@effe_sa poštujem miljenje, ali ga ne dijelim.
Znaš od koga su mogli izvući 70 miliona, možda od Monaca, PSG-a i nekog ruskog kluba.
Mislim realno više od 45-50 miliona eura se nisu mogli dobiti za Goetzea i bez klauzule..
Priznajemda sam pretjerao sa cijenom, hiperbolično sam to rekao kako bi tu količinu novca od BAyern-a predstavio još manjom, a koja je uvjetovana klauzulom. Realno , da nije bilo klauzule, su najmanje 45 miliona mogli izvući. Igrač koji je jedan od najboljih u 3. ligi svijeta bi po meni trebao više vrijediti od Neymara koji je driblao,u najmanju ruku prosječne odbrane.
Neymarom Barca dobiva i na drugim poljima, ne samo na sportskom...Ne košta on tek tako toliko para i slično....
A Bayern sa Goetze-om ne? Mislim da je itekako marketinški profitabilan, kao talenat kojeg Njemačka nije imala desetljećima, ali taj profit i marketing je samo sa Njemačkom povezan, za razliku od Neymara. Razlog tome je jednostavan, a to je ustvari Beckenbauer. Mogao je i on kao i Pele hvaliti Mario-a na sve strane, ali nije i to je bolje, barem sa sportske strane.
--------------------------------------------------------------------------
Što se tiče uprave, ponavljam, ne kažem da su loše radili, ali su na putu da prospu većinu toga rau u prazno. Prije svega ova sezona je najbolja za to. Prvo trebaju otići u večernju školu po pitanju transfera, izlaznih naravno, pošto su redovnu preskočili i ugledati se na Shakhtar, Tottenham i Porto. Drugo, igračima se u ovoj sezoni mogu pokazati zubi, barem Lewandovski-om. Tri opcije su ostale za Poljaka:
1. da ga pustite sada u Bayern i dobijete solidnu količinu novca i padnete u očima svih navijača BVB-a
2.da ode na kraju bez odštete
3.da ga stavite na klupu i forsirate Aubemeyanga, koji će ionako sljedeće sezone biti prva opcija, a i bio je drugi strijelac Francuske, zašto ne pokušati? Tako bi se pokazalo da nema igra sa BVB-om.
Također nije samo Poljak kriv po ovom pitanju kako stvari stoje. Izgleda da je uprava, prema medijima, mu dala obećanje da može u Bayern, ali sve sa rezervom to treba utimati.