FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 jun 2013, 01:48

Southboy je napisao/la:Svraka ide iz kluba..definitivno..

Drago bi mi bilo da Muamer ode
Jel' ide ili ne ide ? Znas li sta je sa Bekricem ?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 19 jun 2013, 02:02

Znam ja, još sam ti davnih dana rekao.

Po gradu ispija kafe, a vi se još nadate da ostaje, a nije ni na pripreme otišao.

Isto tako znam da bi Emrah Hasanhodžić sljedeće sezone trebao igrati za nas.

Ne bi bilo loše da nam ovaj Karić brani u Evropi, s njim na golu smo prošli pretkolo, jest da je imao sreće ko nikad u životu, ali opet smo prošli. :mrgreen:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 jun 2013, 07:55

dinamo je pretprošle godine sa budžetom od 20 miliona eura jedva prošao nefči i malme i našao se konačno u grupi lige prvaka. mi imamo jedno 1.2 i to se krpi iz mjeseca u mjesec, nema para unaprijed, nema planiranja, nikad ne znaš kad će šta leći. a imamo i tu negdje isti iznos zaostalih dugova.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 jun 2013, 09:23

po onom što sam jučer gledao, ako prođete pretkolo, skidam kapu!
iako je glupo suditi ili nešto očekivati na startu priprema i u prvoj utakmici
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 jun 2013, 09:31

Trequartista je napisao/la:Znam ja, još sam ti davnih dana rekao. Po gradu ispija kafe, a vi se još nadate da ostaje, a nije ni na pripreme otišao.

Isto tako znam da bi Emrah Hasanhodžić sljedeće sezone trebao igrati za nas.
Čuj nadamo se, pa svi Boga mole da ode za fine pare... Reci nam jos i gdje ide i za koje pare ? Za Emraha se vec zna..
_________________________________________________________________________________________________

Evo nesto o cemu sam pisao vec. U vrijeme kada je Obradovic bio i direktor Elektroprivrede i direktor F.K. Sarajevo oni su na ime sponzorstva od iste firme dobili oko 1 MILION KM... I onda neko kaze "ja navijam za Sarajevo, nismo stranacki SDA klub i sl."...

Za usporedbu budzet Zelje tada je bio oko 1.200.000 KM, a poslije cu dati jos par citata o Zelji iz tog vremena.

Citat se odnosi na samo jedan vid ugovora kojim je financirano F.K. Sarajevo:
Rukovodstvo Elektroprivrede BiH je svojevremeno uslovilo potpisivanje veoma vrijednog ugovora sa svojim poslovnim partnerom posebnom klauzulom u kojoj je navedeno da ce ta firma svakog mjeseca isplacivati 10.000 sponzorskih maraka na racun Fudbalskog kluba “Sarajevo”. Naravno, neimenovana firma je pristala na ovaj uvjet, ne zeleci izgubiti posao sa Elektroprivredom, a klub ciji je predsjednik ujedno i direktor Elektroprivrede BiH inkasirao je tako 120.000 maraka godisnje.
Meho Obradovic – aktuelni promotor projekta kroz koji je kompletna biznis-masinerija Stranke demokratske akcije (PTT, Fabrika duhana, Elektroprivreda...) upregnuta u finansiranje FK “Sarajevo” - nije praksu bahatog ponasanja i bjezanja od istine prenio i na svoje najblize klupske saradnike. Zeleci upravo da potvrde ili demantuju istinitost aranzmana kojima Elektroprivreda BiH pumpa novac svojih partnera i gradjana koji placaju struju u krvotok mladjeg sarajevskog premijerligasa, Dani su trazili i dogovorili razgovor sa Nijazom Merdanovicem, generalnim sekretarom FK “Sarajevo”. No, Merdanovic se u zakazano vrijeme i na zakazanom mjestu, jednostavno, nije pojavio, bez ikakvog objasnjenja, a kamoli izvinjenja.
Transparentna podrska drzave, blago receno, smijesan je doprinos klupskoj kasi. Tako je Kanton Sarajevo u prosjeku izdvajao oko 20.000 maraka za nogometne klubove koji se takmice u najvisem rangu. “Svi misle ako sam bio kantonalni ministar finansija da sam mogao nesto obezbijediti, ali to nije tacno. Nisam toliko naivan da direktno iz budzeta uradim nesto za Zeljeznicar”, odgovara Kozaric na opasku da je bio dio kantonalnih struktura vlasti u vrijeme kada je bio i predsjednik kluba.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 jun 2013, 09:34

