Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NYKnicks Fan
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la NYKnicks Fan » 04 apr 2013, 20:19

Nacionalne momčadi:

- bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija
- crnogorska nogometna reprezentacija
- burundijska nogometna reprezentacija
- kosovska nogometna reprezentacija
- malavijska nogometna reprezentacija
- sjevernokorejska nogometna reprezentacija
- zimbabveanska nogometna reprezentacija

:lol:

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 apr 2013, 21:02

ja cu uzez legeu jer idwm u brazil a vi uzmite adidas i sjedite kod kuce .heh

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 04 apr 2013, 21:03

NYKnicks Fan je napisao/la:Nacionalne momčadi:

Volio bih znati koga je to Adidas sponzorisao u prvih 20 godina postojanja... :roll:

Mi smo najbolja moguca reklama za Legea-u. Kao sto rece drug Chuckie, Legea nije nista losija sto se tice kvaliteta. Njihov problem je sto se bore i probaju probiti pored Adidas, Puma, Nike...

Jedini razlog zbog kojeg bih ja pristao na Nike, Adidas, Puma je radi finansijskog ugovora, nista drugo. Ako nam Legea moze ponudit', u ovom trenutku, vise love od tih kompanija onda trebamo ostati vjerni njima. Sumnjam da bi nam Adidas, Puma, ili Nike dali neki astronomski ugovor i sumnjam da bi nam isporucili dresove kvaliteta kao sto Francuska, Engleska, Njemacka, Italija imaju. Mora se gledati i sa financijske strane za te kompanije....da li im se isplati da proizvode nama dresove, za tako malo trziste, od kojeg bi minimalno zaradili, il' cak bili u deficitu, dok Legea-i je sasvim sve jedno oko zarade, barem u ovom trenutku, jer kompanija je vrlo mlada i zeljni su reklamiranja na neko svjetskoj smotri. Mi bi im bili najbolja reklama.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 04 apr 2013, 21:11

Medo10 je napisao/la:

Volio bih znati koga je to Adidas sponzorisao u prvih 20 godina postojanja... :roll:

Mi smo najbolja moguca reklama za Legea-u. Kao sto rece drug Chuckie, Legea nije nista losija sto se tice kvaliteta. Njihov problem je sto se bore i probaju probiti pored Adidas, Puma, Nike...

Jedini razlog zbog kojeg bih ja pristao na Nike, Adidas, Puma je radi finansijskog ugovora, nista drugo. Ako nam Legea moze ponudit', u ovom trenutku, vise love od tih kompanija onda trebamo ostati vjerni njima. Sumnjam da bi nam Adidas, Puma, ili Nike dali neki astronomski ugovor i sumnjam da bi nam isporucili dresove kvaliteta kao sto Francuska, Engleska, Njemacka, Italija imaju. Mora se gledati i sa financijske strane za te kompanije....da li im se isplati da proizvode nama dresove, za tako malo trziste, od kojeg bi minimalno zaradili, il' cak bili u deficitu, dok Legea-i je sasvim sve jedno oko zarade, barem u ovom trenutku, jer kompanija je vrlo mlada i zeljni su reklamiranja na neko svjetskoj smotri. Mi bi im bili najbolja reklama.
Ma sve ja to znam ba :D samo mi smijesna ova burundijska i malavijska, zar oni igraju nogomet. :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 apr 2013, 09:35

NYKnicks Fan je napisao/la:
Medo10 je napisao/la:

Ma sve ja to znam ba :D samo mi smijesna ova burundijska i malavijska, zar oni igraju nogomet. :mrgreen:
Ali ti vjerovatno nije smijesna Crna Gora? Sigurno i oni ne znaju sta ce od bruke i sramote sto nose LEGEA dresove.

