FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ne treba se zanositi da mi nismo tri klase lošiji. jer jesmo. nego treba muški odigrati i dati sve od sebe unatoč tome. nije pobjednički mentalitet utripovati da si bolji kad nisi. nego dati svoj maksimum znajući da bolji uvijek i ne pobijedi.
Bit ce nama problem igrat taj bunker jer ga igramo jednom u godini i to u Europi naravno
Kako god, kad se igra bunker, pozeljno je imati strasno brzog napadaca i isto tako jedno brzo krilo, kada se izgubi lopta da oni mogu istrcat i zaprijetiti i onda odma protivnik s jednim ili dva igraca manje napada jer ga je strah da ne primi gol na svom terenu.

FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
+1asunsao je napisao/la:Bit ce nama problem igrat taj bunker jer ga igramo jednom u godini i to u Europi naravnoKako god, kad se igra bunker, pozeljno je imati strasno brzog napadaca i isto tako jedno brzo krilo, kada se izgubi lopta da oni mogu istrcat i zaprijetiti i onda odma protivnik s jednim ili dva igraca manje napada jer ga je strah da ne primi gol na svom terenu.
Krene i Barça, skoro čitav vezni red i bekovi, nazad samo busq, puyol i pique

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
treba i to probati, a u napad staviti Hodzica, na krilo Bucana da se moze kakva kontra probat i moguce je da ga i zabijemo... igrati bunker sa Adilom naprijed nema svrhe, jer on ne moze pretrcat nikog ni kod nas, da ne spominjemo Evropu... Ara ima ono nesto, onu drskost da krene na protivnickog igraca... mozda bi on mogao biti kljuc poentiranja gore...bagrcavi je napisao/la:Mi nikad i ne igramo bunker, zato i pušimo ovoliko.
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Ma dajte ljudi, neki ovdje nisu realni. Ne možemo da se nosimo sa kvalitetnijim timovima naše liga a vi očekujete da se nosimo sa Plzenom. Borac se u BL igrao sa nama, Široki u Širokom također a kone nismo nijednom dobili. Isto tako smo se na Grbavici patili sa većinom timova iz naše lige. Pojedini za primjer uzimaju Dudelange i sl. to su ekipe kojima se poklopila dobra generacija pa su uspjeli nešto, nama se nije poklopila nikakva dobra generacija. Krpimo tim čitav period priprema, ostali smo bez svih najboljih a nismo doveli nijedno pojačanje u bukvalnom smislu te riječi a nadate se nećemu. Pomirli se mi sa tim ili ne, mi smo još uvijek neozbiljan klub. Sve dok nebudemo zadržavali kvalitetne igrače a pritom još dovodili pojačanja mi se ne možemo nazvati ozbiljnim klubom a kao takvi nemamo se čemu nadati protiv ozbiljnih evropskih ekipa.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Nigdje spor fudbal ne prolazi, tako ni ovdje.BlueIsTheColor je napisao/la:treba i to probati, a u napad staviti Hodzica, na krilo Bucana da se moze kakva kontra probat i moguce je da ga i zabijemo... igrati bunker sa Adilom naprijed nema svrhe, jer on ne moze pretrcat nikog ni kod nas, da ne spominjemo Evropu... Ara ima ono nesto, onu drskost da krene na protivnickog igraca... mozda bi on mogao biti kljuc poentiranja gore...bagrcavi je napisao/la:Mi nikad i ne igramo bunker, zato i pušimo ovoliko.
Ara je brz, Adilović je spor. Nemaš više šta reć'.
Sad će neko reć' kako i bayern ima napadača Gomeza koji je k'o Adilović, stamenit, igra glavom, čeka u 16tercu. Jes', al' zato ima Robbena, Riberya, Mullera i tako..
