Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Sto si lik boga ti. Bolan za marketin moras imati uslovan stadion, milion i jednu stvar da bi se mogao ugledati na region. Nama trava raste iz betona, iz stolica ti meni pricas o marketingu i da li se razumijem. Udi malo dublje u poentu tog marketinga pa ces sam zakljuciti da od ovih uvjeta koje posjedujemo ne mozemo nista uraditi da animiramo ljude.DooVe je napisao/la:Reći da velikom klubu kao što je Željo ne treba marketing može samo neko ko zaista ne zna svrhu i značaj marketinga. Ne treba tu ljudi ništa previše filozofirat ali ima toliko marketinških "trikova" koje i naš klub može da iskoristi a koji bi pomogli vjerujte mnogo. Pogledajte malo klubove u regionu i njihove marketing aktivnosti. Nije sramota kopirati nešto što je zaista dobro
I ti to sve dovodiš u vezu sa prodajom članskih karata? To stanje u FK Sarajevo NEMA VEZE SA PRODAJOM ČLANSKIH KARATA, a da ne prodaju članske karte stanje bi im bilo i gore. Priča o ZARAĐIVANJU NOVCA nije i nikad neće biti prežvakana priča, to uopšte nije mahalska priča to je marketinški potez koji ima prolaz širom svijeta. I to nije nikakva furka, kakva crna furka, pusti te srednjoškolske fazone. Oslobodite se priče o navijačkim furkama i sličnim glupostima kad pričate o ozbiljnim temama, kakve veze ima što je ovaj ili onaj uradio nešto, to su dječije priče. Apple i Samsung non stop kopiraju jedni od drugih idejna rješenja i tužakaju se, a sve zbog profita.gOlijat je napisao/la: Prezvakana prica davno. Oni barataju tim clanskim kartama vec godinama, niti imaju titule, niti imaju kakvog igraca, niti koga dovedu kako treba a isto tako rijetko koga i prodaju. Promijenili 1234 trenera, navijaca imaju manje od nas svake godine a isto su u vrhu BH fudbala, tako da te clanske nikakva specijalna prica, niti bi se nesto poboljsalo na dobro s tim. Primjer ti naveo. Losa vam furka skroz.
Utakmice se igraju jednom sedmicno a i ostalim danima bi ovi u klubu trebalo nesto da rade jer "administracija" ne igra a ja joj realno u ovom momentu ne vidim svrhu zbog koje postoji.. Dakle isto kao i sto se nasih politicara tice.. Nebi ni primjetili na konkretnim stvarima da nestanu sa lica zemlje..TMmanija2012 je napisao/la:Brate ja ako necu da pijem Colu..moze on vrtiti godinama..raju zanima igra nasa i to je najveci marketing.
Eto lik samgOlijat je napisao/la:Sto si lik boga ti. Bolan za marketin moras imati uslovan stadion, milion i jednu stvar da bi se mogao ugledati na region. Nama trava raste iz betona, iz stolica ti meni pricas o marketingu i da li se razumijem. Udi malo dublje u poentu tog marketinga pa ces sam zakljuciti da od ovih uvjeta koje posjedujemo ne mozemo nista uraditi da animiramo ljude.DooVe je napisao/la:Reći da velikom klubu kao što je Željo ne treba marketing može samo neko ko zaista ne zna svrhu i značaj marketinga. Ne treba tu ljudi ništa previše filozofirat ali ima toliko marketinških "trikova" koje i naš klub može da iskoristi a koji bi pomogli vjerujte mnogo. Pogledajte malo klubove u regionu i njihove marketing aktivnosti. Nije sramota kopirati nešto što je zaista dobro
Sto gore neko napisa samo dobri igraci, dobra igra moze privuci na stadion ljude. Sto lazete sami sebe opusti te se uzivajte u titulama, kad dode vrijeme bice i to.
fsdghdsfs je napisao/la:Je l' jos sutra imaju ove karte za Tifu preko udruzenja ?
Mozes dobrom ekipom. Kvalitetnim pojacanjima.gOlijat je napisao/la:Nije normalno da mi u 21. stoljecu nemamo uvjetan stadion, pa ga nemamo. Sta sad da radim? Da se ubijem buraz. Marketing je potreban ali je sa ove tacke gledista nemoguc. Animirat ljude ne mozes da ne znam sta uradis tako samo se dzaba natezete i prepirete nista drugo...
Ocito da ti ne znas sta znaci marketing i koje sve benefite moze donijeti.. Ne radi se samo o povecanju posjete vec i o mnogim drugim bitnim faktorima koji su neophodni za funkcionisanje jednog kluba.. Ne zelim ulaziti u rasprave sa tobom ali bih ti preporucio da malo proguglas o marketingu cisto da imas osnovnu percepciju o onome o cemu se raspravljas..gOlijat je napisao/la:Nije normalno da mi u 21. stoljecu nemamo uvjetan stadion, pa ga nemamo. Sta sad da radim? Da se ubijem buraz. Marketing je potreban ali je sa ove tacke gledista nemoguc. Animirat ljude ne mozes da ne znam sta uradis tako samo se dzaba natezete i prepirete nista drugo...
Nogometni klubovi Čelik, Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Košarkaški klub Bosna, Rukometni klub Izviđač, samo su neka od imena sportskih klubova koji su se našli u vrhu liste poreskih dužnika, koju je u početkom ove godine objavila Poreska uprava Federacije BiH.
Džemaludin Muharemović, direktor Nogometnog kluba Željezničar kaže:
„Mi, poslujemo kao udruženje građana, s jedne strane, a s druge strane potpadamo pod sve one zakonske regulative koje postoje u državi. Nepostojanje konkretnih stvari vezano za zakon o sportu, podzakonski akti koji mogu da riješe i ulaganja u sport i ono što sport donosi, to je široka baza stvari koje svaka na svoj način doprinose da klubovi budu u takvim problemima.“
Ovih dana u Parlamentu Federacije BiH inicirana je procedura da se što prije donesu izmjene Zakona o visini zateznih kamata. Na taj način bi se sportskim klubovima odbio iznos zateznih kamata, što kod većine klubova iznosi šesdeset posto duga.
Problem je puno dublji, ali je činjenica da se nikad niko nije bavio sportom i sportskim kolektivima u Federaciji BiH. Mi danas imamo ugašen Košarkaški klub Sloboda, Bosna je pred gašenjem, KK Željezničar također ugašen... Pitanje je šta će se iduće desiti. Vidimo gdje se nalazi Fudbalski klub Sloboda, idući na redu je vjerovatno Čelik, pa Sarajevo, pa Željezničar, Velež, Zrinski. Pitanje je šta hoćemo da uradimo“, rekao je predlagač inicijative zastupnik Mirza Ustamujić.
Ovi izgleda kontaju da ga zovu u reprezentaciju Amerike"...FK Zeljeznicar forward Danijal Brkovic will hope for his first taste of Champions League play when the Bosnian kingskick off against Czech counterparts Viktoria Plzen."
"Brkovic holds a Bosnian and an American passport, but has not been involved with the national team programs of either nation."
http://www.bigsoccer.com/community/thre ... a.1989791/
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.