FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DooVe
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DooVe » 28 jun 2013, 20:04

Reći da velikom klubu kao što je Željo ne treba marketing može samo neko ko zaista ne zna svrhu i značaj marketinga :roll: . Ne treba tu ljudi ništa previše filozofirat ali ima toliko marketinških "trikova" koje i naš klub može da iskoristi a koji bi pomogli vjerujte mnogo. Pogledajte malo klubove u regionu i njihove marketing aktivnosti. Nije sramota kopirati nešto što je zaista dobro ;)
Zadnja izmjena: DooVe, dana/u 28 jun 2013, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 28 jun 2013, 20:05

Je l' jos sutra imaju ove karte za Tifu preko udruzenja ?
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

gOlijat
Kontakt:

Post Postao/la gOlijat » 28 jun 2013, 20:08

DooVe je napisao/la:Reći da velikom klubu kao što je Željo ne treba marketing može samo neko ko zaista ne zna svrhu i značaj marketinga :roll: . Ne treba tu ljudi ništa previše filozofirat ali ima toliko marketinških "trikova" koje i naš klub može da iskoristi a koji bi pomogli vjerujte mnogo. Pogledajte malo klubove u regionu i njihove marketing aktivnosti. Nije sramota kopirati nešto što je zaista dobro ;)
Sto si lik boga ti. Bolan za marketin moras imati uslovan stadion, milion i jednu stvar da bi se mogao ugledati na region. Nama trava raste iz betona, iz stolica ti meni pricas o marketingu i da li se razumijem. Udi malo dublje u poentu tog marketinga pa ces sam zakljuciti da od ovih uvjeta koje posjedujemo ne mozemo nista uraditi da animiramo ljude.
Sto gore neko napisa samo dobri igraci, dobra igra moze privuci na stadion ljude. Sto lazete sami sebe opusti te se uzivajte u titulama, kad dode vrijeme bice i to.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 jun 2013, 20:08

gOlijat je napisao/la: Prezvakana prica davno. Oni barataju tim clanskim kartama vec godinama, niti imaju titule, niti imaju kakvog igraca, niti koga dovedu kako treba a isto tako rijetko koga i prodaju. Promijenili 1234 trenera, navijaca imaju manje od nas svake godine a isto su u vrhu BH fudbala, tako da te clanske nikakva specijalna prica, niti bi se nesto poboljsalo na dobro s tim. Primjer ti naveo. Losa vam furka skroz.
I ti to sve dovodiš u vezu sa prodajom članskih karata? To stanje u FK Sarajevo NEMA VEZE SA PRODAJOM ČLANSKIH KARATA, a da ne prodaju članske karte stanje bi im bilo i gore. Priča o ZARAĐIVANJU NOVCA nije i nikad neće biti prežvakana priča, to uopšte nije mahalska priča to je marketinški potez koji ima prolaz širom svijeta. I to nije nikakva furka, kakva crna furka, pusti te srednjoškolske fazone. Oslobodite se priče o navijačkim furkama i sličnim glupostima kad pričate o ozbiljnim temama, kakve veze ima što je ovaj ili onaj uradio nešto, to su dječije priče. Apple i Samsung non stop kopiraju jedni od drugih idejna rješenja i tužakaju se, a sve zbog profita.

Da zaključim, prodajom članskih karata stanje bi se finansijski znatno poboljšalo. Naravno, ne toliko kao kad bi ograničeni kreteni prestali da pale baklje, to bi bila vrhunska premija.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 jun 2013, 20:09

TMmanija2012 je napisao/la:Brate ja ako necu da pijem Colu..moze on vrtiti godinama..raju zanima igra nasa i to je najveci marketing.
Utakmice se igraju jednom sedmicno a i ostalim danima bi ovi u klubu trebalo nesto da rade jer "administracija" ne igra a ja joj realno u ovom momentu ne vidim svrhu zbog koje postoji.. Dakle isto kao i sto se nasih politicara tice.. Nebi ni primjetili na konkretnim stvarima da nestanu sa lica zemlje..
BUDI ŽELJO !!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 jun 2013, 20:15

Marketing je potreban. Tu dileme nema. Ko treba voditi marketing? Stručnjak. Profesionalac. Znam jedno ime. Senad Zaimović - "Fabrika" - veliki Željovac. Mislim da bi to on dobro radio. Ukoliko ga Klub ne može platiti, može se dogovoriti na procenat i svi dobri i zadovoljni.

