SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina
Može se, u najgorem slučaju, okarakterisati kao bošnjačko-muslimanska patriotska pjesma.
Ilahija sigurno nije. Doduše, i ono što u posljednje vrijeme prolazi pod "ilahija" više zajedničkog ima s turbo-folkom nego ilahijom.
odličan tekst na tu temu...
http://akos.ba/kolumne/estradizacija-il ... li-ilahiju" onclick="window.open(this.href);return false;
Ilahija sigurno nije. Doduše, i ono što u posljednje vrijeme prolazi pod "ilahija" više zajedničkog ima s turbo-folkom nego ilahijom.
odličan tekst na tu temu...
http://akos.ba/kolumne/estradizacija-il ... li-ilahiju" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Druga dva naroda se nece sloziti ni sa ovom a ni sa jedna si jedina, niti sa bilo kojom koja ce velicati BiH i pricati o njenoj istoriji. To je realnost. Dejtonski sporazum i ustav im daju za pravo i sasvim je legitimno sto tako misle.alan_kardec je napisao/la:eto ubijediste me da nije ilahija(jbg, više vas je), ali mene (vjerujem da nisam jedini) i po tekstu, načinu pjevanja, muzici, glasu pjevača, neodoljivo podsjeća na takvu vrstu pjesme. Samim tim, najveći dio druga dva naroda, sa takvom himnom se ne bi složio. Kad se ova aktuelna himna u određenim dijelovima BiH dočekuje na nož, kako bi se tek ova o kojoj mi pričamo, dočekivala. Rat je davno prošao.
Da bi se to promijenilo ili moramo ratovati ili se odcjepiti.
Tek onda bi mogli imati himnu kakvu zelimo, a ja ako bih birao, bila bi "ja sin sam tvoj".
- alan_kardec
- Kontakt:
DukeOfWellington je napisao/la:Najveći dio druga dva naroda je apriori protiv postojanja ove države i žele njen raspad, tako da nema nikakve svrhe raspravljati o nekim detaljima poput himne kad nema konsenzusa u fundamentu.
protiv postojanja države u kojoj bi jedan narod dominirao nad ostala dva, sigurno jesu, a koliko je ko za raspad iste, pripajanje drugim državama, e to je predizborna šuplja i od toga, realno, nema ništa.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Dominirao bi na osnovu realnih brojeva. Nikako usiljenom dominacijom kako to pojedini zele predstaviti. Vidim, da ni sam nisi daleko od tog stajalista ..alan_kardec je napisao/la:DukeOfWellington je napisao/la:Najveći dio druga dva naroda je apriori protiv postojanja ove države i žele njen raspad, tako da nema nikakve svrhe raspravljati o nekim detaljima poput himne kad nema konsenzusa u fundamentu.
protiv postojanja države u kojoj bi jedan narod dominirao nad ostala dva, sigurno jesu, a koliko je ko za raspad iste, pripajanje drugim državama, e to je predizborna šuplja i od toga, realno, nema ništa.
Prije da je problem, da pojedine grupacije zele i vise nego sto mogu progutati. A, jedini nacin kako to postici, jeste izvrtanjem teza ...
Pusti šuplje nebi o politici ali kad vidim gdje živim(RS) ustvari sve i jedan narod želi dominirat nije se džaba rs stvorila i hb pokušala ali sreća to je ostala samo idejaalan_kardec je napisao/la:DukeOfWellington je napisao/la:Najveći dio druga dva naroda je apriori protiv postojanja ove države i žele njen raspad, tako da nema nikakve svrhe raspravljati o nekim detaljima poput himne kad nema konsenzusa u fundamentu.
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
- alan_kardec
- Kontakt:
samson je napisao/la:Dominirao bi na osnovu realnih brojeva. Nikako usiljenom dominacijom kako to pojedini zele predstaviti. Vidim, da ni sam nisi daleko od tog stajalista ..
dominacija je dominacija kakav god imala prefiks, a dominacija nigdje pa ni na Balkanu nije dobra, kako za ove nad kojima se dominira, tako i za ove koji dominiraju, bar nam je to istorija x puta pokazala.
u pravu si. zato se i teži ukadanju entiteta, da bi drugi mogli više dominirati.adisice je napisao/la:ustvari sve i jedan narod želi dominirat nije se džaba rs stvorila i hb pokušala ali sreća to je ostala samo ideja
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
A koji drugi???A stvoreni da nebi jedni na drugim mogli dominirat?alan_kardec je napisao/la:samson je napisao/la:Dominirao bi na osnovu realnih brojeva. Nikako usiljenom dominacijom kako to pojedini zele predstaviti. Vidim, da ni sam nisi daleko od tog stajalista ..
dominacija je dominacija kakav god imala prefiks, a dominacija nigdje pa ni na Balkanu nije dobra, kako za ove nad kojima se dominira, tako i za ove koji dominiraju, bar nam je to istorija x puta pokazala.
u pravu si. zato se i teži ukadanju entiteta, da bi drugi mogli više dominirati.adisice je napisao/la:ustvari sve i jedan narod želi dominirat nije se džaba rs stvorila i hb pokušala ali sreća to je ostala samo ideja
Dominira nas ova "velika šestorka" 'nako sve đuture.
glupost za hrabre je sebičan lijek
I hebe gdje god stignu ali bitno je da svako ima svoj tor nije bitno da li ćemo imati šta jestVanBasten je napisao/la:Dominira nas ova "velika šestorka" 'nako sve đuture.
- alan_kardec
- Kontakt:
VanBasten je napisao/la:Dominira nas ova "velika šestorka" 'nako sve đuture.
može se i tako reći.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Ponavljat cemo im ljudino dok ne nauce, kad nauce ponavljamo svi zajednoAmar Dzeko je napisao/la:Igrači ljudino, igrači.FliX je napisao/la:Ljudino, bar je to ne upitno. Pjeva se "Jedna si jedina.."Amar Dzeko je napisao/la:Još da nam igrači imaju šta pjevati bilo bi awesome

