Necromacer je napisao/la:Evo tekst sa jedne sportske stranice za ove papke (znam da nije bilo 10% Sarajevske raje) sto su se okupili u nasem lijepom Sarajevu sinoc i zvizdali Spahi.
Znate li vi ko je Emir Spahić ? Ne, ne znate. To je čovjek koji je u svakom meču odigranom za reprezentaciju nam ostavljao srce na terenu, igrao povrijeđen, plakao što ne može igrati tekmu sa Portugalom, čovjek koji je riskirao karijeru i život za dres za državnim grbom. Ne pretjerujem.
Zaboravili ste to, gospodo zviždači, petardobacači i pljuvači. Zaboravili ste sve to nakon jednog poraza od Francuske. Zaboravili ste to nakon jednog kiksa. Zaboravili ste to.
Spaha, legendo, oprosti, u ime nas koji smo se po prvi put u životu postidili svog naroda. Nismo vrijedni tebe i tvog truda.
Bez uvrede, al stvarno ste vise dosadni s tom sarajevskom rajom. Ko ste bolan vi da se toliko dizete iznad ostalih??? Da ostale ponizavate, omalozavate, da ostale nazivate seljacima, papcima itd. Ako covjek nije rodjen od carsije od Marin dvora, za vas je momentalno seljak i glup covjek. Jest, u vasim glavama, kod drugih svakako da nije. Svi smo i mi ostali bosanci, i nama je Bosna draga kao i vama. Vi ste eto "sretni" sto se igrom slucaja rodjeni u vasem Sarajvu, dok mi drugi ipak nismo toliko "sretni" bili pa se rodili na selu tj. van Sarajeva. Samo mi malo cudno kad uvjek velicate tu sarajevsku raju i taj vas "glamor" da se nesto onako moze desiti na Kosevu kad bagra uleti na stadion i lomi sve pred sobom. Kako to da ta "raja" moze nesto tako uraditi, jer sigurno nije ostala "bagra i indijanci" dosli da bodre vas bodro tim, pa kad im se navije ona stvar da ulijecu na stadion i prave se neke kabadahije. To je jedan od primjera, a ima ih mali milion koji nisu vezani za sportom/fubalom pa ne bih o tome. Nije zgoreg izaci malo van tog grada, pa vidjeti malo sta se desava okolo, vidjeti da i u osalim mjestim ima normalnih ljudi, i "raje"...nisi svi indijanci. Ovo je bilo dobronamjeno, ne mislim se svadjati niti bilo sta drugo. Sorry za off.
Nije seljak covjek sa sela, vec je covjek seljak u glavu.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★