Prosle godine smo startali 11-14,tako da cisto sumnjam da mi pripremamo neciji trejd.Do tada jedino nadanje mi je da Pop prilagodi rotacije.
U pogledu DDRa i LMAa,oni suterski igraju jako dobro i iznad prosjeka su svoje karijere.Meni oni nisu toliki problem,koliko je "problem" roster oko njih.
Opstepoznata je stvar da oni nisu suteri za 3p plus je DDR i slab defanzivac,tako da bi idealno bilo da oko sebe imaju ljude koji igraju dobru odbranu i sutiraju za 3p.
Mi to nemamo!! Kod nas je ili-ili.Ili su igraci oko njih odlicni suteri za 3p,a slabi defanzivci ili su odlicni defanzivci,a slabi suteri za 3p.
Zbog toga mi konstantno na parketu imamo po 2 ispodprosjecna defanzivca i protivnici to uredno kaznjavaju.
U 1.petorci su losi defanzivci DDR i Forbes,a u 2. petorci Mills i Belinelli.To je previse.Zato nam je svima nejasno zasto ne igra npr.Carroll makar da u 2.petorci eliminises jednog loseg defanzivca.
Sta je rjesenje?
Posto ne mozemo zamijeniti cijeli tim kako bi se prilagodili DDRu i LMAu,a posto i oni nisu taj kalibar kojem bi se mi prilagodjavali,onda je red da makar jednog od njih "pomaknemo".
Zbog talenta koji imamo na bekovskim pozicijama,logican izbor je-DDR.Tome u prilog ide i cinjenica da je Lonnie izgledao odlicno u onim predsezonskim tekmama kad je startao umjesto njega.Em tad dobijemo na defanzivi,em dobijemo na atletici,a i LMA bude bolji kad je primarna opcija.Takodje,samo Forbes ostaje kao slaba karika u odbrani,a to je lakse "sakriti" posebno kad se radi o nekome ko se trudi u odbrani,kao sto se on trudi,ali nije dobar defanzivac zbog svojih fizickih limitacija.
Druga cinjenica je da sam negdje procitao kako White u piku daje vise poena od jednog Lillarda.Sve to govori da je vrijeme da ova ekipa postane Whiteova,Murrayeva i Walkerova kad su vanjske pozicije u pitanju.
P.S.Keldon Johnson igra fantasticno u G ligi.Izgleda jedno 2 puta veci nego na SLu(jos se nabildao) i bukvalno jede malu djecu kad krene na ulaz.Zabija po 20,a da sut nisam ni vidio fakticki.