VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Semir bvb » 09 jan 2012, 18:30

Ovih 29 igrača je otputovalo u Dubai na pripreme:

Po abecednom redu: Arnold, Benaglio, Chris, Dejagah, Hasebe, Hitz, Jiracek, Jönsson, Josue, Hasani, Koo, Lenz, Lopes, Madlung, Mandzukic, Medojevic, Ochs, Orozco, Polak, Polter, Russ, Salihamidzic, Schäfer, Schulze, Sio, Sissoko, Thoelke, Träsch i Vieirinha.
7 novih igrača je boldirano.

Jbt ima ih mogu sami napraviti turnir od 3 dobre ekipe :?

Nisu otputovali:
Patrick Helmes,Sotirios Kyrgiakos, Hrvoje Cale, Mateusz Klich, Thomas Hitzlsperger (povreda)Srdjan Lakic(povreda).

Moguća nova pojačanja se spominju: Vaclav Pilar koji bi se ubrzo mogao priključiti pripremama u Dubaiju i Ricardo Rodriguez(Zurich) za kojeg su Wolfe ponudili 8,5 mil.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 10 jan 2012, 01:49

neide robin knosche a ide jan polak..e moj wolfgang magathu...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 jan 2012, 19:36

Nas Mago nije obican "srot", njegove metode su modernije... :lol:
Statistike svih Magathovih transfera u zadnjih 6 klubova koje je trenirao:

Frankfurt: 15 doveo 17 otpustio u 2 godine
Stuttgart: 24 doveo 26 otpustio u 3 godine
Bayern: 18 doveo 18 otpustio u 2,5 godine
Wolfsburg: 42 doveo 41 otpustio u 2 godine
Schalke: 46 doveo 35 otpustio u 2 godine
Wolfsburg: 25 doveo 13 otpustio u 10 mjeseci
:shock: :shock:

Mars u Cvajtu!!!!! :evil:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jan 2012, 21:05

Hare_BvB je napisao/la: Mars u Cvajtu!!!!! :evil:
:lol:

Por que uvazeni kolega? :mrgreen:
Ako je Mago cestit covjek, od rijeci, ovo bi njemu trebala biti posljednja stanica u karijeri. Znaci, nakon njega ce dosta vode proteci Rajnom, Majnom i ostalim Ger - rijekama, dok neko ovako nesto ne ponovi. :D
Isto tako Wolfsburg, je nesto kao rijetka pojava u Njemackoj. Klub koji pumpa super mocni sponzor i koji, bez obzira na rezultate, uvijek moze odrijesiti kesu. Priznat ces, ne bas cesta slika u njemackom fudbalu.
Ne mogu oni biti nikome pretjerano simpaticni (osim onog vremena kada su nasi palili i zarili) ali kao ovakva "pojava" itekako mogu biti zanimljivi. :)
Znam da bi neki od nas bolje postupili i racionalnije iskoristili VW bogatstvo :? ali i kao ´vaki su vise nego interesantni.
Evropo, mi dolazimo!!! :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 jan 2012, 23:02

Hare_BvB je napisao/la:Nas Mago nije obican "srot", njegove metode su modernije... :lol:
Statistike svih Magathovih transfera u zadnjih 6 klubova koje je trenirao:

Frankfurt: 15 doveo 17 otpustio u 2 godine
Stuttgart: 24 doveo 26 otpustio u 3 godine
Bayern: 18 doveo 18 otpustio u 2,5 godine
Wolfsburg: 42 doveo 41 otpustio u 2 godine
Schalke: 46 doveo 35 otpustio u 2 godine
Wolfsburg: 25 doveo 13 otpustio u 10 mjeseci
:shock: :shock:

Mars u Cvajtu!!!!! :evil:
Kaje ona stara prica,Jovo ne mjenja opanak cesto.mada da se Jovo pita,promijenio bi on rado. :mrgreen:
Sto hoce da kaze,mjenjas kad imas i mozes,ako nemRes deri taj opanak i muci silo necista. :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 10 jan 2012, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 jan 2012, 23:02