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- invincible1921
- Kontakt:
iako mzda glupo zvuci ali druge utakmice nisu mjerilo medjusobnog odmjeravanja snaga.Pogledajte samo arsenal prije nekolko godina protiv velike 4 u vrh glave jedan poraz i remi al zato dodje fulham ili west ham ili nez i dobije ih.Znamo da smo u deficitu na svim mogucim poljima u odnosu na plzen ali to ne treba biti razlog da se prije utakmice sagnemo i popusimo ga.Ja nez koji je vama vrag u glavama,pa sta ako su dobili napoli,ustvari za mene je to cak i nasa nada,jer ako cemo realno gledati stvari ko sto se vecina vas skeptika i fura satro volimo mi zelju al budimo realni,odnos plzen napoli je otprilike ko mi i plzen mozda je manja razlika malo izmedju napolia i plzena.Pa jbmu ako su mogli oni da ih razbiju tako sto ne bi mi mogli ako nista casno ispasti sa nekih 1 ili 2 gola u ukpnom zbiru,a ako se ukaze sansa zasto i ne proci dalje.
=\_1921_/=
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Posto vidim da me indirektno citiras, ok, ako cemo i tim rezonom, objasni nam molim te kako to da je jedan Hajduk gubio kuci od Istre, nije mogao nista Splitu, Slavenu, Interu Z, a pobijedi Inter Milan 2:0... Kakav Dudelange i dobra generacija, ljudi su amateri, nego ljudi su odigrali mudima i prosli dalje... po tvom mi nebismo ni trebali ici gore, predat mec, 3:0 za Plzen i zivio... ne bacat se u trosak za put...Anonimac je napisao/la:Ma dajte ljudi, neki ovdje nisu realni. Ne možemo da se nosimo sa kvalitetnijim timovima naše liga a vi očekujete da se nosimo sa Plzenom. Borac se u BL igrao sa nama, Široki u Širokom također a kone nismo nijednom dobili. Isto tako smo se na Grbavici patili sa većinom timova iz naše lige. Pojedini za primjer uzimaju Dudelange i sl. to su ekipe kojima se poklopila dobra generacija pa su uspjeli nešto, nama se nije poklopila nikakva dobra generacija. Krpimo tim čitav period priprema, ostali smo bez svih najboljih a nismo doveli nijedno pojačanje u bukvalnom smislu te riječi a nadate se nećemu. Pomirli se mi sa tim ili ne, mi smo još uvijek neozbiljan klub. Sve dok nebudemo zadržavali kvalitetne igrače a pritom još dovodili pojačanja mi se ne možemo nazvati ozbiljnim klubom a kao takvi nemamo se čemu nadati protiv ozbiljnih evropskih ekipa.
Realni smo svi i svi se slazemo da su dosta bolji od nas, ali ne imati ni malo vjere da se moze nesto meni nije jasno od covjeka koji simpatise neki klub, ma kakav on bio... Zivio ti meni...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Ti da si gledao tu utakmicu nebi tako govorio, pred kraj utakmice iako je Hajduku trebao još jedan gol za prolaz dalje oni su se dodavali na centru. Prema tome, uvjeren sam da je ta utakmica namještena. Mi kao nismo amateri? Dovodimo igrače kojima je istekao ugovor, igrače koji nisu igrali odavno a odlaze nam najbolji igrači džaba. Mi se samo furamo da smo nešto iznad njih a ustvari smo isti kao i ti amaterski klubovi. Mošeš ti mudima igrati koliko hoćeš ali kad nemaš kvalitete džaba ti sve, pa nije ovo boks ovo je fudbal.BlueIsTheColor je napisao/la:Posto vidim da me indirektno citiras, ok, ako cemo i tim rezonom, objasni nam molim te kako to da je jedan Hajduk imao gubio kuci od Istre, nije mogao nista Splitu, Slavenu, Interu Z, a pobijedi Inter Milan 2:0... Kakav Dudelange i dobra generacija, ljudi su amateri, nego ljudi su odigrali mudima i prosli dalje... po tvom mi nebismo ni trebali ici gore, predat mec, 3:0 za Plzen i zivio... ne bacat se u trosak za put...Anonimac je napisao/la:Ma dajte ljudi, neki ovdje nisu realni. Ne možemo da se nosimo sa kvalitetnijim timovima naše liga a vi očekujete da se nosimo sa Plzenom. Borac se u BL igrao sa nama, Široki u Širokom također a kone nismo nijednom dobili. Isto tako smo se na Grbavici patili sa većinom timova iz naše lige. Pojedini za primjer uzimaju Dudelange i sl. to su ekipe kojima se poklopila dobra generacija pa su uspjeli nešto, nama se nije poklopila nikakva dobra generacija. Krpimo tim čitav period priprema, ostali smo bez svih najboljih a nismo doveli nijedno pojačanje u bukvalnom smislu te riječi a nadate se nećemu. Pomirli se mi sa tim ili ne, mi smo još uvijek neozbiljan klub. Sve dok nebudemo zadržavali kvalitetne igrače a pritom još dovodili pojačanja mi se ne možemo nazvati ozbiljnim klubom a kao takvi nemamo se čemu nadati protiv ozbiljnih evropskih ekipa.