Kevin je napisao/la:po onom što sam jučer gledao, ako prođete pretkolo, skidam kapu!
Iako je glupo, ti si sudio po toj utakmici i skidas nam kapu ako prodjemo ? Polako, odlasci i dolasci su tek poceli, noge teske, tek se pocelo sa treninzima, promijenili smo dosta ekipu, nema nam nekih igraca, itd. itd.
Doci ce sve na svoje, kao i do sada, a u Evropi po svemu sudeci nemamo sta da trazimo...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 19 jun 2013, 09:37

A trenutni direktor Elekotroprivrede je veliki navijac Zelje....:)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 19 jun 2013, 09:41

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Kevin je napisao/la:po onom što sam jučer gledao, ako prođete pretkolo, skidam kapu!
Iako je glupo, ti si sudio po toj utakmici i skidas nam kapu ako prodjemo ? Polako, odlasci i dolasci su tek poceli, noge teske, tek se pocelo sa treninzima, promijenili smo dosta ekipu, nema nam nekih igraca, itd. itd.
Doci ce sve na svoje, kao i do sada, a u Evropi po svemu sudeci nemamo sta da trazimo...
Slažem se sa Kevinom. Željo jako loše odigrao. Široki ih nadigrao u svim segmentima igre. Opet, početak je priprema jedna od utakmica selekcije momčadi. To se ne računa ni kao utakmica.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 jun 2013, 09:51

CLS je napisao/la:A trenutni direktor Elekotroprivrede je veliki navijac Zelje....:)
I gdje su pare ? Koliko znam, EP BiH nije sponzor Želji... ;)
Tada uposlenici EP BiH htjeli su uci u strajk radi ovakvog sponzorstva, gdje su njima plate kasnile a bahati direktor pumpao pare u klub ciji je predsjednik...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 19 jun 2013, 09:55

Baja_Zvjerka je napisao/la:
CLS je napisao/la:A trenutni direktor Elekotroprivrede je veliki navijac Zelje....:)
I gdje su pare ? Koliko znam, EP BiH nije sponzor Želji... ;)
Tada uposlenici EP BiH htjeli su uci u strajk radi ovakvog sponzorstva, gdje su njima plate kasnile a bahati direktor pumpao pare u klub ciji je predsjednik...
Pa obrati se doticnom, hvali se da EP dobro radi. :)
Pa sam poslije reko tata

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 jun 2013, 10:04

Pa nemam mu se ja sta obracati, EP je rijetko kome sponzor, valjda nova politika firme, a vjerovatno nemaju ni zakonsku obavezu kao BH Telecom... EP posluje dobro, nema se sta tu jedna osoba hvaliti, nije granap, a sto nije sponzor nama ili bilo kome, ne bih znao reci... Ja samo pricam o podrsci SDA i malverzacijama u FK Sarajevo.

A vjerovatno ni ti sam ne znas sta si htio reci sa time da je direktor EP veliki navijac Zelje...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

CARSON

Post Postao/la CARSON » 19 jun 2013, 11:02

Ja mislim da bi nama ovaj zurzinov bio dobar

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 19 jun 2013, 11:08

Baja_Zvjerka je napisao/la:Pa nemam mu se ja sta obracati, EP je rijetko kome sponzor, valjda nova politika firme, a vjerovatno nemaju ni zakonsku obavezu kao BH Telecom... EP posluje dobro, nema se sta tu jedna osoba hvaliti, nije granap, a sto nije sponzor nama ili bilo kome, ne bih znao reci... Ja samo pricam o podrsci SDA i malverzacijama u FK Sarajevo.

