FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Kako igra ovaj mali iz kalesije imal kakvih informacija.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Druze moj,nema te spreme bez planine i mukotrpnog rada.Ovo,rad s loptom,je prdimahovina koju mogu raditi velike ekipe koje igraju ogroman broj utakmica tokom sezone,pa im i ne treba puno da se vrate u formu ili ekipe koje imaju odlicnu bazu.Mi nismo jedni od tih,tako da ovih prica 'radimo odlicno','sef nas ubija' i sl. ;nema nista,barem za mene.To je jedna od rijetkih stvari koje zamjeram Amaru,ali sta da se radi.Vec 2-3 god nas ljudi ubijaju snagom u Evropi,jer ja nikome ne priznajem(barem ove ekipe u prva dva kruga,s pojedinim izuzecima) da je toliko fudbalski talentovaniji od nasih igraca.amko27 je napisao/la:Fantasticno fizicki i psihicki pripremiti igrace i odigrat cemo neizvjesno sa svakim od mogucih protivnika. Igraci kad "lete" po terenu 90 minuta nema te ekipe koja ce nas izblamirati, bar od ovih 17 eventualnih. A kad se vuku po terenu kao protiv maribora drugo poluvrijeme tamo, onda ti niko ne moze pomoci. Dobar primjer je prvih 15-tak minuta na Kosevu protiv Maribora, igraci su usli s vjerom da mogu cudo napraviti, nabili ih u 16 m, 2-3 100% sanse, vjerovatno cist penal itd, a tom istom Mariboru se divimo i dan danas. Da smo imali ekipu koja je mogla igrati onim tempom 70 minuta mi bi njih uzeli 3 razlike. Valjda je nesto ova generacija naucila iz predhodnih nekoliko blamaza. Sretno sutra i sretno u dvomecu, i da aBd prodjemo.
Prosle godine smo fol nesto ocekivali pa ga popusili e sad ove neocekujemo nista pa ko zna sta bude.Mislim da Osim ceka sutra izvlacenje ako bude neki levat eto pojacanja da probamo proc ako dodje Seltik ili neko slican molit boga da prva bude kuci uzet rapa i onda se pojacat za nasu ligu i probat uzet titulu ali bice tesko.
Filip Lončarić potpisao jednogodišnji ugovor
http://fkzeljeznicar.ba/filip-loncaric- ... ovor/5589/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/filip-loncaric- ... ovor/5589/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
-
- Kontakt:
U Mrkonjic Gradu se radi samo kondicija, bez lopte, bez utakmica, čini mi seNEZALAGANJE je napisao/la:Druze moj,nema te spreme bez planine i mukotrpnog rada.Ovo,rad s loptom,je prdimahovina koju mogu raditi velike ekipe koje igraju ogroman broj utakmica tokom sezone,pa im i ne treba puno da se vrate u formu ili ekipe koje imaju odlicnu bazu.Mi nismo jedni od tih,tako da ovih prica 'radimo odlicno','sef nas ubija' i sl. ;nema nista,barem za mene.To je jedna od rijetkih stvari koje zamjeram Amaru,ali sta da se radi.Vec 2-3 god nas ljudi ubijaju snagom u Evropi,jer ja nikome ne priznajem(barem ove ekipe u prva dva kruga,s pojedinim izuzecima) da je toliko fudbalski talentovaniji od nasih igraca.amko27 je napisao/la:Fantasticno fizicki i psihicki pripremiti igrace i odigrat cemo neizvjesno sa svakim od mogucih protivnika. Igraci kad "lete" po terenu 90 minuta nema te ekipe koja ce nas izblamirati, bar od ovih 17 eventualnih. A kad se vuku po terenu kao protiv maribora drugo poluvrijeme tamo, onda ti niko ne moze pomoci. Dobar primjer je prvih 15-tak minuta na Kosevu protiv Maribora, igraci su usli s vjerom da mogu cudo napraviti, nabili ih u 16 m, 2-3 100% sanse, vjerovatno cist penal itd, a tom istom Mariboru se divimo i dan danas. Da smo imali ekipu koja je mogla igrati onim tempom 70 minuta mi bi njih uzeli 3 razlike. Valjda je nesto ova generacija naucila iz predhodnih nekoliko blamaza. Sretno sutra i sretno u dvomecu, i da aBd prodjemo.