Realni smo svi i svi se slazemo da su dosta bolji od nas, ali ne imati ni malo vjere da se moze nesto meni nije jasno od covjeka koji simpatise neki klub, ma kakav on bio... Zivio ti meni...
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Mudima se fudbal i igra 

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
I ja kad padnem na kladionici na Juventusu svaki pu kazem da je utakmica namjestena, stara dobra bosnjacka politika... sve je namjesteno... pa jel to Dudelange kvalitetniji od Salzburga pa ih izbacio? ako cemo o kvalitetu... ko da nikad nije dosta slabiji uzeo dosta jaceg... takva je prica bila i pred Sheriff... imaju svemirski brod, 15 stadiona, avione, kamione, igraci ne jedu hljeb vec se piju kerozin, voze auta koja imaju 16 brzina, al samo u rikverc sto idu, za ove brzine naprijed se ne zna, a opet ga popusise od, kako ti kazes, nekakvog amaterskog Zeljeznicara... kako li to, da se desi?Anonimac je napisao/la:Ti da si gledao tu utakmicu nebi tako govorio, pred kraj utakmice iako je Hajduku trebao još jedan gol za prolaz dalje oni su se dodavali na centru. Prema tome, uvjeren sam da je ta utakmica namještena. Mi kao nismo amateri? Dovodimo igrače kojima je istekao ugovor, igrače koji nisu igrali odavno a odlaze nam najbolji igrači džaba. Mi se samo furamo da smo nešto iznad njih a ustvari smo isti kao i ti amaterski klubovi. Mošeš ti mudima igrati koliko hoćeš ali kad nemaš kvalitete džaba ti sve, pa nije ovo boks ovo je fudbal.BlueIsTheColor je napisao/la:Posto vidim da me indirektno citiras, ok, ako cemo i tim rezonom, objasni nam molim te kako to da je jedan Hajduk imao gubio kuci od Istre, nije mogao nista Splitu, Slavenu, Interu Z, a pobijedi Inter Milan 2:0... Kakav Dudelange i dobra generacija, ljudi su amateri, nego ljudi su odigrali mudima i prosli dalje... po tvom mi nebismo ni trebali ici gore, predat mec, 3:0 za Plzen i zivio... ne bacat se u trosak za put...Anonimac je napisao/la:Ma dajte ljudi, neki ovdje nisu realni. Ne možemo da se nosimo sa kvalitetnijim timovima naše liga a vi očekujete da se nosimo sa Plzenom. Borac se u BL igrao sa nama, Široki u Širokom također a kone nismo nijednom dobili. Isto tako smo se na Grbavici patili sa većinom timova iz naše lige. Pojedini za primjer uzimaju Dudelange i sl. to su ekipe kojima se poklopila dobra generacija pa su uspjeli nešto, nama se nije poklopila nikakva dobra generacija. Krpimo tim čitav period priprema, ostali smo bez svih najboljih a nismo doveli nijedno pojačanje u bukvalnom smislu te riječi a nadate se nećemu. Pomirli se mi sa tim ili ne, mi smo još uvijek neozbiljan klub. Sve dok nebudemo zadržavali kvalitetne igrače a pritom još dovodili pojačanja mi se ne možemo nazvati ozbiljnim klubom a kao takvi nemamo se čemu nadati protiv ozbiljnih evropskih ekipa.
