ako odbije igra za hrvatsku.sve u svemu sretno malom sta god odluci.
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
ne mora značit, do A reprezentacije je još dalek put, još bar godinu dana on neće odlučiti šta i kako. ja bih prvi volio da se odluči odmah, samo da ne čitam kako mu broje krvna zrnca i kako je Savez kriv što ne igra za BiH, al načekat ćemo se mi jošnate je napisao/la:sad je sve na alenu.nemojte mi fore ako odbije poziv da ce opet mozda igrati za bih![]()
ako odbije igra za hrvatsku.sve u svemu sretno malom sta god odluci.
AlenHalilovic je napisao/la:
Pirić: Nadam se da će Alen Halilović sa Zmajevima ići u Brazil
Denijal Pirić, tehnički direktor svih reprezentativnih selekcija BiH, u razgovoru za Klix.ba kaže kako se nada da će Alen Halilović, trenutno jedan od najtraženijih mladih igrača u Evropi, zaigrati za reprezentaciju BiH na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu ukoliko Zmajevi izbore plasman.
Inter, Manchester United, Arsenal, Real Madrid samo su neki od nogometnih velikana zainteresiranih za dovođenje ovog 16-godišnjeg čuda od djeteta kojeg već zovu "mali Messi".
Alen igra za zagrebački Dinamo i sin je Sejada Halilovića, nekadašnjeg reprezentativca BiH i Hrvatske. Sadašnji selektori ove dvije reprezenatcije, Safet Sušić i Igor Štimac, nadaju se da će on biti jedan od putnika na SP u Brazilu za dvije godine. Pirić kaže kako će se za desetak do petnaest dana više znati o Alenovoj odluci za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.
"U posljednjem razgovoru Sejad Halilović mi je rekao kako Alen odlučiti o tome. Pozvao sam ih da dođu na par dana u Sarajevo, da budu gosti Nogometnog saveza BiH, da osjeti malo tu klimu u koju je dobrodošao", kaže Pirić te dodaje:
"Mi smo sada sa našim selekcijama došli na nivo Hrvatske i ne može se reći da je prednost igrati za njih u odnosu na BiH. Igrati za reprezentaciju u kojoj u su Spahić, Misimović, Džeko, Pjanić, Lulić i ostali otvara put ka njegovoj afirmaciji", pojašnjava Pirić.
Ukoliko se BiH plasira na SP u Brazilu 2014. godine, Pirić kaže kako očekuje da će Halilović biti među Zmajevima na letu za Južnu Ameriku.
"Ja sa selektorom Sušićem nisam razgovarao na tu temu, ali takve bisere treba ranije nagraditi, da osjete malo ambijent A reprezentacije i da vide šta ih čeka. Ko zna, možda krene stopama Pelea koji je sa 16 godina na SP", kaže Pirić na kraju razgovora.![]()
http://www.klix.ba/sport/nogomet/piric- ... /121010117" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hrsport.net/vijesti/449100/n ... zentacije/" onclick="window.open(this.href);return false;..........."Spremio sam poziv za Alena Halilovića. Ne znam hoće li se odazvati, znam samo da je tehnički direktor u našem Savezu Denijal Pirić već održao nekoliko sastanaka s njegovim roditeljima. Nadam se pozitivnom ishodu, pratio sam ga, zaista je vanserijski nogometaš", izjavio je Jagodić za ****.ba.
......
"Naša dužnost je da ga pozovemo jer odskače do svoje generacije i zaslužuje mjesto u našem timu. No, treba znati da su prošla vremena u kojima smo neke igrači molili da igraju za državnu momčad. Naša reprezentacija danas je ugledna i priznata'', ističe izbornik Jagodić koji je ujedno i trener Čelika.
http://www.24sata.hr/nogomet/alen-halil ... ati-286594" onclick="window.open(this.href);return false;"Što se tiče Halilovića konkretno, mislim da ga mi moramo pozvati. Napravljen je kontakt s njim i ja ću ga pozvati bez obzira na sve. E, sada je do njega i njegove porodice dalje, odnosno hoće li taj poziv i prihvatiti. Mi smo u petak održali jedan sastanak i donijeli odluku da ga pozovemo u U-21 reprezentaciju BiH. Nema nikakvog razloga da mu ja ne uputim poziv, a do njega je dalje", dodao je Jagodić.
http://www.****/s264196/Sport/Fudba ... esija.html" onclick="window.open(this.href);return false;"Razgovarali smo sa Alenom i njegovim ocem. Ja ću ga pozvati bez obzira na sve. E, sada je do njega i njegove porodice da odluče hoće li taj da prihvate taj poziv", rekao Jagodić.
