Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la JoseMourinho » 18 nov 2014, 17:22

MostaracVelezovac je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:
Slaven Musa i Amar Osim su totalno istog kvaliteta i ucinka.
Dominiraju PLBiH ligom (koja je 100.ta liga na svijetu) i kad izadju u Evropska takmicenja dobiju po guzici jer nemaju kadra.

Musa i Amar su bare bare. A obadvojica su bolja od Barbareza koji nikakvog trenerskog iskustva nema trenutno. Meho Kodro je bolji i od Muse i Amara. Dok su Mesa i Faruk iznad ove dvojica, a Antic, Vaha i Dusko su najbolji koje trenutno imamo.
Musa isti ko amar :facepalm:
Meho iznad njih dvojce :facepalm:

Na osnovu čega ovo zaključi majke ti?
Na osnovu veceg poznavanja materije fudbala od tebe i cinjenica da je Musa (bez obzira sto je meni mrzak jer je ponikao iz Svinjskog) osvojio sve ono sto je osvojio Amar Osim, sa manjim budzetom i losijim kadrom. U stvari, kad bi birao boljeg trenera izmedju njih dvojice, izabrao bi Musu ispred Amara. Ne zaboravi Amar Osim nije Ivica Osim - to su dva razlicita covjeka.

Dalje, Meho Kodro je radio 20 godina u Spanskoj ligi i trenirao je drugi tim Real Sociedada, i taj tim B Sociedada je jaci nego najbolja selekcija BH Premijer Lige zajedno. Dalje, radio je u sistemu Primera Lige Spanije i smijesno bi bilo izjaviti da nije superioran i kvalitetom rada i iskustvom i treningom i pristupom modernom fudbalu i nacinu treniranja od Amara i Muse koji treniraju igrace u ovim primitivnim uslovima (a svi znamo kakvi su). Dakle Kodro DEFINITIVNO ispred Amara i Muse.
Da je musa sjajan stručnjak za naše uslove jeste, al dovoljno je pogledat broj trofeja njega i amara i sve ti je jasno, još je daleko on od nivoa amara i da poznajes toliko dobru materiju fudbala isto bi mislio, na drugu stranu emocije i lični stavovi, činjenica je da je amar bolji...

Isto tako činjenica je da je veliki mehaga taburio sa drugim timom sosiedada, što nikad nije uspio nac poso bar u drugoj spanskoj ligi?? Nego dodje u nasu ligu i sad bolji, ma daj...

tareizo
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la tareizo » 18 nov 2014, 17:23

Boro Primorac za me Kandidat br 1 ;)
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

nnoo88
Kontakt:

Post Postao/la nnoo88 » 18 nov 2014, 17:24

tareizo je napisao/la:Boro Primorac za me Kandidat br 1 ;)
Onda moze i onaj sto je pomocnik Klopu u Dortmundu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 nov 2014, 17:24

Meni nije jasno sto se raspravljate oko Vahe kad je sam rekao da nece biti selektor ? Idemo dalje, imamo druge koji su igri.

Hadzibegic, Bazdarevic, Bjevic, Osim, Prosinecki, Sredojevic, Jagodic ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 nov 2014, 17:26

Elegant je napisao/la:Meni nije jasno sto se raspravljate oko Vahe kad je sam rekao da nece biti selektor ? Idemo dalje, imamo druge koji su igri.

Gdje je rekao da nece biti selektor? On nigdje nije odbio mogucnost da ne zeli voditi reprezentaciju, ukoliko si danas slusao telefonski razgovor na **** nigdje nije rekao da nece.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 18 nov 2014, 17:26

nnoo88 je napisao/la:
koji navedi ja reko svoje misljenje
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 18 nov 2014, 17:27

Elegant je napisao/la:Meni nije jasno sto se raspravljate oko Vahe kad je sam rekao da nece biti selektor ? Idemo dalje, imamo druge koji su igri.

