od Derozana sto napadacki a obrambeno je smijesno i pricati. Uglavnom moglo je se dosta bolje pregovarati oko Kawhievog tradea.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2019, 23:35

90% fransiza se nije zeljelo kockati sa trejdom za Kawhia jer su i ptice na grani znale da zeli u LA.

Prema tome,cisto sumnjam da se nesto bolje moglo izvuci.Nas FO nije glup.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 nov 2019, 23:46

Od Lakersa su mogli bez ikakvih problema dobit Ingrama, Lonza, Harta i koji pick ali ne, Pop je glumio ludilo i tražio nenormalne stvari. Na kraju je dobio komediju od paketa.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 nov 2019, 00:43

YaSSaL je napisao/la:
17 nov 2019, 19:24
Kanye je napisao/la:
17 nov 2019, 18:03
Znam da zvuci mahnito, ali ja vjerujem i odavno prizeljkujem to.
Koje sranje jbte
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 nov 2019, 09:34

Epidaurus je napisao/la:
17 nov 2019, 23:46
Od Lakersa su mogli bez ikakvih problema dobit Ingrama, Lonza, Harta i koji pick ali ne, Pop je glumio ludilo i tražio nenormalne stvari. Na kraju je dobio komediju od paketa.
Kasnije je izasao izvjestaj da Magic nikad nije nudio Ingrama,a bez njega je taj paket sra.nje.

Nadalje,SA nije bio potreban jos jedan PG niti SG.Trebao je SF i trebao je visoki umjesto Paua.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 nov 2019, 09:42

Dobili bi sigurno Ingrama da se u startu nisu postavili da traže pola tima i odbijaju bilo kakve pregovore. Na kraju su dali Kawhija i Greena za smece DDRa, austrijsku bukvu i bezvrijedni pick.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 nov 2019, 10:36

Ne znam da li bi dobili,ali kazem da nije nudjeno i SA je odustao.SBBKBB.

Dobijen je All star u prajmu(kakav god),Poeltl koji je jako zahvalan igrac i pik za kojeg tek trebamo vidjeti sta ce biti!?? ;)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 18 nov 2019, 10:43

Pop sigurno nije htio Lonza ne zbog njegove kosarke, mislim da bi ga bas Pop napravio vrhunskim , nego zbog tada jos uvijek ludog oca kojeg i sam Lonzo sada od*ebao.
Nudili su Kuzmu Harta , Lonza i 2 picka kako ja znam , ali mislim da je Pop htio mogao je dobiti Ingrama ali ne bi dobio Harta i to je to. Mi sigurno ne bi imali onda Davisa.

Ali ocito ni George ni Kawhi nisu zeljeli da budu makar i 2 godine u sjeni Lebrona imili su toliku zelju za Lakersima , ali ne i sa Lebronom u njma.

Uglavnom SAS za sada doduse tek je pocetak , nejvece razocarenje , gube dobijene tekme u 4/4 , sto stvarno nije tipicno za Popa :?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 nov 2019, 10:52

DDR nije AS nivo igraca. Taj status je imao na istoku cisto zbog ocajne konkuremcije. CJ iz Portlanda je npr kud i kamo bolji igrac pa nikad nije prismrdio ASu na Zapadu. Poprilicno sam siguran da nema goreg igraca u ulozi prve opcije medju ozbiljnijim ekipama od DDRa. Jos mu je takav skillset da nista osim neefikasnog volume scorera ne moze biti. Poeltl je bukva.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 nov 2019, 11:02

Izvinices,ali meni CJ nije bolji all around igrac od DeRozana.Osim suta za 3p ni u jednom drugom segmentu ne mozes tvrditi da je bolji.Poeltl nije bukva.

@Kobe Upravo tako.Dosta toga nije stimalo u potencijalnom trejdu sa LAL.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 nov 2019, 11:11

Obojica volume scoreri upitne efikasnosti s tim sto CJ ima sut za 3. DDR skoro citavu karijeru minus igrac pa BPM, ne bih rekao da je to slucajno. Spursima bi bolje bilo da su natjerali Kawhija da presjedi sezonu i ode ko slobodan igrac nego sto su uzeli DDRa i pri tome jos i Greena izgubili. Lik jednostavno nema ucinak AS igraca ni priblizno, smece obicno.

Zubac je bez ikakve sumnje bolji od Poeltla. Mogli su ga bez ikakvih problema dobit.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.