Hmm idemo , gdje zapoceti ...
Drugarice i drugovi ..
Danasnja utakmica fantasticna, zanimljiva i pocuna iz milion perspektiva. Izabracu samo par njih.
1. Bundesliga je smijesna u odnosu na Englesku Premier ligu. Koji tempo ....
Malo je to teze primijetiti onako kada ne poznajes igracae samo vidis kako svi trce tamo vamo a u stvari realnu sliku i usporedbu dobijes samo kada poznajes jednog igraca veoma dobro u ovom slucaju Edina. Nisam nikada mislio da je Edo neka raketa ali danas je taj njegov nedostatak bio veom ocit ...
2. Svaka cast onome tko vodi personalnu politiku City-a pa bio to Manchini neki sheik ili tko li vec. U svom onakvom medijsko sportskom eteru i speedu prepoznati Dzekine kvalitete i profil je pravo umijece i hrabrost. Dati mu danas svih 90 minuta na terenu je velika stvar. Cesto puta smo dolazili u sitacije da imamo nekog igraca za koga znamo da je garant dobar ali da nije dobio sanse prave nikada. Danas Edo onako jos uvjek u nokdaunu od pauze i gripe dobi svih 90 minuta. Velika stvar ... iznenadjen sam naravno pozitivno ..
3. Bez ikakve euforije ovo je danas najaca utakmica u karijeri. Imajuci u vidu uslove u FOKUS pod kojim je odigrao ovu tekmu u onakvom tempu i onako pripremljen..cista 9. Danas me je osvojio igrackom inteligencijom , pokazao meni inace omiljenu maltene Svedsku hladnocu.
Da ne razvlacim teoriju ovdje sada i analize samo jedna recenica. Dzeko je danas pokazao da je fudbaski skolovaniji od 90% igraca manchestera. Svaki trk je imao smisla , svaki potez odmjeren i odradjen bezpreijekorno. Osim naravno one situacije kada je trebao zabiti go nakon odlicnog Johnsonovog pasa i loseg primanja lopte prsima od Ede.
4. Dzeko je bio svjestan koliko ima snage i cijelu utakmicu je skoro odigrao pod rucnom na jedno 60% snage , osim naravno mastrelnih 20 minuta drugog poluvremena. U kojima je pokazao jedan dio svog igrackog pondusa.
5. Tevez treba da slavi jer mislim da nije nikada igrao sa igrcem koji mu onako FANTASTICNO otvara prostor , nijedan go koji je postigao nije bio plod slucajnosti a u svemu je bilo Dzeke najmanje 50%. Naravno Tevez je majtor da takve prilike iskoristava covjek ima NADLJUDSKU trku i snagu. Procvjetat ce Tevez uz Edu , ne samo Tevez nego i svi ostali. Edo je besprijekorno odradjivao intrukcije trenera i prilagodjavao igru tokom cijele utakmice.
6.Ekipa Manchestera ima rezultat iskljucivo meni nestvarnom snagom i brzinom koju posjeduje vecina igraca u prvih 11 , ali imaja puno da se dograde skolskom igrom koju Edo ima a Manchini zeli da unese. Puno lakse ce dolaziti do rezultata , komplikuju previse sa loptom. Ja mislim i pojedini "jedostavni" pasovi Dzeke danas tokom tekme su dosli navijacima kao olaksanje ili barem kao uzvicnik "a vidi moze i ovako " tipa
7. Ima nade da Edo postane sto neki ovdje odavno misle da jeste. Samo treba da trenira intezivno trcanje narednih mjeseci , kratki sprintevi, dugi sprintevi , refleksi i tako to. Bio bih onda pravi vrh. A i repka ce imati koristi od toga ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,