Gredić je u tom poslu. Školovan. Možda misli i na pomenuto ime, a možda ima i neko treće rješenje.

Očito je Amar počeo rekonstrukciju ekipe. Osim ekipe rekonstruiše se i Klub (ljudi u njemu). Nema više: Brkovića, Žuje, Cvike, Bukija, Guše...

Uvjeren sam da će sve ovo na dobro izaći. Ipak smo mi šampioni i najjači kada je najteže. Poslije onoliko "lomova" u Klubu i povreda, pehova, crvenih kartona - biti prvi - može samo Željo.

U Plzen po prolaz.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 28 jun 2013, 20:20

gOlijat je napisao/la:
DooVe je napisao/la:Reći da velikom klubu kao što je Željo ne treba marketing može samo neko ko zaista ne zna svrhu i značaj marketinga :roll: . Ne treba tu ljudi ništa previše filozofirat ali ima toliko marketinških "trikova" koje i naš klub može da iskoristi a koji bi pomogli vjerujte mnogo. Pogledajte malo klubove u regionu i njihove marketing aktivnosti. Nije sramota kopirati nešto što je zaista dobro ;)
Sto si lik boga ti. Bolan za marketin moras imati uslovan stadion, milion i jednu stvar da bi se mogao ugledati na region. Nama trava raste iz betona, iz stolica ti meni pricas o marketingu i da li se razumijem. Udi malo dublje u poentu tog marketinga pa ces sam zakljuciti da od ovih uvjeta koje posjedujemo ne mozemo nista uraditi da animiramo ljude.
Sto gore neko napisa samo dobri igraci, dobra igra moze privuci na stadion ljude. Sto lazete sami sebe opusti te se uzivajte u titulama, kad dode vrijeme bice i to.
Eto lik sam :?, glupa ti je rečenica pravo. Za marketing moram imat uslovan stadion? Niko ne spori da je i stadion jedan od razloga slabe posjete ali nije jedini. Zar je bolan normalno da u 21 stoljeću klub nema marketing službe???
Dosta "sitnih" stvari se može odraditi a koje bi imale uticaj na navijače vjeruj mi ;)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

gOlijat
Kontakt:

Post Postao/la gOlijat » 28 jun 2013, 20:22

Nije normalno da mi u 21. stoljecu nemamo uvjetan stadion, pa ga nemamo. Sta sad da radim? Da se ubijem buraz. Marketing je potreban ali je sa ove tacke gledista nemoguc. Animirat ljude ne mozes da ne znam sta uradis tako samo se dzaba natezete i prepirete nista drugo...

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 28 jun 2013, 20:24

fsdghdsfs je napisao/la:Je l' jos sutra imaju ove karte za Tifu preko udruzenja ?
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 28 jun 2013, 20:26

Ja ne mogu da vjerujem da neki misle da nam ne treba marketing služba. Ne mogu da vjerujem kakva su to razmišljanja ili bolje rečeno ne razmišljanja. Dobra i kvalitetna mrketing ekipa može od ovg kluba kakav je trenutno napraviti ime i donijeti ogromne prihode klubu od kojih bi on mogao napraviti kvalitetan tim sa kojim bi zaradio velike pare od euro nastupa. Milioni bi bili u pitanju... ali eto, svako ima svoje mišljenje. Poštujem!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

adi11
Kontakt:

Post Postao/la adi11 » 28 jun 2013, 20:27

gOlijat je napisao/la:Nije normalno da mi u 21. stoljecu nemamo uvjetan stadion, pa ga nemamo. Sta sad da radim? Da se ubijem buraz. Marketing je potreban ali je sa ove tacke gledista nemoguc. Animirat ljude ne mozes da ne znam sta uradis tako samo se dzaba natezete i prepirete nista drugo...
Mozes dobrom ekipom. Kvalitetnim pojacanjima.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 jun 2013, 20:28

gOlijat je napisao/la:Nije normalno da mi u 21. stoljecu nemamo uvjetan stadion, pa ga nemamo. Sta sad da radim? Da se ubijem buraz. Marketing je potreban ali je sa ove tacke gledista nemoguc. Animirat ljude ne mozes da ne znam sta uradis tako samo se dzaba natezete i prepirete nista drugo...
Ocito da ti ne znas sta znaci marketing i koje sve benefite moze donijeti.. Ne radi se samo o povecanju posjete vec i o mnogim drugim bitnim faktorima koji su neophodni za funkcionisanje jednog kluba.. Ne zelim ulaziti u rasprave sa tobom ali bih ti preporucio da malo proguglas o marketingu cisto da imas osnovnu percepciju o onome o cemu se raspravljas..
BUDI ŽELJO !!!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 28 jun 2013, 20:31

