lumani je napisao/la: ↑17 nov 2019, 19:11
@nez
Zar vi ne bi trebali graditi ekipu oko Demara ,mislim 30godina je liku a oprostiti se od Lemarcusa..
Znam da cesto spominjes ta vasa 2 beka ,ali ja so sada nista nisam vidio od dvojca.
Kako nisi vidio nista ,a da ih Pop upari bili bi top 2-3 defanzivna bekovska para u ligi.Pa onda imas malog Walkera koji je talentovaniji od obojice.To sam siguran 100%.To je nasa buducnost,a sta ce oni postici to ostaje da vidimo.SA nema druge opcije.Zato se zadnja 2 drafta i biraju igraci koji trenutno nisu spremni za najvisi nivo NBAa,ali imaju potencijal.I radi se na njihovom razvijanju.
DeRozan je u prajmu,ali ima manu u ofanzivnoj igri(trojke) i los je defanzivac.Fransiza je toga svjesna i svjesna je da to nije dovoljan kvalitet za krojiti ekipu oko njega.Zato mu je i nudjen novi ugovor na samo 2 god,sto je on odbio.Roster uopste nije bio krojen za njega,kao ni za LMAa koji je trebao biti ispomoc kad ode Velika trojka.Roster je krojen za Kawhia i da je on tu,bio bi idealan.E posto nije,to se ne moze ispraviti za samo 2 sezone,vec se pokusava solomonskim rjesenjem gdje pomalo razvijas mlade igrace,a sa ovom dvojicom i veteranima ganjas PO.Takva taktika dozivljava krah na pocetku ove sezone.Ja sam za to da se i dalje napada PO,ali to ne smije biti na nacin da ozbiljne minute dajes Belinelliu,Forbesu i Millsu,a da si umanjio ulogu Whiteu nakon fantasticne prosle sezone,da Walkera ne igras skoro nikako,dok je Murray jos na restrikcijama u pogledu minuta.