A vjerovatno ni ti sam ne znas sta si htio reci sa time da je direktor EP veliki navijac Zelje...
Naravno da znam sta sam htio reci, da je EP sada sponzor Zelje, bila bi ista prica samo obrnuto, EP i SDP guraju Zelju. Ne znam gdje zivisi ali danas jako tesko napraviti nesto bez politicke podrske, e sada imas ljude koji zele napraviti rezultat, a imas koji zele staviti pare na svoj racun.
Ako onaj se smiluje,a za to su male sanse da pocne sa gradnjom stadiona i to ti je jedan vid politicke podrske, ipak zbog toga su ljudi glasali za njega. Barem oni koji vole ovaj klub i zive u tom dijelu Sarajeva. :)

I ti se ne bavis pricom, vec spekulises, jer nemas dokaza niti da je po stranackoj duznosti dobio depesu da bude sponzor Sarajeva, a niti malverzacijam u istom. To i jeste problem kod nas, svi sve znaju, ali niko nikada da predoci kakav dokument or bilo kakav cvrst dokaz. Doduse u kakvom su stanju maleni, to je dokaz sam po sebi. :)
Pa sam poslije reko tata

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 19 jun 2013, 11:20

Majstore moze on biti najveci medu Zeljinim navijacima, ali business i ljubav su dvije razlicite stvari. Na osnovu spekulacija, tvrdnji, vjerovatno je doticni uvidio veci interes, zapravo vecu prednost u pranju love kroz FK Sarajevo. Sada, sta se dogodilo u meduvremenu, malo ko zna...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 19 jun 2013, 11:31

Rece frajko na cijem stadionu SDA odrazava mitinge... :lol: :lol:
A o Bukiju,Dzeli ,Gojeru da i ne govorim(sve tri stranke podjednako zastupljene ) :D ..danas sve stranke drze sine i sve je stranacki obojeno... ;) ;)
Mislis da je Amar onako iz zajebancije pustio miting na Grbavici.. ;)
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 19 jun 2013, 11:32, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 19 jun 2013, 11:31

Jedina drustvo ili firma koja moze biti ozbiljan sponzor i sa kojim bi mogli potpisati je BH telecom, HT eronet i M:tel. Pogotovo ova zadnja 2. Ostalo je sitna buranija.
NO PYRO NO PARTY

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 jun 2013, 11:42

CLS je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Pa nemam mu se ja sta obracati, EP je rijetko kome sponzor, valjda nova politika firme, a vjerovatno nemaju ni zakonsku obavezu kao BH Telecom... EP posluje dobro, nema se sta tu jedna osoba hvaliti, nije granap, a sto nije sponzor nama ili bilo kome, ne bih znao reci... Ja samo pricam o podrsci SDA i malverzacijama u FK Sarajevo.

Naravno da znam sta sam htio reci, da je EP sada sponzor Zelje, bila bi ista prica samo obrnuto, EP i SDP guraju Zelju. Ne znam gdje zivisi ali danas jako tesko napraviti nesto bez politicke podrske, e sada imas ljude koji zele napraviti rezultat, a imas koji zele staviti pare na svoj racun.
Ako onaj se smiluje,a za to su male sanse da pocne sa gradnjom stadiona i to ti je jedan vid politicke podrske, ipak zbog toga su ljudi glasali za njega. Barem oni koji vole ovaj klub i zive u tom dijelu Sarajeva. :)

I ti se ne bavis pricom, vec spekulises, jer nemas dokaza niti da je po stranackoj duznosti dobio depesu da bude sponzor Sarajeva, a niti malverzacijam u istom. To i jeste problem kod nas, svi sve znaju, ali niko nikada da predoci kakav dokument or bilo kakav cvrst dokaz. Doduse u kakvom su stanju maleni, to je dokaz sam po sebi. :)
Pa da li ti tu vidis neki sukob interesa, krsenje zakona, ili se samo pravis neznalicom ? Covjek je u ISTO vrijeme direktor EP i direktor Sarajeva, tjera firme da potpisuju fiktivne ugovore, clan je stranke a znamo da su oni 3 uz pomoc Allaha... Ako Koldzo uzme i ukrade pare od opstine, npr. koje su namijenjene za ceste, skole, i sl. i te iste ulozi u izgradnju Grbavice, onda je to kradja, a ne izgradnja stadiona politickom podrskom... Politicka podrska ti treba u smislu planiranja sredstava u budzetu, reagovanja kod visih duznosnika da i oni ucine isto, diplomatski pristup, pregovori, itd. Nije politicka podrska uzeti od preduzeca, upumpati u klub, pola ukrasti sebi i svojim saradnicima, dovesti sumnjive igrace, nahraniti menadzere, i tako to...