Ovo potpisujem velikim slovima, to je ključna rečenica..... ako igraju Španija-Luksemburg, onda znam da su jedni autsajderi, a drugi izraziti favorit i znam šta je realno, a šta nije, ali me savršeno boli k.ita i za jedne i za druge..... biti navijač nekog kluba, a ne nadati se prolazu tog kluba po meni je najveća glupost koju jedan navijač može izvaliti, koliko god realnost bila drugačija.... i da igramo protiv vanzemaljaca ja ću se uvijek nadati da možemo proći....BlueIsTheColor je napisao/la:Posto vidim da me indirektno citiras, ok, ako cemo i tim rezonom, objasni nam molim te kako to da je jedan Hajduk gubio kuci od Istre, nije mogao nista Splitu, Slavenu, Interu Z, a pobijedi Inter Milan 2:0... Kakav Dudelange i dobra generacija, ljudi su amateri, nego ljudi su odigrali mudima i prosli dalje... po tvom mi nebismo ni trebali ici gore, predat mec, 3:0 za Plzen i zivio... ne bacat se u trosak za put...Anonimac je napisao/la:Ma dajte ljudi, neki ovdje nisu realni. Ne možemo da se nosimo sa kvalitetnijim timovima naše liga a vi očekujete da se nosimo sa Plzenom. Borac se u BL igrao sa nama, Široki u Širokom također a kone nismo nijednom dobili. Isto tako smo se na Grbavici patili sa većinom timova iz naše lige. Pojedini za primjer uzimaju Dudelange i sl. to su ekipe kojima se poklopila dobra generacija pa su uspjeli nešto, nama se nije poklopila nikakva dobra generacija. Krpimo tim čitav period priprema, ostali smo bez svih najboljih a nismo doveli nijedno pojačanje u bukvalnom smislu te riječi a nadate se nećemu. Pomirli se mi sa tim ili ne, mi smo još uvijek neozbiljan klub. Sve dok nebudemo zadržavali kvalitetne igrače a pritom još dovodili pojačanja mi se ne možemo nazvati ozbiljnim klubom a kao takvi nemamo se čemu nadati protiv ozbiljnih evropskih ekipa.
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
-
- Kontakt:
Anonimac,ja ne pamtim da si ti dao ijedan konstruktivan komentar na forumu. Pretostavljam da ti isti sluzi samo kao izduvni ventil,a to nije korektno prema ostalim navijacima,posebno nije sportski. Ne pobjedjuje uvijek bolji,ni izbliza. U tome i jest draz sporta.
Razumijem da je rat ostavio posljedice u pogledima na zivot,ali optimizam je ono sto nas uvijek vodi prema naprijed.
@Vojvoda,mislio sam to sto sam napisao. Ta ne igramo s Bayernom vec sa je.benim Plzenom. PLZENOM!!!
Razumijem da je rat ostavio posljedice u pogledima na zivot,ali optimizam je ono sto nas uvijek vodi prema naprijed.
@Vojvoda,mislio sam to sto sam napisao. Ta ne igramo s Bayernom vec sa je.benim Plzenom. PLZENOM!!!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
NK Jedinstvo - FK Željeznicar 10.07.2013 Bihac prijateljska utakmica odavno prvak nije bio u Bihacu
Dobrodosli

Dobrodosli

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
To što nam se mišljenja razlikuju ne znači dali je komentar "kostruktivan" ili da forum nekome služi kao "izduvni ventil". Svi mi imamo svoja mišljenja, neko je optimista neko ne. Ne kontam vas, po vama bi svi mi trebali vjerovat u čuda ako pojedini sa ovog foruma vjeruju u ista. Forum služi da bi ljudi razmjenjivali mišljenja i informacije a ne dabi vagali komentare dali su oni ovakvi ili onakvi. Rekao sam svoje mišljenje a kritičari postova neka me zaobiđu. Vi se nadajte, niko vam to ne brani ali ja sa nemam namjeru nadati sa ovim timom pa poslije tekme biti razočaran. Bolje se ne nadati pa obradovati... Uostalom, videćemo se 16.jula navečer, sumnjam da će iko od ovih tzv. "optimista" išta pisati.neroazzuro je napisao/la:Anonimac,ja ne pamtim da si ti dao ijedan konstruktivan komentar na forumu. Pretostavljam da ti isti sluzi samo kao izduvni ventil,a to nije korektno prema ostalim navijacima,posebno nije sportski. Ne pobjedjuje uvijek bolji,ni izbliza. U tome i jest draz sporta.
