FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 27 jun 2013, 20:25

tu i tamo je napisao/la:sta je ovo, nema jake utakmice na Grbavici do 19.kola,odnosno do zadnje utakmice jenenjeg dijela :o
travnik, radnik, slavija, leotar,olimpic velez, rudar,zvijezda,vitez... ccc, svasta
mislim da ce ova polusezona biti upamcena ko najgora u historiji po posjeti na Grbavici.
Valjda dolazis zbog Zelje.
DRUG NEBI TI PUNCA

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 27 jun 2013, 20:36

CARSON je napisao/la:samo ako mogu dobiti odgovor da li je istina da su ovog malog Alibasica preporucili neki sportski novinari ?
Nije tacno, njega je Amar vidio prije dvije godine cini mi se i sada se to realizovalo

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 27 jun 2013, 20:41

ublehas je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Vidim pojedinci postali kao pitari.. Vec slave titulu a prvenstvo nije ni pocelo.. To me vise brine nego odlasci nekolicine bitnih igraca i najslabija konkurencija u ekipi u zadnjih pet godina..
Prelazni rok nije ni počeo kako treba, a tebe brine konkurencija u ekipi :roll:
Ma kod nas ti prelazni rokovi ne igraju neku bitnu ulogu kada uglavnom igraci odlaze ili dolaze po isteku ugovora.. Brinem se po malo jer na nekim pozicijama nemamo igraca uopste, kao npr. na lijevom krilu.. Ostalo je donekle skrpljeno, bar sto se prvih 11 tice a o adekvatnim izmjenama je tesko i diskutovati.. Za nadati se bar da ce igraci koji su presli iz juniora u prvi tim kao i ovaj Alibasic dobiti priliku i opravdati sefovo povjerenje a i nasa ocekivanja..
BUDI ŽELJO !!!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 27 jun 2013, 20:44

nime_tm87 je napisao/la:
CARSON je napisao/la:samo ako mogu dobiti odgovor da li je istina da su ovog malog Alibasica preporucili neki sportski novinari ?
Nije tacno, njega je Amar vidio prije dvije godine cini mi se i sada se to realizovalo

Hvala razabu na informaciji jer sam sa vise strana cuo da ga je neki novinar preporucio jer mali je veliki talenat ali nema ko da ga gura i Amar je pristao da ga testira.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 27 jun 2013, 20:44

mala analiza rasporeda utakmica:

prvih 12 utakmica gostujemo cak 7 puta, od koje su najblize zenica i vitez... ostalo je razbacano po cijeloj bih. znaci uz 5 domacih pobjeda, nama treba barem 2-3 gostujuce pobjede i ne vise od 2 poraza da ostanemo pri vrhu. tesko da cemo odmah zavladati prvom pozicijom.

od 13. do 19. kolo igramo 5 utakmica kuci i dvije gostujemo (sarajevo i travnik). ovo ce biti prelomno kad je titula u pitanju. tada mozemo i moramo da uzmemo makar 6 pobjeda u 7 utakmica i tako bi znatno udebljaji bodovni saldo.

zadnjih 11 utakmica imamo 5 kuci i 6 u gostima, od kojih nijedan nije neso pretezak. ovde bi trebalo da uzmemo makar 7-8 pobjeda.

rezime:
1.-12.kolo: pretesko, ali za titulu nam treba 25 bodova
13.-19.kolo: prelomno, uzet ako se moze svih 21 bodova
20.-30.kolo: rutinski, barem 24 boda nam trebaju

ukupno: 70 bodova na kraju sezone!!!
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

CARSON

Post Postao/la CARSON » 27 jun 2013, 20:47

champions1921 je napisao/la:
ublehas je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Vidim pojedinci postali kao pitari.. Vec slave titulu a prvenstvo nije ni pocelo.. To me vise brine nego odlasci nekolicine bitnih igraca i najslabija konkurencija u ekipi u zadnjih pet godina..
Prelazni rok nije ni počeo kako treba, a tebe brine konkurencija u ekipi :roll:
Ma kod nas ti prelazni rokovi ne igraju neku bitnu ulogu kada uglavnom igraci odlaze ili dolaze po isteku ugovora.. Brinem se po malo jer na nekim pozicijama nemamo igraca uopste, kao npr. na lijevom krilu.. Ostalo je donekle skrpljeno, bar sto se prvih 11 tice a o adekvatnim izmjenama je tesko i diskutovati.. Za nadati se bar da ce igraci koji su presli iz juniora u prvi tim kao i ovaj Alibasic dobiti priliku i opravdati sefovo povjerenje a i nasa ocekivanja..
ali brate mi lijevog ofanzivnog nemamo zadnjih deset godina ali mi je cudno da smo pustili zebu i bekrica tako da vise nemamo desetku jedino jamak sto je najgore ja se nesjecam kad u Zelji nisi imao vodju na terenu pa uzmi poslije rata ui svakoj generaciji smo imali najbolju desetku