Adilovic blize odlasku nego ostanku :D

o privlacenju ljudi na stadion se nema sta pricati.Dok nam je ovakva situacija u drzavi to ce biti tanko. Kada se popravi finansijska situacija vise ce ljudi dolaziti na stadione. Eto imate primjer njemacke gdje ljudi dobro zive imaju dobar standard i stadioni su puni , i italije gdje nije bas dobra situacija, i posjeta na vecini stadiona je losa, a sami znate koliko je italijanska liga ispred nase po kvaliteti.

Malo bolju posjetu mozemo ocekivati iduce sezone ako osvojimo titulu i napravimo neki iskorak u evropi ( sto je realno), ja bi ocekivao prosjek 6-7 hiljada, ali ne bi ni to dugo trajalo.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 28 jun 2013, 20:49

Nogometni klubovi Čelik, Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Košarkaški klub Bosna, Rukometni klub Izviđač, samo su neka od imena sportskih klubova koji su se našli u vrhu liste poreskih dužnika, koju je u početkom ove godine objavila Poreska uprava Federacije BiH.

Džemaludin Muharemović, direktor Nogometnog kluba Željezničar kaže:

„Mi, poslujemo kao udruženje građana, s jedne strane, a s druge strane potpadamo pod sve one zakonske regulative koje postoje u državi. Nepostojanje konkretnih stvari vezano za zakon o sportu, podzakonski akti koji mogu da riješe i ulaganja u sport i ono što sport donosi, to je široka baza stvari koje svaka na svoj način doprinose da klubovi budu u takvim problemima.“

Ovih dana u Parlamentu Federacije BiH inicirana je procedura da se što prije donesu izmjene Zakona o visini zateznih kamata. Na taj način bi se sportskim klubovima odbio iznos zateznih kamata, što kod većine klubova iznosi šesdeset posto duga.

Problem je puno dublji, ali je činjenica da se nikad niko nije bavio sportom i sportskim kolektivima u Federaciji BiH. Mi danas imamo ugašen Košarkaški klub Sloboda, Bosna je pred gašenjem, KK Željezničar također ugašen... Pitanje je šta će se iduće desiti. Vidimo gdje se nalazi Fudbalski klub Sloboda, idući na redu je vjerovatno Čelik, pa Sarajevo, pa Željezničar, Velež, Zrinski. Pitanje je šta hoćemo da uradimo“, rekao je predlagač inicijative zastupnik Mirza Ustamujić.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 28 jun 2013, 21:17

Jeli Džemaludin ili Dželaludin ? :mrgreen:
NO PYRO NO PARTY

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 28 jun 2013, 21:19

"...FK Zeljeznicar forward Danijal Brkovic will hope for his first taste of Champions League play when the Bosnian kings :mrgreen: kick off against Czech counterparts Viktoria Plzen."

"Brkovic holds a Bosnian and an American passport, but has not been involved with the national team programs of either nation."

http://www.bigsoccer.com/community/thre ... a.1989791/
Ovi izgleda kontaju da ga zovu u reprezentaciju Amerike :lol: Kad bi to bilo, cijena bi mu drastično skočila ali nema od te ljubavi ništa. :D

