Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

guber90
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la guber90 » 15 jan 2011, 18:58

mandraX je napisao/la:Bravo Edine, veoma dobro odigrana utakmica, šteta što nije zabio goL, aL' jbg, imao je asisteniciju i to kakvu 8-) + ona dvojica debiLa sto ih je poslao po ćevape kraj aut' linije :lol:

Očekivao sam da ga Mancini pred kraj izbaci, da dobije čovjek kakve ovacije, malo da digne samopouzdanje, al nista od toga...jbg...

P.S.1:Zanima me jel ima negdje, na nekom sajtu, da se ocjenuju igrači poslije tekme (današnje), nešto kao u bundesu??

P.S.2: Komentator je zakon, tako treba, samo naprijed...jeste gledali prošlu sezonu kad je RTL prenosio tekme Tottenhem-a, kako su svršavaLi ona dvoj'ca na Lukicu...
Goal.com

http://www.goal.com/en-gb/match/48938/m ... ton/report
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 15 jan 2011, 18:58

hehe pa ovo je stvarno klasika, englezi vise cijene naseg dzeku nego pojedinci na ovom forumu kojima smeta to famozno "uzdizanje" dijamanta. :lol: only in bosnia.. :roll:
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 15 jan 2011, 18:59

calcio je napisao/la:Dzeko je prerastao ovu englesku ligu....
slika
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 jan 2011, 19:01

_dreamer_ je napisao/la:[
Dobar je vala, jelde brate... :)

btw, steta za Hoffe...
Steta i za Hoffe i za mene, samo su mi jos oni falili. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 15 jan 2011, 19:02

Hvala ;)

P.S. 6.5? malo u pm ... :?

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 jan 2011, 19:02

Steve je napisao/la:hehe pa ovo je stvarno klasika, englezi vise cijene naseg dzeku nego pojedinci na ovom forumu kojima smeta to famozno "uzdizanje" dijamanta. :lol: only in bosnia.. :roll:
amaterizam je amaterizam
mene nasi komentatori redovno iritiraju, ali ko ih sljivi , dzeko je zasluzio da dobije ulicu u svakom gradu.
evo jedne nove kletve za teveza.."daBogDa dodo" :)
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 15 jan 2011, 19:05

Ako naletite negdje na highlightse postajte ovdje, da vidimo još jednom onu ćarlamu kad je bacio dvojicu po vapaće i još onih par dobrih finti.

Asistenciju imate na rajvosa-x!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 15 jan 2011, 19:07

Dzeko je danas jos jednom potvrdio klasu. Dobivao je duele sa skoro svima odbrambenim igracima, a onu dvojicu je poslao po burek i jogurt.

Asistencija vrhunska, odlicno proigran Yaya, pa onda onaj sut, par centi pored stative. Izborio korner nakon kojeg je postignut gol. Iako nije trenirao nekoliko sedmica, pokazao odlicnu fizicku spremnost za englesku ligu.

Steta sto danas i nije bas "ubo" u oci Teveza koji mu je u par navrata mogao dodati loptu, ali mislim da ce se to sve popraviti. Sve u svemu, odlican debi Dzeke u dresu Cittyja i samo nek ovako nastavi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 15 jan 2011, 19:08

Gledao sam utakmicu između Manchester City-a i Wolverhamptona skoro od početka, i mogu reći da sam zadovoljan nastupom našeg "Dijamanta", Edina Džeke. Odigrao je solidnu utakmicu, prije svega mislim na iznuđen korner kod prvog gola City-a, asistencija kod trećeg gola te "lažnjake" kojima je častio Wolvese. Sama utakmica je bila jako dinamična, a kao što znamo, Edin nije dugo trenirao te je sa te strane bio fizički oslabljen a dodatna činjenica je bila to što igra prvi susret za svoj novi tim te svjesnost da se mora dokazati i opravdati povjerenje Roberta Manćinija. Uglavnom, drago mi je zbog jednog, to što je Manćini dao Džeki "slobodne ruke" u napadu i, ako se primjetili a toga nije dugo bilo u nogometu/fudbalu, Džeke je "spavao" u kaznenom prostoru gostiju i čeka svoje prilike. Naravno, i mnoge akcije su počinjale od njega, no većinom je bio najistureniji igrač City-a u ovoj utakmici, a ja se nadam da će to biti i u budućnosti. "Građani" su sada lideri na tabeli (barem next 24 hours) dok Manchester United ne odigra svoju utakmicu, koji, uzgred, ima i čak 3 utakmice manje od svojih sugrađana. Sada slijede dva iznimno teška gostovanja (oba u Birminghamu) protiv Aston Ville i istoimenog Birminghama a svi smo svjesni kako ove dvije ekipe, pogotovo druga, rijetko gube bodove na svom terenu. Na Villa Parku bi mogao Džeko zabiti i briljirati, dok će u gostovanju Birminghamu, Man. City morati biti zadovoljan i minimalnom pobjedom, usudio bih se reći čak i remijem... Eto, da rezimiramo, naš Dijamant e dobro snašao u Engleskoj i novom timu, brzo se navikao novoj sredini i načinu života, zaobišle su ga povrede što je jako bitno, i svi mi, počevši od mene samog, želimo mu svu sreću ovoga svijeta te da nas obraduje sa još mnogo golova u dresu Manchester City-a i Reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Splinter
Kontakt:

Post Postao/la Splinter » 15 jan 2011, 19:15

poserem se ja na citav goal.com

jednom johnsonu daju ocijenu 7.0, koji je po meni i najgori igrac ove utakmice...

pu pu pu

dzeko svaka cast, samo je falio gol i da bude ispred sviju...
Zadnja izmjena: Splinter, dana/u 15 jan 2011, 19:19, ukupno mijenjano 1 put.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 15 jan 2011, 19:17

Splinter je napisao/la:poserem se ja na citav goal.com

jednom johnsonu daju ocijenu 7.0, koji je po meni i najgori igrac ove utakmice...

pu pu pu

dzeko svaka cast, samo je falio gol i ta bude ispred sviju...
Hahahahahhaha Je li moguće?! Pa lik je svaku loptu izgubio. Imao jedan odličan šut iskosa za 90 minuta, a kakve je sve lopte gubio i petljao... Užas.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 15 jan 2011, 19:17

pu pu pu

Niđe veze, čuj 7 :lol:

Pa asistencija se računa kao gol pri ocjenjivanju, a ovaj Johnson nije haman ništa uradio...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 15 jan 2011, 19:18

pu pu pu

Na to nisam obratio paznju, a fkt momak tusiiiiiii loptu, brate mili, zna sa njom svasta, ali to svasta previse radi i onda napravi, ne jedan, nego par poteza viska i od te lopte nema nista.

Po meni, mozda i jedan od najlosijih igraca Man. Citya.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 15 jan 2011, 19:18

Hmm idemo , gdje zapoceti ...

Drugarice i drugovi .. :D :D
Danasnja utakmica fantasticna, zanimljiva i pocuna iz milion perspektiva. Izabracu samo par njih.

1. Bundesliga je smijesna u odnosu na Englesku Premier ligu. Koji tempo ....
Malo je to teze primijetiti onako kada ne poznajes igracae samo vidis kako svi trce tamo vamo a u stvari realnu sliku i usporedbu dobijes samo kada poznajes jednog igraca veoma dobro u ovom slucaju Edina. Nisam nikada mislio da je Edo neka raketa ali danas je taj njegov nedostatak bio veom ocit ...

2. Svaka cast onome tko vodi personalnu politiku City-a pa bio to Manchini neki sheik ili tko li vec. U svom onakvom medijsko sportskom eteru i speedu prepoznati Dzekine kvalitete i profil je pravo umijece i hrabrost. Dati mu danas svih 90 minuta na terenu je velika stvar. Cesto puta smo dolazili u sitacije da imamo nekog igraca za koga znamo da je garant dobar ali da nije dobio sanse prave nikada. Danas Edo onako jos uvjek u nokdaunu od pauze i gripe dobi svih 90 minuta. Velika stvar ... iznenadjen sam naravno pozitivno ..

3. Bez ikakve euforije ovo je danas najaca utakmica u karijeri. Imajuci u vidu uslove u FOKUS pod kojim je odigrao ovu tekmu u onakvom tempu i onako pripremljen..cista 9. Danas me je osvojio igrackom inteligencijom , pokazao meni inace omiljenu maltene Svedsku hladnocu.
Da ne razvlacim teoriju ovdje sada i analize samo jedna recenica. Dzeko je danas pokazao da je fudbaski skolovaniji od 90% igraca manchestera. Svaki trk je imao smisla , svaki potez odmjeren i odradjen bezpreijekorno. Osim naravno one situacije kada je trebao zabiti go nakon odlicnog Johnsonovog pasa i loseg primanja lopte prsima od Ede.