Ovo su sve Safetove kopije,samo se po glavama razlikuju.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 nov 2014, 17:27

DukeOfWellington je napisao/la:
Claus je napisao/la: Ja nisam plaćen da se bavim tim stvarima. Da jesam, očito ne bih sjedio i piskarao po forumu kao i svi ostali. Poređenje s Fergusonom ne stoji iz više razloga, valjda ti je to jasno. Niti smo mi United, niti Pape može u istu rečenicu sa SAF-om, a i klupski i reprezentativni fudbal su kao nebo i zemlja.

I u postu napisanom neposredno pred otkaz sada već bivšem selektoru, a poslije i kao repliku @Virtu4lu, napisao sam da se ne bi trebali nikog odreći prije nego što s njim stupimo u kontakt i ozbiljno ne porazgovaramo. Je li N/FSBiH ikad pokazao da mu je stalo da Vaha bude naš selektor, znajući kakvu popularnost uživa u našem narodu :?: Nije. Možemo li mu ponuditi prihvatljive uslove :?: Naravno da možemo. Kada je jedan Sušić primao onoliku platu, grijeh bi bio ne ponuditi čak i više Halilhodžiću.

Suština svega je da se nikog ne treba unaprijed odricati. Danas je fudbal jedan veliki biznis i svaka osoba ima svoju cijenu. Ako je platiš, roba je tvoja. ;)
Poređenje stoji jer je svrha poređenja način da dokažem da ne rastu fudbalski stručnjaci tamo na grani i da ih ima koliko poželiš, samo pružiš ruku i eto ga. Svrha poređenja nije to što si ti mislio.

Ovo Halilhodžića je godinama postojao i danas dan postoji široki konsenzus navijača, i kad bi on došao to bi bilo najbolje. Ali opet iz ovog ili onog razloga njega nema. A reprezentacija mora dalje ovako ili onako. Ako se ispostavi da Halilhodžić neće da li treba da sjednemo i plačemo što neće i što će doći, šta ja znam, Prosinečki?

Svi mi želimo bolje ali bolje se ne dešava uvijek. A vrijeme prolazi i reprezentacija igra i dalje. Gore od Sušića svakako ne može.
Naravno da ne rastu na grani, ali ti si našu situaciju uporedio s klubom gdje na užarenoj stolici treba zamijeniti možda i najvećeg trenera svih vremena, ikonu Uniteda, čovjeka koji je osvojio sve što se može osvojiti s Unitedom. A od nasljednika se očekuje da budemo jednako ili barem približno uspješan. :hmmmmm: Šta se kod nas očekuje!? Očekuje se da budemo redovni učesnici Eura u novom formatu i budemo ravnopravni u borbi za SP i povremeno zaigramo na smotri najvećih. Definitivno nije isto, čak i ako ubacimo milione funti u igru.

Moja priča se svodi na to da prilikom izbora jednostavno ne smijemo pogriješiti, jer je ulog prevelik. U igri je budućnost reprezentacije. Zato treba igrati na sigurno i ići u potjeru svim raspoloživim sredstvima. Priznat ćeš i sam da je veća šansa za uspjehom ako te vodi Vaha, Bajević, Antić ili neko drugo zvučno ime, nego ako su tu Hadžibegić, Osim, Baždarević ili neko četvrti. Ja ne isključujem mogućnost ni da slučajno "pogode" s nekim anonimusom, ali ponavljam - ne smijemo se igrati. Pogrešan potez i vraćamo se u nekadašnje sivilo.

nnoo88
Kontakt:

Post Postao/la nnoo88 » 18 nov 2014, 17:29

tareizo je napisao/la:
nnoo88 je napisao/la:
koji navedi ja reko svoje misljenje
Željko Buvač se zove ovaj Klopov pomocnik

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 18 nov 2014, 17:29

Neko ovdje spominje Matjaza Keka, kao najbolje rijesenje? Ja se izvinjavam, mislim znam o kome se radi, igrao je nekada za Maribor, onda je presao u neki austrijski klub, a kao trener nemam pojma koga je vodio i sa kakvim uspjehom.
Moze li mi neko napisati koga je trenirao Matjaz Kek i kakve je uspjehe postigao(zahvaljujem mu se ;) ) .