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 27 jun 2013, 20:59

CARSON je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:
ali brate mi lijevog ofanzivnog nemamo zadnjih deset godina ali mi je cudno da smo pustili zebu i bekrica tako da vise nemamo desetku jedino jamak sto je najgore ja se nesjecam kad u Zelji nisi imao vodju na terenu pa uzmi poslije rata ui svakoj generaciji smo imali najbolju desetku
I Zeba i Bekric su uglavno bili zrtvovani da igraju to lijevo krilo u nedostatku pravog igraca na toj poziciji tako da nisu puno vremena provodili u svoje zadnje vrijeme u klubu na poziciji desetke.. Svraka, ako ostane, bi mozda mogao pokriti tu poziciju nekako.. Idealno bi bilo dovesti desetku, stopera i kakvog brzog ljevaka ali tesko da ce se to i desiti.. Jos kada se sjetim da vise nemamo igraca koji kvalitetno moze izvesti prekid i da ce nam taj segment igre biti losiji nego sto bi trebao biti onda mi to jos vise budi nekakvu nervozu.. Al hajde, vidjecemo sta ce biti.. Ima jos do pocetka sezone s tim da i ako dodju neki igraci koji nisu prosli pripreme moracemo ih cekati da udju u formu bar pola polusezone..
BUDI ŽELJO !!!

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 27 jun 2013, 21:06

nime_tm87 je napisao/la:
Amar čuo za njega prije dva mjeseca, pa se dogovorila proba 100% je tako, rekoh da znam Alibašića lično ;)
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 27 jun 2013, 21:07

Tifa na našoj Grbavici

http://fkzeljeznicar.ba/tifa-na-nasoj-grbavici/5645/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 jun 2013, 21:59

A ja Urdinova ubi malog... :mrgreen: :mrgreen:

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 27 jun 2013, 22:00

Baja_Zvjerka je napisao/la:A ja Urdinova ubi malog... :mrgreen: :mrgreen:

slika

Kaže vratio mu je odmah na narednom treningu :lol:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 27 jun 2013, 22:04

Ma Stanic i Urdinov imaju za lijevu stranu dok se Kvesic ne vrati. I Bucan moze igrat,cini mi se,na obje strane.
Nema potrebe da se zamaramo pitanjem vodje na terenu kad je Brko sigurno o tome unaprijed mislio. Pa nije valjda slucajnost da je dvojicu koja su bila neke vodje odjednom otjerao.
Mozda vidi u Svraki neki potencijal,mozda u Jamaku. Ko zna...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jun 2013, 22:09

Raspored nije mogao biti bolji...Sve jace utakmice u drugom dijelu sezone igramo na domacem terenu tako da po tom pitanju u odnosu na komsije imamo prednost. Jedina zamjerka je ta sto se derbi igra tek u 14.kolu, tj. kada je vrijeme u Sarajevu lose i kada pocinje sezona grijanja i zimsko racunanje vremena.

Takodjer mislim da je vec konacno dosao red da prvak novu sezonu otvara domacom utakmicom, no to nije meni toliko bitno. I protekle dvije sezone smo startovali kao gosti pa smo na kraju opet kao prvi prosli kroz cilj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gOlijat
Kontakt:

Post Postao/la gOlijat » 27 jun 2013, 22:18

Ja sam misljenja da raspored uopce nije bitan za bilo kakvu racunicu niti bilo sta slicno. Kad imas ekipu, dobre igrace raspored uopce nije bitan.
Sto bolje se uigrati, dovesti par dobrih igraca ako je ikako moguce, prije svega mislim na kreatora igre, i jednog dobrog napadaca tipa Kajkuta ako ne mozemo naci bolje.
Mozes ti igrati sedam utakmica zaredom kuci ako ti nemas ekipu pada sve u vodu.

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 27 jun 2013, 22:24

gOlijat je napisao/la:Ja sam misljenja da raspored uopce nije bitan za bilo kakvu racunicu niti bilo sta slicno. Kad imas ekipu, dobre igrace raspored uopce nije bitan.
Sto bolje se uigrati, dovesti par dobrih igraca ako je ikako moguce, prije svega mislim na kreatora igre, i jednog dobrog napadaca tipa Kajkuta ako ne mozemo naci bolje.
Mozes ti igrati sedam utakmica zaredom kuci ako ti nemas ekipu pada sve u vodu.
Bas tako, na kraju svakome dodje isto!

Ako imas ekipu da drmas ove levate, a ove malo bolje nekako na misice eto titule!

adillovic
Kontakt:

Post Postao/la adillovic » 27 jun 2013, 23:03

kad se mogu ocekivat karte i da se ugovori prevoz?????
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

fossil
Kontakt:

Post Postao/la fossil » 27 jun 2013, 23:04

ali brate mi lijevog ofanzivnog nemamo zadnjih deset godina ali mi je cudno da smo pustili zebu i bekrica tako da vise nemamo desetku jedino jamak sto je najgore ja se nesjecam kad u Zelji nisi imao vodju na terenu pa uzmi poslije rata ui svakoj generaciji smo imali najbolju desetku[/quote]

Imali smo Vladavića i Višću. Pogotovo Vilija. Zeba u sredini, on probijao, omalen, brz. Odlicna kombijacija bila ! :)

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 jun 2013, 00:05

CashMan je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:
Amar čuo za njega prije dva mjeseca, pa se dogovorila proba 100% je tako, rekoh da znam Alibašića lično ;)
Eto znam da je nesto DVA. :mrgreen: Svejedno nije islo preko novinara i to, nije Amar od tog posla

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 28 jun 2013, 00:18

Svraka na Pinku
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 28 jun 2013, 00:36

exbabilon je napisao/la:Svraka na Pinku
U odabranom društvu sa Avom Karabatić. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pact1921 i 28 gostiju.