To je malo utopijski sto trazis, daleko smo mi trenutno od takve organizacije makar bilo 10 Semanica u klubu. To je realno mozda ocekivati od sljedece sezone ako ostane Hasan.NeRi_K je napisao/la: ↑07 mar 2024, 14:52Ništa nije obrazloženo izuzev broja prodanih ulaznica i cijene semafora. Kako sam već napisao, ja kao simpatizer/navijač ovoga kluba želim na uvid pisani finacijski izvještaj o prihodima i rashodima u prvom dijelu sezone, te reviziju poslovanja i stvarno dugovanje kluba prema PUFBiH, igračima, te trećim licima. Stalno se priča o dugovanjima, o troškovima, a niko da napokon o tome počne javno i transparentno obavještavati javnost. Ja vjerujem da je trenuti sastav Upravnog odbora kako kažete oličenje poštenja, ali ako su se već prihvatili toga posla poslovanje kluba mora biti transparentno i javno pogotovo dok smo na ovome nivou na kojem jesmo. Preko 80% prihoda kluba se odnosi na novac iz Budžeta Grada Bihaća, to je novac sa grbače građana i javnost mora znati kako je utrošen.
Ja ako vidim finacijski izvještaj primjera radi da je prvi dio sezone prihodovano samo 150.000 KM i rashodovano ne više od toga, pa ja ću reći svaka čast ovaj rezultat je vrhunski. Ako će UO za drugi sezone imati recimo 200.000 KM ne mogu ja očekivati da Hasan dovede Halanda, baš iz tog razloga finacijski izvještaji su bitni.
Kad je dosao rekao je javno na pressici iznos duga, da su igraci preplaceni debelo i da se to treba rijesiti ( rijeseno ), covjek radi al ne moze se odjednom izdati racun za svaku marku, nismo mi trenutno ( organizacijski ) ni Zeljo ni Velez pa da takve izvjestaje izbacujemo.