Mislim, zaboli me kakve ce dresove nasi igraci nositi. Naravno da bih volio da nosimo najbolje i da nam te kompanije isplacuju brdo kesha, ali ako je nama LEGEA u ono vrijeme nudila najbolje uslove, onda smo definitivno izabrali prave dresove. A ako je neko zloupotrijebio poziciju i ugradio se u ugovor, to je onda druga stvar. Sumnjam da ce se ponoviti 2014. Ovi sto pisu kako bi sposobni advokati pobili te ugovore itd., nije ba ovo Ally Mcbeal ili sta vec, de se dozovite malo. Pricate o necemu i punite temu, a ko je od vas vidio jednu recenicu ugovora?

BTW, sto se tice ove zadnje garniture, kladim se da bi makar 80% forumasa pisalo kako je dobra i mocna da umjesto znaka LEGEA stoji znak adidas, nike ili puma. I ako nam LEGEA 2014 financijski gledano ponudi najbolje uslove, opet je treba objerucke uzeti, jer smo mi siromasna zemlja i moramo gledati prije svega taj interes.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 05 apr 2013, 11:51

_dreamer_ je napisao/la:

Ali ti vjerovatno nije smijesna Crna Gora? Sigurno i oni ne znaju sta ce od bruke i sramote sto nose LEGEA dresove.

Mislim, zaboli me kakve ce dresove nasi igraci nositi. Naravno da bih volio da nosimo najbolje i da nam te kompanije isplacuju brdo kesha, ali ako je nama LEGEA u ono vrijeme nudila najbolje uslove, onda smo definitivno izabrali prave dresove. A ako je neko zloupotrijebio poziciju i ugradio se u ugovor, to je onda druga stvar. Sumnjam da ce se ponoviti 2014. Ovi sto pisu kako bi sposobni advokati pobili te ugovore itd., nije ba ovo Ally Mcbeal ili sta vec, de se dozovite malo. Pricate o necemu i punite temu, a ko je od vas vidio jednu recenicu ugovora?

BTW, sto se tice ove zadnje garniture, kladim se da bi makar 80% forumasa pisalo kako je dobra i mocna da umjesto znaka LEGEA stoji znak adidas, nike ili puma. I ako nam LEGEA 2014 financijski gledano ponudi najbolje uslove, opet je treba objerucke uzeti, jer smo mi siromasna zemlja i moramo gledati prije svega taj interes.
Vidim mene indirektno prozivaš, pa da te pitam je l' tebi normalan ugovor da ti igrači hodaju u kesama od dresova??? I da opet ti kažem, da smo imali sposobne advokate davno je se ovaj pogubni ugovor mogao riješiti, al' je fazon što su bivše glavonje u Savezu toliko zasrali na sve strane od duplih ugovora za TV prava, generalnih sponzora itd, itd...da novoj garnituri ne pada napamet da se sada bakće i oko Legea-e. Čuj nije Ally Mcbeal, zar nekome trebaju američke serije da skonta da je zakinut? Hvalite novi dres, a nemate pojma, kao ni ja šta nas čeka u idućoj utakmici. Je l' neko od vas zna koja nam je domaća, a koja gostujuća garnitura dresova??? Svaka normalna reprezentacija (koju god marku da nosi) ima domaću garnituru opreme koja se zna u po dana, u po noći. Ja još ne znam koja je naša. Nekad' je plava, nekad plavo bijela, nekada bijela, nekada (Bože sačuvaj) plava sa žutim linijama. Jbt, i onda mi neko dođe ovdje srat da želim ''šminkersku'' opremu jer mi Legea kao nije ''cool''. Nek' bude Borac Travnik, al' da je oprema kako treba, i da znam napamet koji je dres moje reprezentacije, koji će biti prepoznat svugdje u svijetu.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 apr 2013, 13:00

voltron30 je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:

Vidim mene indirektno prozivaš, pa da te pitam je l' tebi normalan ugovor da ti igrači hodaju u kesama od dresova??? I da opet ti kažem, da smo imali sposobne advokate davno je se ovaj pogubni ugovor mogao riješiti, al' je fazon što su bivše glavonje u Savezu toliko zasrali na sve strane od duplih ugovora za TV prava, generalnih sponzora itd, itd...da novoj garnituri ne pada napamet da se sada bakće i oko Legea-e. Čuj nije Ally Mcbeal, zar nekome trebaju američke serije da skonta da je zakinut? Hvalite novi dres, a nemate pojma, kao ni ja šta nas čeka u idućoj utakmici. Je l' neko od vas zna koja nam je domaća, a koja gostujuća garnitura dresova??? Svaka normalna reprezentacija (koju god marku da nosi) ima domaću garnituru opreme koja se zna u po dana, u po noći. Ja još ne znam koja je naša. Nekad' je plava, nekad plavo bijela, nekada bijela, nekada (Bože sačuvaj) plava sa žutim linijama. Jbt, i onda mi neko dođe ovdje srat da želim ''šminkersku'' opremu jer mi Legea kao nije ''cool''. Nek' bude Borac Travnik, al' da je oprema kako treba, i da znam napamet koji je dres moje reprezentacije, koji će biti prepoznat svugdje u svijetu.
I tebe i sve ostale koji lupaju napamet!

Nemoj vise pricati o ugovoru hljeba ti, jer ga sigurno u zivotu nisi vidio i uopste ne znas o cemu zapravo pricas. Ako jesi i ako imas kopiju, posalji mi ga u inbox pa cemo skupa pogledati. A ako nisi tj. ako ga nemas, nemoj dzaba da lupas napamet, jer se ni iz tvoje ni iz moje fotelje ne vidi jel neko ugovorom zakinut. To sto su dresovi bili preveliki, to nema veze sa dobavljacem, nego je iskljucivo propust (ako ga mozemo tako nazvati) odgovarajucih uposlenika saveza. Dobavljac dostavlja dresove po onim velicinama koje se naruce.

Cekaj malo, jel ti to pokusavas reci da nama zapravo LEGEA treba odrediti koja ce nam boja dresova biti za domace utakmice, dakle da je to njihova krivica? :lol: :lol:
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 05 apr 2013, 13:20

Ne keslaj se k'o hijena. ;) Ne govorim šta se nalazi u ugovoru, jer to samo Uške i ovi iz Hercegovine koji su predstavljali Legea-u znaju. Govorim da mi ne ide u glavu da neko može pričati kako ta legea i nije toliko loša, a uvaljivali su nam zadnji škart od robe. O.K. kažeš ne određuje legea koja nam je domaća garnitura, a jesu li se potrudili da naprave dizajn dresa s kojim se može poistovjetiti reprezentacija??? U Hrvatskoj Nike održi promociju opreme, čitava kampanja se pokrene kada izađe novi dres (koji se naravno ne mijenja do novog takmičenja). Normalno, ljudi masovno kupuju dresove, kod nas od 10 000 navijača, 200 ih nosi Legea, a ostali Made in PRC dresove. Ja i dalje nemam pojma koja je odlika našeg dresa. Osim bijele, ili pak plave, ili ček' plavo žute boje??? Možda je i do Saveza, al' očito je i do amaterske firme tipa Legea. Mogli su se bar potruditi jer smo im najjača reprezentacija koja ih reklamira, i neće sigurno imati bolju reklamu od Džeke, Pjanića i ostalih, al' kako rekoh, obični talijanski amateri s trećerazrednom opremom. Daleko im kuća od nas nakon 2014.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 05 apr 2013, 16:21

_dreamer_ je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:

I tebe i sve ostale koji lupaju napamet!

Nemoj vise pricati o ugovoru hljeba ti, jer ga sigurno u zivotu nisi vidio i uopste ne znas o cemu zapravo pricas. Ako jesi i ako imas kopiju, posalji mi ga u inbox pa cemo skupa pogledati. A ako nisi tj. ako ga nemas, nemoj dzaba da lupas napamet, jer se ni iz tvoje ni iz moje fotelje ne vidi jel neko ugovorom zakinut. To sto su dresovi bili preveliki, to nema veze sa dobavljacem, nego je iskljucivo propust (ako ga mozemo tako nazvati) odgovarajucih uposlenika saveza. Dobavljac dostavlja dresove po onim velicinama koje se naruce.