[youtube][/youtube]
Zasto onda dominaciju takve vrste ne vidimo nigdje u svijetu, samo u BiH? Hajd, da i Sandzaku podarimo ovlasti, ipak ih Srbi dominiraju. Je li tako? Naravno da nije, BiH je u pitanju ... I, izvinjavam se na off ..alan_kardec je napisao/la:samson je napisao/la:Dominirao bi na osnovu realnih brojeva. Nikako usiljenom dominacijom kako to pojedini zele predstaviti. Vidim, da ni sam nisi daleko od tog stajalista ..
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
pricate o nekim himnama i sta bi bilo podobno da se pjeva? Pogledajte samo srpsku, znaci moze sve 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- alan_kardec
- Kontakt:
imaš pp.samson je napisao/la:Zasto onda dominaciju takve vrste ne vidimo nigdje u svijetu, samo u BiH? Hajd, da i Sandzaku podarimo ovlasti, ipak ih Srbi dominiraju. Je li tako? Naravno da nije, BiH je u pitanju ... I, izvinjavam se na off ..
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Re: Odg: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina
Banovati odmah !Cautinho je napisao/la:Ma samo da mi dobijemo kakav tekst normalan i da se to službeno prizna,makar bila "arkanovi tigrovi".
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
- DonCorleone
- Kontakt:
Kada god pomislim da Papetovci ne mogu biti gluplji nego sto jesu, uvijek me barem jedan od njih demantiraCautinho je napisao/la:Ma samo da mi dobijemo kakav tekst normalan i da se to službeno prizna,makar bila "arkanovi tigrovi".

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
-
- Kontakt:
Ma nemoj na njega, nije on to tako mislioromeo je napisao/la:Banovati odmah !Cautinho je napisao/la:Ma samo da mi dobijemo kakav tekst normalan i da se to službeno prizna,makar bila "arkanovi tigrovi".

Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Ja bih ga banovao onako pedagoški da ubuduće razmisli prije nego kaže. Živimo u zemlji koja je historijski gledano jedna od najozbiljnijih i podrazumijeva hiljadugodišnji kontinuitet i onima koji je mrze ćemo svakog puta poručiti što smo mnogo puta i do sad... I krv za Bosnu... Ćao...Amar Dzeko je napisao/la:Ma nemoj na njega, nije on to tako mislioromeo je napisao/la:Banovati odmah !Cautinho je napisao/la:Ma samo da mi dobijemo kakav tekst normalan i da se to službeno prizna,makar bila "arkanovi tigrovi".
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti
- Cautinho
- Kontakt:
Govorim o apsurdnosti situacije.Moram malo pretjerati.
Jednostavno nam treba državni,nacionalni tekst,neke riječi koje će nam uvijek biti u glavi,ono što će mi prvo pasti na pamet kada igra BiH,kad me pukne inspiracija da napišem pjesmu.
Kad sam bio mali,trebao sam učiti "Lijepu našu" napamet.Zaista jedan lijep tekst i mogu misliti kako je 100 % Hrvatima kad ga pjevaju.Puca te patriotizam samo tako.Ja to nisam doživio.A želim to.
Lijepa je i naša ova melodija,lijepa je jedna si jedina,hajmo Bosno,Bosnom behar probeharao,razne navijačke,produkcije od BHF.
Sve je to super.
Ali fali taj čistokrvni,pravi,službeno priznati tekst,i kada vidim da igrači to pjevaju na utakmicama SP ili bilo kojim drugim,hoću da mi se srce topi.
LP
Jednostavno nam treba državni,nacionalni tekst,neke riječi koje će nam uvijek biti u glavi,ono što će mi prvo pasti na pamet kada igra BiH,kad me pukne inspiracija da napišem pjesmu.
Kad sam bio mali,trebao sam učiti "Lijepu našu" napamet.Zaista jedan lijep tekst i mogu misliti kako je 100 % Hrvatima kad ga pjevaju.Puca te patriotizam samo tako.Ja to nisam doživio.A želim to.
Lijepa je i naša ova melodija,lijepa je jedna si jedina,hajmo Bosno,Bosnom behar probeharao,razne navijačke,produkcije od BHF.
Sve je to super.
Ali fali taj čistokrvni,pravi,službeno priznati tekst,i kada vidim da igrači to pjevaju na utakmicama SP ili bilo kojim drugim,hoću da mi se srce topi.
LP
Keep walking.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 26 gostiju.