-
- Kontakt:
Što se tiče marketinga, evo sada gledam šta je marketing Partizana uradio, a to je, da prodaju 7 utakmica po cijeni 5, odnosno ukoliko kupiš 5 utakmica, dobiješ 2 utakmice gratis, a te dvije utakmice su sa Zvezdom i Vojvodinom, tim potezom bi mogli da povećaju broj gledalaca i na ovim običnim utakmicama.Nešto slično bi smo i mi mogli uraditi, s tim da bi te dvije utakmice gratis mogle biti, recimo Sarajevo i Široki.
Zadnja izmjena: plavetniloo, dana/u 29 jun 2013, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.
Eto ode Bekrija u Iran
[url]http://www.radio..sarajevo.ba/novost/117271/samir-bekric-karijeru-nastavlja-u-iranu[/url]

Bez obzira kako mi navijači naseg Zelje pisali na ovoj temi, da li pisali "realno" ili previse "optimisticno", na neki svoj nacin se brinemo za nas klub i vjerujem da sami u sebi imamo iskreni osjecaj ljubavi prema klubu i nadu kako mozemo poigrati fudbal sa svakom ekipom na svijetu.
Ono sto najvise zelim reci da mozda obracamo paznju, ponekad i ja sam, na nevazne stvari ili one koje nisu mjerilo. Slavija je izbacila Alborg, dudelange izabcio Salzburg i dosta inih primjera, ali to je bljesak, kratkorocno, trenutacni uspjeh. Imali smo mi i 40 hiljada na Kosevu protiv Newcastlea, imali smo dvije utakmice do ulaska u grupe LŠ, imali smo Malagu...ali nakon njih, kad su se ugasisla svejtla pozornice, ostala je Grbavica kakva jest, ostao je pomocni teren kakav jest, ostao je istok i dio juga kakav jest, dugo nismo ni reflektore imali, ulazak na stadion je i sada prava avantura...cim zavrsi sezona, gledamo prema E.Dzeki i potencijalnim kupcima, gledamo da li IKO zeli kupiti najboljeg strijelca kluba i lige 2 sezone, reprezentativca 15.repke na svijetu da bi isplatili igrace i doveli prinovu a ne pojacanje i td. Sve ovo svi mi koji pratimo i volimo Zelju znamo. Sve ovo svi oni koji su zaposleni i zarađuju na racun Zelje znaju. Ali se nista ne mijenja.
I onda na sve to, bas kao sto svaki j.ebeni stranac dođe u BiH i prica o demokratiji i sta bi trebali raditi a kao da mi to vec ne znamo, mora doci europska ekipa i pokazati nam gdje nam je mjesto. A mi to znamo.
Ono sto najvise zelim reci da mozda obracamo paznju, ponekad i ja sam, na nevazne stvari ili one koje nisu mjerilo. Slavija je izbacila Alborg, dudelange izabcio Salzburg i dosta inih primjera, ali to je bljesak, kratkorocno, trenutacni uspjeh. Imali smo mi i 40 hiljada na Kosevu protiv Newcastlea, imali smo dvije utakmice do ulaska u grupe LŠ, imali smo Malagu...ali nakon njih, kad su se ugasisla svejtla pozornice, ostala je Grbavica kakva jest, ostao je pomocni teren kakav jest, ostao je istok i dio juga kakav jest, dugo nismo ni reflektore imali, ulazak na stadion je i sada prava avantura...cim zavrsi sezona, gledamo prema E.Dzeki i potencijalnim kupcima, gledamo da li IKO zeli kupiti najboljeg strijelca kluba i lige 2 sezone, reprezentativca 15.repke na svijetu da bi isplatili igrace i doveli prinovu a ne pojacanje i td. Sve ovo svi mi koji pratimo i volimo Zelju znamo. Sve ovo svi oni koji su zaposleni i zarađuju na racun Zelje znaju. Ali se nista ne mijenja.
I onda na sve to, bas kao sto svaki j.ebeni stranac dođe u BiH i prica o demokratiji i sta bi trebali raditi a kao da mi to vec ne znamo, mora doci europska ekipa i pokazati nam gdje nam je mjesto. A mi to znamo.
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987 i 43 gosta.