4. Dzeko je bio svjestan koliko ima snage i cijelu utakmicu je skoro odigrao pod rucnom na jedno 60% snage , osim naravno mastrelnih 20 minuta drugog poluvremena. U kojima je pokazao jedan dio svog igrackog pondusa.

5. Tevez treba da slavi jer mislim da nije nikada igrao sa igrcem koji mu onako FANTASTICNO otvara prostor , nijedan go koji je postigao nije bio plod slucajnosti a u svemu je bilo Dzeke najmanje 50%. Naravno Tevez je majtor da takve prilike iskoristava covjek ima NADLJUDSKU trku i snagu. Procvjetat ce Tevez uz Edu , ne samo Tevez nego i svi ostali. Edo je besprijekorno odradjivao intrukcije trenera i prilagodjavao igru tokom cijele utakmice.

6.Ekipa Manchestera ima rezultat iskljucivo meni nestvarnom snagom i brzinom koju posjeduje vecina igraca u prvih 11 , ali imaja puno da se dograde skolskom igrom koju Edo ima a Manchini zeli da unese. Puno lakse ce dolaziti do rezultata , komplikuju previse sa loptom. Ja mislim i pojedini "jedostavni" pasovi Dzeke danas tokom tekme su dosli navijacima kao olaksanje ili barem kao uzvicnik "a vidi moze i ovako " tipa ;)

7. Ima nade da Edo postane sto neki ovdje odavno misle da jeste. Samo treba da trenira intezivno trcanje narednih mjeseci , kratki sprintevi, dugi sprintevi , refleksi i tako to. Bio bih onda pravi vrh. A i repka ce imati koristi od toga ...
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 15 jan 2011, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 jan 2011, 19:19

joj i vi gledate goal . com

oni informacije nabavljaju iz horoskopa igraca
Thomas Müller - Fußballgott

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 15 jan 2011, 19:21

Odlican nastun Edina , prezadovoljan sam onim sto je pokazao , da vrijedi svaki milion... S obzirom da je prvo poluvrijeme imao tremu drugo je bilo zaista sjajno uz asistenciju u par krasnih driblinga , a sto se tice golova , ljudi sad svasta pricaju oko Teveza da je sebican i to , mozda mu je mogao dodati ali eto sta je tu je bice bolje sljedeci put ... Edinovo vrijeme ce tek doci i on ce promjeniti dosta toga u timu pocevsi od te sebicnosti koja je malo vidljiva u timu ali sve u svemu Edinom debi ja licno smatram odlicnim i nadam se da ce nastaviti i protiv Aston Ville u sljedecem kolu i naravno nadam se golu... Nema potrebe da pljujete po ostalim igracima doci ce sve na svoje kada Dzeko udje u "masinu" :D

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 15 jan 2011, 19:22

don_burza je napisao/la:joj i vi gledate goal . com

oni informacije nabavljaju iz horoskopa igraca
A bogme i ss.ba ih uzima kako neki izvor :D, pa radi toga ih i ja gledam :D.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 15 jan 2011, 19:36

Jos kad se Silva vrati tek ce onda Dzeko doci do izrazaja

PS:kimbu neko ukro profil :mrgreen:
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 15 jan 2011, 19:41

Jeli ko gledao sad na TV1 javljanje Bahe iz Mančestera, kaže da tamo snima emisiju o Džeki i biće nekad u sljedećoj sedmici emitovana... Al što je zanimljivo neko je ovdje spomenuo da se vidjela zastava Bosne na stadionu, a evo reče Baho da je on postavio, i prilazili mu navijači citija i pitali čija je zastava... :) i svi mu poželili dobrodošlicu kad su čuli odakle je :D ... Reče da se u na presici poslije tekme pričalo o tome da je Tevze bio sebičan itd,.,
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

_BooS_
Kontakt:

Post Postao/la _BooS_ » 15 jan 2011, 19:53

slika

slika

slika

slika
Nijet veliki, zulum dušmanski. Sabur nam i inat u nama silan bosanski !

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz, Zagor i 26 gostiju.