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 28 jun 2013, 21:39

nije loše popričati malo i ovim stvarima kao što je marketing dok traje pauza i ništa se značajno ne dešava, reći da je jednom fudbalskom klubu kakav je željezničar nepotreban marketing je glupo u najmanju ruku, ono što većina ljudi misli da je marketing je zapravo samo jedan dio tzv. uslužnog marketing miksa, ljudi to mješaju i zato se legende kluba i bilo ko ne može baviti marketingom nego to mora raditi tim profesionalaca, zapravo da bi marketing jedne organizacije kakva je željezničar bio uspješan sve strukture u klubu moraju raditi i razmišljati marketinški, nažalost svjesni smo ko sve (ne) radi u našem klubu, i ovo neće biti moguće još dugo vremena, jednostavno potrebno je sistemsko rješenje i potreban nam je pravi lider, ja hoću da vjerujem da je to upravo gredić koji se baj d vej školovao i na kraju magistrirao na temi marketing u sportu, zapravo da bi naš klub uopće mogao funkcionisati dobro osnovni preduslov je dobar marketing, a to nije samo marketing služba koja je kod nas formirana kao promotivno odjeljenje, pogledajte pažljivo sliku dolje, vrlo lako možete doći do zaključka da marketing nije samo željo tv, reklama na radiju, plakat, marketing su i cijene (kako ih i na kojem nivou odrediti, da li odrediti cijene za privlačenje publike ili za brzo ubiranje profita, koliko su navijači spremni da plate, kolike su potrebne da bi se pokrili troškovi, da li pratiti konkurenciju), ko nam je konkurencija (gdje potencijalni gledaoci provode vrijeme za vrijeme utakmica, klubovi, kafići, kafane, kuća, tv....), pa onda distribucija (kako prodavati karte, koje kanale koristiti, gdje prodavati, prodaja putem interneta, na benzinskim pumpama, u turističkim agnecijama...), marketing je i kvalitet igre na terenu (dođe ti 7.000 ljudi ko protiv travnika kad je bila akcija navijača, a ti ne opucaš 2 puta na go, ko će ti sljedeći put doći? to je varanje, a ne marketing, ne možemo pričati o promociji i ostalim stvarima, ako nemamo ono osnovno, uslov svih uslova, kvalitetan proizvod, odnosno kvalitetan fudbal), marketing je i fizičko okruženje, odnosno stadion, ne moramo mi odmah sad napraviti arenu, ali brate zar je problem oprati proklete stolice dva puta godišnje, upravo one pokazuju svu nemoć i našu neorganizovanost, marketing su i razne analize, istraživanja, planiranja, strategije (japan ima strategiju razvoja fudbala za 100 narednih godina! mi nemamo viziju ni za naredna dva mjeseca šta ćemo raditi, da ne govorimo o godinama)... da ne idem dalje, moglo bi se o ovome danima pričati, samo pogledajte sliku i razmislite malo, poenta svega je da klub uključujući sve ljude u njemu mora marketinški razmišljati, mora znati koje su želje i potrebe navijača i kada to zna mora im isporučiti više od onog što oni žele, dakle filozofija, a ne reklame, kad počnemo tako razmišljati bićemo stabilan, organizovan i uspješan klub, ja sam optimista jer drugog puta jednostavno nema, a hvala bogu imamo mi i ljudi koji vole naš klub, a koji su vrhunski stručnjaci, doći će to sve na svoje abd

znam da ovo sve vjerovatno izgleda utopijski i nedostižno, ali iznenadili biste se koliko su neke stvari jednostavne i jeftine za uraditi, potrebno je samo malo znanja, dobre volje i truda

uslužni marketing miks tzv. 7p
slika

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 28 jun 2013, 22:03

Bola tolika gradina a ne mozete skupiti posjete i sponzore. Pa dovedite svake hefte par stotina osnovaca dzaba na stadion organizovano dobit ce djeca (a i roditelji ) navike povecat ce te znatno posjetu na duzi rok . Milion nacina ima u tako velikom gradu al sve teletabusi ti koji vode cekaju da im sve dodje u krilo kao u komunizmu a uhljebili se ... zacerat to sve treba kod vas osim 2,3 covjeka.

Istovremeno pitanje ko vam vodi omladinsku skolu jer ocigledno neko radi za nase prilike solidan posao ? Bajic veliki potencijal i vec sad sigurno momak za zadnjih 20 minuta. Samo ga dobro bacati u vatru nista polako.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 jun 2013, 22:09

Daj da izvučemo dobar rezultat u plzenu i da vidis onda ti i ne treba marketing, garantujem 25 000 na Koševu kada bi odigrali 1-1 npr. Koliko god to tesko izvodivo zvucalo, ali fudbal je to idemo se igrati....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 jun 2013, 22:13

Jedan njemacki drugoligas ima 90 hiljada clanova ;) 90 eura je clanarina :!:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.