Nemas ti tu sta zamjerati Amaru on pokusava da angazuje brze igrace al kad ti dobijes igraca koji ima 20-25 godina sa losom baznom kondicijom i snagom nema su sta mnogo da uradi u toku sezona. To se radi sa momcima izmedju 16-19 poslije je kasno jer nema nijedan trner prvog tima vremena da tu ista popravlja, Osim ako ekipa nema nekog vrhunskog kondicionog (tipa City sto je radio sa Edinom). Velika velika bola BH sporta je to a ne postoji velika svjesnot sto je najgore.NEZALAGANJE je napisao/la:Druze moj,nema te spreme bez planine i mukotrpnog rada.Ovo,rad s loptom,je prdimahovina koju mogu raditi velike ekipe koje igraju ogroman broj utakmica tokom sezone,pa im i ne treba puno da se vrate u formu ili ekipe koje imaju odlicnu bazu.Mi nismo jedni od tih,tako da ovih prica 'radimo odlicno','sef nas ubija' i sl. ;nema nista,barem za mene.To je jedna od rijetkih stvari koje zamjeram Amaru,ali sta da se radi.Vec 2-3 god nas ljudi ubijaju snagom u Evropi,jer ja nikome ne priznajem(barem ove ekipe u prva dva kruga,s pojedinim izuzecima) da je toliko fudbalski talentovaniji od nasih igraca.amko27 je napisao/la:Fantasticno fizicki i psihicki pripremiti igrace i odigrat cemo neizvjesno sa svakim od mogucih protivnika. Igraci kad "lete" po terenu 90 minuta nema te ekipe koja ce nas izblamirati, bar od ovih 17 eventualnih. A kad se vuku po terenu kao protiv maribora drugo poluvrijeme tamo, onda ti niko ne moze pomoci. Dobar primjer je prvih 15-tak minuta na Kosevu protiv Maribora, igraci su usli s vjerom da mogu cudo napraviti, nabili ih u 16 m, 2-3 100% sanse, vjerovatno cist penal itd, a tom istom Mariboru se divimo i dan danas. Da smo imali ekipu koja je mogla igrati onim tempom 70 minuta mi bi njih uzeli 3 razlike. Valjda je nesto ova generacija naucila iz predhodnih nekoliko blamaza. Sretno sutra i sretno u dvomecu, i da aBd prodjemo.
btw.
Bit ce mi interensantno posmatrati kako se Skaljic ponasa u "jacim" utakmicama mislim da je vec odavno trebalo da se taj igrac testira def ima nekog potencijala.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
ja sam partije sa hapoelom, maccabijem i mariborom vidio baš suprotno. oni su nas ubili znanjem i tehnikom, igrom kratkih pasova, pa tek onda fizikom. izraelski stoperi su bili bolji s loptom od naših najvećih uzdanica. mariborčani iz polukontre u tri dodira izbace igrača samog pred gol, to je znanje, otvaranje bez lopte, postavljanje, uigranost, a ne trka. mi to ne umijemo ni u našoj ligi protiv gradine. trčali smo mi, ali k'o muhe bez glave...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@plavetnilo Znam druze,ali tu su samo tereni...Nemas 'atmosfersku bazu' koju planina nudi,nemas uspone,nemas trkacke staze...Vjerovatno primjecujes da preferiram malo 'stariji' nacin rada...
@kimbo Malo vise znam o pripremama,tako da se baza igracu itekako moze izgraditi,posebno ako ima 25-6 godina.Ja Amaru ne zamjeram pripreme,jer on nije kondicioni trener,ali mu zamjeram izbor mjesta na kojima se odradjuju te pripreme.Ciljam samo na kondicione,za druge moras otici negdje ,gdje su i druge ekipe,kako bi imao i utakmice.Nikad necu zaboraviti da se CZ za titulu evropskog prvaka 91. pripremala na Igmanu i Bjelasnici,a nasa ekipa jos uvijek nije imala takve pripreme od rata pa na ovamo,a nije da se vise nema uslova [email protected] da mi je znati sta si ti gledao u tekmama protiv izraelaca?Pa Hapole je na Kosevu treba izgubiti 2 razlike,da nije bilo sretnog gola,a Maccabi je trebao primiti barem 2 za poluvrijeme,dok smo imali snage.U drugom je uslijedio pad.Obje utakmice u Izraelu,nasi igraci nisu mogli da hodaju,ali bukvalno...
@kimbo Malo vise znam o pripremama,tako da se baza igracu itekako moze izgraditi,posebno ako ima 25-6 godina.Ja Amaru ne zamjeram pripreme,jer on nije kondicioni trener,ali mu zamjeram izbor mjesta na kojima se odradjuju te pripreme.Ciljam samo na kondicione,za druge moras otici negdje ,gdje su i druge ekipe,kako bi imao i utakmice.Nikad necu zaboraviti da se CZ za titulu evropskog prvaka 91. pripremala na Igmanu i Bjelasnici,a nasa ekipa jos uvijek nije imala takve pripreme od rata pa na ovamo,a nije da se vise nema uslova [email protected] da mi je znati sta si ti gledao u tekmama protiv izraelaca?Pa Hapole je na Kosevu treba izgubiti 2 razlike,da nije bilo sretnog gola,a Maccabi je trebao primiti barem 2 za poluvrijeme,dok smo imali snage.U drugom je uslijedio pad.Obje utakmice u Izraelu,nasi igraci nisu mogli da hodaju,ali bukvalno...