Cekaj malo, jel ti to pokusavas reci da nama zapravo LEGEA treba odrediti koja ce nam boja dresova biti za domace utakmice, dakle da je to njihova krivica? :lol: :lol:
Pa ako nije do ugovora sto nam Legea svake utakmice daje druge dresove, i nosamo dresevo svakog kvalitet od loseg kvalitet, vreca do solidnog dres, jos nemamo ni indivualne dresove, vec neke is kolekcije. Ako to sve nije do ugovora vec do same firme Legea, to znaci da je ne pouzdana firma i da se mora podhitno 2014 promjeniti sponzor dresa.
Zadnja izmjena: AlenHalilovic, dana/u 05 apr 2013, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2013, 16:26

ahmic je napisao/la:ja cu uzez legeu jer idwm u brazil a vi uzmite adidas i sjedite kod kuce .heh
A mogu i Nike,inace kratko i jasno.
Dres je najmanji problem.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 05 apr 2013, 19:08

Meni su dresovi sto reprezentacija sad ima sasvim dobri uz dva bitna nedostatka. Font broja je totalno amaterski i nedostatak imena na ledjima. A nije da Legea ne zna to uraditi bolje pa se pitam odkud ti nedostatci

slika

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 05 apr 2013, 19:12

I ono da nam nema na dresu prezime igraca je stvarno totalno sranje. Hajd zanemaricemo to sto u prijateljskoj svako svaciji dres uzima ali u kvalama pa i na nekim prvenstvima u buducnosti je totalno glupo da imas broj a nemas prezime igraca na dresu to je totalno bruka.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 apr 2013, 19:26

To se i ja pitam. Zasto nemamo ime igraca na dresu ?

Samo smo u barazu protiv Portugala imali imena u dresovima, inace se ne sjecam da smo ih imali. Po meni cista glupost, jbte, haj da se to mjenja iz svake utakmice brojevi, ali nije, a i nevjerujem da bi toliki problem trebalo predstavljati stampanje .. :roll:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 apr 2013, 19:31

slažem se , pomalo jeste glupo al ajd uzmite u obzir da ima i mnogo reprezentacija sa nike, adidas , puma , umbro sponzorima a da im na dresovima ne pišu imena tokom kvalifikacija , uglavnom imena pišu ovim većim i poznatijim kojima se i dizajnira dres po njihovim uvjetima ... Ovi što naruče iz kataloga i samo nalijepe grb , šta će im imena .

A što se brojeva tiče to je potpuno treća priča . Ovi brojevi jako ružno izgledaju , nismo ih promjenili od 2010 ja mislim , a na jednoj garnituri su čak izgledali i preveliko (ona koju smo koristili kroz 2012-tu sve do utakmice sa Grčkom u Atini)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 apr 2013, 19:33

Blago nama pa su nam dresovi najveća briga, tako se nastavilo i u budućnosti aBd.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 05 apr 2013, 22:58