Evo novih igrača:

slika
Ferhan Hasani (21 g., za 700.000 Euro iz Skendija Tetovo): Nadimak: Buba , 6 utakmica za Makedoniju, omiljena pozicija: lijevo krilo

slika
Giovanni Sio (22 g, došao za 5,8 Mio. iz FC Sion): Puno ime: Giovanni-Guy Yann Sio, Pozicija: Offensiv-Allrounde

slika
Slobodan Medojevic (21, za 2,5 Mio iz Vojvodina Novi Sad): Pozicija: zadnji vezni

slika
Felipe Lopes (r., 23, 2,5 Mio iz National Funchal): Štoper (1,89 Meter), došao 2007 iz RSC Anderlecht, gdje nije odigrao ni jedne utakmice, u National.

slika
Vieirinha (25, 4,5 Mio iz PAOK Thessaloniki), Puno ime: Adelino André Vieira Freitas, portugalski krilni napadač, prošao kroz sve selekcije Portugala.

slika
Petr Jiracek (25, 4 Mio. iz Viktoria Pilsen): standardni igrač u Češkoj repki, vezni igrač, može igrati i zadnjeg veznog a isto tako i štopera ako zatreba.

slika
Ibrahim Sissoko (20, 1,5 Mio iz Académica Coimbra): desno krilo iz O.Slonovače, veoma brz, samo jednu godinu igra profesionalno.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 jan 2012, 23:22

WOlfsburg je doveo novog igrača.Vaclav Pilar nova zvijezda češkog nogomet napokon će spakovati kofere i put Wolfsburga.Njegov klub Hradec Kralove su pravile problem jer je bio na posudbi u Plzenu pa je zapelo oko obeštećenja.Za ovog igrača je bila zainteresovana i Cesena, ali predsjednik kluba je potvrdio da nisu imali sanse protiv bogatog Wolfsburga.Obeštećenje je 2,5 mil eura.Mladi Pilar je preferirao Bundesligu u odnosu na Španiju i Italiju odakle je imao ponude.

Također izvjestaji iz Švicarske stizu da će se i sapunica oko Rodrigueza uskoro završiti.Navodno je Wolfsburg spreman platiti 10 mil franaka.

http://www.goal.com/de/news/3643/exklus ... t-nicht-in" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovim bi tur de transfer u Wolfsburgu završio .

Wolfsburg u test utakmici dobio izuzetno kvalitetnu ekipu AL Jazeere Club aktualnog prvaka UAE sa 3-1. Golove dali Dejagah, Jonsson i Orozco.Od "Vukova" se očekuje eksplozija u drugom dijelu.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 11 jan 2012, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 11 jan 2012, 00:36

harishp je napisao/la:Kaje ona stara prica,Jovo ne mjenja opanak cesto.mada da se Jovo pita,promijenio bi on rado. :mrgreen:
Sto hoce da kaze,mjenjas kad imas i mozes,ako nemRes deri taj opanak i muci silo necista. :lol:
Kako ovaj nas Jovo tamani opanke, mog'o bi uskoro protabanat bosonog ledinom. :mrgreen:

Jedno te isto goni ima 15 godina. Ne zovu ga dzaba Gonic. Vrime ga je opasno nacelo. Vukojebinu dere i ko treba i ko ne treba, a ojrici frcaju iz supka svakog clana copora. 'voliko ni Inocentije nije trosio u krstaskim pohodima, i samo je pitanje kad ce gosp. Golf zavrnut pipu. A duplo golo ce mu ostat kad zavrne.