Procitah tvoj post i morao sam se nadovezati. Kao prvo boldirano, kratak pas mozes izvesti trkom koliko se ja razumije, tj kretanjem na terenu, a samo kretanje je trka, kao drugo boldirano, mislim da se postize na isti nacin ili grijesim, kao trece boldirano, otvaranje bez lopte i postavljanje, mislim da opet trkom isto ide. že ono sto se slazem jeste da nam fali malo znanja i trebamo se osloboditi straha...ChWilla je napisao/la:ja sam partije sa hapoelom, maccabijem i mariborom vidio baš suprotno. oni su nas ubili znanjem i tehnikom, igrom kratkih pasova, pa tek onda fizikom. izraelski stoperi su bili bolji s loptom od naših najvećih uzdanica. mariborčani iz polukontre u tri dodira izbace igrača samog pred gol, to je znanje, otvaranje bez lopte, postavljanje, uigranost, a ne trka. mi to ne umijemo ni u našoj ligi protiv gradine. trčali smo mi, ali k'o muhe bez glave...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
hapoel je došao s prednosti od 5-0 i iako se slažem da smo tu utakmicu trebali dobiti, to stvarno nije previše relevantno. a nismo je dobili ne zato što su nas nadtrčali, nego što nismo umjeli pogoditi gol. u ostalim utakmicama, čim smo primili jedan gol pali smo k'o da je neko izvukao baterije. što nema veze sa fizikom, nego sa psihom. to što maccabiju nismo zabili u prvom na koševu usprkos odličnoj igri također nema veze sa fizikom, već sa znanjem i iskustvom u pravim utakmicama. čim smo dobili jedan, odmah smo mogli još tri, a za cijelo prvo nisu priprdili golu.
@nezalaganje
Duboka tematika malo pricamo i o razlicitim stvarima al se slazem s tobom u nekim stvarima. Najeftinije i najefikasnije pripreme visinske a bog nam dao planina i ljepota. Lako je bilo Zvezdi spremiti tipove poput Binica, Cvetkovica i ostale to su bili stameni momci sa misicnom masom , snagom i svaki od njih ne samo u Zvezdi nego cijeloj ligi je imao neke standarde fizicke.
Kod nas sada kada momak sa 20 konkurise za prvi tim on prije svega ne izgleda uopste kao sportista. Zakrzljali, mrsavi , spori .. ... Moze Amar improvizirati 2-3 mjeseca malo preko ljeta al nije to to ...
Da ne kvarim temu nek vam je sretno u evropskim takmicenjima. A Amaru savjet da se ne pokusava nadtrkivati sa daleko nadmocnijim ekipama u tom segmentu igre. Nego malo to mudrije.
Duboka tematika malo pricamo i o razlicitim stvarima al se slazem s tobom u nekim stvarima. Najeftinije i najefikasnije pripreme visinske a bog nam dao planina i ljepota. Lako je bilo Zvezdi spremiti tipove poput Binica, Cvetkovica i ostale to su bili stameni momci sa misicnom masom , snagom i svaki od njih ne samo u Zvezdi nego cijeloj ligi je imao neke standarde fizicke.
Kod nas sada kada momak sa 20 konkurise za prvi tim on prije svega ne izgleda uopste kao sportista. Zakrzljali, mrsavi , spori .. ... Moze Amar improvizirati 2-3 mjeseca malo preko ljeta al nije to to ...