Kada govorimo o Slovencima, za Srecka Kataneca znam, napravio je cudo sa Slovenijom, dva puta ih je odveo na zavrsnu smotru jednom na euro drugi put na svjetsko prvenstvo, dakle covjek sigurno zna trenerski zanat, 100 %.
Zadnja izmjena: Crni gavran, dana/u 18 nov 2014, 17:30, ukupno mijenjano 1 put.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 18 nov 2014, 17:30

nnoo88 je napisao/la: Željko Buvač se zove ovaj Klopov pomocnik
Zeljko Buvac vec vodi jednu reprezentaciju :urnebes:

nnoo88
Kontakt:

Post Postao/la nnoo88 » 18 nov 2014, 17:33

Crni gavran je napisao/la:Neko ovdje spominje Matjaza Keka, kao najbolje rijesenje? Ja se izvinjavam, mislim znam o kome se radi, igrao je nekada za Maribor, onda je presao u neki austrijski klub, a kao trener nemam pojma koga je vodio i sa kakvim uspjehom.
Moze li mi neko napisati koga je trenirao Matjaz Kek i kakve je uspjehe postigao(zahvaljujem mu se ;) ) .

Kada govorimo o Slovencima, za Srecka Kataneca znam, napravio je cudo sa Slovenijom, dva puta ih je odveo na zavrsnu smotru jednom na euro drugi put na svjetsko prvenstvo, dakle covjek sigurno zna trenerski zanat, 100 %.
On je bio selektor Slovenije.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 18 nov 2014, 17:34

nnoo88 je napisao/la:
Crni gavran je napisao/la:Neko ovdje spominje Matjaza Keka, kao najbolje rijesenje? Ja se izvinjavam, mislim znam o kome se radi, igrao je nekada za Maribor, onda je presao u neki austrijski klub, a kao trener nemam pojma koga je vodio i sa kakvim uspjehom.

On je bio selektor Slovenije.
I nije se proslavio na toj poziciji.Ali radi odličan posao sa Rijekom otkako je preuzeo taj tim.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 17:34

Claus je napisao/la: Naravno da ne rastu na grani, ali ti si našu situaciju uporedio s klubom gdje na užarenoj stolici treba zamijeniti možda i najvećeg trenera svih vremena, ikonu Uniteda, čovjeka koji je osvojio sve što se može osvojiti s Unitedom. A od nasljednika se očekuje da budemo jednako ili barem približno uspješan. :hmmmmm: Šta se kod nas očekuje!? Očekuje se da budemo redovni učesnici Eura u novom formatu i budemo ravnopravni u borbi za SP i povremeno zaigramo na smotri najvećih. Definitivno nije isto, čak i ako ubacimo milione funti u igru.

Moja priča se svodi na to da prilikom izbora jednostavno ne smijemo pogriješiti, jer je ulog prevelik. U igri je budućnost reprezentacije. Zato treba igrati na sigurno i ići u potjeru svim raspoloživim sredstvima. Priznat ćeš i sam da je veća šansa za uspjehom ako te vodi Vaha, Bajević, Antić ili neko drugo zvučno ime, nego ako su tu Hadžibegić, Osim, Baždarević ili neko četvrti. Ja ne isključujem mogućnost ni da slučajno "pogode" s nekim anonimusom, ali ponavljam - ne smijemo se igrati. Pogrešan potez i vraćamo se u nekadašnje sivilo.
Pa sad ako je približno očekivati da se umjesto silnih titula uhvati barem četvrto mjesto onda OK, al meni se to ne čini ni kao približno. A evo čini se da već drugi u nizu uz silne milione nije u stanju da to napravi.