Pa ko ce normalan davati 10 milki za lijevog beka iz Nestle lige, a u ekipi vec imas ponajboljeg lijvog bocnog u BuLi. Uz to, u Dojclandu pun klinac talenata, a on begenise "talente" iz "nesvrstanih". :roll: Ako nista, tradicije radi, valjda bude nesto od ovih Ceha.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jan 2012, 01:35

Sta reci ? Koju posluku porati ? Kome ? :) :)
Najgore je kada neko misli da zna kvalitetno obavljati odredjenu funkciju, a u stvari nema POJMA. Magath je vrhunski trener, ali je kao MANAGER jedna velika NULA. Sreca Wolfsburga je da iza svojih ledja ima VW koji ce svojim novcem sprijeciti totalni raspad kluba.
Jednostavno Magath ne zna STA ZELI, odnosno koji sistem zeli igrati, koji su igraci najkvalitetniji za taj sistem, kako sredstva usmjeriti u ciljana pojacanja itd itd.
Kada sam ja prije dvije godine govorio da se Magath kod izbora igraca vodi metodom slucajnog uzorka, vecina je tvrdila suprotno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 jan 2012, 02:54

Hare_BvB je napisao/la:
harishp je napisao/la:Kaje ona stara prica,Jovo ne mjenja opanak cesto.mada da se Jovo pita,promijenio bi on rado. :mrgreen:
Kako ovaj nas Jovo tamani opanke, mog'o bi uskoro protabanat bosonog ledinom. :mrgreen:

Jedno te isto goni ima 15 godina. Ne zovu ga dzaba Gonic. Vrime ga je opasno nacelo. Vukojebinu dere i ko treba i ko ne treba, a ojrici frcaju iz supka svakog clana copora. 'voliko ni Inocentije nije trosio u krstaskim pohodima, i samo je pitanje kad ce gosp. Golf zavrnut pipu. A duplo golo ce mu ostat kad zavrne.

Pa ko ce normalan davati 10 milki za lijevog beka iz Nestle lige, a u ekipi vec imas ponajboljeg lijvog bocnog u BuLi. Uz to, u Dojclandu pun klinac talenata, a on begenise "talente" iz "nesvrstanih". :roll: Ako nista, tradicije radi, valjda bude nesto od ovih Ceha.
Ne znam ja njist,nisam odavle :mrgreen:
Mada mi se njesto cini da to ko onaj Hamdija Beduincic iz MC cini.Pere pare i bez ves masine,kad su onoliki golfovi dvice propali u tasu,nece im biti tesko preboliti i koji ojrcek iz supka.
Ako dovedes dobroh igraca onda je manje sanse za pranje,ovako gofana natrpa pa ko fol ode Magatonja na pjacu i jope ak sta zafali.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 jan 2012, 12:54

Jel ovo Helmes ide u WBA?
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 jan 2012, 15:28

Ricardo Rodriguez je novi član Wolfsburga.Potpisao je ugovor do 2016 godine, a "Vukovi" će uplatiti 6 mil eura obeštećenja + 2,5 mil u zavisnosti od rezultata.

http://www.20min.ch/sport/fussball/stor ... --16331165" onclick="window.open(this.href);return false;

E sad po Dzeku i Misketa.Hajmo Magonja. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jan 2012, 17:44

Samo kad bi još Magath uspio prodat neke igrače poput Helmesa, Lakića, Josuea bilo bi super....Iako jako čudno da mu je sad i Josue na otpisnoj listi ali eto. Sva trojica nabrojanih su trebali u pravilu uspjet u Wolfsburgu, ali u Wolfsburgu ništa nije po pravilu :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 11 jan 2012, 22:34

effe_sa je napisao/la:jako čudno da mu je sad i Josue na otpisnoj listi
Ima ih dosta na otpzsnoj, a nikako da neko napokon ode, ali ima još 20 dana, tako da vjerujem da Mago to može spustiti makar do 30 igrača, a optimalno bi bilo 25, teško da od Felixa tako nizak broj možemo očekivati, ali ovih trenutnih 39 :o je za šipku po guzici. :mrgreen:

Sada ću se malo igrati, i nekako pokušati složiti taj kadar, koliko je moguće, Mago je tu dosta problema napravio.