Da ne kvarim temu nek vam je sretno u evropskim takmicenjima. A Amaru savjet da se ne pokusava nadtrkivati sa daleko nadmocnijim ekipama u tom segmentu igre. Nego malo to mudrije.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
I ti sad pametuješ, donekle si u pravu ali i ChWilla je u pravu... pa nisu ovi naši baš toliki invalidi bez kondicije tj. da ovi naši to znaju kao što je ChWilla rekao oni to sve mogu uraditi i na početku utakmice dok imaju snage ali toga nema, što znači da ne znaju.tm8782 je napisao/la:Procitah tvoj post i morao sam se nadovezati. Kao prvo boldirano, kratak pas mozes izvesti trkom koliko se ja razumije, tj kretanjem na terenu, a samo kretanje je trka, kao drugo boldirano, mislim da se postize na isti nacin ili grijesim, kao trece boldirano, otvaranje bez lopte i postavljanje, mislim da opet trkom isto ide. že ono sto se slazem jeste da nam fali malo znanja i trebamo se osloboditi straha...ChWilla je napisao/la:ja sam partije sa hapoelom, maccabijem i mariborom vidio baš suprotno. oni su nas ubili znanjem i tehnikom, igrom kratkih pasova, pa tek onda fizikom. izraelski stoperi su bili bolji s loptom od naših najvećih uzdanica. mariborčani iz polukontre u tri dodira izbace igrača samog pred gol, to je znanje, otvaranje bez lopte, postavljanje, uigranost, a ne trka. mi to ne umijemo ni u našoj ligi protiv gradine. trčali smo mi, ali k'o muhe bez glave...
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
moj je utisak bio da mi puno više nismo znali gdje i kuda trčati, kako primiti loptu i dati pas, nego što nismo mogli trčati čisto kondicijski. ali eto, možemo se složiti i da se ne slažemo. kad protiv maribora od šest golova pet primiš iz ISTIH polukontri, to je znanje i taktika, a ne fizika. to prije svega znači da ne kontaš igru, ja tu fizičku superiornost maribora nisam vidio.tm8782 je napisao/la:Procitah tvoj post i morao sam se nadovezati. Kao prvo boldirano, kratak pas mozes izvesti trkom koliko se ja razumije, tj kretanjem na terenu, a samo kretanje je trka, kao drugo boldirano, mislim da se postize na isti nacin ili grijesim, kao trece boldirano, otvaranje bez lopte i postavljanje, mislim da opet trkom isto ide. že ono sto se slazem jeste da nam fali malo znanja i trebamo se osloboditi straha...ChWilla je napisao/la:ja sam partije sa hapoelom, maccabijem i mariborom vidio baš suprotno. oni su nas ubili znanjem i tehnikom, igrom kratkih pasova, pa tek onda fizikom. izraelski stoperi su bili bolji s loptom od naših najvećih uzdanica. mariborčani iz polukontre u tri dodira izbace igrača samog pred gol, to je znanje, otvaranje bez lopte, postavljanje, uigranost, a ne trka. mi to ne umijemo ni u našoj ligi protiv gradine. trčali smo mi, ali k'o muhe bez glave...
Treba nekad i opucat koju loptu po golu sa 25 ili 30 metara pa šta bude gdje je onaj Brezovec on nama dade onda na Grbavici sa 25 i više metara golčinu, igrao je u Dinamu dobar veznjak pravo, takva nam trebaju bar 2 ili 3 **** trčkaranje i lomljenje oko gola da dođeš do gola za razbijanje treme i bunkera treba opucat pod rašlje.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D
Prijatelju nije pametovanje, ali kad si u trci i kad pokrivas teren tesko te neko moze nadigrati, evo recimo uzimam za primjer Dortmund(svi ce reci da sam pretjerao sa usporedbom) ali oni su izbacili jednog Reala na trku, nisu im mogli parirati. Sam trener Klop dok je bio u Maincu forsira takav fudbal sa puno trke i malo znanja. Jedini nas problem na sceni je slaba trka, pa onda dodje i strah i psiha i sve se nadoveze.
Edit:
Protiv Maribora nas je ubilo ovo zadnje sto sam napisao... Nemoj se sta naci uvrijedjen ali mi smo u nasoj ligi uzeli mnogo bodova na trku, koja nam nije dovoljna u evropi, ali cinjenica da nam treba i znanja...
Edit:
Protiv Maribora nas je ubilo ovo zadnje sto sam napisao... Nemoj se sta naci uvrijedjen ali mi smo u nasoj ligi uzeli mnogo bodova na trku, koja nam nije dovoljna u evropi, ali cinjenica da nam treba i znanja...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
eto, na koševu nas ni maribor ni hapoel ni maccabi nisu nadtrčali. a mi opet uspjesmo izgubiti sve te tri utakmice. zašto? pa jer ne umijemo, jer je ambis u kvalitetu, jer nam je propuh u glavi i čim dobijemo jedan prestanemo igrati. to nije veselo, ali je istina...
-
- Kontakt:
http://www.sptv.hr/SPTVStream.aspxPlaviSaJUGA je napisao/la:ima li iko link za turska-bosna u19 ?
P. S. Fol nije stavio Kojosevskog, ovaj Plakalo primi gol kao pravi amater.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
-
- Kontakt:
Bajić trpa li, trpa
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, lakilone, Levin, mavi, Pact1921, svrakino1921 i 138 gostiju.