Tehnički direktor i generalni sekretar N/FSBiH Denijal Pirić, odnosno Jasmin Baković u petak su održali zajednički sastanak sa selektorima „A“ i U-21 selekcije, Safetom Sušićem i Vladom Jagodićem.
- Dogovorili smo se da u narednom periodu iskoristimo sve termine za okupljanja i kontrolne utakmice, kaže Jagodić.
- Već za 14. novembar su dogovorene prijateljske utakmice sa Alžirom i Poljskom. Prvu će igrati „A“ tim, a drugu selekcija do 21 godine. Međutim, još ne znamo definitivno gdje ćemo dočekati Poljake. U opciji su Široki Brijeg, Visoko, Zenica, Sarajevo i Konjic... Mlada reprezentacija BiH će u februarskom terminu UEFA-a, najvjerovatnije, odmjeriti snage sa vršnjacima iz Srbije.
- U Fudbalski savez Srbije smo već poslali ponudu za tu utakmicu... Komšije su obećale da će doći na "revanš". Također, okupljanje ćemo napraviti i u martu kada „A“ tim bude igrao sa Grčkom, a da li ćemo igrati međusobnu ili kontrolnu utakmicu sa nekom drugom selekcijom, još ćemo vidjeti. Jagodić konstatuje da će mlada reprezentacija iskoristiti aprilski i junski termin 2013. godine.
- Juni je u kalendaru UEFA-e, a april nije, ali ćemo i u tom terminu okupiti bar kandidate iz naših klubova, Jednostavno, pred start novih kvalifikacija potrebno nam je što više okupljanja i provjera. Do 1. novembra objavit ću širi spisak reprezentativaca na kojem će biti od 30 do 35 igrača, a nedugo potom i 20 fudbalera, te tri golmana za duel sa Poljacima. U prve dvije provjere pokušat ću da svima pružim priliku, a onda ću napraviti selekciju.
Cilj mi je da već na početku naredne godine imam sve iskristalizovano kako bih do početka kvalifikacija za Euro 2014, koje će biti odigrane po ubrzanom principu, mogao uigravati tim. Selektor mlade reprezentacije nam nije želio otkriti imena igrača koje ima u bilježnici.
- Naravno, u obzir dolaze svi igrači koji su 1992. i 1993. godište, a koji su već bili u mladoj reprezentaciji. Oni već znaju naš način rada, ali i mi njih. To su sigurno Grahovac (Borac), Bešić (Ferencvaroš - posuđeni igrač HSV-a), Mešanović (Čelik), Zakarić (Lokomotiva Zagreb), koji su bili i standardni igrači, te Bekić (Zrinjski), Mario Kvesić (Široki Brijeg), Kovačević (Travnik), Zolotić (Željezničar), Prcić (Sošo), koji je trenutno povrijeđen.
- Naravno, računam na Prcića i pomenute igrače...Također, bazirat ću se i na sada već bivšu generaciju igrača U-19, koja je takmičenje završila u drugom krugu, a neću bježati ni od još mlađih fudbalera. Jedan od njih je sigurno „mali“ Armin Ćerimagić, koji je 1994. godište.
On je svojim igrama već pokazao da može konkurisati za tim do 21. godine, a tu su i Alen Halilović iz zagrebačkog Dinama (1994. godište - op.a.), Sead Kolašinac iz Šalkea. Odlučan sam da im pošaljem poziv već za predstojeću utakmicu sa Poljskom. Zašto ne? Nonstop se priča o njima ovo ili ono, a sada se na djelu može sve vidjeti. Također, ima još dosta interesantnih igrača po inostranim klubovima, ali ne bih još sve otkrivao, za kraj kaže Jagodić.