Kod nas se mijenja Sušić, istina, ali apetiti nisu ništa manji nego da mijenjamo Mourinha. Apetiti su takvi da želimo plasmane na velika takmičenja u kontinuitetu i da tamo 'barem' prolazimo grupu. S druge strane naša mogućnost da u kontinuitetu dovodimo stručnjake koji to mogu garantovati je jako upitna, ovo govorim na osnovu dosadašnjih iskustava, ako budem demantovan biću sretan.

I ja kažem hajde da bacimo sve karte na Halilhodžića, ali opet šta ako ni to nije dovoljno, a čini se da nije.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 18 nov 2014, 17:35, ukupno mijenjano 2 puta.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 18 nov 2014, 17:34

Ako neko iz saveza potvrdi da su spremni ispuniti sve uslove Vahi a on neće onda je kraj.Ovako čula-kazala,bilo u novinama,portalima itd je samo naglabanje.Samo pitanje je šta savez želi?Želi li selektora profesionalca kao Vaha ili marionetu da mogu sa njim manipulisati.Nek brate predsjednik saveza izađe u javnost i kaže kada su i kako kontaktirali Vahu i on ih odbio?Ako je savez spreman da se ne petlja u posao Vahi i ne mješau njegov izbor saradnika i igrača Vaha je još spremniji da napravi rezultat sa ovim igračima koje imamo.Znači savez treba da odluči,jer su pojeli g.o.v.n.o sa Safetom.Problem je što su i navijači za Vahu,jer ako bi Vaha na pressu izjavio ovaj ili onaj mi pravi problem iz saveza eto belaja,a on neće šutit to je sigurno.A znamo kako se svi volimo igrati selektora,kako mi po forumu tako i ovi u savezu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la JoseMourinho » 18 nov 2014, 17:34

Kek - vodi rijeku i neće nigdje iz rijeke djabe se o njem prica ;)

karabaja_sa
Kontakt:

Post Postao/la karabaja_sa » 18 nov 2014, 17:36

Osima carsija nikada nece prihvatiti

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 18 nov 2014, 17:37

Evo sta sam ja procackao o Matjazu Keku :D

Trenerska karijera

Nakon umirovljenja ostaje u NK Maribor kao pomoćni trener do 2000. kad postaje glavni trener ove momčadi. Ovaj klub osvojio je titulu prvaka Slovenije 2001. i 2003. godine dok je Kek bio trener. Međutim klub je 2006. godine pao u financijsku krizu, a kako iste godine nisu uspjeli osvojiti titulu prvaka, Kek je otpušten. Iste godine trenirao je i Slovensku nogometnu preprezentaciju do 15 i 16 godina. 3. siječnja 2007. godine, nakon otpuštanja Branka Oblaka, dolazi na mjesto izbornika Slovenske nogometne reprezentacije. Mnogi su smatrali da je on loš izbor, pogotovo nakon neuspjeha Slovenije u kvalifikacijama za EURO 2008.. No, postao je popularan nakon što je Slovenija pobijedila Rusiju u doigravanju i plasirala se na SP 2010. Kasnije postaje trener Rijeke, s kojom 2014. osvaja dva trofeja, Hrvatski nogometni kup i Hrvatski superkup. Uz to, dvije sezone zaredom uspijeva se plasirati u grupnu fazu Europske lige.

Privatni život

Matjaž Kek je oženjen i ima jedno dijete. Radio je kao DJ na lokalnoj radijskoj postaji i kao komentator na TV Slovenija.
Zadnja izmjena: Crni gavran, dana/u 18 nov 2014, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 17:37

karabaja_sa je napisao/la:Osima carsija nikada nece prihvatiti
Ti si sad neki legitimni predstavnik čaršije?

Kad budeš im'o 51% javi se :D

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 nov 2014, 17:40

karabaja_sa je napisao/la:Osima carsija nikada nece prihvatiti
:facepalm: :facepalm:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Goalgetter, invincible1921, Proximic i 24 gosta.