Golmani: Benaglio, Hitz, Lenz

Stoperi: Lopes, Russ, Knoche, Thoelke

Desni bekovi: Ochs, Salihamidžić

Lijevi bekovi: Rodriguez, Schafer

Centralni vezni: Trasch, Jiracek, Medojević, Hasebe,

Krila i ofanzivni vezni:Arnold, Koo, Orozco, Hasani, Sio, Sissoko, Vieirinha, Dejagah

Napadači:Mandžukić, Jonsson, Scheidhauer, Polter

Otpusna(otpisna)lista:Kyrgiakos, Madlung, Chris, Čale, Schulze, Josue, Polak, Schindzileorz, Hitzlsperger, Klich, Lakić, Helmes

Ovako bi se barem nešto znalo, ali ovo da se desi je skoro pa nemoguće, eh moj Mago...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 jan 2012, 01:27

S obzirom kakav mu je "roster" u napadu,logicno mi se cini da ce Hasani ipak na svoju prirodnu poziciju da pravi drustvo Mandzukicu.

P.s Zasto se odrice Lakica i Helmesa ?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2012, 01:30

Devil je napisao/la:
Nisu se snašli, a na neki način im i nije pružio pravu šansu. Sa Helmesom je često bio nezadovoljan pa ga je znao i suspendovat, zbog navodno nedovoljnog zalaganja na treningu. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 jan 2012, 01:38

effe_sa je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Nisu se snašli, a na neki način im i nije pružio pravu šansu. Sa Helmesom je često bio nezadovoljan pa ga je znao i suspendovat, zbog navodno nedovoljnog zalaganja na treningu. ;)
Cini mi se da on ipak previse veruje malom Jonssonu iako sam gotovo siguran da od njega nikada nece biti klasnog spica,pa ako nista makar na nivou jednog Elmandera ili tako nesta. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2012, 01:42

Devil je napisao/la: Cini mi se da on ipak previse veruje malom Jonssonu iako sam gotovo siguran da od njega nikada nece biti klasnog spica,pa ako nista makar na nivou jednog Elmandera ili tako nesta. :roll:
Ma ja mislim da on ima skroz nešto drugo u planu. Promiješat će on ekipu dobro, ali sad koliko će uspjeha postići s tim vidjet ćemo. Samo sad je već počeo lutat, prije sam puno više povjerenja imao u njega. Jest dobar stručnjak ali ima i čudne metode. A meni je posebna enigma kako kod njega ne mogu evo igrači tipa Lakić i Helmes uspjet. Eto Mandžukić je bar "procvijetao" pravo, jer je predobar ove sezone.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 jan 2012, 10:00

benaglio
ochs.....thoelke....rodrigez....schafer
.............trasch.....jiracek
sio...........vierinha........orozco
..............mandzuka......

ima li ko bolju ideju? mislim da bi najlogicnije bilo da siedenhauer i polter idu na posudbu u cvajtu...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 jan 2012, 10:17

gruezi je napisao/la:benaglio
ochs.....thoelke....rodrigez....schafer
.............trasch.....jiracek
sio...........vierinha........orozco
..............mandzuka......

ima li ko bolju ideju? mislim da bi najlogicnije bilo da siedenhauer i polter idu na posudbu u cvajtu...
Ne vjerujem da će Rodriguez igrati baš štopera, mada može i to odigrati, ali prije da će tu igrati Russ ili Lopes a Rodriguez možda lijevo krilo 8-) i možda Trasch ode na desnog beka a Medojević ili Josue(ukoliko ostane) zauzmu poziciju zadnjeg veznog.
Ma ko će ga znat? Teško je odabrat kad ih ima puno jbt 8-)

--------------Banaglio
Trasch-----Russ-----Lopes.....Schaefer
---------Medojević----Jiraček
Sissoko--------Vierinha-----Sio(Rodriguez)
-----------------Mandžukić

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.