Evo sta Torcida,uz Delije jedina navijacka skupina vrijednog nekog spomena na ovim prostorima,kaze o HNSu:Freddy Krueger je napisao/la:Da smo bili pametni pa da smo u tajnosti obavili razgovor sa Alenom,lobirali neko vrijeme i tek onda mu uputili poziv on bi 1000% bio naš.Faktor iznenađenja je ključan a mi ga nismo znali iskoristit.Ovako su Hrvati(HNS) spremni i realno male su šanse da zaigra za nas.
Ja mislim da je ovaj momak dao najbolji moguci odgovor na ovu temu... cisto ko suza! bravo majstore!Denizmare je napisao/la:Ja stvarno ne kontam raju ovdje na forumu!
Ne valja vam kad nekoga ne zovu,ne valja vam kad hoce da ga pozovu!
,,Ne smije nam se ponoviti Ibrahimovic,, - recenica je koja je vise puta napisana ovdje od bilo koje druge.
Sad se razmatra da li je pravo vrijemeForumasi sve znaju bolje od bilo koga drugog,selektora,trenera itd.
Ovo je situacija kada cemo konacno dobiti odgovor na pitanje sta je bilo i sa Ibrahimovicem i ostalim igracima. Decko ce dobiti poziv pa bujrum odazovi se. I treba mu slati pozive dok god moze igrati za nas. Ako se ne odazove onda mirne duse i selektor i savez mogu reci da su pokusali sve.
I ne treba cekati,fintirati itd. da ga Hrvati nebi uzeli lakse. Drito u glavu,pa neka Halilovic konta sta ce.....
Kod: Označi sve
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/mali-alen-drzi-se-kao-veliki-za-index-otkriva-jos-nisam-odlucio-hocu-li-igrati-za-hrvatsku-ili-bih-/640445.aspx
Gledaj ti ove tuke sta pita momka, da li prakticiras nocni zivot ? Boze sacuvaj.neo je napisao/la:4:21 "Mojim Bosancem"Kod: Označi sve
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/mali-alen-drzi-se-kao-veliki-za-index-otkriva-jos-nisam-odlucio-hocu-li-igrati-za-hrvatsku-ili-bih-/640445.aspx
Izvinjavam se ako je bio link
Bosanac bauštelac s Jadrana?PunjenaPaprika je napisao/la:Ja sam iz Hr, ali bi mi bilo jako drago da Alen zaigra za BiH. Koliko je samo dobrih igrača Hr maznula Bosni, e pa red bi bio i da Bosna nešto mazne od Hr.
ajmo anketa-čiji je ovo lažni profil ?PunjenaPaprika je napisao/la:Ja sam iz Hr, ali bi mi bilo jako drago da Alen zaigra za BiH. Koliko je samo dobrih igrača Hr maznula Bosni, e pa red bi bio i da Bosna nešto mazne od Hr.
kako vam se samo da pravit lazne profile.PunjenaPaprika je napisao/la:Ja sam iz Hr, ali bi mi bilo jako drago da Alen zaigra za BiH. Koliko je samo dobrih igrača Hr maznula Bosni, e pa red bi bio i da Bosna nešto mazne od Hr.
Jedno je sigurno NEDIMKO sigurno nijeLesnar je napisao/la:ajmo anketa-čiji je ovo lažni profil ?PunjenaPaprika je napisao/la:Ja sam iz Hr, ali bi mi bilo jako drago da Alen zaigra za BiH. Koliko je samo dobrih igrača Hr maznula Bosni, e pa red bi bio i da Bosna nešto mazne od Hr.![]()
čuj bilo bi ti jako drago da alen zaigra za bih iako si iz hrvatske,a prije si napisao da si bosanac,pa što ti ne bi bilo drago ?
Ne, nego Bošnjak rođen i odrastao u Hrvatskoj, baš kao i Alen Halilović. Zadovoljan?maximusdecimus je napisao/la:Bosanac bauštelac s Jadrana?PunjenaPaprika je napisao/la:Ja sam iz Hr, ali bi mi bilo jako drago da Alen zaigra za BiH. Koliko je samo dobrih igrača Hr maznula Bosni, e pa red bi bio i da Bosna nešto mazne od Hr.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.