Ja ne spekulisem, to je cinjenica, jer sa tim ljudima imam licni kontakt koji se sjecaju stvari i donesenih odluka iz tog vremena... Kako kod nas idu stvari nego po stranackoj depesi, a ja ti fino kazem da je SDA tada bila glavni sponzor i promotor ideje Sarajeva kao jakog kluba sto se vidi i po sponzorstvima svih firmi... Hvala Bogu nisu uspjeli, a zasto, mozda se pitas ? Radi licnih interesa, kradje para, trpanja u vlastite djepove, saradnje sa sumnjivim menadzerima, i zbog toga je klub sada tu gdje jeste... Dokumente imas u FK Sarajevo ili u Elektroprivredi, pristup arhivama nemam, a i sumnjam da se nisu "pokrili"... Ko je jos kod nas odgovarao radi malverzacija ??? Lijanovic, Dodik, Lagumdzija, Tihic, i sva ostala bagra u javnim preduzecima, itd. itd.

mma_hz, ako nakon ovog mog posta nisi skontao sta je politicka podrska, a sta pranje para, i ako ti sam ne znas kakve konkretne stvari Zeljo ima od Gojera, Guse, Dzele, Bukija, i ako nisi svjestan cinjenice da su danas ama bas svi u politici i pokusavaju se na taj nacin progurati, onda ti ne moze biti jasna cinjenica da su oni samo prdimahovina u svijetu politike, menadzmenta, i da ne mogu apsolutno feninga donijeti u Zelju, osim toga da lobiraju, da se glasaju, kume, mole, itd.

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Vratnik
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik » 19 jun 2013, 11:48

@Baja majstore ne znas bas previse o problematici u koju si se upustio, zato mojne molim te... Samo cu ti reci da iznos nije milion, nego 600.000 i nema veze sa sponzorstvom, nego je sada uracunat u dug kluba, a sve zahvaljujuci jednom potpisu Mehe Obradovića.

Budi pozdravljen i ne vjeruj svakoj priči iz kafane...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 19 jun 2013, 11:49

@Baja_Zvjerka razumijem ja dobro sta ti govoris ali ti moje spominjanje dirketora trenutnog EP nisi bas dobro shvatio, vise je islo da se bespotrebno upustas u te diskusije, sve je pod politickom sapom i to je realnost, na ovaj ili onaj nacin.
Pa sam poslije reko tata

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 jun 2013, 11:58

CLS je napisao/la:@Baja_Zvjerka razumijem ja dobro sta ti govoris ali ti moje spominjanje dirketora trenutnog EP nisi bas dobro shvatio, vise je islo da se bespotrebno upustas u te diskusije, sve je pod politickom sapom i to je realnost, na ovaj ili onaj nacin.
Pa dobro, mozes li mi onda ti objasniti kakve veze trenutni direktor EP ima veze sa Zeljom osim sto navija za njega, i gdje se to trenutno peru pare u Zelji preko neke firme ? Ja sam svjestan da ima lobiranja politickih duznosnika kod firmi koje drze njihove stranacke kolege, ali opet ne vidim da smo mi negdje u + zbog toga...

@Vratnik, da li je po tebi covjek posudio pare od firme ciji je direktor klubu ciji je predjsjednik, ukrao dio tih para sebi, i onda na kraju opet tuzio Sarajevo za isti iznos da ih vrati nazad EP-i.. Meni to nema logike...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, sassari i 26 gostiju.