maxuz baxuz je napisao/la:Po cemu nas je to Legea "izhebala" i "izblamirala"? Da to mozda nisu za neku utakmicu zaboravili da isporuce dresove pa smo morali na pijaci kupovati laznjake samo da bi imali sta obuci? Ko je to od nas forumasa procit'o ugovor pa da moze da govori da se Legea nije pridrzavala istog da bi smo imali razloga da ga raskinemo? Ako dresovi nisu bili bas po mjeri svakom igracu to nije Legeina greska. Mi (NFSBiH) smo, kao Lihtenstajn, San Marino i Andora, sami narucivali dresove iz njihovog kataloga i ako su nekima bili veliki to je do narudzbe. Ako se novi ugovor napise i u njemu istakne da se prave individualni dresovi 100% sam siguran da nebi bili nista losiji od ovih marki za kojima neki bale k'o mala djeca.
Evo ja cu ti reci sta ne valja kod njih!
Stavimo na stranu npr velicinu i dizajn,o tome necu,ali daju ti dres sa prevelikim logom firme (velicina loga je propisana od uefe kolika smije biti) pa su prije tekmi morali ljepiti one kocke tamnije prego loga sjecas li se.
E sad da je to bilo u jednoj tekmi pa hajde,ali 10 puta pa puno je brate. Hebo te prizvodjac koji ne ispunjava osnovne propise sta i kako na dresu smije biti.
Druga stvar brojevi koji se lijepe,dakle ne dobijes dres sa originalnim brojevima (kao djeca smo kupovali takve u Sarajci),a njihova velicina prilagodjena slabovidnim osobama.
Trece, dres od jedne a sorts od druge garniture (pa nismo FK Hrid).
Cetvrto, na klupi igraci,strucni stab i ljekari svi u razlicitim trenerkama (kako iste izgledaju necu ni govoriti,ko yassa birvaktile). Reci mi da li je ovo tacno sto sam napisao?
Dakle meni licno je svejedno koja je marka dresa adidas,nike,puma,joma,legea vazno je da ispunjava bar minimum potreba jedne reprezentacije,da bar i trenerka i dres izgleda NOV,a ne da je ofucan jer ti nove ne salju.
Cinjenica je da legea ne ispunjava ni minimum minimuma,po meni ovo ne bi proslo ni za ekipu koja igra na turniru kafica jer ponavljam, ti u tom dresu i trenerci predstavlja DRZAVU,koja je marka..meni je potpuno svejedno...

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 05 apr 2013, 23:08

Svejedno mi je stvarno taman igrali u vrecama za krompir ako igramo ovako , al kad vec igramo tako dobro zasluzujemo i da izgledamo jos bolje :D Al ok , meni jedina garnitura dresova na koju se ne mogu pozalit koja mi je cak izgledala i dobro je ona protiv francuza u gostima , nekako nije bila klascina obicna plava boja sorca plus uz to brojevi su bili ok a i velicine. Dal je to neka sreca il nesto ne znam uglavnom jedini dresovi za prolaz od kako nam je legea sponzor XD

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 05 apr 2013, 23:30

grgr je napisao/la:Svejedno mi je stvarno taman igrali u vrecama za krompir ako igramo ovako , al kad vec igramo tako dobro zasluzujemo i da izgledamo jos bolje :D Al ok , meni jedina garnitura dresova na koju se ne mogu pozalit koja mi je cak izgledala i dobro je ona protiv francuza u gostima , nekako nije bila klascina obicna plava boja sorca plus uz to brojevi su bili ok a i velicine. Dal je to neka sreca il nesto ne znam uglavnom jedini dresovi za prolaz od kako nam je legea sponzor XD
E to je taj njihov amaterizam. Taman vidiš neke dobre dresove, kontaš došli su sebi, počeli voditi računa i skontali da prave dresove za najjaču selekciju koju imaju pod ugovorom, kad ono iduća utakmica ćorak. Kako ćete drugi cijeniti, ako samog sebe ne cijeniš? Tu krivim i ove iz Saveza što im nisu oštro protestovali i dali uslove kakvu opremu želimo i očekujemo. Ako ih već valja trpiti, neka i oni guzove oznoje i naprave opermu kakvu zaslužuje jedna državna reprezentacija.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 05 apr 2013, 23:32

To je istina ali sam sasvim siguran da ce se promjenit nesto do brazila ako ne bude neki novi ugovor cisto sumnjam da cemo dobit isto smece koje dobijamo jer nismo ludi(valjda)... Meni legea ide na zivce jer ima vazda neke linije koje su kao njihov zastitni znak i svaka garnitura dresova bilo to od crne gore ili udina ima te neke linije po savovima to mi je glupost pa nisu ovo 40 te gdje imas 5 firmi pa da budes po necemu prepoznatljiv nidje veze.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 05 apr 2013, 23:39

Ma da prostiš, nabijem ih ja kada mi odemo u Brazil. Trpio bih ih samo ako ponude neku stvarno nemoralnu ponudu, iz koje bi Savez i igrači jako profitirali, uz uslov da prave opremu ''kak' Bog zapov'eda''. Inače, poslati ih na smetlište treće talijanske lige odakle nam ih i poslaše.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.